ОС/AFK ЧААТАЙ УЛУСОЙ, ХАЗАЛ КАЯ - Проекти и Колеги - тема 516

• 27 173
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Феми, Дени, чудя се не сте ли поне малко любопитни кои са тия "химици" дето ни взеха акъла.

# 496

Дени , кои са тези и тоя филм ? Събудиха интереса ми .
https://www.youtube.com/watch?v=VubXnyQHfGY

Тази песен е от "Петдесет нюанса освободени" с Джейми Дорнан и Дакота Джонсън.

Феми, Дени, чудя се не сте ли поне малко любопитни кои са тия "химици" дето ни взеха акъла.

Ами чета всичко което пишете за сериала, песните, истории от сета, диетата на някой си и разбирам почти всичко.
Може да е малко расиско, но за мен всички азиатски лица са еднакви, а мъжете им много женствени....демек дребни, слаби, финни като порцелан.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 19:02 от DeniAra

# 497
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Почнах я потретката с първи епизод.

Да отбележа няколко неща.
Хе Су се впечатли и влюби в 8-мия по няколко причини. Той беше първият човек подал ѝ ръка и в пряк, и в преносен смисъл, в напълно непознатия свят, в който се озова. На всичкото отгоре този човек беше красив, възпитан и интелигентен принц. Тя откри в него сигурност и закрила. И точно заради това, когато пребита под дъжда той ѝ обърна гръб, разбра, че е сбъркала. 8-мия - загрижен за другите, но не чак толкова, че да наруши собствения си комфорт.
А 4-тия налетя на нея след като тъкмо си беше тръгнал от резиденцията на Астролога, където последното разлистено нещо бяха 2 книги с еротика. И щедро предложение с намигване от Астролога, че тази е най-новата и може да му я заеме от библиотеката. Колкото и пренебрежително да се беше отнесъл с книжките, в ръцете му попадна крехка девойка. Кадрите акцентират върху ръката му, здраво обгърналата я през тънкия кръст. И върху лицата им, толкова близки, че могат да усетят дъха си. Сам на себе си се ядоса Вълка какво усеща в този момент, затова и така я захвърли, като чувал с картофи, на земята. Секундите заедно на седлото на коня, обаче няма как да заличи от ума си.

Преминаванията във времето са ни оставени на собственото въображение. Не върху тях е акцентът. Те са само средството, с което героите са поставени в епохи, в които следва да се развият събитията.

Нали знаете, че допреди АФК аз и турски сериал бяха несъвместими вселени.
Нали се сещате, че допреди Алено сърце, аз и историческо ... м-м-не мерси.
Нали предполагате, че допреди този сериал, аз и корейско ... да, ама друг път.
Е! Винаги ще се намери нещо и някой, който да ни отвори други хоризонти.

Във всеки случай, благодаря на само-четящите-ни в последната ни лудост, за толерантността. Спокойно може да си говорите за каквото ви вълнува. И на нас не пречи да си обсъждате разни други сериални страсти.

Докато пиша избълвахте 6-7 поста. Връщам се да ви чета.
После по първа серия ще разсъждавам над вината на майката - кралица.

----------
П.П. Белл, главните нямат обща песен, но си правят реверанси с гост-участия един на друг. Не са пропуснали да извлекат каквото могат във финансово-търговски аспект.
----------
Някъде бях срещнала коментари, че добре че сериалът е първо заснет изцяло и след това излъчен. Защото в противен случай е можело да стане жертва на критиките и мненията, с извършването на промени според нагласите на изразяваното в мрежите. И в Корея явно е като в Турция в това отношение.
Напомнете ми да ви сложа рейтингите по серии. В крайна сметка сериалът е успешен, особено международно, и е "снесъл" доста "златни яйца" на продуцентите.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 19:19 от profi_1

# 498
Мчи именно кралицата майка е причина за всички проблеми между братята и за тази мания да седнат на трона без да знаят какво ще правят с него, освен да го пазят. Дори добрия принц ном. 1 откачи. Само 4и знаеше защо точно иска да бъде крал, но не знаеше каква е цената.
Профче, аз на потретка минах моментите с главните и ми остана да изгледам 20та цялата. Но май ще почетвъртвам, че не ми минава тая лудост.

