Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 10

• 69 451
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Sophia- съжалявам, момиче. Знам, че си мислиш, че светът е срещу теб, но не спирай да вярваш, можеш да паднеш за 1-2 дни, но после се издърпай за косата и напред!
Ивченцето- аз също се обърквам със стимулиран и естествен. Достинексът го пих и аз. Моята доза беше 1 хапче на седмица. Не се притеснявай, даже пролактина не ми изследваха. Според едната ми еднокриноложка достинекс се пие до 12 г.с. Репродуктивния ми го спря преди трансфера на ЗЕТ. Имах неуспешен свеж, дойде ми, изпих си хапчето и спрях, защото веднага направихме замразения.

# 646
При ЗЕТ на симулиран цикъл пиеш естроген и после прогестерон за да симулираш, че е имало овулация.

Докато на естествен те проследяват и връщат ембрион според това кога ти е била овулацията. После може пак да изпишат прогестерон.

# 647
Sophia, съжалявам да го чуя! Дано това бъде последния неуспех и следващия път да се получи!

# 648
София, съжалявам, че си минала през това. Наскоро коментирах (ако не се лъжа точно на теб го написах), че не бих спряла нищо без да се чуя с лекаря си.
Аз имах "късмет" с моя свеж трансфер и цикъла, който си дойде преди датата за тест с МНОГО силни болки, все пак си беше менструация, но от клиниката държаха да направя кръвен. Тогава бях много учудена, но след като ги видях как въздъхнаха с облекчение, ми стана ясно, че са се съмнявали за извънматочна.
Пожелавам ти бързо възстановяване и сили да продължиш напред.
Девилче, палците ми посиняха от стискане Heart
Наистина се надявам най-накрая да ни зарадваш.

# 649
Здравейте момичета.
През октомври миналата година ми се наложи да оперирам кисти на яйчника. И от тогава до сега не мога да стигна до трансфер.
След операцията цикълът ми беше ужас. Идваше ми на 12ти, 14ти, 16ти ден...
С 300 зора я докарах до нормален цикъл и на следващия отидох на преглед.
Разбрахме се на 21 ден да поставя Арвекап, но на 21 ден се оказах със съвсем новичка ФК. Сложих Арвекап 3,5( за 1 месец действа) и на 2ри ден от цикъла преглед. Кистата намаляла, но още я има.
Сложих втори Арвекап 3,5 и се разбрахме за преглед пак на 2ри ден.
Чаках да ми дойде 54 дена.
Накрая притеснена се обадих на док, викна ме на преглед, и се оказа че съм направила овулация без да ми е идвал М.
Прати ме в къщи да си чакам М ида се обадя за преглед на 2ри ден.
След няколко дена се обадих, прегледа ме, пуснахме хормони...
Започнах всеки ден Арвекап по 0,1 и естрогени. Започнахме да следиме лигавица.
На 10ти ден яйчниците с някакъв Ф 13 мм, а лигавицата 6,6.
Увеличихме естрогените.
На 12ти ден лигавица 6,6 и вече лутеинизирала.
Отложихме трансфера.
На 13ти ден се събудих с М.

Имаме замразени 3 ембриончета от предишен опит, ама този карък за трансфера... Това не се издържа...Disappointed Relieved
Док и той се хвана за главата с мене.

# 650
Момичета,след месец ми предстои ЗЕТ в Турция.
Четох ,че прогестерона трябва да е до 1,5ng/ml.
Според вас има ли вероятност да е над тази стойност и ако е над нея,то какво се предприема?
Не искам да има изненади,защото вече имах хистероскопия и ме отложиха от Май на Юни.

# 651
Отлага се трансфера за следващия цикъл.

# 652
Здравейте, борбени момичета. Днес бях на контролен преглед след операцията за отстраняване на извънматочна бременност и лекарката, която ме оперира констатира, че съм имала киста на жълтото тяло. И миналия път я забелязала, малко била порастнала, но да не се притеснявам, щяла да изчезне от самосебе си. Предположи, че е възникнала защото съм била със ЗЕТ на естествен цикъл. Да, но не бях на естествен цикъл. След това предположи, че сигурно е възникнала от хормоните на бременността, но ако съм искала да обсъдя и с лекуващия ми лекар. Сега като се разрових в интернет, тези кисти наистина възникват след овулация, а при мен е следвало да е нямало такава. Ако е била киста от миналия месец, защо се е стигнало до трансфер? В петък ще посетя и моята лекарка, защото честно казано малко се притесних, а и нещата логически не се "връзват". Тъкмо се бях поуспокоила и сега ново двайсет.

# 653
Привет момичета, спешно търся Пролутекс. Моля да ми кажете от къде го купувате в София?

# 654
В София- аптеката на клиника Щерев, задължително рецепта. Знам, че може в Медея със заявка.

# 655
Аптеката на болница Надежда. Може да се купят и ампули на бройка. 70 лв. и някакви стотинки е цената.

# 656
# 657
Днес ще ми е поредния трансфер, но снощи не съм спала от болки в корема и по-скоро ме боли единия яйчник. Всъщност,  от както започнах прогестероновите препарати постоянно нещо ме боде, пулсира и изтръпва в областта на корема.
Имала  съм много трансфери, но такива болки преди него не съм имала.  Чудя се да кажа ли за това на доктора, но пък така има вероятност да ми отложи трансфера.

# 658
Здравейте бихте ли ми препоръчали генетик за Варна или за друг град благодаря предварително

# 659
Здравейте бихте ли ми препоръчали генетик за Варна или за друг град благодаря предварително
Генетик Константинова в ДКС то на Терапията е. - 0887054583

Общи условия

Активация на акаунт