Дванайсет години - равносметка и избор

• 62 017
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
Успех и късмет 🍀! По вода да им върви! 🙂

# 256
  • София
Успех на изпита

# 257
  • София
С толкова много вода, дано е техния ден и да им е на късмет!!!

# 258
  • София
Преди си мислех, че в университетите не са дочели нормативната уредба и затова се раждат недомислици.Не съм размислила, но все повече ми се струва, че се подготвя поредната голяма промяна и всичко ще започне отначало.
Не думай, че ще е от 5. клас...

Наборката ходи да си гледа матурата, защото се беше набрала, че са я ощетили на есето. Дали са ѝ 19 точки на него, като само 2 са ѝ отнели за пунктуация и правопис. Останалите са на строеж на текста, обосновка и пр. Каза, че е видяла подчертани изречния, на които изобщо не е разбрала какъв е проблема. Учителката по БЕЛ е била там. Тази година доста са рязали на есетата, имало големи тъпотии. Хубаво, ама моята на част от изреченията не е видяла проблема.  То беше ясно, че няма да разбере, ама нека си види, така поне ще е наясно. Но в общи линии тя е трябвало да е наясно, че ако проверяващият не хареса по същество мисленето ѝ може да я пореже. По ИТ почти нищо не е можела да види. Примерно как е оценена практическата ѝ задача.

П.С. А Вие знаехте ли, че когато изписваш "5-ти клас", вместо "ти" се пише "точка"? Simple Smile Аз това за първи път го разбрах вчера покрай някои граматични разговори със зрелостничката и се чудех що ме карат да пиша точка след номера на училището на малката Simple Smile

П.С.2 Успех на изпита днес! Heart

# 259
  • София
Някой успя ли да влезе в платформата за онлайн виждане на матурите, дадена от Дидева?

За точката научих около матурата.

# 260
  • Русе

Предполагам това правило са го въвели специално за матурата.

# 261
  • София
Някой успя ли да влезе в платформата за онлайн виждане на матурите, дадена от Дидева?

Само в училището на детето може да се види матурата. Учител влиза в платформата, не всеки, който си поиска.

# 262
  • София
Ако пишеш 5. юни се пише така и го знам от както се помня,  но не съм се замисляла за останалите случаи, в които пишем "пети" с цифра...

# 263
  • sofia
Преди си мислех, че в университетите не са дочели нормативната уредба и затова се раждат недомислици.Не съм размислила, но все повече ми се струва, че се подготвя поредната голяма промяна и всичко ще започне отначало.
Не думай, че ще е от 5. клас...

Наборката ходи да си гледа матурата, защото се беше набрала, че са я ощетили на есето. Дали са ѝ 19 точки на него, като само 2 са ѝ отнели за пунктуация и правопис. Останалите са на строеж на текста, обосновка и пр. Каза, че е видяла подчертани изречния, на които изобщо не е разбрала какъв е проблема. Учителката по БЕЛ е била там. Тази година доста са рязали на есетата, имало големи тъпотии. Хубаво, ама моята на част от изреченията не е видяла проблема.  То беше ясно, че няма да разбере, ама нека си види, така поне ще е наясно. Но в общи линии тя е трябвало да е наясно, че ако проверяващият не хареса по същество мисленето ѝ може да я пореже. По ИТ почти нищо не е можела да види. Примерно как е оценена практическата ѝ задача.

П.С. А Вие знаехте ли, че когато изписваш "5-ти клас", вместо "ти" се пише "точка"? Simple Smile Аз това за първи път го разбрах вчера покрай някои граматични разговори със зрелостничката и се чудех що ме карат да пиша точка след номера на училището на малката Simple Smile

П.С.2 Успех на изпита днес! Heart
Да, учи се в 4. клас, когато учат за числителните имена. Т. Е. нашите малки набори го учиха тази учебна година.
Успех на днешните изпити!

# 264
  • София
https://pavlinav.wordpress.com/2010/09/28/%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0% … %BD%D0%B0-%D1%81/

"В правописния речник е регламентиран още един начин за означаване на числителните редни имена с арабски цифри – като се постави точка след тях: 1. клас (първи клас). Мисля, че той не се радва на голяма популярност, макар да е съвсем коректен."

# 265
  • София

Предполагам това правило са го въвели специално за матурата.
Още 2012-та с новия правописен речник

Ако пишеш 5. юни се пише така и го знам от както се помня,  но не съм се замисляла за останалите случаи, в които пишем "пети" с цифра...
ааа, за датите можело да е без точка Simple Smile

# 266
  • София
Леле, ако не бяха децата, щях да си остана полуграмотна. 7-ми или 7-и  - сега слагам точка и нямам дилема Stuck Out Tongue Ще помня до деменцията няколкото механизЪма. Не мога да забравя що е анжамбман около 7.клас,  а сега ще използвам апосиопеза Imp

# 267
  • София
Момичета, има ли някакви новини за дипломите?

Моят младеж ми казва, че вместо диплома се прикачва служебна бележка със серийния номер, издадени от училищната канцелария.
Това дали е достоверна информация?

Може ли някоя по-веща мама да сподели какво може да се направи, за да не ни спъва липсата на дипломи в онлайн кандидатстването.

Има ли яснота кога точно ще са готови тези заветни дипломи?

# 268
На нашите ще им ги раздават на 20.06.

# 269
  • София
На нашите ще им ги раздават на 20.06.

Айде дано се раздвижат малко нещата, че аз съм като Монк- искам всичко да се случва в точната минута и даже един ден по-рано. Simple Smile Нещо като вчерашен вестник.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт