ОС/AFK ЧААТАЙ УЛУСОЙ, ХАЗАЛ КАЯ - Проекти и Колеги - тема 516

• 26 697
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • Варненска клюкарка
Аз много се хиля с тях във втора, а първия път, буквално ревнах от смях. Или когато малкия пристигна на кон с изпънати краци го яздеше много смешно, а охраната тичаше след него.
И тук имам риторичен въпрос, защо девойката не се лепна за него в реала, наборчета, много популярен, бая фенки има  и той.

Проф говори ми, говори ми, много ми е приятно да ви чета, потретка, подесетка каквото и да е, обожавам историята, героите, всичко, дори фантастичния елемент ми е точнУ на място ❤

Така е  нашият и сам си е химия!

Аз тази история с кралицата си помислих че ще се повтори с девойката. Тоест че четвърти  взимайки официално Йонка по задължение, нещо подобно като с придворна О ще е живота на девойката.

Тук на продължението бузките и ли потрива нашия преди да започнат пак?  За ръцете виждам, явно е хладно а в тез коприни....

Вчера в едно видео видях вградени снимки от работния процес и от живота на актьори и екип докато са на онова място. Имаха си забавления, вечери  с похапване, нахилени са както винаги, видях и снимки на главните на коня от шеста серия, но много бързо се сменят кадрите, снимките миниатюрни и нашарено с някакви анимации... Та дано като ровим, да попаднем и на снимки от живота им по време на заснемането.

малко снимки между познатите ни кадри

Последна редакция: сб, 27 авг 2022, 12:56 от Беллора

# 646
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Благодаря Белл.
След малко ще ме вдигнат от компа и сигурно ще мога да се включа чак довечера.

Не, не ѝ потрива бузките. В друго клипче от същия момент имаше английски субтитри. По памет като прекъсват целувката той казваше нещо като да не се дърпа така, навеждайки главата си, че се скрива от камерата. Жестовете на ръцете му са точно, че ѝ обяснява как ще я хване за да насочи главата ѝ докато я целува.
Отделен въпрос е, че стиска здраво и не я пуска да му избяга, а по сценарий тя трябва бързо да се измъкне, нали. Stuck Out Tongue Winking Eye

Да си продължа от предния пост.
Ще почна и аз съкратено, като АйЮ в живота Wink, да го наричам главния просто Со.

И тъкмо Со, излизайки разбит от покоите на майка си, изля цялата ярост от отхвърлянето си върху съкровените молитвени купчини на майките за децата им, се появи Хе Су. Същество, което преди това беше привлякло вниманието му с някои неща. Едното, че в прав текст изрече неговите собствени мисли на глас - нима е нещо лошо, че искам да живея. И което единствено до този момент не проявяваше страх от него. И в този момент не прояви страх. Вместо това го изненада със своята загриженост. На някой му пукаше как е той. Въпреки кръвта, въпреки че току що бе казал, че е убивал, момичето пред него не трепна от това. Напротив, вълнуваше се какво му е на него. Сигурен, че просто не го е разбрала опита грубо да ѝ го набие в главата. И остана изненадан от първия ѝ въпрос - "Тогава ми кажи и защо ги уби?". Пред него стоеше човек, с разум, способен да задава точните въпроси без страх. Гледаше я почти ужасен, от това че бърка в душата му, когато тя го довърши със следващия си въпрос - "За .. забавление ли го направи?". Е няма такова разтърсване! Като шамар го усети този въпрос. Много го заболя от това, че никой не познава душата му. Много го заболя от това, което тя мисли за него. Тя - по-различната от останалите. Но думите ѝ в следващия момент показаха, че наистина го разбира, че може прямо, без страх на глас да опише онова, което бушува в него. И го оправдава, защото също като него чувства, че не е престъпление да искаш да живееш. Някой най-после го разбираше.

