Вкусете качеството с новото бяло саламурено сирене на Président

  • 39 751
  • 258
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 2 807
Вкъщи много се яде сирене и почти винаги е  President. Добавяме го на абсолютно всичко, но този месец  мъжа ми го хапва с диня, а аз върху салатата ми.

# 106
  • Мнения: 225
Обожавам сирене, а качеството на  Président е от значение.
 Любимата ми рецепта е мариновано сирене в зехтин.
Нарязано на кубчета в зехтин с черен пипер, босилек, риган и чесън на прах. Може да се добави и люта чушка, ако ви понася.  Трябва да престои малко време, за да поеме подправките. Страхотно е с чаша студено бяло вино.

# 107
  • Мнения: 907
Миленки
Брашно 500гр.,330 мл.хладка вода ,1 пакетче мая ,1.ч.л.сол ,400гр.сирене Президент и 5 яйца . Във хладката вода разтваряме маята , прибавяме бращното и солта омесваме тесто разделяме на топчета и слагаме в тава да втаса.След като втаса прибавяме към него разбитите яйца и сирене.Печем на 200 градуса отгоре отдолу.

# 108
  • Мнения: 1 903
Домашна хрупкава баничка

Продукти:
500 гр. краве сирене Президент
3 яйца
1 кафена чаша кисело мляко
1/4 ч.л. сода
80 мл. олио
100 гр. масло
пакет кори
Загрейте фурната на 230 градуса.
В малка, разлята тавичка стопете във фурната маслото, заедно с олиото. Оставете мазнината настрана да се охлади.
В купа натрошете сиренето с ръце или с вилица. Добавете яйцата. Разбъркайте добре. Угасете содата в кафена чаша кисело мляко и я сложете при останалите съставки за плънката. Разбъркайте отново.
Намажете тавата за печене на баницата с мазнина. Разтворете корите. Потопете ръце в мазнината и намажете първата кора с две ръце. Поставете от плънката в долния край на кората по дължина. Навийте на руло, като добавяте по малко плънка в краищата, за да има добро количество по цялата дължина. Ако ви е по-удобно може да намажете цялата кора с плънката и да я навиете на руло. Поставете готовото руло по ръба на тавата. По същия начин навийте и останалите рула и ги увийте в тавата.
Полейте с останалата мазнина и пъхнете баницата във фурната. Готова е след около 30 минути, когато е добила златист загар. Извадете я от фурната и я напръскайте леко с вода. Покрийте с кърпа, за да поомекне леко.

# 109
  • София
  • Мнения: 3 378
Питки мързеливки
1 кофичка кисело мляко
150 гр. бяло саламурено сирене
150гр. насърган кашкавал
2 1/3 ч.ч. брашно
1 ч.л. хлебна сода
0,5 ч.л. сол
около 20-30 гр. краве масло
     Киселото мляко се изсипва в купа и към него се дабавя хлебната сода. След това натрошеното сирене,кашкавала и солта. Всичко това се разбърква на ръка с вилица или лъжица. След това добавяме брашното и бъркаме до поучаване на еднородно тесто. От тестото се взима около 1с.л. и се оформя топчета с мокри ръце.Слагат се на разстояние в тава застлана с хартия за печене.Върху всяко топче се слага мало масло(колкото боче) и леко се притиска.Пече се в предварително загрята фурна на 180 градус  около 20 мин., може и малко по-дълго - зависи от фурната.

# 110
  • Мнения: 394
Нещо много бързо, лесно и изключително вкусно за сезона:
Диня със сирене Президент!

# 111
  • SF
  • Мнения: 25 642
Тиквички като лодчици
Сиренето се натрошава, обърква се с 2 яйца. Тиквичките се издълбават. Семките се изхвърлят, но месестата част на тиквичките се смила в блендер и става като кремче, което се добавя се към сиренето и яйцата. Обърква се хубаво и издълбаните тихкички се пълнят с кремообразната смес. Изпичат във фурната.
Поръсват се с магданоз. На мене са ми много вкусни. Чудесно бързо лятно ястие, което може да се поднесе със свежа салата.

# 112
  • Мнения: 4 859
Панирани топчета от сирене
300 грама сирене се настъргва на едро ренде,добавят се две яйца ,12 супени лъжици брашно и една чаена лъжичка бакпулвер.Подправки - чесън на прах,чер и пушен червен пипер.Сместа се оставя за час в хладилник.С намазнени ръце се оформят топчета и се пържат в нагорещено олио.(да ги покрива ).

