ОС/AFK ЧААТАЙ УЛУСОЙ, ХАЗАЛ КАЯ - Проекти и Колеги - тема 516

• 27 164
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Рорче , почвай Палас с Хазалка след корейското. Нали обичаш фантастика.
Да разкажеш впечатления.

# 526
Феми, задължително ще го изгледам. Пътуването във времето е част от фантастиката, която много ме вълнува. Но първо трябва да преболедувам тази болест. В интерес на истината си мислех, че ако има друга актриса (без значение народност), която може да изиграе ролята на девойката по същия завладяващ начин то това е Хазал, че даже и на ръст са от един калибър.
Феми, не каза кога тръгвате, за да ти пожелая не само приятно изкарване, но и късмет да видиш наживо поне един от любимците си (нямам предвид само Ча и Хазал, но ти пожелавам да е Чачо). И някак имам усещането, че ще се случи.

Аз сега като гледах как грозно реагира девойчето заради виденията си си мисля, че тя наистина подлуди 8 и го тласна по пътя на предателството и борбата за трона. Толкова беше обсебена в стремежа си да промени събитията, че нито за миг не помисли, че има само фрагменти и не може да прави генерални изводи на тяхна основа и да съди хората.

# 527
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
А аз сега като гледах, установих, че някои неща съм ги забравила. На други изобщо не съм им отдала нужното внимание, а е трябвало.
От потретката дотук, стигнах до заключението, че ще трябва да има почетвъртка. Имам нужда от по-внимателно осмисляне. В този сериал всяка дума, всяко изречение имат значение за развитието на събитията или хвърлят светлина върху вече случилото се. Няма празни и безсмислени диалози, няма пълнежи.

# 528
  • Варненска клюкарка
Рори, както вече писах, филмът планирано е изцяло заснет преди излъчването с оглед едновременното му пускане по телевизии в Корея, Китай и чужбина. Без да съм сигурна на 100%, но спокойно мога да кажа, че два различни финала са се родили само в главите на някои фенове.
Драмата от 20 епизода официално стартира на 29 август 2016, в понеделник и вторник, едновременно в Китай, Хонг Конг, Австралия, Камбоджа, Малайзия, Сингапур, Бруней и Индонезия, по изключение излъчвайки първите два епизода един след друг, и приключва на 01.11.2016г.
На 27 август 2016 г., два дни преди излъчването на сериала, южнокорейският канал SBS излъчва едночасов предварителен преглед, съдържащ историческо въведение, представено от професора по история Seol Min-seok, зад кулисите и интервюта с актьорите. Пращала съм на всички линк към това промо.
Втори специален епизод, съдържащ историческото въведение, вече представено в предварителния преглед през август и резюме на първите седем епизода, е излъчен на 14 септември за Chuseok( фестивал на жътвата и три-дневна почивка в Корея отбелязвана всеки петнайсети ден от осмия месец на Лунния календар по време на пълнолуние, т.е. се празнува се по време на есенното равноденствие).
На 3 септември телевизия SBS излъчва отново първите три епизода, но в режисьорската си версия, следвайки наблюденията на публиката върху саундтрака и присъствието на твърде много герои, които са смятани за източник на разсейване. Режисьорска версия е тази, в която не са се набърквали продуцентите Wink.
Китайската онлайн стрийминг платформа Youku купува сериала за $400 000 на епизод, което го прави най-скъпата корейска драма, продавана до тогава. Сериалът достига 300 милиона гледания след първите три епизода в платформата, повече от милиард гледания след епизод 9 и два милиарда след епизод 18.
И така нататък. Навсякъде по света, където е пуснат, е с милиони гледания, обсъждания в мрежите и челни места в търсачките.
Сега за рейтинга.
Според Nielsen Korea първият епизод записва в Корея национален рейтинг на гледаемостта от 7,4%, вторият от 9,3%, докато третият спада до 7%, достигайки минимума от 5,7%, с епизод 4. Рейтингът на гледаемостта започва да се покачва с епизод 10, спада отново в епизод 16 с 5,9 % и достига най-висок рейтинг с последния епизод, който записва 11,3 %. Със среден национален рейтинг от 7,6% за Nielsen Korea и 7,3% за TNMS, драмата е счетена за провал поради представянето си под очакванията.
Дебело подчертавам, че това са били мнения и настроения в самата Корея. Защото гледанията и продажбите в чужбина говорят друго. Както вече писах и корейците ги стяга чепика, точно както при комшийските дизита. Склонни са да правят промени според обратната връзка от зрителите. Основното е, че по същото време се излъчва и друга историческа драма, явно по-добре смилаема от публиката. Естествено през цялото време Алено сърце е сравняван с нея. С приключването ѝ нашето сериалче е дръпнало нагоре. Изглежда корейците не си падат по тежки и трудни истории, а предпочитат нещо по-простичко и лесно смилаемо, по възможност с един главен и то непременно добричък. Не бива да се забравя, и че корейците вече са обременени от гледането на китайския оригинал.
Подробният рейтинг в спойлер. Забележете, че Сеул се измерва отделно от останалата част на страната и в него рейтингът е доста по-висок.
Скрит текст:

Дълго стана и нямам време да си го огледам за грешки.