# 647
Ето този момент, Проф, който споделяш е много важен. Тя знае, че зад действието има причина. Пита каква е причината и донякъде дава опрощение. И после в един момент заради откритието, че 4и е Гуангчон изпада в паника и почва да се държи неадекватно. Учила е история и знае факти, да, но първо 1000г. може да са заличили или променили фактите и второ не знае причините зад тези факти, но осъди 4и преди дори изобщо да е извършил нещо лошо. И подлуди 8и.Всички са прави като казват, че тя е катализатор на някои събития. Но не с това, че заличи белега, а с това че побърка 8и с объркани предупреждения и заплахи. Така го превърна в зъл гений устремен към трона. И именно този зъл гений уби два принца - 1и и 10и и косвено 3и,защото пък него го уби чувството за вина и страхът че и с него ще се случи същото.
И аз имам желание в детайли да разнищим всяка от сериите, но се притеснявам от това, че го правим под прикритие.

# 648
  • Варненска клюкарка
Аз затова ви казвам да карате без имена. Само по изключение, иначе номерацията и девойката за нас тук са достатъчни. Може да спра да слагам видеата като вградени, а като линкове.  Ако стане нещо, местим се всичките и толкоз...
.
Проф, много благодаря за разяснението. Сигурно е така, той стискаше много и тя по инстинкт се сви и продължи така до края въпреки обясненията му. Вижда се, накрая колегата приклекна на нейното ниво за да довърши сцената

видео с повече подробности от двата челни сблъсъка на ГГ. Девойката добре си полетя в няколко дубъла. Много кротко конче. На втория челен, май нашият си забрави репликите. Има и доста бойни сцени

Още от същото, а на финала осми се кълчи

Много сте изчерпателни и нямам какво да добавя, на същото мнение съм, много ми е интересно да ви чета. 🌹❤

Последна редакция: сб, 27 авг 2022, 14:45 от Беллора

# 649
Вълнуващо колкото и самото гледане може да е само обсъждането на сериала . Много хубаво пишете, завиждам благородно ❤️И с номера, и съкращения - тук в последно време с половин дума се разбираме 🤣
Не знам Кристина успява ли да насмогва...

Проф, рекламите на Хазал някои не бях ги гледала въобще. Включително и от последните. Остава ми още един пост, с Чачови сериали и ще си се включвам пак по темата, която ни вълнува в момента. 😉 Не че има и какво да добавя, де🙃

# 650
Обаче има някакво разминаване. Тя по-късно фиксира в писмата си момента под дъжда като момента в който му е дала сърцето си, но когато след смъртта на придворната (как можаха да направят бесилото с розово въже) изгониха и двамата от двореца тя все още мисли за 8и като за любим мъж. Въпреки радочарованието, въпреки че й олърна гръб няколко пъти, въпреки че именно 4и спря стражата пред бесилото и с тялото си я защити, въпреки че стояха един до друг в дъжда, въпреки, че го наказаха защото единствен застана до нея тя продължава да мисли за този, който единствен й обърна гръб. 1, 13 и 14 бяха там, макар и да не застанаха до нея. Година по-късно вече като перачка тя отново се опияняна от думите му, че му е липсвала и то след като ги дръпна с ченгел от устата му. Кога всъщност истински се отърси от 8и. Едва когато той каза, че заради трона иска да убие 4и.
Да, истинските й чувства към 4и са си у нея още преди отровата, защото въпреки, че заради виденията реши че е чудовище си намери оправдание да не го игнорира. Но защо й отне толкова много време докато разбере, че 8и не е мъжът за нея. Реално той само говори красиви думи, обещава и нищо не изпълнява. 4и изпълнява обещанията на 8и, но момичето продължава да мисли за него като за мъж който я обича. Тя никак не е глупава, но защо толкова глупаво продължи да вярва че го обича.

# 651
Осми даваше само празни обещания, а девойката вярваше, че любовта побеждава всичко и ще се преборят за своята. Затова по същото време се опитваше да държи четвъртия настрана вместо да му дава напразни надежди.
От друга страна, въпреки виденията, страха и паниката от това, че четвъртия ще убие братята си, за да се добере до трона не спря с опитите да промени бъдещето, но избра да послуша сърцето си и заживя в настоящето.

8 щеше да убие 4, но 4 от своя страна обеща, че няма да го направи и удържа на думата си.

