Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 10

• 69 594
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Lu I.Boni според мен повечето ви въпроси трябва да отварите към вашия репродуктивен специалист. А ако сте се чувствали по този начин и нямате свободата и спокойствието да питате, значи не е вашето място..

А сега под нов опит имате в предвид нова стимулация ?

Иначе според мен няма нужда да пиете по-голямо количество фолиева. А за витамините - ако нямате дефицит или са ви в долните граници, то малко е безсмислено да ги пиете 🤷🏼♀

Правили ли сте фуликометрия преди за да проследите как протичат при вас нещата ?

Хубаво е да си проверите щитовидните хормони и да направите една консултация с ендокринолог щом са минали вече две години.

# 481
Здравейте,

Каква трябва да е стойността на ТСХ за да може да се направи трансфер?

# 482
Здравейте. Предварително се извинявам за дългият пост, който предстои да напиша, но
Скрит текст:
ще бъда безкрайно благодарна за вашите съвети и насоки. Аз съм на 27, а съпругът ми е на 28 години. От 6 години се опитваме да имаме бебе. С мъжки фактор сме. Мъжът ми има 1 процент по Крюгер (извинявам се, но в момента нито документи са при мен нито си спомням точния термин). На мен в Германия ми откриха, че имам Хашимото и пия хапчета вече 2 години. Но тук в България не съм посещавала ендокринолог, за да потвърди диагнозата. Преди две години направихме първият опит ИКСИ. Не успяхме на направим свеж трансфер, защото бях получила лека хиперстимулация и на следващият месец върнахме един 5 дневен ембрион. Преди самият трансфер си бях направила допълнителни изследвания и се оказа, че имам генетична предразположеност към тромбоза и след трансфера си поставях Фраксипарин. Също така се оказа, че не мога да усвоявам синтетичните витамини от групата Б и фолиевата киселина и трябваше да приемам метилирани форми. Дойде време за теста след трансфера и се оказа, че ЧХГ-то ми е 7-8, след 3-4 дни пусках отново и беше 9. Казаха ми да спра всичко. Опита беше неуспешен. След като посетих лекаря си, за да обсъдим резултата, той ми обясни, че това е била биохимична бременност и без значение, че ембрионът е бил перфектен, също както в природата и тук нещата винаги се получават. След това се върнах в Германия и точно тогава започна Ковид кризата, все нямаше подходящ момент. До сега. Решили сме този месец да направим нов опит. Но тук идват и моите притеснения. Тъй като имахме доста проблеми, чак от вчера започнах да пия фолиева киселина, а знам, че тя трябва да се приема най-малко 3 месеца по-рано. Също така не съм си пуснала никакви изследвания. Не съм ходила и на преглед, за да се види, дали нямам някоя киста, но дори и да имам , знам, че късно да започна противозачатъчни.
Моит въпроси са следните:
1. Трябва ли да приемам по-голямо количество фолиева киселина?
2. Мога ли без да съм си пуснала изследвания да пия Б6 и Б12?
3. Какви други изследвания трябва да си пусна преди самият трансфер, за какво трябва да следя?
4. Първият път докторът ми каза, че е по-добре да върнем само един ембрион, защото многоплодната бременност била рискова и трудна за износване. Вие какво мислите?
5. Относно генетичната предразположеност към тромбоза, трябва ли задължително да си поставям инжекции? Да вметна само, че след като резултатите за тромбофилията излязоха, никой нищо не ми каза, аз няколко пъти звънях и питах, дали да пия неща, дали да си поставям инжекции, а отговорите бяха, ако имаш поставяй си! Което за мен беше просто абсурдно!
Искам също така да изкажа своето разочарование, защото по време на цялата процедура се чувствах леко пренебрегната сякаш не ми обръщаха достатъчно внимание, не получих никакви съвети и препоръки. Това, че съм млада и че имам още време пред себе си, не означава , че искам постоянно провалени опити, поради факта, че не са ми казани доста неща!
Пациентка съм на д-р Владимиров в Инвитро клиника София.
Всеки съвет и препоръка ще ми е от полза!
Благодаря още веднъж!
Желая ви много късмет и положителни резултати!
По въпросите ти
1. Я направо изследвай фолиевата киселина и след това почни фолат - метилираната форма. Не е хубаво да предозираш. И така ще знаеш дали може да вземаш по голяма доза.
2. Изследвай ги и тях.
3. Питай лекаря.
 Или разгледай темите тук.
От личен опит - инсулин, глюкоза и придобита тромбофилия. Инсулина и глюкозата и мъжа ти да ги изследва. Инсулина под 10 е ок, ако е висок скапва сперматозоидите, а е евтино изследване.
4. Да, рискова е многоплодната бременност. Има и препоръки какво да се прави с трансфера и се взема под предвид възрастта на жената. За жени под 37г препоръката е за един ембрион. https://www.obgproject.com/2017/04/16/asrm-guidance-art-recommen … embryos-transfer/
5. За тромбофилиите е редно да се консултираш със специалист хематолог, който работи с бременни. Прочети темата в рискова бременност. Има положителни отзиви за проф Лисичков в хематологията в София. Обяснявал подробно. Ако слагаш инжекции си намери хематолог и АГ  с опит с бременни с тромбофилия да те следят.

Това Хашимото дето го имаш трябва да се следи. От хормоналните стимулации ще ти играе TSH-то. И ако е много високо трансфера е непрепоръчителен. Намери си ендокринолог да те следи и да коригира дозата на лекарството след стимулацията и преди трансфера.

И сменете инвитро клиниката.

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 21:36 от Мinerva О.

# 483
В Турция искаха под 4.
Здравейте,

Каква трябва да е стойността на ТСХ за да може да се направи трансфер?

