Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 258
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 505
Морала в родината има значение, само ако е за сметката на чужд гръб.  За сеира, дет се вика...шока, боНбата. За това.
Да си тръгват, да си тръгват..Е, тръгнаха си. Сега пък що си тръгнали един до друг, пък тъй се хванали за ръце, ама не са се хванали... 🤣Изобщо...
Направиха каквото можаха хората, или каквото успяха да могат..че то не е лесно сред стари кучета, или по- скоро чакали...
На мнение съм - служебно правителство до откат.
До импийчмънта на Радев
До изчергътването, до блед спомен, на всички стари муцуни
До новозавършил випуск на изучени за целта хора, а именно депутатсването
До тогава служебно правителство, че дано проимаме някога читав Парламент и депутати

# 11 506
  • Пловдив
Не разбирам как Путин ни кара да му.играем по свирката чрез газа  ,точно на нас? Как ни е карал 20 години , и защо сега се сети сетихме, всъщност ? Испания не е зависима от Руски газ, Португалия също, заради местоположението си. То просто съфорумките не искат да разберат, че сме позиционирани на такова място, на което най-близо е Русия като източник на газ. А еко и био стратегията къде избяга , изведнъж не ни е приоритет, приоритет е геополитиката. Всичко е дъвка в очите на глупаците. Докато ни я хвърлят в лицето , някой печели много, много пари. А масите се вдъхновяват колко много помагат за борбата с путинизма. Баш сега и днес ,когато им посочиха врага по телевизията. Защо сме толкова лесна манипулируеми и защо по толкова грозен начин потъпкваме себе си, идентичността си? Надупиха се европейците дори за връщане в каменната ера, защото им го облякоха в красиви фрази без съдържание. Както без съдържание, празни, са европейските чиновници. В Испания, които дори не са зависими от Руска газ и нямат проблеми, солидарно ще бъдат принудени да правят икономии. За спазването на които даже ще има контрол ! Не знам накъде ни водят либералите, но, дявол да го вземе, дано ги изметат всички, барабар с демаготията , празните приказки и фалшивите ценности, на бунището на историята, възможно най-скоро. Ще стане. Дано е в моя живот.
П.с а може ли да кажете защо импийчмънт на Радев? С какво и нарушил конституцията, освен,че ни доведе тези циркови артисти ?

# 11 507
  • Буркина Фасо
Аз пък чакам с нетърпение да "клекнем" за руска газ, отказването от нея при все, че алтернативи нямаме беше върха на тъпотията и антидържавна политика... Пък после да мислят как по други пътища да ни подсигуряват ако е възможно и да ни правят независими... Ако може това да не включва да купуваме руска газ от посредници на тройни цени също така...

Слушайки председателят на Съвета на директорите на "Булгаргаз" Иван Топчийски, фактически се отказваме от алтернативите с надеждата да има пробив в отношенията с Газпром.
Лично аз съм шокирана.
преди месеци се говореше, че може да съдим Газпром за неизпълнение. май се оказва, че няма да имаме успех още повече след като има решение на казуса. възможно е поради тази причина да търсим начин за получаване на количеството газ договорено до края на годината. и не виждам нещо лошо в това. следващата година няма да получим неполученото от тази година.

# 11 508
  • Там,където се събуждам щастлива.
Още повече след като никаква интимна връзка между КП и Лена не е доказана, ама някои хора гледат много сериали и вече са съвсем убедени в това, щом отишли в някакъв апартамент въображението се развихря.

С удобната роля на социални и други медии. От ден първи. Може КП да е направил грешки или показал незнание, но да е тъп мъж, който ей-така ще затрие щастлив брак и 3 дъщери не е неговата цел в живота.

Пак е вълна газ тук. Замислих се. На Нидерландия другарите в Москва завъртяха кранчето. Защо хората не плачат и вайкат как без Русия ще се мре, а се работи по планове, алтернативи и прочие?Те ли са простите, че не виждат, че без Майка Русия няма живот или ние?

