Дванайсет години - равносметка и избор

• 61 975
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Благодаря за отговорите! Ако не бяхте засегнали темата, щях да пропусна и един ден да се ядосвам !
Нашите дипломи ще ги раздават на 17-ти. Ще бъде официално и тържествено, а аз имам ангажимент и ще пътувам Sad  Толкова ме е яд...

Много сериозна организация има във вашето училище. При нас изобщо няма яснота кога ще са готови дипломите, камо ли кога ще ги раздават. Всеки ден младежът звъни, тормози ги, отговорът винаги е един и същ- никой не знае.

Започвам сериозно да се притеснявам за сроковете в университетите, от които сме зависими и за липсата на така заветната диплома.

Явно в нашето училище са много смотани.

# 316
  • Русе
Габи, не само вашето е такова. Нашето за 5 год. една дума не казаха предварително. Все ходиш да се молиш за инфо.

# 317
И нашите дипломи ще ги раздават тържествено на 17.06.
Аз имах ангажимент, но го отложих и ще присъствам. Тъй да се каже, ще срежем последната лента. Wink
Но и при нас беше някаква велика конспирация до последно относно датата.

# 318
Предполагам, че проблемите с дипломите са били свързани с интегрирането на двете системи НЕИСПУО и ЕИСИП на Центъра за оценяване в предучилищното и училищното образование.
Малка извадка от едно писъмце на д-р Кастрева
В  НЕИСПУО е осигурен достъп в продукционната среда до резултатите от ДЗИ и НВО. Това дава възможност за регистриране на документи в Регистъра на документите за завършено основно образование, средно образование и/или придобита степен на професионална квалификация.
Констатираните от НЕИСПУО затруднения и проблеми, свързани с външните софтуери за дипломи, са отстранени.

# 319
В училището на синът бяха обявили 17.06. за връчване на дипломите. После са казали, че ще е другата седмица, но не се знае кога. Ние не бързаме, синът още се лута и не е решил точно какво иска и в кой университет (СУ или ТУ ), накрая класирането ще покаже.

# 320
  • София
Аз сега звънях в нашето, че от понеделник започва приемът на документи. Не знаели кога ще се дават дипломите, за 20-ти със сигурност нямало да стане. 😃

# 321
  • sofia
Аз сега звънях в нашето, че от понеделник започва приемът на документи. Не знаели кога ще се дават дипломите, за 20-ти със сигурност нямало да стане. 😃
Пак ми спести чудене. Благодаря Heart Eyes

# 322
Здравейте. Относно кандидатстването в Софийски университет. Колебанието е между компютърни науки и софтуерно инженерство. Някак ми се струва компютърни науки по-смислена специалност по учебен план, но пък софтурното инженерство е с по-висок бал. Някой избрал ли е и какво?

# 323
  • Пловдив
Ох, и моят син се колебае между двете т.е. как да ги подреди...
Оставила съм го сам да решава - има време още, нали не са излезли резултатите от изпита.
Също и софт. инж. и в ТУ София/Пловдив - но тук май са други специалностите/ и в Пловдивския университет /там е влязъл, така или иначе/

# 324
  • Бургас
И ние  се колебаем същото.

# 325
Ако децата ви искат да станат програмисти.Да пишат код.И да се развиват в тази насока точно,да запишат КН.Всички състезатели,които от пети клас ходят по състезания и олимпиади записват КН.Естествено тия,които остават в Бъ лгария.

# 326
  • София
Тук наборите май май масово ще бъдат ИТ специалисти.. Simple Smile

Нека светът ни е пълен с амбициозни и свестни млади хора!

# 327
Здравейте. Относно кандидатстването в Софийски университет. Колебанието е между компютърни науки и софтуерно инженерство. Някак ми се струва компютърни науки по-смислена специалност по учебен план, но пък софтурното инженерство е с по-висок бал. Някой избрал ли е и какво?
Здравейте, големият ми син е студент 2 крус Софтуерно инженерство в СУ. Неговите наблюдения са,че и в КН и СИ се учи едно и също с леки разлики. Преподавателите в КН са много по-изискващи и по-трудно се взимат изпитите там. И понеже синът ми работи в IT фирма от 1 курс, предпочете по-лежерното Софтуерно инженерство, за да работи на 8 часа. Твърди, че в крайна сметка всички излизат с равни шансове за реализация в IT бизнеса.
Моят съвет е категорично Софтуерно Инженерство в СУ!
Иначе набор 2003 си избра да учи "Приложна математика", понеже не иска да пише код цял живот.

# 328
Извинявам се, ако е коментирано.
Някой има ли теста за ДЗИ по "Електронно управление" за профилираните гимназии.
Не успях да го открия никъде, а разбирам, че имало много двойки.

# 329
  • София
Резултатите от изпита по химия в СУ току що излязоха.

Аз няма с какво да се похваля.

Общи условия

Активация на акаунт