Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 10

• 69 562
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте!
Февруари приключи с неуспешен замразен трансфер за нас:(
Стимулацията преди този трансфер беше през април 2022. Питах кога отново може да се пристъпи към нова стимулация и според доктора можем да стартираме нов опит 1 цикъл след неуспешния ЗЕТ. Това не е ли много скоро? Знам, че след неуспешна стимулация, препоръките са за изчакване от поне 3-4 цикъла, но след ЗЕТ явно не е така..

След ЗЕТ няма какво да чакате , яйчниците не са фурстрирани и са отпочинали,  съвсем спокойно може да започнете стимулация .

# 526
Здравейте. На 8-ми март ми предстои ЗЕТ, втори подред, първият път преди 2 години беше биохимична бременност с ЧХГ 9. От вчера сутринта съм на утрогестан 2 х 4 . Четох доста и бих искала да си пусна прогестерон преди трансфера, но той ще бъде в 12:30 и не знам дали дотогава ще бъдат готови резултатите. На 1-ви март бях на преглед и изследвания и тогава прогестеронът ми беше 0.433 nmol. Колко трябва да бъде преди трансфера? Отделно на 1-ви март ми казаха, че лигавицата ми е 13 мм. Това как ви се струва? Казаха ми, че няма да има други прегледи преди трансфера. Да отбележа, че съм при д-р Владимиров, а лабораторията е Cibalab. Благодаря на всички отзовали се!

# 527
Мога да дам съвет за прогестерона- пускате го в Токуда, излиза до 3 часа, моят излезе за час и половина.

# 528
Пуснете си прогестерона сутринта преди трансфера , до обяд трябва да е готов . Всичко над 8 е ок

# 529
  • София
В Щерев изследванията на полови хормони излизат до 1 час (често за около 30-тина минути) след даването на кръв - ако ви е удобно като локация, може да пуснете там.

# 530
Здравейте!
След направена хистероскопия се установи че съм с ендометрит…Някой минавал ли е през това? Колко време се лекува и оказва ли влияние за имплантацията. 🌷

# 531
Пуснете си прогестерона сутринта преди трансфера , до обяд трябва да е готов . Всичко над 8 е ок

Здравейте момичета,
ние отделно ли трябва да си пускаме сами прогестерон? Всички лекарите ли не пускат преди трансфер ?
Питам защото на мен прогестерон не ми е пускан имах назначени пролутекс 25 и това е. Ама колко е бил и колко е станал никой не знае. На мен това ми беше първи трансфер и представа нямах какво трябва или не трябва или какво да питам и какво не. Нали за инплантация и задържане е важен тоя хормон, защо не се пуска от лекар а ние сами си го пускаме отделно. Много ми е станно .

# 532

Здравейте момичета,
ние отделно ли трябва да си пускаме сами прогестерон? Всички лекарите ли не пускат преди трансфер ?
Питам защото на мен прогестерон не ми е пускан имах назначени пролутекс 25 и това е. Ама колко е бил и колко е станал никой не знае. На мен това ми беше първи трансфер и представа нямах какво трябва или не трябва или какво да питам и какво не. Нали за инплантация и задържане е важен тоя хормон, защо не се пуска от лекар а ние сами си го пускаме отделно. Много ми е станно .

В клиниката в която съм /Надежда/ го назначават в деня на трансфера

# 533
7 дни преди трансфер, трябваше да е нисък и 2 дни преди трансфер, трябваше да е висок.

# 534

Здравейте момичета,

Пускайте си сама.
Аз борба водих за тези хормони и с големи уговорки и доплащане ми ги пуснаха.
Избягвам вече този момент и сама си ги пускам.

# 535

Здравейте момичета,

Пускайте си сама.
Аз борба водих за тези хормони и с големи уговорки и доплащане ми ги пуснаха.
Избягвам вече този момент и сама си ги пускам.

