Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 217
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 520

Абе уж нови хора , с дипломи от чужбина, носещи промяната … очаквахме Sad

Сигурно си очаквал и някой да дойде да ти измете пред вратата и да ти изхвърли боклука. И понеже не се е случило си силно разочарован, а?             Satisfied

Simple SmileSimple SmileSimple Smile
За всеки случай не очаквахме да ни "изметат" целокупно, а само ГЕРБ, да речем.

Аз лично от КП бях разочарована още когато се разбра за двойното му гражданство и че влезе в политиката с измама. След като назначи и Спецов , заедно с АВ за шеф на НАП ми беше вече ясно, че ще е само подмяна на ББ, заложена от Америка. Но немога да отрека, че КП и АВ надминаха всичките ми мрачни очаквания, разбрах, че имало да видим от тях и по-дълбоко дъно.

# 11 521
Скрит текст:

Абе уж нови хора , с дипломи от чужбина, носещи промяната … очаквахме Sad

Сигурно си очаквал и някой да дойде да ти измете пред вратата и да ти изхвърли боклука. И понеже не се е случило си силно разочарован, а?             Satisfied

Simple SmileSimple SmileSimple Smile
За всеки случай не очаквахме да ни "изметат" целокупно, а само ГЕРБ, да речем.

Аз лично от КП бях разочарована още когато се разбра за двойното му гражданство и че влезе в политиката с измама. След като назначи и Спецов , заедно с АВ за шеф на НАП ми беше вече ясно, че ще е само подмяна на ББ, заложена от Америка. Но немога да отрека, че КП и АВ надминаха всичките ми мрачни очаквания, разбрах, че имало да видим от тях и по-дълбоко дъно.
Вероятността да се върнат в управлението никак не е малка.
На миналите избори социолозите сбъркаха, сега пак ли да бъркат. Thinking

# 11 522
  • Там,където се събуждам щастлива.
Понеже тук сме се събрали от най-моралните и претендиращи за такъв, но в една посока само..
Има ли морал Радев да си прави игрички и натрива носове с властта, която му е дадена?

Двойното гражданство нищо не значи в днешно време. Един прекрасен политик и в момента успешен кмет на Ротердам е с Мароканско и Нидерландско гражданство. Защо така мисли за всички, а не само за мароканците? Гражданството нищо ке значи за какъв човек и професионалист си.

# 11 523
Сашо Пенов е университетски преподавател, на мен ми водеше упражненията по финансово и данъчно право едно време. Сигурно вече е професор.

# 11 524
Замислих се. На Нидерландия другарите в Москва завъртяха кранчето. Защо хората не плачат и вайкат как без Русия ще се мре, а се работи по планове, алтернативи и прочие?
Руския газ в Холандия е 10%, все тая дали го има, освен това холандците по принцип са на път да се откажат от всякаква газ, така че просто го направиха няколко месеца по-рано от предвиденото. Докато в България, въпреки че сме в ЕС и трябва да се изпълняват общи задължения, въобще дори не се говори за алтернативи, нито се планува нещо по въпроса. Все още сме на тема философстване кое как и защо, а болшинството хора дори нямат представа за какво става дума както личи от темата, за да знаят какво да изискват от своите полититци Stuck Out Tongue Winking Eye

# 11 525
Проблем е нарушаването на конституцията!по каквото и да е въпрос. Да бяха променили конституцията, ама преди да я наруши.

# 11 526
Понеже тук сме се събрали от най-моралните и претендиращи за такъв, но в една посока само..
Има ли морал Радев да си прави игрички и натрива носове с властта, която му е дадена?

Двойното гражданство нищо не значи в днешно време. Един прекрасен политик и в момента успешен кмет на Ротердам е с Мароканско и Нидерландско гражданство. Защо така мисли за всички, а не само за мароканците? Гражданството нищо ке значи за какъв човек и професионалист си.
Неморално е да лъжеш,а не ,че имаш двойно гражданство,а както знаем ,човек,който лъже е способен и на други неща.
Та какъв професионалист е КП,я се поразровете малко,че те повечето му начинания са измама?

# 11 527
  • Там,където се събуждам щастлива.
Руският газ в Нидерландия можеше да е много повече от 10%, но от години се работи за алтернативи. Защо ли?
Дори бях изненадана, когато научих, че нашата провинция е имала план за окончателно спиране в края на 2023 (направен много преди февруари).

Амона, крайни мнения за какъв и що може да дават хора, които работят с някого и имат пряко наблюдение. Всичко друго е субективно.

# 11 528
  • София

Двойното гражданство нищо не значи в днешно време. Един прекрасен политик и в момента успешен кмет на Ротердам е с Мароканско и Нидерландско гражданство. Гражданството нищо ке значи за какъв човек и професионалист си.