# 652
Да, това беше момента, който сценаристите дадоха като преломен за нея, но ние видяхме друг такъв момент. И тя самата в писмата преди смъртта си посочи другия момент и сега не мога да реша защо когато й предложи да се оженят за да я заведе далеч от двореца малко преди смъртта на краля тя отказа. Отказа от любов. Но към кого? Отказа му защото все още си мисли че обича 8и и въпреки неговото многократно предателство тя му остава вярна? Или отказва защото е осъзнала любовта си към 4и и не иска да продължат заради нея да го наказват или пък защото знае, че той е 4ия крал и вече осъзнавайки че го обича не иска заради нея да се промени съдбата му, въпреки виденията за смърт които я плашат.

# 653
  • Варненска клюкарка
Защото може би много дълго време беше вярвала в това. А когато дълго време вярваш в някого или нещо, или си го харесвал и обичал, ти е много трудно дори пред себе си да си признаеш че си сгрешил за този човек... Възможно е и да беше заобичала четвърти и преди това, но страха и за живота на осми да я блокираше. Тя го търсеше, искаше да му помогне. Заболя я когато на ритуала го замеряха с нечистотии, заболя я от случката на РД на 10. Никой не се мръдна за него, а тя хукна да отнесе гнева и болката на четвърти...
А казаното в края за преживяното в дъжда, беше от дистанцията на времето, реалната и оценка на събитията в онзи момент,  катарзиса който обърна чувствата и, но не и беше лесно да се отърси от осми. Това стана постепенно и защото не и беше лесно да приеме любовта на четвърти.

С уговорката че може да не е вярно, май името на четвърти означава Небе или нощ. Та имаме Небесен принц, или второ издание Нощен принц.

# 654
Чаатай Улусой - филми и сериали с превод

Anadolu Kartallar/Анадолски орли (2011) - бг суб
https://www.vbox7.com/play:b06673c536 (1)
https://www.vbox7.com/play:fb0a2873dd (2)
https://www.vbox7.com/play:e10b79e5f4 (3)
https://www.vbox7.com/play:97c9c40ad5 (4)
https://www.vbox7.com/play:994c8e277b (5)
https://www.vbox7.com/play:91cfba6743 (6)

Delibal/ Див мед (2015) - бг аудио
https://www.vbox7.com/play:2b825275a8 (1)
https://www.vbox7.com/play:9e8e6b7b5c (2)

İçerde/Вътре (2016-2017) - рус суб
https://turkru.tv/vnutri3/page/2/

https://turkru.tv/vnutri3/

The Protector  (2018-2020) - рус суб
https://turkru.tv/zashchitnik1/

https://turkru.tv/zashchitnik1/page/2/

Kağıttan Hayatlar /Хартиен живот (2021) - бг суб

https://ok.ru/video/2140947286724

# 655
Белл, като нищо е нощен принц. Те много пъти заедно гледаха нощното небе. Много от срещите им бяха по нощното небе. Сега е интересно нейното име какво означава.
Продължавам да смятам, че усетиха връзка помежду си още при първата им среща. Просто 8и попречи на девойката да осъзнае накъде я влече сърцето. Чувствата й към 8и не бяха от сърцето, а от разума. А с 4и всичко от самото начало беше на съвсем друго ниво. Не разбрах накрая, когато 8и изкара пред 4и наяве някогашните чувства с девойката по чия молба го направи. Йонка отиде при него, но дали не беше по заръка на девойката, защото само заради тази бясна ревност 4и я пусна да излезе от двореца. Защото пък тя хем искаше да си тръгне, хем не искаше 4и да я отхвърли така.

# 656
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Като си припомня с потретката всички събития, тогава ще коментирам повдигнатите от вас въпроси.
Сега не мога да ги осмисля. Забравила съм подробностите, а те са важни. Както и друг път съм писала, всяка дума, всяка сцена в този сериал имат някакво значение за последващите събития.

Принципно 8-ия беше първия човек, мъж, предложил ѝ закрила и сигурност в напълно непознатата и враждебна за нея обстановка. Затова и почувства нещо. А с 4-ия разбра какво е истинската любов.
За историческите събития не беше сигурна какво помни от училище.

