ОС/AFK ЧААТАЙ УЛУСОЙ, ХАЗАЛ КАЯ - Проекти и Колеги - тема 516

• 27 141
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Феми, имах колега от турски произход и по байрямите носеше баклава. Леле, нищо общо с тази дето е по нашите магазини и сладкарници. Да си капнеш и заради мен, става ли? А колко дни сте там?

# 571

Бел😊
Скрит текст:
Падналите цветя, разпръснати от сезона
 остават сами, самотни и тъжни.
Небето без звезди е тъжно
като валящия дъжд то плаче.
Цветята цъфтят и увяхват, както сърцето ми.
Кажи ми с вятъра
когато падне първият сняг, желанието ми ще се сбъдне.
Вярвам в това, искрено желание.
Ако познаваш нежното ми сърце
моля, върни се при мен.

# 572
  • Варненска клюкарка

Бел😊
Скрит текст:
Падналите цветя, разпръснати от сезона
 остават сами, самотни и тъжни.
Небето без звезди е тъжно
като валящия дъжд то плаче.
Цветята цъфтят и увяхват, както сърцето ми.
Кажи ми с вятъра
когато падне първият сняг, желанието ми ще се сбъдне.
Вярвам в това, искрено желание.
Ако познаваш нежното ми сърце
моля, върни се при мен.

🌹❤
Марги, сцената от серията нямаше ли я? Аз намерих част, тъкмо започваха да се борят в дъжда, тя да хукне, той да я задържи и нататък до края ми наредили  спомени с придворна О😱

# 573
Сигурно я има Бел, но сега като потърсих нея изгледах и куп други 😆 и в крайна сметка не я намерих.
Профи щеше да ни пусне местата на които е сниман сериала, когато има възможност се надявам да го направи 🙃

😍😍😍
Скрит текст:

# 574
А защо не ни донесе тези куп други? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 575
Защото вече не съм сигурна Рори кое сме го слагали и кое не 😅

# 576
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ехо  bye
На видео клиповете в нета от 2015-та се вижда, че Лии Джун-Ги е с нормално къса коса, с голям обем отгоре и с нормално дълъг бретон. Както вече писах юни 2015-та режисьорът на сериала обявява, че са в ранните етапи на създаване на корейска версия на китайския сериал. На 11 ноември 2015 г. е обявено, че на Лии Джун-Ги е предложена главната мъжка роля на Уанг Со. Актьорът потвърждава участието си в проекта на 4 януари 2016 г. и в същия ден е обявено, че Ли Джи-Юн (АйЮ) е приела главната женска роля. Първото четене на сценария се провежда четири дни по-късно.  На клипа от това първо четене наш Вълчо си е с къса коса. Снимките започват през февруари 2016-та. За толкова кратко време няма как да му поникне толкова дълга коса. Освен, ако корейците, всепризнати спецове в козметичната индустрия и създаването на чудодейни еликсири за кожата и косата, не са приложили някое убийствено свое достижение.

Намерих плейлиста с целия саундтрак. В него обаче го няма онзи многоглас, което за мен означава, че е използван оригинален запис на наши певици. Жалко, че нищо не им разбираме на йероглифите. Може би някъде в надписите накрая на последната серия да е написано.
https://www.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_mhRkkZE65u5n6NiaF1C4-KQREADtX5lcA

Щях нещо друго да слагам, но явно ще остане за утре. Марги ми напомни, че съм обещала и местата на снимките.
От север на юг - Езерото Чеонджухо, Имението Seon-gyojang, Градината Wolhwawon, Ичеон, Туристически парк Ондал, Йосонджон, Културен център Baekje, Семеен комплекс Nampyeong Moon, Езеро Банг-ок, Езерото Мир-ян
Тематичен парк Naju Image , Храмът Man-yeonsa, Скитът Saseong-am, Храмът Унджуса, Павилион Seyeonjeong.

Началото на снимките е в павилиона Yoseonjeong и скалите Yoseon-am в окръг Yeongwol, провинция Gangwon.
Последните снимки на Лии Джун-Ги са на снимачната площадка в Icheon, провинция Gyeonggi.
Други места включват културен център Baekje, тематичен парк Naju Image, туристически парк Ondal в окръг Danyang, северен Chungcheong; Храмовете Unjusa и Man-yeonsa в окръг Hwasun; Скитът Saseong-am на планината Osan в окръг Gurye; Градина Wolhwawon в парка Hyowon в Suwon; Павилион Seyeonjeong на остров Bogil, езерото Cheonjuho в долината на изкуството Pocheon, езерото Miryang, езерото Ban-gok, резиденция Seon-gyojang в Gangneung и ханок комплекса на семейство Нампьонг Муун в Тегу.