# 499

Дени , кои са тези и тоя филм ? Събудиха интереса ми .
https://www.youtube.com/watch?v=VubXnyQHfGY

Тази песен е от "Петдесет нюанса освободени" с Джейми Дорнан и Дакота Джонсън.

Боже , Дени как не ги познах , така е като изостанах от Холивудските звезди . Дакота Джонсън я харесвам . Искам такава за Ча , ох тогава ...... и аз мога да бъда като нея . Ех , това подсъзнание Joy

Да се разгорещим още Nature Fire

Ох ето това са химици , взрив и страст Sleeping

Heart
Това са най големите химици , които никой не е изместил досега . Рори , засега не ме влече корейското .  Вас ви отвя след толкова време .

# 500
Рори, аз потретвам с аналитична цел. Wink Laughing
Гледам и осмислям всяко събитие и всеки кадър от гледна точка значението му за по-нататъшните събития.

Кралица Ю няма как да е нито единствена, нито основна причина за проблемите между кандидатите за наследник на трона.

# 501

Мерси , Марги . Готина е .

Превод от нета
Тя ми се обажда по телефона всеки ден.
Кара ме да искам да отбия от пътя.
Ще ми се да можех да го изключа, да забравя.
Но тя е тъй дяволски красива.

Точното момиче в неподходящото време, любовта на живота ми.
Запознахме се в Париж, обикнах я, не знам защо.
Събудих се на другата сутрин и я оставих, за да си хвана самолета,
но мисля, че оставих сърцето си при нея.

Не мога да си го върна, няма как да спечеля.
Като дяволски огън, тя изгаря всичко до основи.
Защото имах планове, исках да завладея света.
Сега просто искам да дам всичко на нея.

Казах ѝ: "Прави каквото искаш с мен, скъпа.
Аз не се влюбвам.
Но ми е толкова добре с теб до мен, скъпа.
Виж какво ми причини."
Нарушава всичките ми правила, преиначава истината.
Но е такова момиче, което всичките ми приятели одобряват.
Такова, което се появява на срещите с огромно закъснение,
но изглежда така добре, че нямаш нищо против да чакаш.

Тя наистина, наистина го направи, направи това с мен .
Не го очаквах, о, случи се естествено и знам добре,
че не бива да се бъркам на съдбата кое е най-добре за мен.
Никога няма да се откажа.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 20:12 от femmi2

# 502
Тъй де, с аналитична цел.
А аз с лечебна цел. В сънищата си чувам музиката. И ми е едно лудо иносталгично на душата. След Фемир за пръв път толкова откачих по сериал и екранна двойка, но този път и музиката е част от лудостта ми.
Но пък не е първия корейски сериал който ме е впечатлил

# 503
  • Варненска клюкарка
Рори и аз съм така, ама без последното изречение - за пръв път гледам корейски сериал. И турски от-до съм изгледала само 3 - АФК ЗП и Мелодията на сърцето. Много трудно се впечатлявам, нямам угодия изобщо, почвам и зарязвам, като започне разтягането. Заради едната хубост изсмукани истории не гледам.

# 504
На Профи се сърдете
От турските единственият на който не мога да намеря кусур е ЗП. Другите... прехласвам се, гледам ги и в същото време не спирам да мрънкам🤣

# 505
Сърдете ми се, не ме жалете! Laughing
Цял месец бях сама в лудостта, докато се прежалите да го загледате сериала. Ми тежко ми беше да няма с кой да споделя емоциите. Сега е добре.

С кеф гледам под лупа всеки жест, поглед и дума при потретката на втори епизод.

