ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 8

• 43 746
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
svetlanago,
Еха, страхотно място за празнуване!
Дано е здрав, успешен, усмихнат, доволен от изборите, които прави!
Мразя Пловдив през лятото!!!!

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 09:31 от JiD

# 661
Честити рожденици!
Да са здрави и късметът да е винаги с тях.

Лу, голям чаровник си имаш. Heart Eyes
swetlanago, KallyMay, много зареждащи снимки. Весело да ви е! Hug

# 662
Честити рожденици на Лу и swetlanago. Да са здрави и да сбъднат всичките си мечти.
Наборът е основно пред компютъра, три пъти в седмицата ходи на волейбол и понакога излиза . Прави някакви нощни тренировки-набиране' бягане. Една съседка помислила,че нещо се случило в къщи и бяга за помощ Grinning
В началото се ядосвах' че не чете и само играе' но го зарязах. Август му е уплътнен с море и лагер' а след 15 септември ще му излезе през носа.
P.S. вчера му правих кола маска на краката' отдавна ме врънка. Как издържа с тия рунтави крака' не знам' но се съмнявам да иска да повтори.

Последна редакция: ср, 03 авг 2022, 21:43 от The Invisible

# 663
  • София
svetlanago, честит рожденик и на теб!!!

Аз правя последни приготовления за семейния бал на каката. От сега се появявят пропуквания в разбирателството между гостите, но не ми пука. Заредила съм се с коняк и валериан и много балони... След това имам две дежурства и отпуска... Ох, кога ще стане 15-ти...

# 664
swetlanago, честит и щастлив да е рожденикът🍰!
За мен най- сигурният начин да намразиш четенето е като се “потиш”над задължителната (препоръчителна 🥸) литература. Никога не съм настоявала децата да четат точно тези книги. Важното е да заобичат четенето, да имат харесвани от тях автори и книги. Отраничавала съм се до препоръки, ако мисля, че някое произведение/ автор ще им допадне.
Вчера си направих труда да прегледам списъците на Регалия, които са изготвени на база на учебния материал. Ами не, няма такова творческо безсилие като МОН- ското. Повечето от изучаваните произведения са безинтересни, тежки, със сложен (сух) изказ и според мен безкрайно неподходящи за тази възраст, а и не само.  Колкото и странно да звучи, уменията, които развива спортът ми се струват далеч по - полезни в житейски план от четенето на Гъливер или Мадам Бовари, с което не по никакъв начин не искам да противопоставям спорта на литературата. Крайно време е МОН да обърнат поглед към житейската приложимост на учебния материал, не само в част литература.

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 07:56 от silan

# 665
  • Варна
И аз си имам 15 годишен рожденик! Черпя ви с виртуално!
Честит рожден ден и на твоя син!
Да е жив,здрав, обичан и да сбъдне мечтите си. Да има много приятели.

# 666
  • София
Лу, да ви е жив и здрав младежът! Да препуска лудо, но отговорно през живота, постигайки мечтите си Kissing Heart

swetlango, да е жив и здрав и твоят рожденик! Да постига с лекота всичко, към което се стреми  Kissing Heart

inverino, да ви носи радост малкият четириног Kissing Heart
Наборът се завърна от море с приятели, трепереше ми всичко под лъжичката  докато го няма. Не смея и да си помисля да пипне нещо от задължителната литература, но е обещал на учителката си, че тази година ще се старае повече. Дано!

# 667
  • Варна
Честити да са рождениците! Пожелавам им да са здрави, да мечтаят смело и да се радват на живота!
При набора почивката върви с пълна сила. Предната седмица се върна от екскурзията с класа си. Изкарали са си страхотно, почти не бяха спали. Като се прибра спа 14 часа накуп. Немски естествено не е говорил. Затова съм се заканила догодина да е на езиков лагер 😈
Книги не чете, от вчера започна задължителния списък само по немски. По цял ден е навън с децата от класа - фитнес, волейбол, риболов, обикаляне на града. Разпуска максимално.

Да ви попитам - сдобиха ли се наборите вече с учебници за 9ти клас? Моят син вчера продаде тези за 8ми клас и сега ще търси новите.

# 668
  • София
Да ви попитам - сдобиха ли се наборите вече с учебници за 9ти клас? Моят син вчера продаде тези за 8ми клас и сега ще търси новите.
Ние още не. Обикновено качват на сайта на гимназията списък с учебниците по които ще учат. Предполагам, че това ще се случи началото на септември и тогава ще купуваме.Учебниците за 8 клас не бързаме да ги продадем, заради изходните нива.

# 669
  • София
Учебници видях, че училището е качило на сайта - ще поръчам пак от там, като миналата година.
От старите не зная какво ще става за продаване - но ще видим тези дни.
Не чете книгите от списъка (решихме, че ще чете като ги учат, защото и без това нищо не помни, сега ако чете). Взела съм две книжки двуезични и го мъча всеки ден (в който не е на лагер, при баба или на почивка с нас - то колко ли останаха) да чете по една глава от тях. Това чете.

# 670
  • В светлината на слънцето
При нас ще ги качат някъде в началото на септември. Силно се надявам да има такива от сестра му, че да си спестя купуването (поне на част). Ще му запазя засега осмокласните, поне до входните нива.

# 671
  • София
Препоръчвам да подметнете за филма Елвис и наборите сами да поискат да го гледат. Оценката ми е 100/100 по всички показатели свързани с полезност и морал.
Няма нужда да са чували или слушали Елвис.
Моля, препоръчайте някакви други полезни за възрастта филми.

# 672
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Слонче, къде е този филм? Да изненадам набора.

# 673
  • София
По кината е в момента, даже се разбрахме довечера семейно да отидем да го видим, доста добър рейтинг има.

# 674
  • София
Да са живи, здрави и благословени всички празнуващи предните дни! 🌷
И аз да ви разхладя малко с една гледка. След 42 градуса в гръцко, тук сутрин направо си е студено. 😃

Общи условия

Активация на акаунт