Красотите в спойлер.
Скрит текст:
Културен център Baekje -

Храм Unjusa -

Скитът Saseong-am -

Павилион Seyeonjeong -

Долината на изкуството Pocheon -

Имението Seon-gyojang -

Две снимки от тематичен парк Naju Image -

Речник Wink
ханок - са традиционните корейски къщи
скит -  уединено отшелническо жилище, монашеска обител

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 02:11 от profi_1

# 577

Благодаря Профче за цялата красота събрана на едно място и информацията към нея + плейлиста 🌺

Рори, забравям да попитам загледа ли Хотел дел Луна? Ако да, задържа ли ти вниманието?

Бел 🙃😉

Скрит текст:

Ще се превърна в нощ
и ще те обвия.
Само за днес
остани до мен.

Ще бъда лунна светлина
и ще блестя ярко,
където и да отидеш, където и да си,
ще отида и аз.

Обичам те,
просто те искам,
гледам отдалеч,
въпреки, че се обърнах.

Признавам ти
с цялата си сила.
Любов моя, любов моя, любов моя
чуваш ли сърцето ми?

Както слънцето изгрява и залязва,
да те обичам е толкова естествено.

Дори да живея само един ден
аз съм глупак, който гледа само теб,
защото имам само теб.

Обичам те,
просто те искам,
гледам отдалеч,
въпреки че се обърнах.

Признавам ти
с цялата си сила.
чуваш ли сърцето ми?

Любов моя, когато си самотна, уморена и сломена,
ще те защитя, за да можеш да се усмихваш.

Помниш ли?
От деня, когато се срещнахме за първи път,
сърцето ми биеше за теб.

Признавам ти
с цялата си сила.
чуваш ли сърцето ми?

Гледам емотикона в поста на Профи и ми става смешно, че макар новата версия на Мамата отдавна да е стара, аз все така не мога да избера кои да използвам 😆 Не намирам винаги каквото търся сред сегашните, но и не ми се прикачва всеки път от предишните, да смесвам от едните и от другите се дразня, че се различават по размери, та най-приемлив вариант май се оказват тези от телефона 😂

# 578
  • Варненска клюкарка
Ехо  bye
На видео клиповете в нета от 2015-та се вижда, че Лии Джун-Ги е с нормално къса коса, с голям обем отгоре и с нормално дълъг бретон. Както вече писах юни 2015-та режисьорът на сериала обявява, че са в ранните етапи на създаване на корейска версия на китайския сериал. На 11 ноември 2015 г. е обявено, че на Лии Джун-Ги е предложена главната мъжка роля на Уанг Со. Актьорът потвърждава участието си в проекта на 4 януари 2016 г. и в същия ден е обявено, че Ли Джи-Юн (АйЮ) е приела главната женска роля. Първото четене на сценария се провежда четири дни по-късно.  На клипа от това първо четене наш Вълчо си е с къса коса. Снимките започват през февруари 2016-та. За толкова кратко време няма как да му поникне толкова дълга коса. Освен, ако корейците, всепризнати спецове в козметичната индустрия и създаването на чудодейни еликсири за кожата и косата, не са приложили някое убийствено свое достижение.

Намерих плейлиста с целия саундтрак. В него обаче го няма онзи многоглас, което за мен означава, че е използван оригинален запис на наши певици. Жалко, че нищо не им разбираме на йероглифите. Може би някъде в надписите накрая на последната серия да е написано.
https://www.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_mhRkkZE65u5n6NiaF1C4-KQREADtX5lcA

Щях нещо друго да слагам, но явно ще остане за утре. Марги ми напомни, че съм обещала и местата на снимките.
От север на юг - Езерото Чеонджухо, Имението Seon-gyojang, Градината Wolhwawon, Ичеон, Туристически парк Ондал, Йосонджон, Културен център Baekje, Семеен комплекс Nampyeong Moon, Езеро Банг-ок, Езерото Мир-ян
Тематичен парк Naju Image , Храмът Man-yeonsa, Скитът Saseong-am, Храмът Унджуса, Павилион Seyeonjeong.

