Счупена ли е китката?

• 893
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте! При падане се подпрях на ръка . Поду се и китката е болезнена,пръстите няма проблем. Дадоха ми  снимката ,нямало ортопед ,имало счупено и до там. Аз не виждам къде е счупено ,нужен ли е гипс?

# 1
  • Варна
И аз на снимката на сина ми не виждах счупено, но се оказа, че има... Ортопедът ми показа къде е, сама никога нямаше да го забележа. Щом има заключение от рентгенолог, че е счупена значи е така. Отиди на ортопед, ако трябва и в спешното. Ако има счупено трябва да се обездвижи.

# 2
  • София
Не е нужно вие да го виждате затова все пак сте изпратена за снимка и има описание от рентгенолог. Отидете при ортопед, за да Ви каже от тук нататък какво следва.

# 3
  • София
Хората учат по 6 години ортопедия, ние по една мъглява снимка, с филология как да определим?

# 4
Отивайте да ви гипсират. Ние не сме рентгенолози, все пак тия хора учат да виждат счупвания. Ако беше толкова лесно всеки по форум щеше да се лекува. Отивайте в спешното и да ви слагат гипс.

# 5
Аз по същия начин паднах подпирайки се на ръката движех ръка, пръсти , но се поду като орех китката под палеца - снимка, гипсова шина за 3 седмици защото не беше ясно от ъгъла под който е снимано .На повторна снимка след 3  седмици  и въпреки указанията точно коя кост и как да  снимат в две позиции ,  отново трудно забеляза ортопеда , че има счупване . Последваха още 3 седмици в шина, та съветът ми да не отлагате посещението при специалист , в китката са толкова много костици...да не се окаже , че счупването е било малък проблем.
Бързо възстановяване👍

# 6
Ако не минава с лед и нещо обезболяващо е счупено . Не се вижда , ако не си учил .

# 7
  • София
Понеже и аз не вярвах, че кутрето на дясната ми ръка е счупено след едно падане преди няколко години и го оставих да мине само, сега имам деформиран пръст. Заздравя накриво. Да, не ми пречи физически, но не е особено красиво.

Общи условия

Активация на акаунт