Ще почна с майката. Властолюбието ѝ няма граници. Нарани детето си случайно, но беше готова да го жертва за да постигне целта си. И се освободи от вината си по най-егоистичния начин, като я стовари върху плещите на жертвата си. За да няма какво да ѝ напомня за собствената ѝ грешка, прокужда детето си, като фактически го жертва още веднъж. 
Така лишеният от майчина ласка Вълк, остава да крие в себе си копнежа да бъде обичано човешко същество, нейде зад маската и броните.
А кралят, макар и крал, си носи кралските окови. И той има вина за белезите на Вълка. За да има мир и в дома му, и в кралството, е отстъпил пред кралицата. Поне, за разлика от нея, не е спирал, макар и тайно, да се грижи за  4-тия си син.

Хе Су привлече вниманието на Вълка с това, че хич не ѝ пукаше, че е принц, и то от когото всички други се страхуваха. Изненада го, че си позволява да му държи сметка. Не очакваше да срещне такава птица. Стана му наистина интересна после, когато я видя да налага 10-тия. И да продължава да държи сметка на кралски синове. Тъкмо ловецът в него заговори, отдаде му се възможност да притисне "плячката си" Хе Су, братовчедката се появи и му прекъсна започващата игра.
А после в банята страхът му белегът му да не бъде виждан и яростта да унищожи всеки зърнал го, се разбиха в уплашеното и невинно лице на Хе Су. Вълкът остави някой виждал белега му жив.

И понеже още ми се гледа, ви оставям, че в Корьо ме чакат.Stuck Out Tongue Winking Eye
Не мога да устоя на харизмата на тоя човек и това си е.

# 506
Аз смятам, че тя се обърка изначално с 8.Реши,че е любов, а всъщност той беше вместо баща в ситуацията в която се оказа. Ама както каза Профче млад, за красив съм на друго мнение, интелигентен и съответно въпреки че е женен я ухажваше с поглед. Та така, там под дъжда остана с истината и точния за нея мъж. Но през цялото време общуването им беше на друго ниво от общуването й с другите принцове`и затова смятам че още в онзи първи миг сърцата им се разпознаха във вечността, но самоосъзнаването и при двамата дойде по-късно по различен начин. Тоя 8 ми стана антипатичен още при първото гледане в първата му обща сцена с момичето.
Елемента с пътуването във времето е този, който на финала пречи зрителят да се почувства зле заради загубената голяма любов. Някак "между редовете" се усеща предопределеност, очакмане за нова среща, когато ще се познаят и ще изживеят това което заради историческото време пропуснаха. Музиката е не просто музика. Звучи като шепот на съдбата, тъга за пропуснатото в този живот и обещание за вечност и нова среща. Тази музика е като част от яктьорския състав със собствена роля в приказката. Тази музика чудесно би паснала и на Фемирската любов, защото е същата съдбовна и единствена. Аз лично откривам много сходства.
Принца ва нощна и 4и са отхвърлени от майките си заради разочарование от бащите им. Бащите им ги захвърлят на чужди грижи, но пък ги държат на каишка. И двамата срещат нежна, дребна и красива девойка от друг свят. И двете девойки премълчават нещо което знаят, но се опитват да направят света на любимите си по-спокоен и справедлив. Срещат се случайно за тях, но не и за съдбата. И двете девойки реагират бурно - едната че е била захвърлена като боклук, другата че е бутната от разсеяния принц. И двете успяват да се сприятелят с приятел/брат на принца. И двете имат съперница от по-висше потекло, която е способна да интригантства и вреди. И двете имат склонност да постъпват плибързано едната съди ва база частични и поради това подвеждащи видения, а другата чула но част от разговор. И двете нараняват любимия си чрез ревността му към друг мъж. И двете дмойки се събират след 2-3г. раздяла. И двете девойки успяват да изградят собствен статус с труда си. И двете дмойки имат преживяване с отравяне. И двете двойки имат история с украшение - пръстена на Фера и украшението за коса на момичето на вълчака. И дмете дмойки се събират след тежко нараняване на мъжа и грижи на девойката от него. И двете девойки минават през разочарование от любимия - шамар и наказание за измяна на най-добрата приятелка след което девойката напуска общия дом, за да обича любимия си отдалеч.
Профи, ти се пусна по това течение в момент, в който не можех да те последвам, но сега съм с теб. Дори в момента правя същото. Боледуваме от ковид в различни стаи и едновременно с това се опитвам да преболедувам харизмата на 4и и магията ва любовта на двамата с момичето. Той също е малко като от друг свят и си има смоя момент на тежко преживяване, когато майка му го наранява и физически, и душевно, та може и той да е от друг свят.

