Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 10

• 69 860
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
SophiaM, Естествено,че при трансфер на бластоциста се изследва Прогестерон. Аз съм в МЦ Неовитро и при двата ми трансфера - свеж и ЗЕТ, лекарката ми е държала да изследваме Прогестерон. Първия път бях само на Циклогест 2х1 вагинално и нищо не стана. При ЗЕТ трансфера започнахме инжекции Прогестерон, заедно с вагиналния прием и нещата се случиха. Моите трансфери също са само на бластоцисти. Прогестеронът е нещо толкова дребно, което повечето лекари подценяват, а е толкова важен. Да не забравяме, че това не е естествено забременяване и организмът има нужда от помощ и външна намеса.

# 181
На мен винаги са ми изследвали Прогестерон преди трансфер. В Надежда съм, а преди това при Калчев в Малинов и Адела. Примерно, при предния трансфер излезе малко нисък още в деня на трансфера и доктора ми изписа допълнително прогестерон. Между 11 и 30  ng/mL е бил моя прогестерон в деня на трансфера, като при 11 ми добавиха още. Тогава се получи биохимичната бременност.

# 182
Не е от него, наблюдавай се и ако продължи се обади в клиниката.
Здравейте ! Искам да попитам тези от вас ,които ползват лутинус имали  ли сте кафяво зацапване?

# 183
На мен никога не са ми изследвали прогестерон в деня на трансфера,нито след трансфера.

# 184
Здравейте,
Относно Естрофем- преди 2 дни купих от Ремедиум на ул. Денкоглу (София). В манипулационната на Надежда ми дадоха една опаковка т.к. и техните количества са ограничени.

От ембриология ми потвърдиха  ЗЕТ трансфер в четвъртък на 2 5-дневни бластоциста. Но без изследване на прогестерон. От манипулационна казаха, че д-ра по принцип не искал стойности преди трансфер.
Обмислям да си го пусна аз, но съм в дилема кога. Не искам залудо да ми размразяват бластоцистите за които беше такава борба.
В четвъртък сутринта дали няма да е късно, или сряда?
Ще съм благодарна ако споделите кога са ви го пускали - в деня на трансфера или предния.

# 185
На мен лично не са ми го пуснали в деня на трансфера, а преди да ми включат прогестерона като подготовка за ЗЕТ, за да решат каква доза да ми предпишат. Но аз бях на прогестан 200 вагинално и до колкото разбирам той не се показва в кръвните.

Здравейте,
Относно Естрофем- преди 2 дни купих от Ремедиум на ул. Денкоглу (София). В манипулационната на Надежда ми дадоха една опаковка т.к. и техните количества са ограничени.

От ембриология ми потвърдиха  ЗЕТ трансфер в четвъртък на 2 5-дневни бластоциста. Но без изследване на прогестерон. От манипулационна казаха, че д-ра по принцип не искал стойности преди трансфер.
Обмислям да си го пусна аз, но съм в дилема кога. Не искам залудо да ми размразяват бластоцистите за които беше такава борба.
В четвъртък сутринта дали няма да е късно, или сряда?
Ще съм благодарна ако споделите кога са ви го пускали - в деня на трансфера или предния.

# 186
И на мен ми го пуснаха тогава. Включиха ми Циклогест и Пролутекс. Гледам да не параноясвам, ама... Neutral Face

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 15:53 от Африкана

# 187
В Надежда са ми го пускали преди започване на допълнителния прием,както и в деня на трансфера, пък аз си го пусках и в деня на теста с ЧХГ-то...

# 188
В деня на трансфера ми казват да отида 2 часа по-рано и да го пусна. В Надежда съм. Идеята вероятно е да видят дали е ОК и ако не е да добавят още Прогестерон след трансфера. Вече ще си го пускам и заедно с ЧХГ-то, защото при сегашния ми опит на 12ти ден след трансфера беше паднал на 9.4 ng/mL.

# 189
Не знам защо не ми го назначиха. Освен ако разчитат на това, че слагам и инжекции освен свещичките. Но кой да ти каже...
Благодаря ви за информацията.

# 190
  • Столицата на "Второто българско царство"
аз съм в Токуда и там пускам прогестерон преди започване на утрогестана и след това сутринта преди ЗЕТ, с уговорката, че чакам обаждане от ембриолога дали ще има трансфер. Ако прогестерона не е ОК, не размразяват ембрионите и ЗЕТ се отлага...

# 191
В Токуда над какви стойности приемат, че прогестерона е Ок за ЗЕТ?

аз съм в Токуда и там пускам прогестерон преди започване на утрогестана и след това сутринта преди ЗЕТ, с уговорката, че чакам обаждане от ембриолога дали ще има трансфер. Ако прогестерона не е ОК, не размразяват ембрионите и ЗЕТ се отлага...

# 192
  • Столицата на "Второто българско царство"
11.61 ng/ml ми е бил резултата в деня на ЗЕТ и имаше трансфер...

# 193
Тези които имат опит биха ли споделили според тях при ЗЕТ на 5 дневни бластоцисти или 6 дневни е по-голяма вероятността за успеваемост.
Благодаря предварително ☺️🥰

# 194
Тези които имат опит биха ли споделили според тях при ЗЕТ на 5 дневни бластоцисти или 6 дневни е по-голяма вероятността за успеваемост.
Благодаря предварително ☺️🥰

Здравей, понеже към момента съм бременна след трансфер на 6 дневен и много четох и питах по темата, ще кажа следното-това няма никакво значение, стига ембрионът да е качествен. Наистина по-голям процент стават бластоцисти на 5 ден, но след като на 6 ден е стигнал този стадий, има същия шанс.При ин витрото ми в Бг трансферирахме и от двата вида,с отр резултат, но самия ембриолог ми беше казал, че качеството им не е добро. Сега в Турция имахме два годни за ПИД-1 5-дневен и 1 6-дневен. 5 дневният се оказа с тризомия, докато 6 дневния беше напълно нормален, а в деня на трансфера ембриолога каза,че е със страхотно качество и много голям шанс. Ако нямахме ПИД и бяхме сложили 5 дневния, и се беше хванал, щях да направя ранен спонтанен с него. Успех!

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 10:50 от Archi_S

Общи условия

Активация на акаунт