Любители на кучета - 129

• 32 448
  • 774
  •   1
Отговори
# 180
  • София
А пък моя Марси от ден- два нещо не иска да си яде гранулите.Капризи ли започва да проявява или имам повод за притеснение- не знам.Ама от лаком кокер да е куче с претенции....странно ми е.Случвало ли ви се е ?

# 181
  • На земята
Здравейте и от нас. Интересува ме как стои въпросът с почивките на море с любимците? И ако искаме да отидем в Гърция какви документи трябват за кучето. Още се колебаем за почивката, досега не сме имали куче, а няма на кой да я оставим. Също ме интересува - водите ли любимците на плаж.
Ето и нашата по пораснала маймуна.

# 182
На теория за Гърция ви трябва паспорт, в който са отбелязани всички имунизации, влючително за бяс, поставена преди минимум 14 дни. Май и преглед трябваше да има. На практика - на границата няма да разберат изобщо, че имате куче. А ако решите да сте примерни граждани и подадете и неговия паспорт, ще ви го върнат, демонстрирайки отегчение, че не ги интересува. Последното от личен опит.

Водим го на плаж, и по заведения, и изобщо навсякъде е с нас.

# 183
  • На земята
Аз малко се притеснявам, че нашето е още един вид тийн и е малко дивичка. Прави си оглушки и понякога ни вкарва в приключения. Малко глупав въпрос сигурно, но плажа трябва ли специално да е разрешен за кучета? Също и - как им понася жегата на плажа. Извинявайте за многото въпроси, но не ми се иска да ни гледат накриво, че сме си завели кучето.

# 184
По принцип всички плажове са разрешени за кучета, като трябва да са на повод. Ако ще се настанявате на плаж със заведение, питайте, не вярвам да ви върне някой. На див плаж, няма кой да ви направи проблем и да сте без повод, стига да не притеснява останалите плажуващи. Ние обикновено ходим на диви плажове и заставаме в някой край. Хората като цяло са дружелюбни към кучета и прощават някое куче да им досади, но на теория могат да викнат полиция, така че ако смяташ, че може да се случи, по-добре не рискувай да я пускаш да обикаля при хората.

Понеже към нашето куче често срещаме отношение все едно водим Баскервилското куче (у нас де, в Гърция никой не се е плашил от него), ние не позволяваме своеволия. 

За жегите - нашето няма проблем, но май сега му предстои първата почивка, с градуси около 35. Досега на около 30 градуса не е имало проблем - копае си дупка на плажа, на сянка, вкарваме го във водата от време на време, даваме често прясна вода.

# 185
  • На земята
Супер. Успокоих се малко. А че ще е на повод - задължително. Иначе сто процента ще налази всички около нея. Тя е много лакома и нахална, да не говорим че отмъква всичко, което й се стори интересно. За момента сме я водили на няколко разходки с нас и повечето хора са дружелюбни, радват й се, а тя за благодарност скача по тях, което аз не одобрявам изобщо. Бе ще е приключение, с това добиче.
Това с баскервилското куче ме разсмя.

# 186
Още нещо се сетих - не съм сигурна дали не беше забранено да влизат във водата. Но и гърците си пускат кучетата във водата, така че не е нещо, което се спазва особено. Разбира се, това не се случва по средата на някой тузарски плаж, защото повечето хора с кучета, които сме срещали, са на по-спокойни места. Каквито винаги сме предпочитали и ние, дори и без куче.

# 187
Доста полезни съвети за морето, благодаря.
Мен ме притеснява да не вземе да свърши някоя работа на плажа, че ще умра от срам. Разбира се, преди това ще е разходена за нужди, ама все пак Grinning

# 188
  • тук-там
И да я свърши, ще си я съберете. Не съм убедена, че всички плажове са разрешени. На место ще видите. При нас в Сардиния повечето са забранени през Юли и Явгуст. Има и специални заградени плажове за кучета. Много е важно да носите достатъчно вода, прегряването е опасно. В началото влизайте с него в морето. Ако има вълни, изчакайте. Да не плашите куч. Моите се настаняват на кърпите и за това започнах да им нося и тяхна кърпа за плаж.
Относно Марси, Мокка е най-лакомото куче на света, но отказва някои храни. Прояви се по-късно този каприз. В началото дори барф отказа. Не яде и гранули за дебели. Много е важна Wink

# 189
  • Бургас
Да не плаша някого, ама такива работи на плажа вършат, особено като се напият със солена вода, че торбичките не стигат. Вземете си големи пластмасови чашки.
И универсална смазка за карабините на повода, че трудно се отварят от пясъка и водата.

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 17:19 от Tintina

# 190
  • sofia
Аз ползвам тренировъчен повод. 5 метров е нашият. Така, хем е вързан, хем може да си тича.

# 191
Моят, ако тръгне да ближе от водата, така се втурваме всички към него, че забравя какво е щял да прави. Laughing Шегата настрана, но за разлика от яденето от земята, с пиенето нямаме проблем. Ако реши нещо да близне от солената вода, веднага му предлагаме нормална и се оказва, че е бил жаден.

# 192
  • София
Нашето говедо и пържола не близва от  земята, но морска вода, ела да видиш. И после екстрите са за нас.
Вчера пак са имали изцепки с жената с малките кученца. Едното пак е нападнало бебето. ММ хем се беше напрегнал, хем се хилеше, защото дребълса се навреял под корема на нашия и го хапел а бебето се видяло в чудо. Не е успял да го докопа, защото е бил на повод, както винаги, но ако бях сама с него, не знам как щях да го удържа.
Предложих на ММ да му сложим намордник, но той е против, защото той не е агресивен. Реагира само ако го нападнат и то най-вече с бутане с муцуна, но много ме е страх да не нарани някое дребно куче, а те са без повод  в повечето случаи и нападат.

# 193
  • СИ
Аз малко се притеснявам, че нашето е още един вид тийн и е малко дивичка. Прави си оглушки и понякога ни вкарва в приключения. Малко глупав въпрос сигурно, но плажа трябва ли специално да е разрешен за кучета? Също и - как им понася жегата на плажа. Извинявайте за многото въпроси, но не ми се иска да ни гледат накриво, че сме си завели кучето.

Никой няма да ви гледа накриво, защото сте си завели кучето. Просто не трябва да пречите или кучето да вдига шум. Това е. Предполагам, че има паспорт и ваксини.
Ако на съответния плаж не се допускат кучета има табели. Рядкост е, но се срещат. Не си пускайте кучето без повод никъде и ако наблизо има хора слагайте намордник. За всеки случай.
На плажа му носете вода и го дръжте на сянка. Колкото е по-едро кучето, толкова повече го мори Слънцето.
Уточнете предварително дали хотела или мястото където ще сте настанени приемат кучета.

# 194
  • тук-там
Като цяло на плажа единствените казуси са срещата и разминаването с други кучета. По мои впеачтления бързо се усещат и спират да лочат солената вода. При нас Нъки е плувец и само на 3 месеца лочеше. После разбра.

Общи условия

Активация на акаунт