# 507
Рори, да оздравявате бързо.
Шапка ти свалям за съпоставката с АФК. Stuck Out Tongue Winking Eye Мога да добавя само още една прилика между двата сериала. Репликата на Фера преди последното "с мен ли си" - само любовта не беше достатъчна..

А с 8-мия май объркаха загрижеността с любовта. Той изпита някакво непознато усещане, търсеше я с поглед, беше му специална и уж искаше да я закриля. Но си е един такъв заспал и нерешителен. Остана си само с добрите намерения.
На нея пък и харесваше да я омагьосва със сладките си приказки и да се чувства обичана. Впоследствие обаче любовта дойде неочаквано от онзи, който изглеждаше неспособен да обича. Heart

Кралицата и безграничното ѝ властолюбие...
Вълкът винаги е копнял за майчина ласка и в последните мигове от живота ѝ дали защото му се прииска или пък така го почувства, но според него тя пожела да погали белега му. Според мен намерението ѝ беше друго, Flushed просто нямаше сили.

# 508
Аз от първи прочит/гледане смятам че 8 и девойката погрешно изтълкуваха чувствата си. Тя попадна от свят в който на 25г спи в детската си стая при мама, в свят в който на 16г трябва да се бори за оцеляването си и то със самоличност за чието минало не знае нищо. 8 женен за болно момиче за което се грижи като баща, без живец, без забавления и енергия се оказва домакин на крехко, объркано, шумно същество, което е тооолкова различно и го забавлява. Тя беше като дом. любимец за него, а той за нея като баща или по-голям брат. Но заради тайните погледи и случайни докосвания някак объркаха приятелската грижа с любов. Това между тях беше от многото видове привързаности, но не любов.
А 4и дори в гората когато изричаше уж заплахи към нея я е гушнал близо до сърцето си и когато 8 казва да я пусне 4 какво отговаря - Не искам. И крехката девойка уж уплашена, уж случайно, но все се озоваваше край него по някакъв повод. Та затова мойто мнение си остава, че се почувстваха взаимно на коня, но им трябваше време и обстоятелства да го разберат. Девойка от 21в, в който мъжете от нейния народ се гримират и хората избират пола си от 50+ възможности, предоставени от обществото как би могла да осъзнае на първо четене, че не гелосания принц, а другия, израстнал като заложник е мъжът който ще бъде нейната любов и опора.
Сега, не ме разбирайте погрешно, но за онова време в онази ситуация на шпионаж, предателство, системно тровене на принца е нормално да има наказание чрез смърт. Е, да, можеше просто да обеси прислужницата, но тя е шпионирала любимата му, било е въпрос на време да й навреди пряко, а и не знаем дали според тогавашните закони не е имало различни видове смъртно наказание според престъплението и затова наложеното наказание бой до смърт за мястото и времето си е разбираемо. С други думи кралят е постъпил правилно за времето си и ситуацията, но девойката възпитана в духа на 21в го осъди според нейното историческо време. В крайна сметка решението да държи дъщеря им далеч от Йонка беше правилно. Тя и без друго си отиваше (мисля че това беше свързано с факта че по принцип не принадлежеше на това историческо време и нямаше как да остане там до дълбока старост), но си отиде с копнеж по любимия
Да ви кажа имам проблем с 8 принц. Толкова ми е антипатичен и като физиономия и като държание още от 1а серия, че се опитвам да пропускам сцените с него, но така пропускам и други моменти. Набеден за най-интелигентния той просто беше добре образован. 4 всъщност е по-умен от него ако се замислите, просто като заложник не са го образовали, а само тайно са го обучавали в бойно изкуство. След смъртта на любимата си започва да се самообразова и става най-добрия крал който Корьо е имало и това го казва не кой да е, а 8и.
И аз мисля, че "майка" му се опита да го издере и да му направи нов белег, но той толкова беше копнял за майчина обич и ласка, че реши че го е погалила. Нали затова прати брат си в изгнание. За да има майка си само за себе си, защото вярваше, че това че е кралица - майка заради него ще повлиае на отношението й. Това е голямата драма в душата му. Това, че родителите му, майка му се отказват от него, захвърлят го далеч и си раждат друг син след него.

