Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 10

• 68 745
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Всичко, което описваш са странични ефекти на естрофем.
 Според проучвания 7% от жените имат овулация докато пият естрофем.

Ако това е вярно, значи е моето лекарство 😀

# 661
Здравейте момичета, утре ми предстой ЗЕТ, но от 3 дни съм с хрема, болки в гърлото и лека кашлица. Нямам температура. Пих  какво ли не- нурофен стоп Колд и ибупром синус… Въпроса ми е, вие бихте ли си отменили трансфера заради настинка?

# 662
Заради такава настинка не бих, но заради изпита химия бих се замислила по сериозно.
Не се ли сети просто да изпиеш няколко чая.

Аз този цикъл трябваше да поставя блокаж на 21ви ден (вчера) и от следващия да започнем подготовката.
Обаче се наложи да пия АБ 10-12 дена, все още го пия. И въпреки че има около 3 седмици до трансфера по съвсем груби сметки, прецених да го отложа с един цикъл. Най вече за да съм спокойна и да не си задавам после въпроси от рода на "постъпих ли правилно" и "дали не избързах".
Не съм с настинка. Кожна инфекция със Златен стафилокок. Frowning1

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 03:26 от geizer

# 663
Според моментното ми състояние, бих взела решение. Не виждам какво толкова е станало и "изпитата химия" точно в момента на какво пречи. Ако бях обаче със споменатата горе кожна инфекция, със сигурност бих отменил трансфера. Не го казвам да се заяждам, но съм чувала, че подобен вид инфекции може да са доста упорити.
Със сигурност бих коментирала и с репродуктивния си лекар. Внимавайте какво пиете след трансфер. Успех!
Скрит текст:
Здравейте момичета, утре ми предстой ЗЕТ, но от 3 дни съм с хрема, болки в гърлото и лека кашлица. Нямам температура. Пих  какво ли не- нурофен стоп Колд и ибупром синус… Въпроса ми е, вие бихте ли си отменили трансфера заради настинка?

# 664
  • София
Момичета, готвим се за първия ми ЗЕТ. Изписан ми е Естрофем 3х1 от 2-ри ден на цикъла. Днес съм на преглед. Пусках изледвания на Естрадиол и Прогестерон / прогестеронът на моя глава/. В клиниката не им е важен, но съм притеснена 0.29 ng/mL. Колко трябва да е в деня на трансфера? При ЗЕТ също ли трябва да е нисък преди трансфера?

# 665
Би трябвало 5 дни преди трансфера да ти включат прогестеронов препарат. Сега стойността е добре. Следи се дебелината на лигавицата. Когато узрее достатъчно се включва прогестерон в терапията и 5 дни по-късно е трансфера. Това е в случай на петдневни ембриончета.

Момичета, готвим се за първия ми ЗЕТ. Изписан ми е Естрофем 3х1 от 2-ри ден на цикъла. Днес съм на преглед. Пусках изледвания на Естрадиол и Прогестерон / прогестеронът на моя глава/. В клиниката не им е важен, но съм притеснена 0.29 ng/mL. Колко трябва да е в деня на трансфера? При ЗЕТ също ли трябва да е нисък преди трансфера?

# 666
Според моментното ми състояние, бих взела решение. Не виждам какво толкова е станало и "изпитата химия" точно в момента на какво пречи. Ако бях обаче със споменатата горе кожна инфекция, със сигурност бих отменил трансфера. Не го казвам да се заяждам, но съм чувала, че подобен вид инфекции може да са доста упорити.
Със сигурност бих коментирала и с репродуктивния си лекар. Внимавайте какво пиете след трансфер. Успех!
Скрит текст:

Изпитата химия в момента с нищо не пречи. Просто някой вещества е възможно да се изхвърлят по бавно от организма. Като знам какво тото е с инвитрото, не ми се струва добре да се нагълтам с химия точно преди трансфера.
При мен лечението върви много добре. В понеделник вече ще съм пушка. Но за себе си реших да отложа с един цикъл старта, заради антибиотика който пия.
    Имам си съображения относно лекарствата.

# 667
Аз също отложих трансфер през февруари, защото 2 дни преди трансфера детето ми се разболя от скарлатина. В преследване на перфектния момент, отложих цикъла, за което сега съжалявам. Тогава беше един от малкото естествени цикъла, когато според моя лекар беше перфектен за трансфер. В крайна сметка не се разболях, въпреки че и стреса тогава беше голям. Върнахме ембрионите на стимулиран цикъл. И както вече ви споделих, същият приключи с извънматочна. Лично за мен, а и усещайки тялото си, считам че бях предозирана с естрофем и прогестерон. Една от многото възможни причини за обратната миграция на ембрионите са големите количества на хормоните. Стана дълъг пост, но мисълта ми беше, че в търсене на перфектния момент, може би изпускаме дадените ни шансове.

Последна редакция: сб, 13 май 2023, 12:01 от sophiaM

# 668
Благодаря ви за отговорите. Все пак реших да не отлагам трансфера заради настинка. За съжаление трансфер нямаше. Двете ми замразени ембриончета не оцеляха след размразяването. Това ми е първо инвитро. Имаше свеж трансфер, но с отрицателен резултат. Имах големи надежди, че нещата ще се получат с зет.

# 669
Благодаря ви за отговорите. Все пак реших да не отлагам трансфера заради настинка. За съжаление трансфер нямаше. Двете ми замразени ембриончета не оцеляха след размразяването. Това ми е първо инвитро. Имаше свеж трансфер, но с отрицателен резултат. Имах големи надежди, че нещата ще се получат с зет.

Съжалявам за случилото се, горе главата следващия опит ще бъде вашият!
Какво казват ембриолозите за ембриончетата, каква е причината и двете да не се размразят?

# 670

В коя клиника сте? Как така и двете на са се размразили? Чувала съм за такива случаи, но чак и двете е доста странно. Най-вероятно не са съхранявни правилно или са били размразявани повторно. Каква качество бяха ембрионите ?

# 671
Благодаря ви за подкрепата момичета. В МЦАР Варна съм. Другата седмица ще коментирам с моя лекар. Много се разстроих след като ми съобщиха и не бях в състояние да питам нищо.

# 672
съжалявам за случилото се. На какъв статий са били ембрионите ви - замразени на 3-ти или 5-и ден? Не се отчайвайте, ще имате и други шансове.

# 673
съжалявам за случилото се. На какъв статий са били ембрионите ви - замразени на 3-ти или 5-и ден? Не се отчайвайте, ще имате и други шансове.
Благодаря. На 5-ти ден

# 674
Ох само като чуя за МЦАР Варна и започвам да се ядосвам. Такива некадърници са там...имам много лош опит с тях. Съжалявам за случилото се.

Общи условия

Активация на акаунт