Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 046
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 790
  • София
Ден втори на служебното - уволнени са всички областни управители. Доста са чевръсти.
Приоритет...

Нормална практика за всяко правителство, било то служебно или редовно.

# 11 791
Аз сериозно започвам да се чудя дали има професионализъм на някакво ниво в държавата. От най-ниското до най-високото. Иначе си викайте да се махне тоя, оня, за да дойде по-удобният. Грешка, по-професионалният.
Аз се чудя не само дали има професионализъм - отговорът отдавна ми е известен. Чудя се има ли въобще капацитет за професионализъм. Започвам да позозирам, че не.

Могат ли обидените Нинова, ББ и ПП в следващия парламент да спретнат един импийчмът на Радев?

# 11 792
  • София
А откъде следва, че другарката Нинова ще е в следващия парламент? Simple Smile

# 11 793
Разобличаване на лъжа № 2 - изнесено оръжие за Украйна с благословията на г-жа Нинова
Колко ли ще станат разобличените лъжи до началото на октомври с това темпо по 1 на ден Simple Smile

https://nova.bg/news/view/2022/08/04/378471/%D0%BC%D0%B8%D1%85%D … 0%BE%D0%B2%D0%B0/
Само не разбрах коя е лъжа № 1?

Осигурените 7 танкера с втечнен газ.

Аз лично специално ще събирам и номерирам всяка една разобличена лъжа и накрая ще ви ги представя тук в пълен размер, по номера. За да не пропуснете някоя в деня за размисъл преди изборите Simple Smile
Подчертавам, че става въпрос за всички лъжи на цялата коалиция

7 те танкера съвсем на са 7, а 3. Останалите 4 са договорени за другата година, при това съвсем не са сигурни.
Освен това стана ясно, че слотовете не са включени в цената и че втечненият газ тепърва ще се оскъпява. и то ще се оскъпи няколко пъти.

Има недостиг на договорените количества до края на годината. Имаме договорени доставки до края на септември. Прословутите седем танкера не са договорени, а сме на ниво оферта, която включва доставки на три танкера тази година и опция за още четири - за следващата", твърди служебният министър на енергетиката Росен Христов.

Оказва се, че не са подсигурени и слотове за разтоварване на същите тези танкери, а закупуването им допълнително ще оскъпи синьото гориво.

https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/274406-hristov-proslovutite- … me-na-nivo-oferta

Има недостиг на договорените количества до края на годината. Имаме договорени доставки до края на септември.
Прословутите седем танкера не са договорени, а сме на ниво оферта, която включва доставки на три танкера тази година и опция за още четири - за следващата", твърди служебният министър на енергетиката Росен Христов.

Оказва се, че не са подсигурени и слотове за разтоварване на същите тези танкери, а закупуването им допълнително ще оскъпи синьото гориво.

# 11 794
Могат ли обидените Нинова, ББ и ПП в следващия парламент да спретнат един импийчмът на Радев?

Е това вече ще е TOP of the ТОР в нашия политически живот Grinning Добра идея им даде, като знам че яко се чете тук.

п.п. Въпрос - има ли прави служебното правителство да сложи таван на цените на горивата или задължително трябва да има редовно правителство и парламент?

# 11 795
https://bntnews.bg/news/ivan-ivanov-bulgargaz-sa-kupili-ruski-ga … -1203418news.html

"Булгаргаз" са купили руски газ чрез посредник и ни го препродават с 20 евро по-скъпо и това може да се докаже с документи. Това заяви пред "Денят започва" председателят на КЕВР Иван Иванов.

Вместо още след 31 март да се организира да закупи капацитет, да излезе на борсата - има издаден от КЕВР лиценз за търговия природен газ - вместо да закупи количества, "Булгаргаз" не предприе нищо и се наложи чрез други търговци да препродава, което силно повиши цената у нас“, допълни той.

Голям проблем е обвързаността на топлофикациите с природния газ. "Топлофикация София" употребява почти 30% - 1/3 от целия природен газ, който влиза в страната. Същевременно заложената прогнозна годишна цена на природния газ за миналия месец е 120 лв/MWh, а виждате, че решението, което ще вземем за август, е почти 300 лв.", коментира Иван Иванов.

КЕВР още не е получила документите за 7-те карго кораба втечнен газ, договорени от правителството на Кирил Петков. Танкерите са по-леката страна на доставките - количества в Средиземноморието има, проблем е инфраструктурата, каза Иван Иванов. КЕВР ще поиска спешна среща със служебния министър на енергетиката, тъй като въпросът с газа е най-важен в момента.

# 11 796
https://bntnews.bg/news/ivan-ivanov-bulgargaz-sa-kupili-ruski-ga … -1203418news.html

"Булгаргаз" са купили руски газ чрез посредник и ни го препродават с 20 евро по-скъпо и това може да се докаже с документи. Това заяви пред "Денят започва" председателят на КЕВР Иван Иванов.
То това откога беше ясно, че цяла Европа продължава да купува газ от Русия, само ние станахме независими, като купуваме руски газ от посредници и по- скъпо.