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 09:36 от Рори72

# 509
  • Варненска клюкарка
Ох какви интересни коментари ❤ Даже не знам аз от къде да започна, толкова много неща сте казали. Не мога да спра да гледам сериала. Рорче, помниш ли че преди седмица като си писахме ти казах че втори АФК няма и едва ли нещо ще ме привлече със същата сила (още не мога да преценя в Сърцето  дали не е и по-голяма). Ох а какво стана, влюбих се в любовта на четвъртия. Аз вечер завършвам гледането с моменти от втора или шеста серия - като за десерт. Смятам че срещата на ГГ я предопредели астролога, както  направи и цялата работа с пътуването във времето. Той прати девойката право на пътя на Вълка. Нарочно мина край нея, тя "захапа стръвта" хуквайки след него, а се озова срещу галопиращия кон. И как замръзна там милото. Помните ли как все ви питах защо така изплашено гледа това момиче. Да, девойката пази по-голяма тайна от Фера. Даже и да беше пожелала да сподели, то това как можеше да го обясни на някого, кой щеше да и повярва? В добавка към вашите мнения ще кажа, че тя докосна сърцата на повечето принцове, а сърцата на двама разби. Смятам че  с осми бяха влюбени, или поне тя, по причините които споменава Профа - млад, възпитан, симпатичен принц, който показваше внимание и интерес към нея. Не може да се отрече че я вълнуваше мисълта за него, даже много.Това и пречеше да види Вълка с други очи. Осми я омагьосваше със сладки приказки, не и казваше че ще я убива. Вълкът е лошо момче, някакъв тъмен неясен субект, който повече я плашеше заради мисълта да не навреди на любимия и осми, за друго не се страхуваше от него. Осми мисля че беше влюбен, но не до там че заради нея да си наруши комфорта. Но неговата ревност и интригите които въртеше, когато разбра че четвърти я иска, беше нещото, което много помогна нататък Вълка и момичето да стоят дълго време далеч един от друг. Думите му към Вълка как така ще вземе перачка за жена бяха много показателни, когато ако имаше лесен начин да стане тя негова, без да си нарушава комфорта, мисля че нямаше да се сеща че е била перачка. Всъщност защо всички забравиха че тя е дете на важна фамилия и за нея замалко да се ожени краля?
Продължавам да мисля че девойката не толкова се влюби във вълка, тя направо го обикна. Обожавам диалога им когато той отиде да я види затворена очакваща наказанието си след отравянето. Тя му каза че е изпил отровата за да защити нея. Той и казва че не е слаб мъж който би пил отрова заради момиче. Тя продължава с думите "като правиш така ми става все по-трудно да те отблъсквам, какво ще правя с теб сега" И неговата лека усмивка с подобен въпрос...
Ох и много се смея на момента във втора когато девойката бъхтеше в свободен стил малкия😂 Физиономията и и заканите и думите с които го нареждаше, преди да му прасне една глава  "всички мъже сте еднакви" 😂 И след това продължението - викът на малкия, екрана стана черен за миг, запрятане на ръкави, запъхтяната девойка замахваща за заключителното забъхтване и бам - втора порция вълчо за деня. Ама много беше хубав там❤

Проф това със съдържанието на книжките съм го пропуснала, ама веднага ще наваксам. Все гледам да не изпусна някоя мимика на вълка или дума от субтитрите.

Рори, този вид наказание/екзекуция на прислужницата бяха за назидание на другите. Не случайно ги бяха строили там да гледат - да знаят какво ги очаква и тях ако им хрумне да действат като Че Рьон.

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 12:08 от Беллора

Общи условия

Активация на акаунт