Дванайсет години - равносметка и избор

• 61 869
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
Имам въпрос към кандидатствалите в ТУ: В заявлението за кандидатстване има само посочени специалностите, никъде не пише държавно - платено, редовно - задочно. Къде мога да се ориентирам?

Ние подадохме в понеделник, няма никъде избор, просто избираш специалност. Когато въведоха данните към входящия номер си пише редовно.
Благодаря! На място ли подавахте или онлайн?

# 526
  • Бургас
Онлайн

# 527
Има ли изискване за формата на дипломата? В PDF може ли ?

п.п. Моят син е минималист. Три специалности в СУ и три специалности в ТУ е харесал. Ще треперим до излизане на класиранията.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 13:35 от Vita

# 528
  • Пловдив
Моят само две в СУ, а в ПУ само една. За ТУ още се чуди.
Каза, че ще кандидатства само това, което го интересува, друго няма смисъл да учи, само загуба на време ще е. И по-добре да пропусне една година, в която да работи, отколкото да учи нещо само и само да е студент.

Ама той така беше и след седми клас. Влезе желаното де. Simple Smile Тогава треперех кво ще стане, сега не. Всеки с късмета си.

# 529
  • Бургас
Има ли изискване за формата на дипломата? В PDF може ли ?

п.п. Моят син е минималист. Три специалности в СУ и три специалности в ТУ е харесал. Ще треперим до излизане на класиранията.

Подадох в PDF. При нас само първите 4 са желани, но ми се видя много постно😂.

# 530
  • Стара Загора
Вече е утвърден броя на студентите за държавните висши училища за 2022-2023 година, с Решение 363 от 01.06.2022г. на МС, но решението не е обнародвано. Би следвало да го има в системата за правна информация на МС. Аз го четох в Сиела.

# 531
Момичета, на някой кандидат в СУ да са му искали да приложи и сканирана дипломата за първи гимназиален етап?
Току шо са се обадили на дъщерята на приятелка с репликата "не се вижда дипломата", после се оказало, че се виждат 3 страници от дипломата, "но не е приложена цитираната на 3та страница от дипломата "удостоверени за завършен първи гимназиален етап"". А за специалностите за които кандидатства се искат само оценки, които фигурират в тази диплома...

# 532
  • София
Пенева, да не става дума за последната страница от дипломата, на която е записан номерът на Удостоверението за първи етап? Ако не са го сканирали няма да се вижда. Може би има значение...

# 533
  • Русе
Излязоха всички необходими оценки на Светослав в онлайн приложението за кандидатсване в СУ. Не съм прилагала сканирана дипломата за първи гимназиален етап, но номерът и се чете на последната сканирана страница на дипломата

# 534
Излязоха всички необходими оценки на Светослав в онлайн приложението за кандидатсване в СУ. Не съм прилагала сканирана дипломата за първи гимназиален етап, но номерът и се чете на последната сканирана страница на дипломата
Бала излезе ли ?

# 535
Ние ходихме до СУ на място да подадем, звънях заради преференциалния изпит и там любезна дама каза да отидем на място, та отидохме и довършиха, това което бяхме започнали ние в профила. Моят хубавец искаше да напише само 1 желание, само че го убедих да изреди всички от ФМИ. На първо място си остана избора му Приложна математика, на второ Софтуерно инженерство. Наистина е прав, че нямаше нужда, но искам да е на сигурно, защото той няма да кандидатства в друг ВУЗ. Да не подведа някой на място приемат документи от националните гимназии доколкото разбрах.

# 536
Пенева, да не става дума за последната страница от дипломата, на която е записан номерът на Удостоверението за първи етап? Ако не са го сканирали няма да се вижда. Може би има значение...
Не, бяха си качени 3 страници: първа, средната голяма с оценките и трета страница с номера на тази диплома. Току що качихме с приятелската щерка тази диплома от 10 клас (прие pdf 2 страници, нямаше вариант да се прикачат два jpg), беше й отключено полето за причакване на документи... Девойката се обади пак на служителката, която каза, че го вижда вече и след малко ще и завърши прикачването на оценки към профила... Всичкото това било заради оценката по Биология, която е в многото "или" в графа "Оценка от дипломата по...", при условие, че поне 2 от изброените "или" са с 6.00 за какво им е другото "или"?

# 537
# 538
  • София
Дъщеря ми си свалила дипломата от  сайта на МОН, но качила файла с първата и последната страница два пъти. Чела в групата на СУ във фейсбук и така ги посъветвали. Само преди да ги качи, ги е запазила  в jpeg формат. Надявам се да няма проблем.

# 539
Дъщеря ми си свалила дипломата от  сайта на МОН, но качила файла с първата и последната страница два пъти. Чела в групата на СУ във фейсбук и така ги посъветвали. Само преди да ги качи, ги е запазила  в jpeg формат. Надявам се да няма проблем.
Не знам кой кого е посъветвал, но на сайта ясно си пише "прикачете първа страница, вътрешните и последното поле е за четвърта"

Общи условия

Активация на акаунт