Началото на снимките е в павилиона Yoseonjeong и скалите Yoseon-am в окръг Yeongwol, провинция Gangwon.
Последните снимки на Лии Джун-Ги са на снимачната площадка в Icheon, провинция Gyeonggi.
Други места включват културен център Baekje, тематичен парк Naju Image, туристически парк Ondal в окръг Danyang, северен Chungcheong; Храмовете Unjusa и Man-yeonsa в окръг Hwasun; Скитът Saseong-am на планината Osan в окръг Gurye; Градина Wolhwawon в парка Hyowon в Suwon; Павилион Seyeonjeong на остров Bogil, езерото Cheonjuho в долината на изкуството Pocheon, езерото Miryang, езерото Ban-gok, резиденция Seon-gyojang в Gangneung и ханок комплекса на семейство Нампьонг Муун в Тегу.

Красотите в спойлер.
Скрит текст:
Културен център Baekje -

Храм Unjusa -

Скитът Saseong-am -

Павилион Seyeonjeong -

Долината на изкуството Pocheon -

Имението Seon-gyojang -

Две снимки от тематичен парк Naju Image -

Речник Wink
ханок - са традиционните корейски къщи
скит -  уединено отшелническо жилище, монашеска обител
Проф, благодаря за инфото, беше ми полезно. И в сериала се вижда че местата където са снимали са мното красиви. Особено природата около езерото и онзи парк с големите дървета, където ГГ имат много сцени,  има някаква вълшебна зеленина там.
Аз също намерих едно видео на четене на сценария, не знам дали е същото за което пишеш и ти или просто една от "сухите" репетиции. Понеже го минах мого набързо, не обърнах голямо внимание как изглеждаха.  В една от тези сгради бяха наредили десетина малки маси за всеки отделна, образуваха нещо като полукръг, съответно всеки държеше сценарий и така... (В други проекти просто всички са около една голяма маса) Но по някакъв начин съм изтрила половината от линковете, които бях сложила онзи ден...

Като споменах линковете... сцени с похапването на закуска, там където девойката му я занесе, има я показана като работен процес в 3 други видеа от онези които съм сложила, има и в онова с рекламната фотосесия за Космополитън, така че няма да го търся отново... Сега чуденето ми е, дали кадрите просто не са попаднали в сглобяването на серията, или при свалянето на сериите от SBS и изрязването на рекламите не е заминала и частта със закуската. И още нещо ми липсва - първата им нощ в някои фенски видеа ги показват от високо, все едно ги снимат от тавана на помещението,  лежащи един срещу друг и завити  до средата на тялото с червена завивка. Това в нашите серии също липсва. Или пък да е свързано нещо с продуцентска версия и режисьорска версия, тези двете нещо не са ми мното ясни. Ако ми попадне пак такова видео, ще го сложа.
Проф, аз вчера вече споменах за супер хитове в които е използван подобен напев, исторически или фентъзи проекти, така че защо не и корейците, още повече, че един от напевите съпровождаше точно рекламата на продукт с бг розовото масло на основния спонсор.

Към 2-3 дни преди да загледам Сърцето, в една от общите руски теми за турски сериали имаше интересни сравнения  на корейските с турските.  Коментираха за  липсата на някои сцени в корейските сериали. Ставаше въпрос за романтични сцени които до преди няколко години почти липсвали при тях, но сега в новите корейски били доста добри в сравнение с турците, които били тръгнали наобратно последните години - преди по таз част показвали доста, пък сега почти не. Като видях че коментират корейско не дочетох и сега ме е яд, имаше споменати  интересни неща. Ставаше въпрас че корейците дори по ръцете, челата и бузките не показвали целувки, не били много приети такива изразни средства, един поклон вършел същата работа😂. В нашето сериалче девойката по челото я цуня осми, а по бузка четвърти, пък по ръце нежности нямаше въобще...
Една от сцените, които много ме разсмиват в нашата нова лудост е седящите навън една вечер ГГ. Вълчан напира да я целува, девойката слага ръка на устата му и го отблъсква с думите, че е обещал да и иска позволение за това, но Вълчан е упорит и продължава да напира с широка усмивка и думите "добре, може ли"😂

Аз не знам на кой кръг съм вече, дълго зациклям на някои серии и отделни фрагменти, последно на 11. Там са схемите на осми, отравянето на четвърти, диалога на нашите, когато девойката беше арестувана и любимата ми сцената в дъжда❤ Но някак нямам сили да продължа след 17-та и така последните 3 съм ги гледала само по веднъж. Доста си поплаках там и все още не мога да се събера да ги повторя  .Маже би ми е много прясна емоцията от тях все още.

