Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 10

• 69 617
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, предстои ми ЗЕТ следващата седмица. Има обаче нещо за което се чудя. Репродуктивният лекар спомена, че ще иска да използва ембриолепило при трансфера. Да обаче аз не съм сигурна какво точно представлява, мога да предполагам за какво е де, но все пак ми се иска да ви попитам при какви показания/случаи го препоръчват и дали има смисъл от него според вас. По принцип ние сме с мъжки фактор и за там бях съгласна всякакви техники да приложим, но сега при трансфера това лепило ми звучи малко излишно. Мислите ли, че си заслужава да се заплати, защото предполагам не се покрива от фонда? Също така в ценоразписа на болницата виждам различни видове лепила, даже не съм сигурна и дали това са тези за които лекарката говори, но как да се ориентирам, просто искам да съм по-информирана. Благодаря предварително.

# 451
Здравейте, предстои ми ЗЕТ следващата седмица. Има обаче нещо за което се чудя. Репродуктивният лекар спомена, че ще иска да използва ембриолепило при трансфера. Да обаче аз не съм сигурна какво точно представлява, мога да предполагам за какво е де, но все пак ми се иска да ви попитам при какви показания/случаи го препоръчват и дали има смисъл от него според вас. По принцип ние сме с мъжки фактор и за там бях съгласна всякакви техники да приложим, но сега при трансфера това лепило ми звучи малко излишно. Мислите ли, че си заслужава да се заплати, защото предполагам не се покрива от фонда? Също така в ценоразписа на болницата виждам различни видове лепила, даже не съм сигурна и дали това са тези за които лекарката говори, но как да се ориентирам, просто искам да съм по-информирана. Благодаря предварително.
Здравейте. Едното "лепило" е хиалуронова среда, която уж подпомага имплантацията и е към 50,100 лв, а другото е РВМС, което се прави с ваша кръв и струва повече, може би около 300,400 лв. На успешния ми трансфер бях с хиалуроновото лепило, но трансферът беше Зет, имах и хетчинг, та не знам доколко е помогнало това лепило ..

# 452
Здравейте, интересува ме как преминава самата процедура по трансфер?  Бият ли някакви инжекции преди това и колко време се лежи след трансфера?

# 453
Отива се в клиниката, трябва да пиете вода, защото процедурата се прави на пълен мехур. Но толкова, колкото са можете да издържите. С катетър вкарват ембриона и се препоръчва да лежи около 30-40мин /зависи от клиниката/. На успешния ми трансфер на 30тата минута не издържах от болка, защото ми се ходеше адски до тоалетната. Успех 🍀

# 454
Здравейте, интересува ме как преминава самата процедура по трансфер?  Бият ли някакви инжекции преди това и колко време се лежи след трансфера?

Здравейте,

Atacama е обяснила много добре как протича процедурата. Не се бият никакви инжекции и вие сте в пълно съзнание през цялото време. Аз само бих добавила, че дори и да не ви е пълен мехура, в залата ще го напълнят, за да извършат процедурата. Аз не се бях постарала достатъчно с водата и преди трансфера ми сложиха катетър и напълниха мехура с вода.

Стискам палци!

# 455
Здравейте,
В клиниката, в която съм, не следят прогестерон преди ЗЕТ. На своя глава си пуснах в събота, а прогестероновите препарати започнах в неделя. ЗЕТ е на естествен цикъл и е плануван за петък. Резултатът е 1.47 ng/ml . Стойността му добра ли е?
Благодаря.

# 456
Здравейте,
В клиниката, в която съм, не следят прогестерон преди ЗЕТ. На своя глава си пуснах в събота, а прогестероновите препарати започнах в неделя. ЗЕТ е на естествен цикъл и е плануван за петък. Резултатът е 1.47 ng/ml . Стойността му добра ли е?
Благодаря.
Някъде бях прочела, че между 1 и 5 преди трансфер е добре, но дали съм запомнила правилно, не знам 🤔
Дано и някоя друга девойка се включи с актуална информация.

# 457
Здравейте,
Предстои ми ЗЕТ на 03.02 от клиниката ми изписаха прогестеронови препарати , сутрин ,обeд и вечер от 29.01 до 03.02
Питането ми е пуснах си изследвания  прогестерон на 30.01 на своя глава, защото в клиниката не госледят.
Резултата е 15.6 ng/ml , може ли да кажете какво мислите за резултата?

# 458
Здравейте,
Предстои ми ЗЕТ на 03.02 от клиниката ми изписаха прогестеронови препарати , сутрин ,обeд и вечер от 29.01 до 03.02
Питането ми е пуснах си изследвания  прогестерон на 30.01 на своя глава, защото в клиниката не госледят.

Добре е , ама защо толкова рано го изследваш ? Пусни си изследване в деня на трансфера !

# 459
Здравейте,

Добре е , ама защо толкова рано го изследваш ? Пусни си изследване в деня на трансфера !

Исках да видя и преди да почна да си ги постявям колко е и в деня на трансфера ще си пусна.
Просто исках да разбера за стойностите дали са окей.

# 460
Те сега обаче не са изобщо показателни , защото можеше да са много ниски и само да ще се притесниш.  До 3ти има достатъчно време да се покачи прогестерона достатъчно за трансфер.

# 461
Добре а колко трябва да бъде достатъчно за транфера?

# 462

Всичко над 8 е добре, под толкова ще канселират опита . С голямата ми дъщеря в деня на трансфера беше едва 13 , бях почти сигурна , че опита е обречен , обаче се оказа , че не е така.

# 463

Всичко над 8 е добре, под толкова ще канселират опита . С голямата ми дъщеря в деня на трансфера беше едва 13 , бях почти сигурна , че опита е обречен , обаче се оказа , че не е така.
Благодаря много за отговора.

# 464
Здравейте!Предстои ми ЗЕТ,но не знам кога…мислех си за този месец но днес ми казаха да отида на 20ти ден от МЦ за поставяне на блокираща инжекция.Като ви чета останах с впечатление,че се подготвяте с естрофем от 2ден на МЦ.Моля помогнете до сега съм имала свежи трансфери и незнам как стоят нещата…
Колко време след тази инжекция е трансфера и как протича самата подготовка?

Общи условия

Активация на акаунт