Дванайсет години - равносметка и избор

• 61 872
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Да, днес е изпита по биология в ТрУ, утре химия. И ние подадох ме само държ. поръчка и то само за медицина. Много късмет и спокойствие ни трябва!

# 586
Здравейте,  да попитам и вас за мнение, защото съм много притеснена. Ще започна с това, че младежът има само едно желание за СУ ( две ако броим специалността като платена и държавна поръчка). Ще напише още една специалност, която не е толкова желана. Позната се опитва да ме убеди , че трябва да редим специалностите първо по държавна поръчка, а след това платена. Но аз смятам, че е редно младежът да си ги нареди според  най-желана специалност. Иначе си мисля, че има опасност да го приемат  държавна поръчка в не толкова желаната специалност, която е сложил като компромисен вариант. Дано да съм го обяснила добре.
И след като получим входящ номер нужно ли е да го принтираме и да го носим в СУ, че ако е така се обезсмисля онлайн кандидатстването

# 587
  • София
Пишете ги по реда на желанията - желаната специалност държавно, после същата платено, после втората специалност държавно и т. н.
Има ли някой кандидатствал в Уасг с рисуване? Срока за подаване на заявления е до петък, резултати от изпитите все още няма. Никой не вдига телефона там...

# 588
И аз смятам, че човек на 19 години трябва да е горе долу ориентиран. Ако е така, трябва да подрежда според желанията си, а не само държавна поръчка. Естествено, ако нямате финансов проблем.

# 589
Платеното е безумно скъпо и ако се замислиш в чужбина ще излезе двойно по-евтино плюс квартирата и храната.
За СУ конкретно говоря. Природните науки са резачка. После защо нямало студенти. Не знам скъпо ми е на мен 8 хиляди и 500 лв за едн Химия примерно. Фармация платено е 8 хиляди 303 лв.
В Италия годишната такса за фармация и природни науки преди пандемията беше 990 евро за българи.

# 590
  • Русе
Аз сложих само държавните. 5 бона за компютри в БГ - аре нЕма нужда.
Има и други университети.

# 591

И след като получим входящ номер нужно ли е да го принтираме и да го носим в СУ, че ако е така се обезсмисля онлайн кандидатстването
След като получите входящ номер, чакате класирането. Не е необходимо да го носите в СУ.

# 592
  • София
Платените специалности и при нас не са опция.

Има ли младежи с желание да учат в МУ Плевен?

# 593
Ние ще кандидатстване. Ходихме и на предварителен.

# 594
  • Пловдив
Наборът писа само държавна поръчка. Платеното изобщо не е опция при нас.
Скрит текст:
Ако влезе в СУ - добре, ако не - в ПУ ще е. И сестра му е студентка в София /НБУ/, все още. Двама студенти платено, и в София, няма как да стане.

# 595
  • София
Ние ще кандидатстване. Ходихме и на предварителен.

Стискам палци да успее твоята девойка и на редовните изпити да покаже най-доброто от себе си!

Има ли някъде информация на какъв принцип се движи класирането в МУ Плевен?

Ако си написал второ желание и те класират по него, ако не се запишеш автоматично ли участваш в следващо класиране за по-предна специалност или трябва да подаваш документи на принципа на СУ?

# 596
Всеки университет е с различни правила, има ги публикувани, но не съм се задълбочавала, тъй като ние сме писали само медицина.

# 597
В повечето университети, ако си приет в някоя специалност и искаш да участваш във второ класиране е необходимо да депозираш дипломата.

# 598
http://mu-pleven.bg/index.php/bg/priem2022/bulgarian-students/41 … 20-12-09-10-43-41. Чл. 22

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 11:26 от gaMala

# 599
По повод как се процедира при класиранията си го запазих от страницата на СУ във ФБ.

Общи условия

Активация на акаунт