Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 10

• 69 580
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, някоя от вас слагала ли е Циклигест преди трансфер и след това ректално?
Този път лекарят иска от началото да го слагам ректално, за да е спокойна матката и да не предизвиква контракции. Но се чудя дали ректално се усвоява така добре, както вагинално.

# 151
Здравей,
това което аз знам със сигурност е,че от Фонда не финансират вече започнала продцедура т.е. ако имате замразени Я и искате да продължите нататък няма да може да ползвате заповедта за понатъчните действия
Здравей те. Първо се извинявам ако питането ми не е за тази група. Ако някой може да ме насочи или отговори ще съм страшно благодарна. Лутам се от няколко дни и не знам как да постъпя. Така ето за какво става въпрос. След първо неуспешно инвитро сме. Смених клиниката и лекаря не останах много доволна от предишния. Та бях онзи ден при новия и той направи преглед и за моя изненада се оказа че имам 15 фоликула и ми каза на 1 ден от цикала да почна да бия инжекции (на къс протокол да съм), (инжекциита си ги купих от тях) и след изваждането ще ги за мразим за няколко месеца. Пуснах документи към Цар точно в деня на срещата ми с него. Но ми казаха че ще забави 1 месец заповедта. Ако си платя всичките тези процедури има ли смисъл да чакам заповедта. Или може дори ако има замразени яйцеклетки да използвам фонда за оплождането и трансфера. Дано правилно да съм обяснил, защото в главата ми е каша.
Благодаря за отговора. И аз така бях чела някъде, но не бях много сигурна.

# 152
Момичета, някоя от вас слагала ли е Циклигест преди трансфер и след това ректално?
Този път лекарят иска от началото да го слагам ректално, за да е спокойна матката и да не предизвиква контракции. Но се чудя дали ректално се усвоява така добре, както вагинално.
За пръв път чувам за Циклогест ректално, за да нямало контракции в матката. Та нали ролята на Прогестерона като цяло и в частност на Циклогеста е да успокои гладката мускулатура (матката), за да няма контракции . Аз винаги съм го слагала вагинално и не съм имала никакви проблеми.

# 153
За пръв път чувам за Циклогест ректално, за да нямало контракции в матката. Та нали ролята на Прогестерона като цяло и в частност на Циклогеста е да успокои гладката мускулатура (матката), за да няма контракции . Аз винаги съм го слагала вагинално и не съм имала никакви проблеми.
Simple Smile ролята на циклогеста е да увеличи нивата на прогестерон и да удебели лигавицата! Той няма никакво отношение към успокояване на матка или гладка мускулатура. Циклигестът е прогестеронов препарат, не обезболяващо или успокояващо.

# 154
Simple Smile ролята на циклогеста е да увеличи нивата на прогестерон и да удебели лигавицата! Той няма никакво отношение към успокояване на матка или гладка мускулатура. Циклигестът е прогестеронов препарат, не обезболяващо или успокояващо.

# 155
Shantii, аз го слагам ректално от самото начало при този опит. Първо казаха ми че се усвоява еднакво добре без значение дали е вагинален или ректален приема... Второ, по този начин избягвам ръчкането на влагалището, а преди това лекувах упорити гъбички и стрептококи...Трето... в дупето не цапа и не изтича така както при вагинален прием, слагам си го и не лежа, за да не изтече както беше преди като го слагах вагинално... Успех!

# 156
Не знам защо се държи този тон заради един зададен въпрос. Мисля, че някои от нас минавайки по този труден път започват да си мислят, че са по-добри специалисти от докторите.
На мен лично не ми е изисквано да поставям Циклогест анално, освен в деня на трансфера, а също съм при д-р Стаменов. Може в конкретния случай да има някаква специфична причина да го изисква.
В Интернет обаче има достатъчно информация и дори специално направени проучвания, които показват, че Прогестерона се усвоява достатъчно добре поставен и по двата начина. Не е нужно да се нахвърляме една на друга и нека да уважаваме методите на различните специалисти и клиники.