# 113
  • Мнения: 1 506
Пълнени тиквички с краве сирене Президент и яйца. Свежо и лятно.
За плънката: смесват се сиренето, яйцата, подправки според вкуса и сърцевината на издълбаните тиквички, отцедена от водата.
Пълнят се тиквичките и се пекат до готовност.
Лесно, бързо, вкусно.

# 114
  • Мнения: 6 830
Пикантна разядка със сирене и кисело мляко
Необходими продукти:
кисело мляко (цедено) - 500 гр.    
краве сирене President - 250 гр.    
чушки -    3 - 4 бр.    
чесън - 2 - 3 скилидки      
копър - 1 - 2 стръка      
маслиново масло - 5 с.л.   
лют червен пипер - 1 с.л.      
сол
Начин на приготвяне
Предварително почистваме чушките от семките, нарязваме ги на шайби, осоляваме ги и ги прибираме в хладилник за няколко часа, за да се отдели лютивия сок.
След това ги смесваме в купа с чесъна, ситно нарязания копър, маслиновото масло, солта, червения пипер и натрошеното сирене.
Разбъркваме добре и добавяме цеденото кисело мляко. Овкусяваме с черен пипер на вкус и сол, ако има нужда.
Поднасяме с ароматен прясно изпечен хляб. Да ви е сладко! 🙂

# 115
  • Мнения: 2 845
Любимата традиционна баница

3-4 яйца
Половин кофичка кисело мляко
Кори за баница
Сода бикрбонат на върха на чаена лъжичка
Сирене Президент
Олио
Газирана вода и едно яйце За заливката

Яйцата се разбиват, добавя се киселото мляко, сода, олио и краве сирене. Всичко се обърква, а след това се постила вирху корите за баница. Подреждат се в тавичка.
Накрая разбирам едно яйце и смесвам с половин часа газирана вода и заливам отгоре. Воаля, страхотна баничка 😻

# 116
  • Мнения: 315
Ето и моето предложение за рецепта с прекрасното на вкус сирене President:
ПРЕДЯСТИЕ "МОЗАЙКА "

Продукти:

2 тиквички

5-6 пресни картофа

6 яйца

200 гр бяло саламурено сирене President

150 гр кашкавал

1/4 кг обезкостени пушени ребра

черен пипер

Нарязваме тиквичките и картофите на колелца и ги изпържваме .В тава нареждаме- ред тиквички,ред картофи и заливаме с половината от предварително приготвената смес от яйцата и сиренето.Поръсваме с черен пипер.Нареждаме отново  ред тиквички,ред картофи и заливаме с останалата част от яйчената смес.Отгоре разстиламе месото и и върху него стържем обилно кашкавал.Печем в умерена фурна до златисто.

# 117
  • Мнения: 1 458
Лятото ни е любимо
"Сирене Презизент в пергамина"
Нужно е за 3 порции
6 плочки сирене
2 домата
1 червена чушка
1 зелена чушка
Масло
На парче хартия за печене, нареждам плочка сирене,кръгче домат,колелца от чушките,пак сирене,масло(по желание подправки,аз съм пробвала с песто,маслинова паста).Завивам на пакетче и в тавичка с малко вода ги слагам на умерена фурна за 15-20мин и воалааа.Бон апети!

# 118
  • Мнения: 1 038
Серене по “Шопски”

В гювечета слагаме нарязани домати на шайби, добавяме масло и чубрица + сирене на плочка. Може да включим и някой колбас, тогава става гювече. Картоф и яйце също е вариант. Пече във фурна до готовност. Мммммм

# 119
  • Пеликания
  • Мнения: 2 740
Печено сирене на фурна
сирене
домати
чушка
маслини без костилка
зехтин
риган

Нарязваме сиренето на филии, домата на шайби, а чушката и маслините - на малки колелца. Нареждаме на равни по големина правоъгълници. Намазваме с мазнина лист хартия в средата. Върху нея слагаме парче сирене, поливаме със зехтин, поръсваме червен пипер и риган на вкус. Отгоре слагаме шайба домат, няколко парчета от чушката и маслини. Увиваме сиренето като пакетче. Слогаме ги да се пекат на 180-200 градуса за около 30 минути.

Общи условия

Активация на акаунт