Любители на кучета - 129

• 32 385
  • 774
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Идвам с тъп въпрос, но ме човърка. Вчера на плажа Лара си облиза носа, беше целият в пясък. Тези песъчинки дали ще ги изака? В бъбреците мисля, че няма как да се утаят, не искам да си мисля, че ще остана т някъде по трасето...

# 616
Да, изяденият пясък излиза през срещуположния изход.

# 617
  • Бургас
D.P.I, къде спи кучето?
Има ли си свое място, или спи при вас, в стаята, или в леглото?
Как се храни? Има ли постоянен достъп до храна или яде само в определени часове и след като му разрешите?
Учили ли сте го, знае ли команди, изпълнява ли ги, или приема мъжа ви само заради интуитивен респект от него (мъжа в къщата).
Освен играта, имате ли друга ежедневна комуникация, ритуали? Какво се случва, ако му се скарате за нещо?
Пинчерите и пинчероподобни съответно не са лесни, имат характер доминантен и са доста гласовити.
Започнете на първо място с това да ограничите известни права и свободи на кучето. Не му позволявайте да се качва по мебели и легла. Гонете го от стаята, ако поведението не съответства на желаното. Храна само след изпълнена команда и не с постоянен достъп. Награждаване от друга страна всяко поведение, което ви е харесало  - бил е тих, стои спокойно, не лае, не се зъби, слуша.

# 618
  • София
ДПИ, малко объркващо си го написала, но виждам една грешка. Не трябва ти да се изнасяш от стаята, а да изнесеш кучето.
Всичко за Алфата е вярно. Не искай и мъжът ти да се намесва, ти се справяй с нахалника. Храни от ръка само, вземете клетка и го приучете да си почива в нея.
Аз препоръчвам кастрация, но не е панацея за поведенченски проблеми.
Научи го на команди. Моето бебе, ако кажа "седни" и в най-голямата си превъзбуда сяда и не мърда.

# 619
  • sofia
Имахме интересна нощ...До 2 Леон обикаля из къщи, като буквално не можеше да си намери място...Съответно в 2 го изведохме. Свърши там, каквото свърши, но не миряса...Така след 2 го изкъпах, като реших, че може нещо да го дразни..Също ми мина през ум, че може да предусеща някакво бедствие...Какво ли не ми мина през акъла. За щастие, след банята заспа, като къпан.
Обаче, в момента ми се спи зловещо, ние сме на работа, а той ще си кърти цял ден...

# 620
Мокка и Нъки са прекрасни!Милите, сигурно усещат, че не ти е добре,mtz...❤Оздравявай, момиче!Пиши как си...   Шоши да се отчете, с развяти уши и опашка!Как е той, Иланг? Кришка,Лори е имала такива изпълнения...Така и не си ги обяснихме с какво са свързани...Но се случват на вилата, предполагам- много емоции от свободата там и превъзбуденост...

# 621
  • София
А Бубата нещо вече не се радва на пътуването с кола, явно годинките я променят. Преди се радваше и нямаше търпение да стигне, сега ляга и само чака да свърши тая мъка. Но издържа на по 400 км в посока, така че пак сме добре. Никакъв шанс за легло или клетка - пътува се само в мен.
В хотел Мираж в Бургас няма такса за дребоси, отсядали сме вече много пъти. Споменаха, че наскоро са ходили хора с "дребна порода" - 40 кг ротвайлер Simple Smile Поискали им някакви пари в случай, че се случи случка, но реално нямали проблеми с животинката.
Аз мисля, че има разлика между "такса" и покриване на щети. Не виждам защо да плащам такса, при положение, че не получавам нищо срещу нея. Нямам никакъв проблем да подпиша каквото споразумение трябва или да оставя депозит, който да покрие някакви евентуални щети. Но да ми взимат парите, които споменавате за това, че пътувам с кучето си... И аз бих заложила на частни квартири в такъв случай. Или къмпинг. А, да, и с намордник няма как да я водя, по закон не съм длъжна, та интересно как ще ме санкционират, ако си я нося в ръце.