# 157
Боби, разбрах те! Но тук всеки си изказва мнението и в това няма нищо лошо. Ако не споделяме опит и знания как ще стигнем до желаната цел? Ще подмина коментара, кой за какъв се мислел и т.н., защото моята цел не е да се заяждам. Пет години съм ходила по мъките в БГ, бях в Плевен, Пловдив и София. Когато отидох в Турция направих разликата. Няма как да си мълча,защото много жени страдат, точно от некомпетентност. И аз бях една от тях! За Надежда много мога да говоря но...ще кажа така: Тук в БГ няма индивидуален подход- има некомпетентност, липса на професионализъм, апаратура и добра ембриология.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 06:22 от IRusinova

# 158
Здравейте дами,
На 13-ти ми отмвниха трансфера поради висок прогестерон, което беше 12-ти ден от цикъла. Доктора каза, да започна веднага по два пъти на ден по едно хапче Дуфастон и да продължа с Естрофем по 3 пъти по 2.
В петък изпих последното хапче Дуфастон.
Въпроса ми е след като продължавам с Естрофем кога да очаквам цикъл и дали изобщо ще ми дойде от него. Не трябва ли да се спре за да дойде? Доктора каза, да не го спирам, така се подготвяла лигавицата, но навсякъде чета, че се спира...
Предварително благодаря!😇

# 159
  • Столицата на "Второто българско царство"
момичета, когато слагате Утрогестан (вагинално)  спазвате ли часови диапазон или примерно на 12 часа.. 🤔

# 160
Аз го слагам сутрин като стана и вечер преди да легна, не съм засичала точен диапазон.

# 161
Аз слагам Циклогест на 12 часа. Примерно в 10 ч. и в 22 ч. Струва ми се по-добре да е равномерно разпределен.

# 162
Shantii, аз го слагам ректално от самото начало при този опит. Първо казаха ми че се усвоява еднакво добре без значение дали е вагинален или ректален приема... Второ, по този начин избягвам ръчкането на влагалището, а преди това лекувах упорити гъбички и стрептококи...Трето... в дупето не цапа и не изтича така както при вагинален прием, слагам си го и не лежа, за да не изтече както беше преди като го слагах вагинално... Успех!

Благодаря мила, че писа. И на мен личен мой приятел - гинеколог, ми писа вчера, че и по двата начина се усвоява добре и че ръчкането във влагалището прави матката чувствителна и наистина може да се съотнесе към възможност за свивания и отпускания. А и ректално е супер откъм изтичане - няма лежане, няма изтичане, цапане.
Г-жо Русинова, повечето от нас тук сме с години мъки и опити. Това не дава право високо осъдително отношение и изразяване на подобно мнение, когато не сме запознати и все още не сме получили дипломи. Знам, че българинът много обича да разбира от всичко и да е страшно компетентен, но никоя от нас все още не е завършила медицина и когато дадена методология се сменя извън стандартното и общоприето, това не прави лекаря некадърен и малоумен. Най-доброто в случая е да се пита или чете повече Wink
А и всяка от нас има своя лична история и лични наблюдения. Това е като политиката - винаги има доволни и недоволни. Колкото хора питате - толкова различни гледни точки и мнения получавате. Едни признават само Турция, други обаче, благодарение на успехите си, са направили Стаменов известен за цяла България.
успех на вас!

# 163
  • Столицата на "Второто българско царство"
Аз слагам Циклогест на 12 часа. Примерно в 10 ч. и в 22 ч. Струва ми се по-добре да е равномерно разпределен.
а колко време лежите след като го сложите.... питам, защото и при предишните опити съм била на Утрогестан (2х4), но сега искаха да го започна в точен час... четох доста проучвания и там дават да се слага на 12 часа, а аз досега никога не съм спазвала такова правило....

# 164
Ами в 10 ч. не лежа въобще, защото съм на работа. По-скоро седя на стол. Не съм забелязала да изтича, може би съвсем малко ако стана. А в 22 ч. като го сложа и лягам, така че цяла нощ. Blush

Общи условия

Активация на акаунт