Марги, видях чак като публикувах, после ще цитирам песенто и превода в отделен пост

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 10:50 от Беллора

# 579
Марги опитах да го загледам. Идеята е интересна и действително можеха да вплетат едно завършване на любовната история на девойката и 4и. Вместо това има аналогична такава история започнала преди 1300г. сериите са по 75 - 90 мин. Попогледнах по мъничко различни серии, но не ме грабна така, че да отделя 75 мин. за цяла серия. Бих ги отделила за серията в която гостува нашия 4 принц, но още не съм открила коя е тази серия.
И във връзка с поста на Белл ми хрумва, че ако Дел Луна са 75-90 мин. серии, а нашия 60 мин. то може наистина до нас да е достигнала изрязана версия. Но с тези йероглифи как бихме могли да потърсим инфо колко е оригиналната продължителност на една серия на Сърцето.
Алеята с голямото дърво и молитвените пирамиди и божествената красота с цъфналото в бели цветове дърво гледано през езерото са природните картини които ми въздействат много емоционално съвсем като музиката.
Даже в Дел Луна има едно дърво с определено значение за сюжета, което много напомня на дървото от алеята.
Защо всички вълнуващи любовни истории са с трагичен край. Тук поне заради фантастичния елемент с пътуване във времето можеше да се даде и втори финал. Не знам има ли шанс след толкова години да се направи 2и сезон. А много искам да гледам още Сусо

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 10:48 от Рори72

# 580
  • Варненска клюкарка

Благодаря Профче за цялата красота събрана на едно място и информацията към нея + плейлиста 🌺

Рори, забравям да попитам загледа ли Хотел дел Луна? Ако да, задържа ли ти вниманието?

Бел 🙃😉

Скрит текст:

Ще се превърна в нощ
и ще те обвия.
Само за днес
остани до мен.

Ще бъда лунна светлина
и ще блестя ярко,
където и да отидеш, където и да си,
ще отида и аз.

Обичам те,
просто те искам,
гледам отдалеч,
въпреки, че се обърнах.

Признавам ти
с цялата си сила.
чуваш ли сърцето ми?

Както слънцето изгрява и залязва,
да те обичам е толкова естествено.

Дори да живея само един ден
аз съм глупак, който гледа само теб,
защото имам само теб.

Обичам те,
просто те искам,
гледам отдалеч,
въпреки че се обърнах.

Признавам ти
с цялата си сила.
чуваш ли сърцето ми?

Любов моя, когато си самотна, уморена и сломена,
ще те защитя, за да можеш да се усмихваш.

Помниш ли?
От деня, когато се срещнахме за първи път,
сърцето ми биеше за теб.

Признавам ти
с цялата си сила.
чуваш ли сърцето ми?

Гледам емотикона в поста на Профи и ми става смешно, че макар новата версия на Мамата отдавна да е стара, аз все така не мога да избера кои да използвам 😆 Не намирам винаги каквото търся сред сегашните, но и не ми се прикачва всеки път от предишните, да смесвам от едните и от другите се дразня, че се различават по размери, та най-приемлив вариант май се оказват тези от телефона 😂

"Ще се превърна в нощ
и ще те обвия..."
Ох как красиво звучат тези думи❤❤❤

Бе ние що нямаме такива текстове на наша музика бе? При нас е Ща скъсам, ща ........ 😳 Сигурно и те имат, но имат и горното, толкова красиво звучи!

Рори, чак огромни разлики едва ли има, но действително липсват някои неща. За закуската може и вие да се уверите, за другото описано, ако пак ми попадне видеото, ще го сложа. Може да е станало при свалянето на серията и премахване на реклами или някакви банери, На някои от сериите които гледаме вървят йероглифи като субтитри, а серията е е с логото от телевизията по която е излъчвана. Навремето първата версия с дублаж на БТВ на АФК, някакъв фен Пламен си беше играл да свързва сериите и да ги докара като турските оригинални и тук там беше "изял "  моменти. Изтрих събраните които бях изтеглила и си набавих оригиналните с продължителността от БТВ, но пък и те бяха рязали както им дойде, че да им се получат нужните минути.  В случая с това сериалче няма как да сравним и няма как да знаем въпросна сцена дали я има в оригинала или просто в рекламните видеа от сета, но в сглобяването на крайната версия не е влязла. От това което съм чела, обикновено се наснима доста  повече материал, а влиза част....