Проф, благодаря за инфшрмацията, беше ми полезно. Излиза, че само от китайската платформа са взели 8 милиона, а още колко продажби имат - десетки!
А колко време е сниман проекта? Примерно знаем, че при комшулара е по епицод на седмица, но пък там и стила на създаване на сюжет  е различен, след първите 2 епизода  започват писане на коляно и снимат, а това корейското е обмислено и снимано изцяло.
Няма разтягане и слаб момент.
Аз единственото на което попаднах, като изключа няколкото коментара при падругите, е че главния се е развел с някаква Йонка през 2017,  няколко месеца след излизането на сериала на екран, но колко е вярно нямам представа...

Рори, Хазал според мен може да пасне като темперамент, макар че ми е трудно да си я представя, но физически... не мисля, даже би изглеждала нелепо. Корейката е направо ефирна и лека като пеперуда, движенията и са леки и деликатни. Има нежна гръд и детско излъчване. И не мисля че е чак толкова дребна, ръстът и ми изглежда към 160 см. Профа да каже, тя по ги намира нещата.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 08:36 от Беллора

# 529
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Набързо, че закъснявам за работа.

Снимките, които продължават пет месеца, започват през февруари 2016 г. в павилиона Yoseonjeong и скалите Yoseon-am в окръг Yeongwol, провинция Gangwon. И завършват в ранните часове на 1 юли, когато АйЮ заснема последната си сцена от епизод 20.
Лии Джун-Ги приключва ролята си ден по-рано, на 30 юни, на снимачната площадка в Icheon, провинция Gyeonggi.
Довечера може да метна местата, на които е сниман сериалът. Страшни красоти са.

АйЮ е висока точно 1,60. Лии Джун-Ги е 1,78.

# 530
Обаче 8 е е най-долния като човек сред принцовете. Впоследствие девойката посочва, че часовете под дъжда с 4 са обърнали чувствата й. Но в хронологията на събитията едва след като 8 й казва, че иска да убие 4, за да не му пречи за трона и че въпреки, че новият крал ще разреши сватбата им тя няма да се състои докато не седне лично на трона девойката успява да се освободи от мислите си за него.
В крайна сметка 4 попречва на 8 да убие със стрела 3 в гръб, като животно, пречи на малкия си брат да се окаже в ситуация или да убие брата, с който са от една майка и е израстнал с него, или пък да умре от неговата ръка. После се оказва, че е дал шанс на 3 да се спаси. Уби 10 по негова молба, за да не умре от стрелите на 3, като 10 и без друго щеше да умре, но по-бавно, мъчително и не до жена си. Обеща и запази живота на 8 два пъти. И накрая 14 го обяви за убиец на братята им и след манипулация на фамилиите от 3и чрез тях 4и остава в историята като убиец на 10и и жерна му, като той даже не свари момичето живо в онзи момент. Всички знаеха истината, но дори генерала винеше него за смъртта на  дъщеря си.

# 531
Двойките, при които девойката се губи в обятията на любимия си, той изглежда значително по-едър в личната ми класация винаги са били на предни позиции, но взех да допускам и изключения 😉

Истински късмет е човек да следи един и същ сериал с вас hahaha Слагай Профче, тези неща са ни интересни и на нас. Благодаря.

Сред принцовете третия ми е най-противен, в него нищо положително не открих.

Феми, само не си забравяй спиралата 🤣😉

# 532
  • Варненска клюкарка
Знаех си че са толкова високи.  Той е с педя над нея, значи правилно съм преценила и за него, макар че не го написах.
Тук има от репетицията на сцената под дъжда, преди да им пуснат дъжд.

Иии още...

Целувки
https://www.youtube.com/watch?v=OaaFSBn7fQA
https://www.youtube.com/watch?v=NO-WBRJD4AA
https://www.youtube.com/watch?v=LTRXkmXVnz0 как е заснета сцената с грабването от пътя
https://www.youtube.com/watch?v=LTRXkmXVnz0 и ездата, ох това що го видях Joy

Рекламна фотосесия на актьорите във съвременен стил, на фона на песента от сериала в изпълнение на главния. Младежта едва ги различавам с тези прически.
Скрит текст:

Боя с малкия като я дръпва главния

От отравянето и малко от сцената с дъжда, тоя главен голяма лудетина

Репетиции

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 11:28 от Беллора

# 533
Още една с превод
Скрит текст:
Това е различно място, различно време,
но любовта ми е същата.
Дори по аромата ти, който минава с вятъра
знам, че си ти.

Но не знам
кога започна да живееш в сърцето ми?
Не знам
причината, поради която сърцето ми трепти, когато те видя...

Можеш да ме подминеш,
защото ме забрави.
Докато си спомниш
ще те чакам.

Любов моя, погледни ме.
Обичаш ли ме още?
Любов моя, погледни очите ми и ми кажи:
сърце, пълно с любов, не може да бъде скрито.

