ОС/AFK ЧААТАЙ УЛУСОЙ, ХАЗАЛ КАЯ - Проекти и Колеги - тема 516

• 27 162
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
О, да, астронома нарочно я закара на пътя на 4. То цялото пътуване във времето беше именно за да се срещнат. Обаче не е ясно астролога какво цели - промяна или защита на времевата линия. Това между 4 и девойката беше целта на астролога 100%.
За мен астролога е ключов играч. Сякаш той раздава картите и оставя играта на собствен ход, но в същото време знае резултата, очаква го, но и се страхува нещо да не се промени не по негов план. Не случайно в бърлогата на астролога имаше модел на самолет. Той явно си щъка през времето. И като знае какво е станало как си ги баламосваще с кралските звезди и небесата. Но ми направи впечатление, че се изненада от това, че 3 успя да стане крал. Той уреди появата на девойката, но някак нещо не е било според очакванията му. И не е скриването на белега, защото астролога настояваше, че 4и трябва да извърши ритуала и знаеше, че ще завали. И 4 беше тръгнал. Скриването на белега беше просто бонус.
Сега гледах случката когато Йонка се опита да набие девойката и се сетих за още една прилика с Фемирите. Принцовете, които лесно се оказват насред някое меле никак не могат да търпят някой да бие любимите им. Реакцията на Йонка беше, че брат й 4и не е човек който би я спрял в такъв момент и директно го попита има ли чувства към момичето. А той не отрече. Само директно й рече, че в тоз момент не я уважава, но й се извинява за това. Тъй като Йонка още от началото показва не сестрински интерес към брат си бързо схвана, че той не е безразличен към момичето. За мен това е неговият момент в който разбира, че тя е специална, когато се наранява разбира, че не може да живее без нея, а когато я чува да пее разбира защо изпитва това, осъзнава че се е влюбил. Когато споделят момента със скриването на белега вече е решил, че ще й каже какво изпитва и ще се бори за нея. Това е надграждане на тази любовна и съдбовна връзка, което за мен започва с погледите върху коня и свършва с решението на краля да уважи последната воля на любимата и да остави дъщеря си, нейно копие на грижите на брата, от който ревнуваше майка си. Самата сцена е много силна когато момиченцото вика татко, блъска се в него и той разбира че е дъщеря му. Дете, което вероятно обикна с цялото си сърце на секундата, но дете, което никога няма да научи кой е истинския му баща. За мен това е най-силната проява на любовта му и към двете - майката и детето.

Имам молба, доста нахална, за което се извинявам, но пиша тук, защото може вече някоя от вас да го е направила за себе си. Всички срещи на девойката и 10 са мега забавни и смешни, без тези след брака му. И ако има възможност някой който ги умее тези неща да ги събере в общ клип - като се сблъскаха в банята, после той като я разпозна пред всички в резиденцията на 8, боя, като дойде да й каже колко се е забавлявал с боя и тя му обеща да го бие всеки път когато поиска, после като цъфна да й подарява играчки, а тя мислейки за братовчедка си го попита женен ли е и той реши, че му прави предложение и т. н. Въобще всичките им срещи до момента в който говориха и го убеди да се ожени събрани в общ клип.

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 12:47 от Рори72

# 511

Да сложа и още една с превод 🙃
Скрит текст:
Затаявам дъх и
те гледам сякаш светът е спрял.

Дори и да не можеш да ме видиш като попътен вятър,
сърцето ми е към теб.

Да те обичам е толкова
болезнено нещо . Толкова е тъжно да имаш
сърце, което не може да бъде изпразнено.

Скъпа моя, не забравяй
моята неудържима любов.

Очите ти ме гледат
така, сякаш познаваш сърцето ми.
Дори когато се опитвам да се отдалеча
спомените ни питат
дори да сме в друго пространство.

Да те обичам е
много болезнено нещо.
Много тъжно е да имаш

Скъпа моя, не забравяй
моята неудържима любов.

Всичко е наред, дори да е малко късно.
Ако е съдба ще се срещнем отново.
Трудно е да те забравя като тъжен сън -
обръщам се и пак плача.

Надявам се някой ден
да мога да те обичам с цялото си сърце.

Рори, няма да ми е трудно да сглобя видео, но не знам ще открия ли епизодите в Ютюб. Тези, които гледаме във в-бокс са със субтитри и не са подходящи за изрязване.

# 512
Ама без субтитрите ще се изгби смешното на някои от моментите, ако проблема е в това че ще са накъсани самите субтитри.
Аз нали хич не харесвам 8и...
В сцената с Йонка биеща девойчето 8 седи и гледа. Йонка му е сестра повече, отколкото на другите. Девойчето е роднина на която жена му гледа като на дъщеря, фамилията на момичето е сред знатните, но той гледа безучастно. И чак след реакцията на 4, каза на сестра си да спре. Че и на 4и му държа сметка накрая, че нямал право да реагира, щото и сестра му и момичето били негови. Иронията е, че на края и двете бяха жени на 4и.Едната по сърце, другата по закон.

# 513
  • Варненска клюкарка

Да сложа и още една с превод 🙃
Скрит текст:
Затаявам дъх и
те гледам сякаш светът е спрял.

Дори и да не можеш да ме видиш като попътен вятър,
сърцето ми е към теб.

Да те обичам е толкова
болезнено нещо . Толкова е тъжно да имаш

Скъпа моя, не забравяй
моята неудържима любов.

Очите ти ме гледат
така, сякаш познаваш сърцето ми.
Дори когато се опитвам да се отдалеча
спомените ни питат
дори да сме в друго пространство.

Да те обичам е
много болезнено нещо.
Много тъжно е да имаш

Скъпа моя, не забравяй
моята неудържима любов.

Всичко е наред, дори да е малко късно.
Ако е съдба ще се срещнем отново.
Трудно е да те забравя като тъжен сън -
обръщам се и пак плача.

Надявам се някой ден
да мога да те обичам с цялото си сърце.

Рори, няма да ми е трудно да сглобя видео, но не знам ще открия ли епизодите в Ютюб. Тези, които гледаме във в-бокс са със субтитри и не са подходящи за изрязване.
Смятам да ги събера на едно място и да си ги имам на ЛС. Само дето сега трябва да търся назад текстовете в спойлерите... В тоя сериал няма слабо парче, много са хубави всичките песни, и не само песните, останалото озвучаване също.

Аз ако можех да режа кадри, щях да го правя от готови видеа от ЮТ. Има много хубави неща.

Според мен 8-и се опомни, когато реагира 4-и и по-точно когато чу да  каза че момичето му принадлежи. Изревнува. А десети направо се втрещи като чу продължението от устата на четвърти че щом бижуто е негово, редно било той да я накаже (щеше му се на Вълчан, ама да и приложи наказание с с целувки, вече го бяха погнали бодежите в сърцето, 😜). Малкия като знаеше славата на Вълка направо скочи и застана между тях и излъга заеквайки къде било намерено бижуто.

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 13:57 от Беллора

# 514
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Кралицата много добре знае, че нито тя е единствена, нито децата ѝ. Кралят също. И всички деца на краля са наясно с това. Първи основен проблем на кралицата беше, че не тя е майката на престолонаследника. Доста по-голям от братята си, воювал рамо до рамо с баща си, принц 1 явно е загубил майка си по някаква причина. Затова и главна кралица е майката на следващите принцове - починалото дете принц 2, после 3-ия и 4-ия. Да де, ама в същата година с 4-ия е роден и 8-ия, което ще рече, че кралят е завъдил и друг кралици през това време. Защото някъде са 5-ти, 6-ти и 7-ми, по логика родени в същата година, които не са предмет на историята ни. Хем властолюбива, хем ревнива, на кралица Ю ѝ идва твърде много поредния мерак на краля, от политическа необходимост, не за друго Stuck Out Tongue Winking Eye, за следваща жена. Т.е. за още една кралица, не за държанка, тях не ги броим.
Игнорирала и захвърлила 4-ия, на нея ѝ остава да се бори за запазване на влиянието си и след абдикирането или смъртта на крал Тежо, по единствения възможен начин - слагайки 3-ия за крал. Което изисква 1 да бъде убит. Интригата е завъртяна.

Не е вярно, че 4-ия не е обучаван. Напротив, на няколко пъти се споменаваше, че е отгледан да бъде опора на 1. Видя се, че са близки още от детството на 4. А и не е осиновен в Хаджай като съвсем малък, а едва 2 години преди завръщането му в Сонгак. Поне аз останах с такова впечатление. Нататък в сериите става ясно, че кралят го е пратил при генерала, точно с цел генералът да го обучи. Отгледан е от генерала. После го пращат в Хаджай, буквално за заложник в името на добросъседството. И генералът, и кралят виждат ясно качествата му. Умен, силен и безстрашен, самият крал Тежо казва, че не знае дали 4-ия ще е защитата на 1 или мечът, който ще го унищожи. (Перефразирам, че в момента няма как да врътна серия и да видя как беше точно.)

Дааа, и докато пиша Белл публикува нещо, така че спирам, че и без това съм на работа.

# 515
📸  Ново стори - Хазалка с Йелдъз Атиксой .

това също е ново , кадъната с която е ми е непозната

Yellow Heart

Gift Heart

HazÇağHearts

Дени , знаеш ли как върви вота за измирския фестивал ?
Има ли някъде публикувано ? Силно се надявам с един от проектите на Чаатай да спечели и отиде лично да му връчат заслужено наградата или благодари от нета ама надали. Ех , няма да спра да му се ядосвам за неговата асоциалност . Лайковете вече са мираж . Преди поне лайкваше .