# 622
Всеки собственик на хотел има право да си слага, каквито си иска правила за кучета, да приема или да не приема клиенти с кучета. Стига да са ясно обявени правилата, няма проблем. Че има места, на които приемат кучета, а като стигнеш се оказва, че трябва да спят навън на двора. Laughing Не е само у нас. За да не звучи като хейт съвсем по нашите, в Гърция също съм срещала такива, но поне си го бяха описали. Къщата приема домашни любимци, но в описанието пише, че за по-едрите породи има кучешка къщичка на двора. Ей сега едно домашно куче, което е свикнало да следва стопаните си по петите, ще остане да спи навън в нещо, в което е спало друго куче.

# 623
  • София
Кришка, същите две такива нощи имахме. Едната даже не се изпика. Не знам какво му беше, просто нервен и нащрек. И е супер дразнещо, защото аз съм като убита, а той през деня си отспива 🤣.

# 624
  • sofia
Да ви кажа, има го и обратният момент. Аз като чуя за супергостоприемно място за кучета и се дърпам. Ето  миналата година на Арапя. Студиа на чудесна поляна, море на 2 крачки и тн., обаче, уж кучетата следва да да на повод, но дефакто не са, защото никой не прави забележка. Та, тъй като Лелчо не е особено дружалюбен, особено към кучета, които си идват в нашата стая...Познайте. 10 дена сме стояли вътре, през времето, когато не сме по плажове...Само рано сутрин успявахме да ползваме поляната.
Та, за това, тази година пак ще сме си в къща с двор и ограда.

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 21:38 от Кришка

# 625
Много ви благодарянза съветите.... Даваме храна след нашето ядене... Зимата понякога се мушка под завивката при нас, лятото си спи на неговото си място... Команди изпълнява, днес си ме слуша, радва ми се... Отделям му по час за команди и за сериозност и ме слуша, да по-лигав е с мен в сравнение с мъжа ми...
НО сега забелязах нещо, което ме обърка малко и започвам да се замислям да не би да се е изплашил нещо..  Сега си спеше, има си едно място до прозореца на слънце с легълцето си... Поливах цветята и просто ръката ми се хлъзна по него и се получи като галене и той си вдигна главата с полузатворени очи и ме изръмжа и започвам да си мисля това куче да не би да се е стреснало и просто докато спи да се стряска и да се защитава..

# 626
  • Пловдив
Много ви благодарянза съветите.... Даваме храна след нашето ядене... Зимата понякога се мушка под завивката при нас, лятото си спи на неговото си място... Команди изпълнява, днес си ме слуша, радва ми се... Отделям му по час за команди и за сериозност и ме слуша, да по-лигав е с мен в сравнение с мъжа ми...
НО сега забелязах нещо, което ме обърка малко и започвам да се замислям да не би да се е изплашил нещо..  Сега си спеше, има си едно място до прозореца на слънце с легълцето си... Поливах цветята и просто ръката ми се хлъзна по него и се получи като галене и той си вдигна главата с полузатворени очи и ме изръмжа и започвам да си мисля това куче да не би да се е стреснало и просто докато спи да се стряска и да се защитава..
Не .
Казва ви , "Я не ме закачай,коя си ти ,аз съм шефа и докато спя никой не трябва да ме притеснява"
Както писаха останали,кучето ви се възприема с по-висок ранг от вас.
Обикновено така става с дребосите ,чието възпитание се пренебрегва заради рзмерите им.

# 627
Не .
Казва ви , "Я не ме закачай,коя си ти ,аз съм шефа и докато спя никой не трябва да ме притеснява"
Както писаха останали,кучето ви се възприема с по-висок ранг от вас.
Обикновено така става с дребосите ,чието възпитание се пренебрегва заради рзмерите им.
Добре де, защо през другото време нямам проблем с него.. Сега като имам време ще обърна внимание на това...

# 628
  • София
Защото през другото време то си играе, лягането му е момента да се налага. Показва ти, че той е босът.

# 629
  • Пловдив
Саско е добре. Мина каквото беше.

Общи условия

Активация на акаунт