Дванайсет години - равносметка и избор

• 61 972
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
  • София
И хваля се!!! Вярно, че ни е последно от последните желания, но пък друго си е да има нещо сигурно...
Скрит текст:
Скрит текст:

# 331
  • София
И хваля се!!! Вярно, че ни е последно от последните желания, но пък друго си е да има нещо сигурно...
Скрит текст:
Скрит текст:
Браво! Много високи резултати. МУ ли е първо желание?

# 332
  • столицата
Чудесно! Поздравления! Маги, ти си една много щастлива мама! Желая на добър път на бъдещата лекарка и нека е удовлетворена от отговорната професия, която си е избрала!

# 333
  • София
Резултатите от изпита по химия в СУ току що излязоха.

Аз няма с какво да се похваля.

И моичкият не се е представил блестящо, но това му е резервен вариант, даже не искаше да се явява, но майката настоя, все пак си е опит.

# 334
  • София
magi_sveta, браво на девойката, пожелавам й  същите, а даже и по-високи резултати за най-желаното място, предполагам МУ София Simple Smile Чакай да те бъзна малко на тема "любов"  към една столична гимназия - виждаш ли, детето като си е  съвестно, ще си постигне целите, независимо къде е било до  края на 12 клас.  А и си има едно сертификатче оттам като бонус,  с което един ден при налично желание може да специализира/работи в клиниките в държавите с този език Simple Smile

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 17:02 от пенсионирана русалка

# 335
  • Русе
като го искат - се получава.  Пожелавам да продължават да искат, да бъдат и да могат.

За писането на код и компютърните специалности. Който иска вече е добре да е почнал. Смъква се възрастта за начало на тези дейности. Има много удобни инструменти и много възможности за учене и са насочени не само към професионелистите в конкретната специалност, а и тенденцията с езиците на високо ниво (наричат се така ,не защото са по-трудни, а защото са достъпни за широк кръг ) е да се ползват като удобен инструмент от различни специалисти за различни цели. Но и никога не е късно. Казвам, че дори да не бъдат приети в желаната специалност могат да се реализират доста успешно.

# 336
  • Варненска клюкарка
Скрит текст:
Скрит текст:
Маги браво на момичето ти! Колко е хубаво че вече имате  сигурност❤Оценката 5,13 по какво е?  Питам защото на синът ми за МУ Варна оценките от предварителния са подобни на вашите - 5,64 по химия и 5,25 по биология, но ще се явява и на редовния, защото на матурата по БЕЛ ръцете му се изпотили и неволно драснал една дълга дебела черта напряко в някаква част от листа и написаното там не са го зачели (добре поне, че не са му анулирали работата). Но така сега е с оценка на ДЗИ по БЕЛ 5,03 и смята да се опита да вдигне още оценките по химия и биология след две седмици на редовния, за да компенсира доколкото може загубата от ДЗИ...  Успя да ме притесни много със своите притеснения за влизащата в балообразуването матура.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 08:23 от Беллора

# 337
  • София
МУ София е първо и сигурно като желание, от там насетне е хаос - Варна, Плевен, Пловдив (само стоматология), СУ - медицина. В Плевен няма да ходи на редовна сесия, надяваме се 5.74 и 5.84 да стигнат. Нека има избор, пък как ще избира - тя си знае.
Права си, Русалке, много и се ядосвам на гимназията (най-вече с това, че не прави нищо да приобщи заблудените души като моето, а напротив непрекъснато нещо не беше наред, но минало-било... Да са здрави само).
Белора, това са от СУ - биологията е 5.70, химията 5.13. Бройките са момичетата с равен и по-голям бал.
За Варна имам статистика, но е на работа, утре ще ти я пратя. Да знаеш точно къде е твоето момче.

# 338
  • Варненска клюкарка
Маги, благодаря много, той набора статистика има, не помня точно - към 26-27.ми  резултат сред момчетата и още толкова набори на косъм след неговия резултат, но нелепия сакатлък с матурата по БЕЛ, от тамм и по- ниската оценка  много ме притеснява къде ше го запрати в класирането...

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 20:20 от Беллора

# 339
  • София
Ами гледа се и с каква разлика са. Примерно моята във Варна влиза в първите 60, но от нея до последно то момиче има 0.21 разлика, т.е. една такава матура без други промени я връща доста назад. Аз имам Екселска таблица по кандидатски номер и две оценки, утре ще добавя на всички шестици по БЕЛ, само на вашия резултат 5.03 и ще преподредя, да видя в най-лошият възможен вариант (при тези изпитни резултати) къде ще попадне.

# 340
  • Варненска клюкарка
Маги, благодаря! Само дано не те затруднявам .

# 341
Здравейте. Относно кандидатстването в Софийски университет. Колебанието е между компютърни науки и софтуерно инженерство. Някак ми се струва компютърни науки по-смислена специалност по учебен план, но пък софтурното инженерство е с по-висок бал. Някой избрал ли е и какво?

Изборът си е негов! СУ и СИ на първо място, второ КН.
На мен материята ми е далечна и не се меся, но коментираме.
Според него, явно обсъждано с познати, които учат..Поне първите две години няма разлика..

# 342
Здравейте. Относно кандидатстването в Софийски университет. Колебанието е между компютърни науки и софтуерно инженерство. Някак ми се струва компютърни науки по-смислена специалност по учебен план, но пък софтурното инженерство е с по-висок бал. Някой избрал ли е и какво?

Сложно е да се каже кое е по-смисленият избор. Моят син ще кандидатства във ФМИ с максимален бал - има 6 на матурата, 6 на предварителен изпит и 6 от годишна оценка, та общо взето има възможност за всички специалности, само дето той се е запънал на Приложна математика. Донякъде това, което се случва с дипломите, имам предвид забавянето им, му дава възможност още малко време да помисли, макар още от преди Нова година да е казвал, че предпочита Приложна математика пред Софтуерно инженерство. Изборът си е негов, ние го подкрепяме, каквото и да избере искам да го учи с желание, а не защото има някаква модерна вълна. Всичките ни познати като попитат колко има на матурата и каже, че има Отличен първия коментар е - ти Информатика ли ще учиш? Според мен човек трябва да слуша сърцето си. Той например за себе си смята, че ще му е твърде скучно в СИ и въпреки това се е записал на курс в СофтУни, т.к. си давал сметка, че ще трябва и да поппрогармира малко в един етап от живота си.

Аз също смятам, че първите 2 години ще учат горе-долу едно и също и после ще се делят по специалности, поне в ТУ беше така, когато аз бях студентка.

# 343
  • София
Момичета, аз се загубих последните дни, но друго ми беше на главата. Полудях покрай търсенето на квартира! Сега май закрепихме положението, надявам се да не ми канселират резервацията и да сме се сдобили със заветната стая в Айндховен. Стиснете плаци!

# 344
Ами гледа се и с каква разлика са. Примерно моята във Варна влиза в първите 60, но от нея до последно то момиче има 0.21 разлика, т.е. една такава матура без други промени я връща доста назад. Аз имам Екселска таблица по кандидатски номер и две оценки, утре ще добавя на всички шестици по БЕЛ, само на вашия резултат 5.03 и ще преподредя, да видя в най-лошият възможен вариант (при тези изпитни резултати) къде ще попадне.
.                                                            Белора, много са добри резултатите,  не всички деца, които ще кандидатстват медицина имат високи оценки по ДЗИ БЕЛ, според статистиката на МОН 6.69% от 38343 зрелосници имат над 5.50,това са 2566 деца. Едва ли всички кандидатстват медицина.

Общи условия

Активация на акаунт