Дванайсет години - равносметка и избор

• 61 908
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Аз продължавам с въпросите за кандидатстване в СУ: Дипломата във какъв формат трябва да бъде? На един или няколко файла?

# 481
  • София
Гадамер, изпускаш едно много важно условие. Допломата трябва да е academic stream. От там нататък, изобщо не питат ни за хорариум, ни зс предмети.

# 482
  • София
Аз продължавам с въпросите за кандидатстване в СУ: Дипломата във какъв формат трябва да бъде? На един или няколко файла?

И аз това се чудя. При нас файлът е един, но ако следваме изискванията на СУ, трябва да прикачим няколко файла от всяка страница на дипломата.

Ще чакаме някой по-запознат да сподели...

# 483
  • Варна
Сканирах първата, последна и средната страници/ с оценките/ на три отделни пдф файла.
После ги конверирах в JPG и оттам ги конвертирах в  JPEG формат и после ги прикачих, всеки файл си има собствена позиция в заявлението.

/ако ме питате защо цялото това конвертиране, то е защото не можах да открия директен конвертор от PDF в JPEG/

П.П.

gabiplus, ако сте сканирали всичко в един пдф файл, мисля че не е проблем да се раздели на страници, а после в отделни файлове.

# 484
  • гр. София
И аз така - късмет и успех на децата ни Simple Smile  - там, където искат нека там да отидат да учат!
Дори и далеко да са от нас, ние винаги ще ги подкрепяме в техните начинания!

# 485
Сканирах първата, последна и средната страници/ с оценките/ на три отделни пдф файла.
После ги конверирах в JPG и оттам ги конвертирах в  JPEG формат и после ги прикачих, всеки файл си има собствена позиция в заявлението.

/ако ме питате защо цялото това конвертиране, то е защото не можах да открия директен конвертор от PDF в JPEG/

П.П.

gabiplus, ако сте сканирали всичко в един пдф файл, мисля че не е проблем да се раздели на страници, а после в отделни файлове.

Всъщност системата на СУ приема ли сканирани в PDF файлове? Аз ги направих два - разгърнати страници отпред и отзад...

# 486
  • София
В Уасг сам си вписваш оценките, които ти трябват, а те си сверяват данните в МОН. Не сме пробвали как ще стане, все още няма оценка от изпита.

# 487
Ами то е достатъчно да разполагат с ЕГН и съответния номер на документа, за да направят проверка в регистъра. Стига този регистър да го бяха " напълнили" с данните от дипломите по-бързо.

# 488
  • Русе
Утре класната каза, че съм "уредена" да взема дипломата от канцеларията с пълномощното. Надявам се най-накрая да се сдобия с този толкова трудно достижим във всеки един смисъл на думата документ.  Увери ме, че мога да си изтегля копие на дипломата от електронния дневник. Опитах се да кажа, че няма качена такава информация и следя всяко мръдване в тоз дневник, но имам опит в подобни спорове и се отказах .

Иначе Светослав работи плътно без ваканции, всеки ден по 12 часа и няма намерение да си взема никакви почивни дни до септември. Та ако се случи пък да вземат и да го приемат, ще се наложи пак да го записваме с пълномощно.Ние другата седмица ще прескочим до морето и ще го видим и да уредим и тоз документ.
Ето това измъдрих като пълномощно ,надявам се да е достатъчно

Скрит текст:

# 489
  • София

И аз това се чудя. При нас файлът е един, но ако следваме изискванията на СУ, трябва да прикачим няколко файла от всяка страница на дипломата.

Ще чакаме някой по-запознат да сподели...

И с моя подадохме вчера документите в СУ и МУ. В СУ дипломата я снима с телефона и я качихме на три части, лице, гръб и корица, на трите места, които са дали, в jpg формат, а в МУ - на един pdf файл.

# 490
Хексе , благодаря! Информацията е много полезна. 🙂

# 491
  • Варна
Скрит текст:

П.П.

Всъщност системата на СУ приема ли сканирани в PDF файлове? Аз ги направих два - разгърнати страници отпред и отзад...
Не, изрично пише само формат png или jpeg.

# 492
Ох, като ви чета и взех да се притеснявам. Оставих младежа сам да се оправя с подаването на документите. Звънна ми по едно време да пита какъв профил трябва да посочи..природо-математически или технологичен ..май беше. Звънял на класната си, но и тя не могала да отговори. Накарах го да намери телефон за контакти в СУ и да пита.  Отговорили му да посочи природо-математически, а те щели да поправят ако се наложи..
След подаването на документите получавате ли някакъв отговор потвърждение, че всичко е наред..?
Мисля си някоя грешка да не обърка всичко..

# 493
  • Варна
Изпращат входящ номер.
После като си влезе в профила изглежда така:
Скрит текст:

# 494
Ние също сканирахме първа, последна и средна страница и ги прикачихме в 3 файла.
Когато се финализира процедурата, се получава входящ номер. И потвърждение на имейла за успешно плащане.
После в профила на кандидат-студента може да видите какво сте прикачили.

Общи условия

Активация на акаунт