# 484
Здравейте!Предстои ми ЗЕТ,но не знам кога…мислех си за този месец но днес ми казаха да отида на 20ти ден от МЦ за поставяне на блокираща инжекция.Като ви чета останах с впечатление,че се подготвяте с естрофем от 2ден на МЦ.Моля помогнете до сега съм имала свежи трансфери и незнам как стоят нещата…
Колко време след тази инжекция е трансфера и как протича самата подготовка?
Момичета никоя ли е нямала блок инжеция преди ЗЕТ?

# 485
Здравейте!Предстои ми ЗЕТ,но не знам кога…мислех си за този месец но днес ми казаха да отида на 20ти ден от МЦ за поставяне на блокираща инжекция.Като ви чета останах с впечатление,че се подготвяте с естрофем от 2ден на МЦ.Моля помогнете до сега съм имала свежи трансфери и незнам как стоят нещата…

При мен предстои с блокираща да е .

# 486

При мен предстои с блокираща да е .
А знаете ли какво предстои след инжекцията?През колко време викат на преглед?и кога се случва трансфера?
Изписаха ми един мелатонин,на който пише,че е за спокоен сън и нищо по-вече…

# 487
На мен ще ми я сложат на 18-ден , след това ще чакам цикъл който трябва да дойде на 25-26 ден /така си ми идва по-принцип/ и след това ще започне следене и стимулиране на лигавицата с Естрофем или друг препарат със сходна функция. Това ще продължи докато се оформи хубава лигавица и средата стане подходяща за трансфер и обикновенно става между 16 и 18 ден /това вече си зависи от това как твоя организъм приема лекарствата и как нараства лигавицата/.

# 488
На мен ще ми я сложат на 18-ден , след това ще чакам цикъл който трябва да дойде на 25-26 ден /така си ми идва по-принцип/ и след това ще започне следене и стимулиране на лигавицата с Естрофем или друг препарат със сходна функция. Това ще продължи докато се оформи хубава лигавица и средата стане подходяща за трансфер и обикновенно става между 16 и 18 ден /това вече си зависи от това как твоя организъм приема лекарствата и как нараства лигавицата/.
На мен ще ми я сложат утре на 20ден.
Значи ще има цикъл след това,чудех се понеже казват че еблокираща инжекция,дали ще има цикъл и какво точно ще се случи.Единствено знам,че инжекцията ще е декапептил…

# 489
На мен ще ми я сложат утре на 20ден.
Значи ще има цикъл след това,чудех се понеже казват че еблокираща инжекция,дали ще има цикъл и какво точно ще се случи.Единствено знам,че инжекцията ще е декапептил…

Ще ти дойде сега след нея и всъщност след това започва същинската част. Следващия месец , ако е неуспешен опита може да ти закъснее и по -следващия също може да прескочи или закъснее. Но да се надяваме , че опита ще е успешен 🤞

# 490

Какво мислите относно тези изследвания?
Много ще съм ви благодарна да ми дадете съвет относно резултатите.
Този месец бих искала да направим ЗЕТ.

# 491

Какво мислите относно тези изследвания?
Много ще съм ви благодарна да ми дадете съвет относно резултатите.
Този месец бих искала да направим ЗЕТ.
Щитовидната е много добре. Б12 е ниско и Д също, според тези референтни. С такова б12 аз минах на инжекции.

# 492
Здравейте! Имам останали 2 неотворени опаковки Естрофем 2 мг и една почти пълна. Ако някой има затруднения да си намери, нека да ми пише, подарявам ги.

П.С.: Обещани са!

Последна редакция: ср, 15 фев 2023, 10:36 от notamorningdew

# 493
Здравейте,
Бих се радвала ако някой може да ми отговори и посъветва.

След 1 година стимулации и тн, напълнях значително. Преди няколко дни се оказа, че имам високо кръвно 150/102 за което приемам Dopegyt, но и ми предстои трансфер този месец на 2 замразени ембриона. Последният път когато се изследвах нямах инсулинова резистентност, но най-вероятно от килата сега ще имам. Има ли риск от мисцет при инсулиновата резистентност и ако немога да сваля кръвното до нормално?

Дали да отменя трансфера с един два месеца, докато корегирам кръвното?

# 494
Това са два много важни въпроса, които трябва да се обсъдят с лекарите ви. Аз имах кръвно най-вече от стреса и притеснението покрай всички процедури и операции (вашето май е такова, нали). Допегита е напълно съвместим с бременността, даже само той се предписва. Има възможност да вдигнете високо кръвно в последните месеци и да родите по-рано, при мен така стана. Но в крайна сметка всичко завърши добре. Ако можете да отслабнете и да успокоите нервите ще е най-добре но ако лекарите казват, че сега е момента за трансфер, имате подготовка и не може да се чака, поради години, операции, хормони и т.н не отлагайте. Много е сложно и трябва да се преценят всички неща. Инсулиновата доколкото знам се контролира и тя с медикаменти но нямам опит, аз въпреки килограмите не я развих и не вдигнах кр.захар въобще.
Здравейте,
Бих се радвала ако някой може да ми отговори и посъветва.

След 1 година стимулации и тн, напълнях значително. Преди няколко дни се оказа, че имам високо кръвно 150/102 за което приемам Dopegyt, но и ми предстои трансфер този месец на 2 замразени ембриона. Последният път когато се изследвах нямах инсулинова резистентност, но най-вероятно от килата сега ще имам. Има ли риск от мисцет при инсулиновата резистентност и ако немога да сваля кръвното до нормално?

Дали да отменя трансфера с един два месеца, докато корегирам кръвното?

Общи условия

Активация на акаунт