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 15:50 от femmi2

# 516
Хубав колаж.
Вярно Феми, нашия човек преди поне лайкваше, сега и това не прави. Съвсем се откъсна от социалните мрежи Joy

И да си дойдем на думата hahaha
Забавни са моментите с десетия. Донесох готови клипчета с избрани моменти. 🙃
https://youtu.be/rTvq20DFo88

https://youtu.be/gZcJEn9Ocx4

Рори, колко хубаво си описала надграждането на една съдбовна и любовна връзка с всичките етапи, през които премина: докато 4 става свидетел как налагат девойката разбира, че тя е му е истински важна и специална, когато се наранява разбира, че не може да живее без нея, а когато я чува да пее разбира защо изпитва това, осъзнава че се е влюбил. Когато споделят момента със скриването на белега вече е решил, че ще й каже какво изпитва и ще се бори за нея.
А след като вижда дъщеря им и осъзнава, че е негова предпочита да уважи волята на любимата си жена и по този начин да защити най-ценното, което му е останало от нея.Revolving Hearts

# 517
Много е хубав колажа като истинско произведение на изкуството.
Феновете са изобретателни.
С  Колкото и колежки да е играл ,Хазалка си остава специална за феновете и за него.
ХазЧаг. Безкрайна Лудост!

Какво повече да коментираме това му вреди не го ли осъзнава?! 
Все повече желая да се махне от Турция  и промени средата около себе си. Hands Pray
Помнете ли за гала вечерта на Протектор как налайква всички близки около него и Хазал публикува общото фото. Heart Eyes
Ех , как да не ти стане носталгично на душата.
Добре, че тя е противоположна на него.
Ще го подкрепи за Шивача, както винаги.

Писах на Марга и се разбрахме, като отсъствам и напредвате с темата вие да пуснете нова.

Хакан и Зейнеп

Микеле да ни попее с красивият си глас. Heart Eyes

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 20:26 от femmi2

# 518
  • Варненска клюкарка
[quote author=Margarita N. link=top

И да си дойдем на думата hahaha
Забавни са моментите с десетия. Донесох готови клипчета с избрани моменти. 🙃
https://youtu.be/rTvq20DFo88
https://youtu.be/gZcJEn9Ocx4

Рори, колко хубаво си описала надграждането на една съдбовна и любовна връзка с всичките етапи, през които премина: докато 4 става свидетел как налагат девойката разбира, че тя е му е истински важна и специална, когато се наранява разбира, че не може да живее без нея, а когато я чува да пее разбира защо изпитва това, осъзнава че се е влюбил. Когато споделят момента със скриването на белега вече е решил, че ще й каже какво изпитва и ще се бори за нея.
А след като вижда дъщеря им и осъзнава, че е негова предпочита да уважи волята на любимата си жена и по този начин да защити най-ценното, което му е останало от нея.Revolving Hearts
[/quote]

Колко красиво казано!
Ох посмях се пак. По нататък ще те помоля да резнеш една част и да добавиш няколко други кадъра за да ми е пълен кефа Joy

Марги, Благодаря! Така ще ми остане само оная тъжната да потърся. То има и още много хубави в саундтрака де.  
Аз днес не мога да се откъсна от оная сцена под дъжда. То музика, то изпълнение на нежната борба на земята... Принца приложи едновременно и сила и нежност, докато се опитваше да я задържи и успокои. А на финала водата капеше от лицето на принца  върху момичето отпуснато в прегръдката му... Много силна сцена. Мисля че още изначално при девойката имаше бъг в програмата. Тя при по-големи вълнения се задъхваше, удряше се в гърдите, а при най-силните вълнения от такъв мащаб и припадаше. Но разбрахме че има здравословен проблем чак в края. Като програмирана предварително да може да е до своя любим мъж само до определен момент.
Утре ще гледам да ви я донеса на репетиция сцената в дъжда.

Ох, споменала си сцената с пеещата девойка❤ Той в един момент спря да я чува, само гледаше зашеметен лицето и❤

Ама че малоумен цитат направих, но не мога да го оправя  сега, през телефона съм.

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 18:44 от Беллора

# 519
Профче, чувала ли си за това, че има заснети две версии за финал на новата ни болест. И ако да, има ли как да видим и другата. Идеята била да се предложат различни финални версии според публиката. Понеже ползваш и чужд език дали можеш да намериш нещо по въпроса?

Феми, кога тръгваш за Истанбул?