# 11 509
Скрит текст:
Путин днес го има ,утре го няма ,не е вечен, както всички останали.

Проблем  е ,че не сме единни поне в някакви  нормални граници,  ами си правим мръсно, никаква приемственост няма. Всеки следващ разваля  сметките на предишния, сега пък за месеци пак служебно правителство ще се напъва да заличи всичко на предишното. Радев бе мълчалив, та спечели втори мандат ,много го оправдахме , че  е лапсус ,че говори за момента за Крим, -руски е. Той си го е мислил  твърдо и исторически руски, не само политически в момента. Че бил натовски генерал, ами не  е ,просто е  изкарал школа за летец на натовси самолети ,никакъв университет не е това. Добър летец, евала, но не се сработи , отмъстителен е , с Бойко - ясно, влязоха му  с ритник в президентството, но тези той  назначи и  им даде старт, пак отмъщава ,на Нинова, на кого още ще  е... Не случихме , но пък и другите кандидати едни мижави. Рекох ,военен, човек на честта, би трябвало, ами не е  ,отмъстително и дребнаво човече и  прикрито, изяви се и  разочарова.  Про руски настроен, не го оправдава, както не оправдава и про- всякакво друго, само пробългарско нямаме.Та толкова за президентството ,нататък  мале мила, манджа с грозде от партии и нагласи.  Ако ги съберем на едно място, например в хижа в планината , да оцеляват, сигурно ще се съюзят да оцелеят, еднакви са , не ги знам защо не намират общ език да управляват , екстремна е ситуацията..
От време оно се дърлим, навън си пият питието заедно ,в зала са настръхнали котки.  Пари делят, ясно е  , този ЕС развали с тези пари и малкото останало свястно. Ама се пак дет се вика ,като вземате ,оставете и  за народа,  вкарайте ги тези пари смислено да работят , да я има тая държава,  кого ще доите накрая, .

И все пак,  като сравня живота назад и сега, мръднали сме въпреки ,не заради  политиците ни.  А доста назад съм видяла, пък и чула от първо лице какво е било.
Манталитета още е онзи от преди 50 години поне. Виждам го всеки ден. Поне около мен.
Как да се промени манталитета, като нищо, което може да му повлияе не се променя.
Манталитета ни обаче не е причината за неуспехите ни. Други са причините.

Недерландия си отваря въглищните енергоизточници, от където си осигурява 10%, а може и повече . Вероятно има и други резерви. В Нидерландия нямат Сандов, който да взема решения, които други да ги изпълняват.

# 11 510
Не е нужно да нарушаваш конституцията, когато целта ти е само да  бъркаш с клечката в .......то. После само да чакаш и гледаш, с присвити очички да правиш уж неутрални коментари тип- казвам ти дъще, пък снахата ще се сети.
Това не е стожер на републиката, не е обединител. Той е зрител, мятащ празни ракиени  бутилки без бандерол, на игралното поле.

# 11 511
😂 Тя цялата държава цъфнала и вързала, та най-генералните ни проблеми са ленчето и кирката дали се държат за ръчички и ще носиме ли пак маски.. 🤷♀
Съвършено вярно! Чудя се кой има сили и време да мисли - дали да, или не, се държали за ръка тези двамата. Любовни афери във властта има и ще има - любовта е силна и неконтролирана, явно, емоция и не пита дали си министър председател, или си съседа Рашо, дето краде дърва от гората. Да живее Любовта, все пак. Ами Клинтън? Ами Франсоа Митеран? Ами един скорошен френски премиер с каската на главата, на мотоциклет? Впрочем тези от Франция скоро се взеха. Ами нашият мъчител Ферхойген, дето отричал за връзка с една млада, млада жена, негова подчинена, а то излязоха снимки с нея на някакъв остров, дибидюс. После жена му първо припаднала, а после развод и го остави пак дибидюс, но материално. Ако това ни беше проблемът, ама това е мираж, да ставам сутрин и да мисля за Киро и Лена. Всички за съвсем други неща мислим!
Трябва ли да си затваряме очите за липсата на морал ?!
От кога морала има някакво значение в България ?
Абе уж нови хора , с дипломи от чужбина, носещи промяната … очаквахме Sad

# 11 512
Дадоха се примери за бизнеси, откъснали се от газа, и то преди тази криза.  Знам, че не става бързо, но защо не се говори вече за такива варианти?
За топлофикация, спомням си дори аз липсата на ток и вода. Не е приятно. Но газ на всяка цена ли- икономическа, политическа, морална. Или да седим без топла вода. Не зная кое е по-добре. Достатъчно хора изнемогваха и досега със сметките на Топлофикация. С увеличението съвсем, а не е като да можеш да се откачиш от следващия месец и готово. Не зная кой вариант е най-добър.
Международната обстановка тепърва се нажежава, заедно с незатихналата здравна криза. Нашите управляващи обаче са готови единствено за разпределяне( некадърно) на евросредства. За нищо друго. За сериозните въпроси кръгла нула.
За съжаление вече не виждам кой би могъл да направи нещо. Нови лица трудно ще излязат на сцената. Няма, или се допускат некадърници като Киро. А старите муцуни играта старото театро. Борисов и прочие. Само лаят и лапат. Работа, реална, няма да свършат.
Президента изигра много голяма роля за всичко това. По съвсем друг начин щяха да му се получат плановете, ако нямаше пандемия и война. Щеше да папка парички и да е на върха на веригата. Ама...не му прави чест, че на фона на сериозните проблеми, разигра това фиаско и буквално ни затрива