Благодаря. Явно ще си ги пускам сама, все още не знам какъв е разултата от трансфера, дано не се налага да мисля " заради това ли не се получи " .....

# 536
Здравейте,
Относно изследване на хормони при започване на подготовката на ЗЕТ лекарката ми даде листче с отпечатани хормони, които трябва да следя в циклите със ЗЕТ, та дори и при подготовката: TSH, T3, T4, TAT, MAT, Prolactin. Пускам ги сутрин на 10-ти ден от МЦ - трябва да е чист ден. Сега се лекувам след биопсии и ме чакат контроли, но тя ме пита за тези хормони и най-вече за TSH.
При всеки ЗЕТ се готвим различно, но при викане за следене за трансфер - дали на 2-3 ден или на 8-9 ден от Ц, винаги ми пуска прогестерон. После в зависимост от времето до О, може да ми го пусне още 1-2 пъти.  Грубо, пада се средно 2 пъти да изследвам прогестерон до /и в/ ден 0.
Задължително, в деня на трансфера ме викат сутрин в болницата, за да пусна прогестерон. Гледат го преди да пристъпят към размразяване.
След ЗЕТ отново следя прогестерон, тъй като ми спада и при + тест включихме още прогестеронови препарати.

Здравейте момичета,

# 537
Здравейте, започвам подготовка за ЗЕТ с естрофем. От утре трябва да го започна, изписан ми е 3*2. Направих грешка може би, че изчетох листовката и интернета и сега съм толкова уплашена, че не мога да го опиша с думи. Странични ефекти - ужас. Имам киста в гърдата, а четох, че естрофема не е добре за кисти. Звънях на лекаря ми, не беше словоохотлив. Каза ако искам да пробваме на естествен цикъл или да пия 3*1 и ми затвори. На 44 години съм и с ДЯ. Имам замразени 4 бластоциста. На преглед не са ме викали, изследвания не са ми назначени за втория ден от цикъла. Много ме е страх и не знам как да продължа. Вие на каква схема бяхте и как ви се отрази приема на естрофем?

# 538
Здравейте, започвам подготовка за ЗЕТ с естрофем. От утре трябва да го започна, изписан ми е 3*2. Направих грешка може би, че изчетох листовката и интернета и сега съм толкова уплашена, че не мога да го опиша с думи. Странични ефекти - ужас. Имам киста в гърдата, а четох, че естрофема не е добре за кисти. Звънях на лекаря ми, не беше словоохотлив. Каза ако искам да пробваме на естествен цикъл или да пия 3*1 и ми затвори. На 44 години съм и с ДЯ. Имам замразени 4 бластоциста. На преглед не са ме викали, изследвания не са ми назначени за втория ден от цикъла. Много ме е страх и не знам как да продължа. Вие на каква схема бяхте и как ви се отрази приема на естрофем?

Здравей, аз бях на естрофем 3*1 и пролутекс 25  като подготовка преди трансфер. Страничните ефекти при мен бяха по скоро емоционални. Доста бях изнервена, мъжа ми казваше, че съм далечна братовчедка на жена му, физическите отражения .... гърдите ми се подава и станаха много болезнени, гадеше ми се от време на време. Преживява се. Аз също бях с ДЯ, но без вашия проблем с кистите в гърдите.

# 539
Здравейте 🙂 Претстои ми ЗЕТ на природен цикъл. Доктора беше категоричен да ходиме по природен път. Но аз съм загрижена за процеса на одмразяване на бластоцистите и дали ще преживеят. Имам 3 замразени бластоцисти. Той каза че ако първото не преживее тогава ще пробваме със второто и така нататък. Но поред доктора това се случва много рядко и не трябва да се стресирам заради това. Сигурно вече е говорено по този въпрос, но аз не намерих нищо, па затова реших да ве попитам, дали се е случвало това при вас? Също да попитам дали трябва да внимавам на някои неща преди трансфер, като на пример спорт, физическа работа и слично?

Общи условия

Активация на акаунт