Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 10

• 67 153
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Щом си с естрофем, не ти трябва овулация, защото не си на естествен цикъл. Спрямо лигавицата ти ще преценят кога да включат прогестероновия препарат и за кога да назначат трансфера. Моите и двата трансфера са без овулация в съответния месец.

Беше ли успешен?

# 631
От първия бях с двуплодна бременност, втория още гадаем какво се случва, но вероятно е извънматочна.

# 632
Момичета вземам Естрофем 3х1 - вече втори месец за лигавица.
Подготовка за замразен трансфер - поне се надявам да има.
Но проблема ми е че днес 7 ден тялото ми се държи като при овулация, обилна слуз съсъ всички екстри.
Може ли да има овулация, след като съм на Естрофем? - Какво става? И  гърдите ми ще се прънат и аз също, но това е от естрофема разбирам, но защо  и Овулация?
Някой да е преживял такова усещане?
 Естадиол и Овулация?

# 633
Всичко, което описваш са странични ефекти на естрофем.
 Според проучвания 7% от жените имат овулация докато пият естрофем.

# 634
Момичета вземам Естрофем 3х1 - вече втори месец за лигавица.
Подготовка за замразен трансфер - поне се надявам да има.
Но проблема ми е че днес 7 ден тялото ми се държи като при овулация, обилна слуз съсъ всички екстри.
Може ли да има овулация, след като съм на Естрофем? - Какво става? И  гърдите ми ще се прънат и аз също, но това е от естрофема разбирам, но защо  и Овулация?
Някой да е преживял такова усещане?
 Естадиол и Овулация?
аз от естрофема също имах слуз и останалите симптоми, описани от вас. Отдавам го на нарастване на лигавицата. Аз съм със склонност към дебела лигавица и без прием на естрофем.

# 635
Момичета предстои ми зет другата седмица. Искам да попитам на тези от вас които са вливали Интралипид какви бяха последствията? Имаше ли някакви странични ефекти от него и имахте ли успешна имплантация? Също така доки ми предлага да направим и апликация на PBMC - имате ли мнение и за това?

# 636
Момичета предстои ми зет другата седмица. Искам да попитам на тези от вас които са вливали Интралипид какви бяха последствията? Имаше ли някакви странични ефекти от него и имахте ли успешна имплантация? Също така доки ми предлага да направим и апликация на PBMC - имате ли мнение и за това?
аз нямах странични реакции от интралипид. Доц Русев каза, че било все едно да изядеш две вратни пържоли. За съжаление и без положителен резултат.

# 637
Момичета предстои ми зет другата седмица. Искам да попитам на тези от вас които са вливали Интралипид какви бяха последствията? Имаше ли някакви странични ефекти от него и имахте ли успешна имплантация?
Нищо необичайно не съм усетила след вливането. При мен резултатът е положителен Simple Smile

# 638
Всички знаем, че по пътя на предизвикателството, което сме поели , може да се сринем на емоционално ниво.  Лично за себе си мога да кажа, че съм изпадала в депресия след всеки неуспех. Поради натрупания опит от неуспехи, все по-лесно се съвземам емоционално. Питането ми е малко по-различно от темата на групата, но можете ли да споделите вие как се справяте след всеки неуспешен опит? Търсите ли помощ от специалист и кой, ако сте доволни от някой? Преди няколко месеца писах на фондация "Искам бебе" с молба за помощ (не финансова) - по-скоро емоционална подкрепа, консултация на база на натрупания им опит с жени като нас. Така и не получих отговор на писмото, а и не съм настоявала да продължавам да се свързвам с тях. Смятам, че спокойствието също е ключов фактор в преследването на нашата цел. Весели празници на всички.

# 639
Справих се с репродуктивен психолог.
Повечето хора нямат идея за какво иде реч и не могат да помогнат.

# 640
  • София
Аз също се справих с помоща на психолог.
При мен не беше специализиран, но силно препоръчан. Това беше най-доброто нещо, което съм правила за себе си!

# 641
Момичета, на 19.04 ми предстои ЗЕТ. От вчера съм на Естрофем 3*2, пролутекс 25мг и Устрогестан 3*2. Вчера на прегледа лигавицата беше 8 мм.
Как ви се струва?
Това ще ми е четвърти ЗЕТ и силно се надявам успешен до край ...

# 642
Момичета, при някоя от вас по време на преглед (с УЗ) да са виждали бели петънца по ендометриума? За първи път днес док забеляза такива, а се подготвям за ЗЕТ след няколко дни. Доколкото разбрах, може да е полип, можело и да е от прогестерона, защото съм в ову.
Наистина за първи път и аз забелязвам такова нещо, както и док, и не знам какво да мисля.

# 643
Момичета, да ви разкажа за поредното предизвикателство, през което преминах. Както ви споделих, на 9 ден след ЗЕТ, чхг ми беше 9, на 11-ти 14, на 16-ти уринен - отрицателен. На своя глава прекратих медикаментите и цикълът ми дойде след 2 дни. Бях вече уморена да продължавам да тая празни надежди. Имам 2 кухи яйца в миналоти  и при тях чхг не се развиваше добре, та не искех отново да премина през същата болезнена развръзка. След като ми дойде цикъла се успокоих, че се чистя сама. Да, но този "цикъл" не спираше, а започна от 10.04. 2023. Вчера след работа ми щъкна нещо и реших да си купя тест за бременност. За мое нещастие, резултатът бе - положителен, с ярка черта. Днес си пуснах чхг - 861. За съжаление се наложи да ми направят лапароскопоя, защото се оказах с извънматочна. С разказа си, искам да ви призова да не постъпване безотговорно като мен. Вярно, бях изтощена да продължавам с една чанта с медикаменти, знаейки, че подхранвам безпочвени надежди. Не исках повече да тровя организма си. Днес трябваше да пътувам на почивка със семейството си до Огняново. Добре, че все пак се осъзнах навреме, защото тръбава можеше да се спука всеки момент. Въпреки поредното гадно предизвикателство, Господ ме предпази от фатални последствия. Четох, че при 2 на сто и малко по-голям процент при ЗЕТ, бременността може да завърши в ектопична. Представяте ли си колко малък процент? В същото време, ако шансът за бременност е 99%, аз ще привлека онзи 1% на неуспехи. Момичета, всичко върви срещу мен. Явно, аз действам срещу съдбата си.

# 644
  • София
Момичета, след неуспешен първи СЕТ, започвам подготовка за ЗЕТ. Идната седмица, ако микробиологията е чиста, ще правим сондиране. Казаха ми, че ще пия лекарства, като ми дойде цикъла. Посочиха и какво да изследвам - TSH, ПКК,Пролактин. На питането ми за прогестерона, ми казаха, че не им е важен, защото така или иначе след това ще съм на прогестеронови препарати. Пия Достинекс за пролактина. Питането ми е, какво бихте ме посъветвали да изследвам? Притеснява ме, че пия Достинекс, изписан още по време на инвитрото. Не мога да се ориентирам каква е разликата между ЗЕТ на естествен цикъл или стимулиран.

Общи условия

Активация на акаунт