# 11 513
Колко дни ще дъвчете тук тази гнусна лъжа за ЛБ и КП? Това ли е най-главният проблем в момента за държавата ни?
Сутринта имаше интересен разговор с представител на Булгаргаз и по отношение на Газпром нещата стоят така - имаме си действащ договор. Преди около две седмици е проведен разговор на който са изразени нашите опасения за сигурност на плащанията по новия указан от Русия начин. Уверили са ги от тяхна страна, че няма да има проблем. Булгаргаз моли писмено да бъдат поети гаранции, оттогава ни вест ни кост. Вече две седмици. Ето това е "коректният" партньор Газпром. И си представете, че не сме началото на август, а края на декември. Кво праим? При положение, че сме разчитали на тези доставки и алтернатива няма. Понеже сега от Булгаргаз твърдят, че не търсят от другаде, да не би Газпром да ни подаде и да ни се получи излишък, който няма къде да бъде съхраняван. Тоест ни държат на стенд бай, който ни излиза солен.

# 11 514
  • СИ

Сигурно си очаквал и някой да дойде да ти измете пред вратата и да ти изхвърли боклука. И понеже не се е случило си силно разочарован, а?             Satisfied

# 11 515
  • София

Сигурно си очаквал и някой да дойде да ти измете пред вратата и да ти изхвърли боклука. И понеже не се е случило си силно разочарован, а?             Satisfied

Simple SmileSimple SmileSimple Smile
За всеки случай не очаквахме да ни "изметат" целокупно, а само ГЕРБ, да речем.

# 11 516
Газпром е очевидно ненадежден доставчик. И са прави всички, които допускат яко изнудване оттук нататък. Днес пускат газ, утре поставят нови условия, спират го и т. н.  Напълно възможно. Какво като имаш договор и какво като вътре пише нещо си. Русия нападна суверенна държава, трепе и изнасилва, а ние тук за договори си говорим. Очевидно времената са други. Лежерното ни отношение към нещата приключи. Това обаче което най ме притеснява, не е Русия, тя поне е ясна, от нея - нищо добро. По-притеснително е поведението на ЕС, за което ми дава основание онова, което стана с маските и ваксините при първия ковид. Крадаха се едни други, отклоняваха доставки към себе си и приказките за единство и взаимопомощ изфирясаха. И сега с газовите доставки може да стане същото.

# 11 517
Газпром е очевидно ненадежден доставчик. И са прави всички, които допускат яко изнудване оттук нататък. Днес пускат газ, утре поставят нови условия, спират го и т. н.  Напълно възможно. Какво като имаш договор и какво като вътре пише нещо си. Русия нападна суверенна държава, трепе и изнасилва, а ние тук за договори си говорим. Очевидно времената са други. Лежерното ни отношение към нещата приключи. Това обаче което най ме притеснява, не е Русия, тя поне е ясна, от нея - нищо добро. По-притеснително е поведението на ЕС, за което ми дава основание онова, което стана с маските и ваксините при първия ковид. Крадаха се едни други, отклоняваха доставки към себе си и приказките за единство и взаимопомощ изфирясаха. И сега с газовите доставки може да стане същото.
Може да стане същото и вместо да целуваме ръка на Путин, да бяхме запретнали ръкави яко да си търсим алтернативни доставки, дори и през Турция - Карадайъто да вземе поне за нещо да е полезен при личните си срещи.....Като нямаме тръба за иранския газ, някакъв суап да се направи, в Турция в момента има много газ, а е на една ръка разстояние. На кълката Газпром да не лежим и да не слушаме Радев, защото той излезе голяма скрита и гадна лимонка по отношение на въпроса с Русия и руския газ. И както каза Георги Ангелов да не стане така, че да получим газ от Газпром и той да е на по-висока цена и от най-високата цена на другите, както стана с руския нефт при нас. Нищо, че внасяме Уралс, продават ни го като цени на Брент.

# 11 518

Напротив , с това се справям доста лесно … без помощ от промяната !!

# 11 519
Министърът на образованието е юрист? Какво очакваме от него? Дали е запознат с проблемите в едно средно бг училище...

И на мен ми направи впечатление това. Министърът на икономиката също е юрист, което пък е съвсем абсурдно. Това ме навежда на мисълта, че наистина е назначен, като ответен удар срещу Корнелия - както и самата тя каза вчера. Иначе няма никаква логика да е там.
За този на електронното управление пък изобщо не пише какво образование има - само какво е работил.

Общи условия

Активация на акаунт