Онзи ден ви обърнах вниманиеи и на друго видео от сета, което сложих назад, но май никой не го погледна.. Снимат сцена от шеста серия в която девойката наранява ръката си и трябва да припадне. В серията видяхме че Осми подхваща припадащата девойка. Във видеото обаче се вижда че и четвърти работи тази сцена с нея. Не става ясно обаче дали да и покаже на нея как да се отпусне в ръцете на колегата осми,  или показва на него как да я хване, или пък са разглеждали него самия като вариант той да изпълни тази сцена с девойката. Друг е въпросът, че ако просто е обяснявал нагледно на колегата си, онзи нищо не е разбрал и остави момичето да падне на земята, при това тя се стовари доста тежко, защото не падна по дупе, а се наклони и се дрънна на една страна...

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 12:01 от Беллора

# 581
Белл, а забеляза ли дори на репетицията колко леко и внимателно, почти нежно 4и изигра сцената с прихващането на девойката?
Всъщност превода с дублажа е правен върху серии, излъчени не по БГ телевизия. Проф е гледала и по лейдито и може да каже дали има усещане, че има липсващи моменти в излъченото по нашата ТВ и това, което въртим със субтитрите. Не знам дали бих могла да гледам сериите с дублаж на български. Много ми харесват гласовете им и звученето на езика им като мелодия.
Докато Ча и Хазал са виртуози в играта с поглед, новите ни любимци са жестоки майстори на мимиките, израженията, жестовете и кратките възгласи.
Аз съм решила да изпробвам как моя тинейджър ще реагира на тази любовна история, но не знам дали ще успея да намеря сериите през интернета на ТВто. В неговата ситуация няма възможност да изпита подобни чувства и изобщо не ги познава. Затова ми е интересно тази любовна история ще успее ли да докосне душата му.

# 582
  • Варненска клюкарка
Белл, а забеляза ли дори на репетицията колко леко и внимателно, почти нежно 4и изигра сцената с прихващането на девойката?

Точно нежно си беше, а после и помогна да се изправи. Толкова леко и естествено няак им се получи❤  А в следващото изпълнение момичето падайки със затворени очи и очакващо да има някой там който да реагира, пък какво стана, всички се втурнаха да видят да не се е потрошила.

Аз като майка на един 19г.знам че моя няма да реагира на това. Не показва лесно чувства. Нито исторически, нито любовни драми го вълнуват. Тази година нямаше време за развлечения, но изгледа няколко корейски сериала, остана потресен от Игра на калмари. Той май потресе цял свят.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 12:29 от Беллора

# 583
Белл, моето е на 15г, но заради състоянието си няма никакво социално общуване. Аз поне си имам вас, а то само мен. Съответно неговите интереси, реакции са абсолютно необременени от външно влиание и личен опит. А и също като мен харесва идеята за пътуване във времето, която тук не е водеща за развитието на историята, но все пак има значение.

Ами на мен 8 си ми е анти дори на репетицията така че 4и пак изпъква пред него.

Ей сега вече ще ви шашна. Докато се опитвах да си пускам клипчетата с песни от вашите линкове (през телефона) попаднах на клип на английски за 5 двойки корейски актьори, които сключват брак през 2022г. Двойка ном. 4 са нашите 4и и девойката. Само дето са ми оскъдни познанията по английски и не разбрах сватбата минала ли е или предстои. От английските надписи разбрах само, че са се влюбили по време на заснемането на новата ни лудост и че са много близки или нещо такова. Струва ми се че момичето в една от другите двойки е Йонка, а мъжа ми се стори познат и като нищо може да е някой който съм видяла в сериала.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 13:40 от Рори72

# 584
Напреднахте вие с обиколките, забелязвам, че говорите за епизодите по номера 😯😂
И така ви се радвам, че не спирате да споделяте впечатленията си.
Там където е репетицията с прихващането на девойчето, май 4 само демонстрира на 8, който както изглежда е доста непохватен.😂

Рори, ако се доверим на информацията в Уикипедия там за Хотел дел Луна си е посочено времетраене между 75 и 90мин. за епизод, а за нашия - 60мин. Вероятно гледаме епизоди с оригиналната им продължителност.
А по тв не е изключено и да са клъцнали, там си ги нагласяват нещата.

Общи условия

Активация на акаунт