Права си, че едното не пречи на другото. Но в нашия "побългарен" случай нито професионализъм, нито човещина има.

# 11 529
Проблем е нарушаването на конституцията!по каквото и да е въпрос. Да бяха променили конституцията, ама преди да я наруши.
Като ревете тук за нарушаване на Конституцията "по каквото и да е въпрос" от една година дали случайно не сте видели, че там имаме право на здравно осигуряване, което ни гарантира достъпна медицинска помощ и безплатно медицинско обслужване? И сега помислете какви пари сте дали за доплащане за елементарни неща и да помислим дали не се нарушава основния закон редовно, ама от други хора? Но не виждам протести в това отношение, защо така?
Впрочем вече съм го писала, но да подчертая - в правителството на КП най-слабото звено за мен и най-лошият министър бяха точно тези на здравеопазването. Нула им пиша по всички въпроси.

# 11 530
Дават по телевизията предприятие , работещо с газ. Плаче му се на управителя.  За бизнеса руски, корейски или китайски е газа, няма значение. Обясни и защо не може да се правят икономии. Не знам как седящите на топло , с пари от айти компании или Държавна Администрация си я мислят спокойно тази работа.
И,да, гаранция няма. Днес ни е враг един, утре ще ни наложат друг враг, докато някой си разиграва кончето. Така или иначе имаме договор до края на декември. Когато се пуснеш от един клон, без да си се хванал на друг ,просто падаш. Това е.

Вчера в новините по Нова даваха интервю с малък производител на хляб. Ревеше му се на човека. Каза, че не може да си позволи да работи с тези цени на газа и, че след увеличението, хляба трябва да стане 3 лв. Не може да си позволи да държи ниски цени, защото няма толкова голямо производство. А да беше само той.....

# 11 531
А дано новата министърка махне Спецов от НАП. Знаем какви ги е вършил преди да стане шеф на НАП - продал е фирмата си с огромни задължения към НАП на безимотен. Да, тогава законово е имал право, но не е морално на застане на такава длъжност. Най- лошото е, че за тази повече от година нищо не направи. По- точно направи някаква ПР акция на " златния гьол" от която единственото постигнато е слагането на няколко касови апарата. Нещо повече там да направи ( ако съответно и апаратите там са все още фискални, или всяко чудо за 3 дни).
След това щеше да подгони фирмите с големи касови наличности - да ги покажат тия пари. И там резултата е 0.
Можеше много неща да направи по отношение на мръсни пари, които не могат да се изперат. Май е иска, ама няма желание.

# 11 532
Руският газ в Нидерландия можеше да е много повече от 10%, но от години се работи за алтернативи. Защо ли?
Скрит текст:
Дори бях изненадана, когато научих, че нашата провинция е имала план за окончателно спиране в края на 2023 (направен много преди февруари).

Амона, крайни мнения за какъв и що може да дават хора, които работят с някого и имат пряко наблюдение. Всичко друго е субективно.
Нидерландия премахва ограниченията върху въглищата
https://money.bg/economics/niderlandiya-premahva-ogranicheniyata … -vaglishtata.html
Hидepлaндcĸитe влacти aĸтивиpaxa пъpвaтa фaзa oт ĸpизиcния cи eнepгиeн плaн, ĸoйтo пpeдвиждa пpeмaxвaнe нa oгpaничeниятa въpxy въглищнитe цeнтpaли, cъoбщaвaт инфopмaциoннитe aгeнции.

# 11 533
  • СИ

Ти лично, като гледам май не разбираш точно и какво пишеш. Мъчиш се да преповтаряш папагалски, но не ти се получава. БКП като ни лъга 45 години не остана ли разочарована? Имали сме даже и министър-председатели без българско гражданство, но това някак си не те е разочаровало също. Доколкото усещам, най-много си разочарована от това, че Кирчо и компания не се завайкаха и запляскаха по кълките заради спрения руски газ, ами пришпориха работата по бавената 10 години връзка с Гърция и договориха други доставки.
Ама толкова сте прозрачни тук една групичка, че не е за вярване. Трябва да вдигнете нивото.       Smile

# 11 534
Министърът на образованието е юрист? Какво очакваме от него? Дали е запознат с проблемите в едно средно бг училище...

И на мен ми направи впечатление това. Министърът на икономиката също е юрист, което пък е съвсем абсурдно. Това ме навежда на мисълта, че наистина е назначен, като ответен удар срещу Корнелия - както и самата тя каза вчера. Иначе няма никаква логика да е там.
За този на електронното управление пък изобщо не пише какво образование има - само какво е работил.
И Корнелия е юрист, но пък по нейна лична оценка е най- успешният министър на икономиката 😀

Общи условия

Активация на акаунт