# 11 797
https://www.dnevnik.bg/politika/2022/08/04/4376819_premierut_obi … ef=home_mainStory
Аз мисля, че това управление ще роди и нещо добро. Като чуят фелдфебелския тон на Гълъба с фуражка, много гъбоберачи ще си опичат акъла и ще се мобилизират. Иначе, Гълъба с пръчката дето не ще акъл отвън. И с липсата на възможност за задаване на каквито и да било журналистически въпроси. Не знам, Лена Бориславова ви дразнеше, пък мен ме дразни, че никой не е сложен на нейното място в това правителство. Например имам въпрос защо нищо не се прави поне по тези три уговорени танкера, г-н Донев.
Слава богу, че няма човек на нейно място. Един говорител да командва министри. Лена се държеше скандално. А МС спокойно може и без говорител, особено ако е служебен кабинета.
Не виждам в какво виждаш фелдфебелски тон на Гълъб Донев.  Човека е изброил проблемите, както и че кабинета се нагърбва с решаването им. И да, за мен това че Гълъб Донев не ще акъл от разни измислени консултанти за мен е добре - поема цялата отговорност.

# 11 798
https://www.dnevnik.bg/politika/2022/08/04/4376819_premierut_obi … ef=home_mainStory
Аз мисля, че това управление ще роди и нещо добро. Като чуят фелдфебелския тон на Гълъба с фуражка, много гъбоберачи ще си опичат акъла и ще се мобилизират. Иначе, Гълъба с пръчката дето не ще акъл отвън. И с липсата на възможност за задаване на каквито и да било журналистически въпроси. Не знам, Лена Бориславова ви дразнеше, пък мен ме дразни, че никой не е сложен на нейното място в това правителство. Например имам въпрос защо нищо не се прави поне по тези три уговорени танкера, г-н Донев.
Слава богу, че няма човек на нейно място. Един говорител да командва министри. Лена се държеше скандално. А МС спокойно може и без говорител, особено ако е служебен кабинета.
Не виждам в какво виждаш фолдебелски тон на Гълъб Донев.  И да, за мен това че Гълъб Донев не ще акъл от разни измислени консултанти за мен е добре - поема цялата отговорност.

На мен ми е по-интересно как ще се справят с пътищарите. Ще платят ли? И то точно правителство на Радев, който когато направи Комитова министър, започна с реваншизма и ровенето по договорите и заради него станаха впоследствие всички идиотщини със спирането на строителство и рехабилитация на пътищата...
Гледам, не е върнал Комитова, явно вече не му трябва куче да лае, а пък и тя отиде при Янев.

# 11 799
Скрит текст:
Аз мисля, че това управление ще роди и нещо добро
. Като чуят фелдфебелския тон на Гълъба с фуражка, много гъбоберачи ще си опичат акъла и ще се мобилизират. Иначе, Гълъба с пръчката дето не ще акъл отвън. И с липсата на възможност за задаване на каквито и да било журналистически въпроси.
Скрит текст:
Не знам, Лена Бориславова ви дразнеше, пък мен ме дразни, че никой не е сложен на нейното място в това правителство. Например имам въпрос защо нищо не се прави поне по тези три уговорени танкера, г-н Донев.
Това не го разбирам. Каква трябва да е ролята на гъбоберачите? Като един отявлен гъбоберач просто питам.

# 11 800
Ден втори на служебното - уволнени са всички областни управители. Доста са чевръсти.
Приоритет...

Днес са отменили 3 важни решения на кабинета Петков, свързани с ОИСР и с Плана за възстановяване.
А, и Брикел отново работи! Чакам и Капитан Андреево да си почне по старому.

Направо да излизаме от ЕС и да ставаме руска република Rage

# 11 801
Одила, Те нямат много опции - каквото е заложено в бюджета, това ще изпълняват.  Да, ако става дума за 5-6 милиона да кажем, че ще разместят от едно перо в друго...ама тук става дума зоблизо 850 милиона. Няма откъде да ги разплатят.

Мама Нана, е как. Костов който години наред "гласуваше с отвращение"  накрая като трябваше да избира между Първанов и Сидеров отиде в изборния ден за гъби. Ако гъбоберачите се мобилизират, ще гласуват за ПП.

# 11 802
Скрит текст:
Приоритет...

Днес са отменили 3 важни решения на кабинета Петков, свързани с ОИСР и с Плана за възстановяване.

Как от посоченото произлезе този извод? Дори да обвинявате съда, как това се свързва с "руска република" и излизане от ЕС?

# 11 803
Приоритет...

Специално Плана за възстановяване хич и не го чакайте скоро. Както тръбяха, че трябва спешно да се гласуват 22 законопроекта, така се оказа, че всъщност те изобщо не са изготвени и реално няма какво да се гласува. Ще го добавя към списъка с лъжите

# 11 804
  • София
Дано успеят да отменят някои решения, например
Над 150 служители от вагонния завод в Дряново останаха безработни заради фантазиите на Николай Събев
https://glasove.com/na-fokus/nad-150-sluzhiteli-ot-vagonniya-zav … -na-nikolay-sabev
"Освен спряното изпълнение на очевидно по-изгодните и модернизирани вагони, идеята за подкрепа на българските предприятия е отхвърлена в името на това да бъдат „усвоени“ 1,7 млрд. лв. за поръчката на подвижен състав от други държави с неясен хоризонт на доставка. Всъщност – нищо не пречи именно българското производство, което дава работа на 240 човека, да бъде подпомогнато по Плана за възстановяване! Въпросът вече се свежда до това защо Николай Събев не е желаел това? "

Общи условия

Активация на акаунт