Любители на кучета - 129

• 32 382
  • 774
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
D. P. I, предполагам, че "в другото време" той е зает със себе си, а ти не му пречиш. Какво се случва в това, другото време? Спи, играе, просто си седи вкъщи? Ти не му нарушаваш комфорта в това време. В момента, в който го нарушиш, т.е. искаш нещо, което той не иска, тогава идва конфликтът.
Спри да излизаш и да спиш в друга стая. Не го оставяй да спи сам с мъжа ти в стаята. Следвай другите съвети. Кастрацията ще го направи по-спокоен, но наистина няма да реши поведенческите проблеми. До момента, в който не разбере, че ти си шефът, няма оправия.
Може на моменти да не изпълнява команди, може да се разсее, може да не слуша понякога, но да те ръмжи и да се хвърля да те хапе - не може!

# 631
  • Пловдив
Много ви благодарянза съветите.... Даваме храна след нашето ядене... Зимата понякога се мушка под завивката при нас, лятото си спи на неговото си място... Команди изпълнява, днес си ме слуша, радва ми се... Отделям му по час за команди и за сериозност и ме слуша, да по-лигав е с мен в сравнение с мъжа ми...
НО сега забелязах нещо, което ме обърка малко и започвам да се замислям да не би да се е изплашил нещо..  Сега си спеше, има си едно място до прозореца на слънце с легълцето си... Поливах цветята и просто ръката ми се хлъзна по него и се получи като галене и той си вдигна главата с полузатворени очи и ме изръмжа и започвам да си мисля това куче да не би да се е стреснало и просто докато спи да се стряска и да се защитава..
Не .
Казва ви , "Я не ме закачай,коя си ти ,аз съм шефа и докато спя никой не трябва да ме притеснява"
Както писаха останали,кучето ви се възприема с по-висок ранг от вас.
Обикновено така става с дребосите ,чието възпитание се пренебрегва заради рзмерите им.
Добре де, защо през другото време нямам проблем с него.. Сега като имам време ще обърна внимание на това...
Защото ,то решава ,кога ще играе с вас - т.е. вие ще го забавлявате шефа.
Споделям изказаното  мнение от останалите,че кастрацията няма да реши този поведенчески проблем . Няма нищо общо агресивно поведение към други мъжки кучета ,виене,
бягане при надушване на разгонена женска и въбще поведение обословено от нагона.
Като за начало му преместете леглото извън спалнята ,и не го пускайте да спи при вас/мъжа ви. Не си играйте с него през деня - игнор/да си седи на неговото място.

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 17:03 от whitefang

# 632
Е виж сега,при мен тия кифленски номера не минават,но при него с пълна сила...Ама да се оправят двамата,мене не ми дреме.
Горкия ми мъж с нас двете...😂😂😂
Е, кифлата ще почне да си пази арфата и да го отделя всячески от тебе. А роб но две господарки е свободен човек...
Joy

# 633
По въпроса за неподчиняването на кучето вече всички са дали адекватни решения.Дали ще се одобрят от стопаните е друг въпрос.Винаги можем да намираме оправдания за лошото поведение на животните и децата си, но това е бумеранг.
Това е нашата Сара, каракачанка,която трудно събираме в един кадър

За нея думата на всеки член от семейството е закон

Това е тя, когато я взехме у дома
Тежеше шест килограма. Сега е теленце!

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 12:23 от Krotinia

# 634
  • София
А това, за контраст, е Буба - 3.8 кг заспало щастие Grinning Лежи до мен на дивана, снимах я без да ставам - само вдигнах телефона с ръка над нея Grinning

# 635
Тони,грации сте вие, от миньоните!
Нашата нежност ако дойде да си дреме на дивана,ние ще трябва да стоим прави до него

# 636
  • София
Значи извод: трябва ви по-голям диван...как така не можете да съберете няколко десетки килограма куче?!? Grinning
Погледът й като бебе е нещо страшно - как му забраняваш на този поглед каквото и да било, само вие си знаете. Аз веднага се разтапям Simple Smile

# 637
  • тук-там
В жегите, на подземния етаж, и така може Simple Smile

# 638
Погледът си е поглед,и ние се разтапяме,но външно не се издаваме:heart_eyes:
Последователност му е майката,похвала и поощрение за всичко правилно и неизменното "не и сериозна интонация нетърпяща своеволия през първите шест месеца,от момента на идването у дома.Грижи и внимание и после всичко е лесно

# 639
  • София
Знам, ама като погледнат с този точно поглед... ужас, ужас Simple Smile

# 640
  • София
Тони, писах, че гледах един научнопопулярен филм за кучетата и еволюцията. Говориха и за разликите с вълците, дори и опитомени от бебета. Точно този поглед е придобит и е именно с цел да ни размекнат. При вълците го няма.

# 641
  • Пловдив
снимката е от петък, но сега забелязох калко е смешен Шошо с Шушаците.

# 642
Много са му екстра ушаците!
Това са си криле,ти не разбираш просто. Виж на бебе Сара през август 2019г къде са й ушаците - хем на язовир Доспат,хем ушите в купата с вода

# 643
  • Sofia
иланг, ама как така едното вирнато, а другото виси? То си е направо талант това!

(къде са тези бунгала, между другото?)

# 644
  • Пловдив
иланг, ама как така едното вирнато, а другото виси? То си е направо талант това!

(къде са тези бунгала, между другото?)
Най- вероятно си е тръскал главата и така е излязло. Бунгалата са на къмпинг Градина.
Там ходим, защото съм сигурна, че е разрешено за кучета.

Общи условия

Активация на акаунт