Никога не забравяй истината,
 че бях до теб.
Не изтривай сърцето ми, което
можеше да пожертва всичко за теб.

Но не знам
Не знам
причината, поради която сърцето ми трепти, когато те видя.

Можеш да ме подминеш,
защото ме забрави,
докато си спомниш
ще те чакам.

На едно и също място, по едно и също време, ние сме заедно.
Винаги можеш да дойдеш при мен, обратно на твоето място.

Lalala
С теб, за теб...
Любов моя, погледни ме
Обичаш ли ме още?

Песента е същата като от първото видео в спойлера - с рекламната фотосесия. Случайност 🙃

# 534
Нещото, което осъзнах на почетвъртване е, че идеята да обявят семейството на 10и за предатели и да бъдат избити като такива е на 8ия принц. Той е злият гений зад смъртта и на коронования принц, и на 10и и жена му. Негова е идеята девойката да стане заложница на 3 принц/крал за да манипулират 4. И пак негова е идеята 3 да прати 4 да убие 10 принц. Не знам за вас, нжо за мен 3и бледнее пред 8и. Девойката без да иска свали маската и на 8ия принц.

Всеки път като видя как 4 иска да вземе кошницата и посяга, и се отказва ми става много смешно. Още в онзи момент сърцето му бие за нея, ама пусто принц как да носи той кошницата.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 11:58 от Рори72

# 535
  • Варненска клюкарка
Още една с превод
Скрит текст:
Това е различно място, различно време,
но любовта ми е същата.
Дори по аромата ти, който минава с вятъра
знам, че си ти.

Но не знам
Не знам
причината, поради която сърцето ми трепти, когато те видя...

Можеш да ме подминеш,
защото ме забрави.
Докато си спомниш
ще те чакам.

Любов моя, погледни ме.
Обичаш ли ме още?
Любов моя, погледни очите ми и ми кажи:
сърце, пълно с любов, не може да бъде скрито.

Никога не забравяй истината,
 че бях до теб.
Не изтривай сърцето ми, което
можеше да пожертва всичко за теб.

Но не знам
Не знам
причината, поради която сърцето ми трепти, когато те видя.

Можеш да ме подминеш,
защото ме забрави,
докато си спомниш
ще те чакам.

На едно и също място, по едно и също време, ние сме заедно.
Винаги можеш да дойдеш при мен, обратно на твоето място.

Lalala
С теб, за теб...
Любов моя, погледни ме
Обичаш ли ме още?

Песента е същата като от първото видео в спойлера - с рекламната фотосесия. Случайност 🙃
И случайно я пее главния❤ Много хубав текст, точно за нашите герои времето и мястото, а и подходящо акцентират на очите им.
Вие долавяте ли по някоя дума на английски? Ама акцента е...😜

При публикуването не знам по каква причина се изпариха част ат видеата и ги сложих наново като линкаве. Малко целувки, много смях и как е направена сцената с качването на коня, а и после ездата🙃

Намерих час  нещо  албум с музиката. Някои от нещата за сефте ги чувам, други липсват, но може и да не съм видяла всичко

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 12:23 от Беллора

# 536
Аз съвсем се обърках, но е сладко объркване 😆 Последното, което запомних за песните в сериала е, че никоя не се изпълнява от ГГ, но си ги пеят по участия.
Даа, долавя се в текста тук-там на английски.

Рории, за четвърти път ли гледаш 😂
Аз се смея на Профи - "От потретката дотук, стигнах до заключението, че ще трябва да има почетвъртка", ти пък си по-бърза и от нея.

# 537
Марги , как ще забравя важната част. Айде идвай с мен да ме подпираш.

Рори , Мерси Hug и аз имам същото усещане за любимците. Реално са още по красиви. Важното е че са земни хора.
По улиците турците  не са като на екран. Там си ги подбират.  

По непотвърдена инф. Шахмеран ще го пуснат през септември.
Платформите си имат предимства. Потайни и почти нищо не рекламират.
За Шивача си чакаме.

Марги , свят ли ти се зави от толкова принцове и видеа. Не е лесно да ги запомниш.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 14:02 от femmi2

# 538
Късно се сети да ме поканиш 🙃
Кой беше Шахмеран?
Опа, щом ще го пускат значи е сериал.

# 539
Е, Марги, потретката беше основно с новите химици и целите 18, 19, 20. При почетвъртването до свалянето на маската на 8 под дъжда пропусках сцените с фалшивата му, мазна физиономия и от 11 епизод ги гледам целите. И така открих, че 8 е причина 3 да реши да убива 10 и всичките му близки и също така е причина 3 да възложи на 4 убийството на 10 и жена му. Казах аз, че 8 ми е анти още от първо гледане. Той е най-голямата гад. Кой свестен мъж най-нагло ще демонстрира пред умиращата си жена чувства към младата и здрава нейна братовчедка и дори не можа предсмъртно да й каже, че я обича. А после пред девойчето какъв театър разигра на скърбящ, разстроен, но видимо похотливо настроен. Много противна личност.

Общи условия

Активация на акаунт