Белл, сложила си едно клипче със сетови моменти, с английски субтитри. Супер забавно ми беше да разбера какво си говорят докато снимат. 11 минути са ми много да ги възпроизведа реплика по реплика с нивото на знанията ми от преди 40 години. А си заслужава. И меметата са много закачливи и на място. Що си мисля, че и Крис е добре с английския, да вземе да помогне. Марги, защо се чудиш дали тя успява да насмогне? С какво? Беше изгледала сериала на един дъх, до 4,57 сутринта. Крайно време е да се престраши да си излее впечатленията подробно. Убедена съм, че човек има ли мнение, няма начин да не успее да изложи поне част от него.

Феми я чакам да се прибере и след истанбулското кюнефе, ще ѝ предложа корейска баклава Stuck Out Tongue Winking Eye . Пък може и да клъвне. Joy

# 657
  • Варненска клюкарка
Да, може и така да е - родените в една и съща година да са Изгряващо слънце и  Нощно небе. Да не забравяме и ефектното начало, когато тъмната сянка покри слънцето отнемайки светлината му. Пак казвам, че може и да не е това. В един превод от английски името на четвърти на няколко места в текста ми излезе  такова.

Рори, за мен още има  неясноти, защото още се събирам за  повторението на  последните 3 серии. Да, тя му отказа да се оженят, но това предложение дойде много скоро след ужасни събития, тя беше много объркана и наранена тогава. Не става до вчера да си копнял за любовта на един, а да получиш любовта на друг и да си готов   веднага. Разочарованието от един, не означава автоматично приемане на друг, само защого е готов на всичко за теб. Както тя му каза в ареста (по скоро монолога и на ум) "какво ще правя с теб сега". Аз мисля че тя не се влюби в четвърти, а постепенно направо го обикна и със сърцето и с разума си. Когато след година вече беше осъзнала чувствата си и готова за четвърти и си бодна неговото украшение в косата, беше готова да чуе какво ще и каже, той не можа да и го каже. Тука малко не на място Вълка тръгна да спасявя невръстната си племенница.

# 658
Аз мисля, че спасяването на детето беше съвсем очаквано. Той толкова страда от това, че са го дали заложник, а момичето освен това го и женят. Както на времето всички тръгнаха да спасяват девойката от брак с възрастен мъж при все че тя беше във възраст годна за брак, така и сега не би могъл да допусне този детски брак. Всъщност това че е спасил детето допълнително впечатли девойката.

# 659
  • Варненска клюкарка
Но както вече казах, и не получи предложение заради прибързаното му решение, когато вече беше готова да го чуе. Четвърти не може да спаси всички, такива са били времената и традициите. В онези времена са се раждали по десетина деца в семейство, дали това е било единственото дете на брат му, на цели 5-6 г без други братя и сестре? При следваща подобна история, и друга малка булка ли щеше да вземе? Просто врътка в сценария за забавяне отношенията на ГГ  да минат на ново ниво.
За принцовете спасяването на девойката си беше приключение и необходемост в сценария с която четвърти си даде сметка за чувствата си към нея. Той даже в началото им каза на другите, че това е работа на семейство Хе, девойката и без друго била на възраст да се задоми. Даже нямаше намерение да се включва в спасяването и. Братята му настояха, а нататък виждайки я наранена, той си даде сметка че може да я загуби. Всъщност още на коня усети познатите бодежи, които го мъчеха от известно време и го караха да казва странни неща, когато тя беше наблизо.. Там, усещайки я с тялото си физически,  замалко да не се подчини на кралска заповед, отново другите го убедеха.. От този, а после и  момента с припадъка и, вече беше луд по нея❤

Проф, ако разбереш какво си казват пиши. Аз онзи ден като обърках едни линкове, бях намерила едно друго много интересно - как е заснета една част от ездата на челния сблъсък на ГГ и сега като видя розова пола, не пропускам видео, но още не я намирам. Това със снимките го сложих, но търсех  друго, на което попаднах снощи. Беше с колажи от много снимки от работния процес и живота на актьорите докато са там. Имаше кадри от общи вечери с подрънкване на китари, похапване и даже пеене... Имаше и други торти и букети. Имаше ги нашите позиращи за снимка на втората обща езда, усмихнати и много  красиви. Ще продължавам да търся!

Общи условия

Активация на акаунт