# 520
Ще продължа да слагам песните, но доколко е точен превода не е ясно 😂
Когато решиш пиши за моментите Бел, ще опитам да изпълня поръчката 😜

Аз пък да те помоля Проф за рейтинга, ще го сложиш ли когато имаш възможност 🙃

# 521
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Рори, както вече писах, филмът планирано е изцяло заснет преди излъчването с оглед едновременното му пускане по телевизии в Корея, Китай и чужбина. Без да съм сигурна на 100%, но спокойно мога да кажа, че два различни финала са се родили само в главите на някои фенове.
Драмата от 20 епизода официално стартира на 29 август 2016, в понеделник и вторник, едновременно в Китай, Хонг Конг, Австралия, Камбоджа, Малайзия, Сингапур, Бруней и Индонезия, по изключение излъчвайки първите два епизода един след друг, и приключва на 01.11.2016г.
На 27 август 2016 г., два дни преди излъчването на сериала, южнокорейският канал SBS излъчва едночасов предварителен преглед, съдържащ историческо въведение, представено от професора по история Seol Min-seok, зад кулисите и интервюта с актьорите. Пращала съм на всички линк към това промо.
Втори специален епизод, съдържащ историческото въведение, вече представено в предварителния преглед през август и резюме на първите седем епизода, е излъчен на 14 септември за Chuseok( фестивал на жътвата и три-дневна почивка в Корея отбелязвана всеки петнайсети ден от осмия месец на Лунния календар по време на пълнолуние, т.е. се празнува се по време на есенното равноденствие).
На 3 септември телевизия SBS излъчва отново първите три епизода, но в режисьорската си версия, следвайки наблюденията на публиката върху саундтрака и присъствието на твърде много герои, които са смятани за източник на разсейване. Режисьорска версия е тази, в която не са се набърквали продуцентите Wink.
Китайската онлайн стрийминг платформа Youku купува сериала за $400 000 на епизод, което го прави най-скъпата корейска драма, продавана до тогава. Сериалът достига 300 милиона гледания след първите три епизода в платформата, повече от милиард гледания след епизод 9 и два милиарда след епизод 18.
И така нататък. Навсякъде по света, където е пуснат, е с милиони гледания, обсъждания в мрежите и челни места в търсачките.
Сега за рейтинга.
Според Nielsen Korea първият епизод записва в Корея национален рейтинг на гледаемостта от 7,4%, вторият от 9,3%, докато третият спада до 7%, достигайки минимума от 5,7%, с епизод 4. Рейтингът на гледаемостта започва да се покачва с епизод 10, спада отново в епизод 16 с 5,9 % и достига най-висок рейтинг с последния епизод, който записва 11,3 %. Със среден национален рейтинг от 7,6% за Nielsen Korea и 7,3% за TNMS, драмата е счетена за провал поради представянето си под очакванията.
Дебело подчертавам, че това са били мнения и настроения в самата Корея. Защото гледанията и продажбите в чужбина говорят друго. Както вече писах и корейците ги стяга чепика, точно както при комшийските дизита. Склонни са да правят промени според обратната връзка от зрителите. Основното е, че по същото време се излъчва и друга историческа драма, явно по-добре смилаема от публиката. Естествено през цялото време Алено сърце е сравняван с нея. С приключването ѝ нашето сериалче е дръпнало нагоре. Изглежда корейците не си падат по тежки и трудни истории, а предпочитат нещо по-простичко и лесно смилаемо, по възможност с един главен и то непременно добричък. Не бива да се забравя, и че корейците вече са обременени от гледането на китайския оригинал.
Подробният рейтинг в спойлер. Забележете, че Сеул се измерва отделно от останалата част на страната и в него рейтингът е доста по-висок.
Скрит текст:

Дълго стана и нямам време да си го огледам за грешки.

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 20:53 от profi_1

# 522
Че главния си е добричък, а като бонус е най-умен и мъдър сред принцовете. Докато 8 е обявен за най-интелигентен сценаристите постепенно показват, че 4и е най-умен, креативен и мъдър.
Все пак не разбрах астролога кого смята за единствения за него крал - бащата или 1ия принц.
Това, което прочетох за двата края беше в смисъл, че са предварително заснети и двата, но единия е за корейците, а другия за останалия свят.

# 523
Рори , кои други корейски си гледала?
Сетих ,че гледах Ирис и много ми хареса Heart Eyes даваха го по нашите тв. Беше отдавна и почти нищо не помня от него.Може и да има епизоди в нета.

Пожелах си да се появи ашкъмчето не издържам вече. Hands Pray

# 524
Даваха го по БНТ преди 2-4г. Името не помня. Беше за лечителка живяла преди около 400г. Беше ми харесал, но не както този ми взе акъла. Също не беше кой знае колко много серии 30-40 може би.

Общи условия

Активация на акаунт