Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 222
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 12 360
лятото без топла вода, зимата без радиатори, а ако се откажеш от тях, пак плащаш
Никой не те задължава. Провежда се събрание и всички във входа се откачат от Топлофикация. И това ли не знаете? Необходимо условие е, всички да са умни и красиви.

# 12 361
  • Варна
И аз бях ЗА бизнеса с Русия и бях готова да си затварям очите за някои неща, понеже са си техни вътрешни работи.
Обаче Русия премина една граница, отвъд която просто не може да се толерира подобно поведение, защото утре нещата ще се влошат, ако не се противопоставим сега. Ако пак си замълчим утре Путин и още по-лоши неща ще измисли, все пак Балканите и цялото Черно море открай време са в сферата на Руските интереси.
Бизнес с Дявола не се прави, колкото и да е сладко на пръв поглед.

Никой няма нищо против относно нормални бизнес отношения с Русия или руски фирми. Проблемът е, че Русия не може да поддържа нормални отношения с никого. Не могат и не искат да се научат. Имат някаква собствена и крайно сбъркана политика да се карат с всички и да се мъчат да се налагат дори и там където не ги искат. А не ги искат, защото нагли, крадливи и лъжливи. Страдат и от някаква смешна мания за величие и, че са някаква по-особена раса, която ще спасява и оправя целия Свят. Имали хромозома на духовността... Представяш ли си? И си вярват. Тотално промити и сбъркани мозъци. Болшевишката пропаганда ги е увредила тежко за поколения напред.
На мен това ми звучи повече като определение за американците.

# 12 362
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
"Газпром" купува турския партньор на азербайджанската SOCAR

За това ли става дума?
новина от януари 2015

Не ме интересува, както казах, не съм клиент на Топлофикация

# 12 363
  • Варна
Експортът ни от Русия е едва 7,5 % .

# 12 364
Роузи, цивилизованият свят е станал цивилизован на гърба на нецивилизования свят. Само 10% от хората по света живееМ добре, да, включвам и нас. Иди в Индия и ще разбереш защо. Цивилизацията не може да вирее без пари, разбери го. За това са всичките игри на големите, разпределят си нас, малките. Аз за това цитирам Буров - да се продаваме, обаче скъпо. А в момента какво ни се предлага? Да стоим на студено и да не се къпем. Е, за това ли се борихме? Инфраструктурните проекти спряха, инфлацията си вилнее, а ние се правим на цивилизовани. Що за цивилизация е ако трябва да стоиш на студено и тъмно?

И аз бях ЗА бизнеса с Русия и бях готова да си затварям очите за някои неща, понеже са си техни вътрешни работи.
Обаче Русия премина една граница, отвъд която просто не може да се толерира подобно поведение, защото утре нещата ще се влошат, ако не се противопоставим сега. Ако пак си замълчим утре Путин и още по-лоши неща ще измисли, все пак Балканите и цялото Черно море открай време са в сферата на Руските интереси.
Бизнес с Дявола не се прави, колкото и да е сладко на пръв поглед.

Хората се чудят как да правят бизнес на ниски цени с всякакви главорези, а ако няма главорези си ги създават (Саудитска Арабия е чудесен пример), вие сте седнали да се притеснявате от Русия. Сауди имат огромно влияние в арабския свят, имат ужасяващи наказания, нарязаха един журналист на парчета и то в посолството си, обаче нали са ни приятели, затваряме си очите. Мадлин Олбрайт пътека направи до Риад.
Такава демагогия, не е истина направо. Седнали сме да се присмиваме на Щърбо, като подкрепяме Хърбо.

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 13:45 от Odillia

# 12 365
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
ами, не са обявили война на европейска държава

Макар, че ако на Русия ѝ се размине, може да се пробват

# 12 366
# 12 367
ами, не са обявили война на европейска държава

Макар, че ако на Русия ѝ се размине, може да се пробват
Да разбираме ли, че държави извън Европа могат спокойно да се нападат? Ама че избирателна пропускливост.

# 12 368
  • Разпиляна във въображението
Не мога да разбера истерията около ОИСР. Миналата година баш служебните правителства раздвижиха нещата около организацията и то точно Пеканов участва за първи път на среща на министрите там.

# 12 369

Не само Германия - всички държави в Западна Европа получават газ само през Северен поток 1. Просто Германия е най-зависима, затова и най-много се говори за нея.

Германия получава руски газ по три тръби. СП1 е най- важната разбира се.

Според правителството, до края на годината 30% от газа ще идва от Русия вместо до скорошните 55% благодарение на договори с нови доставчици и LNG терминали.

https://taz.de/Deutsche-Abhaengigkeit-vom-russischen-Gas/!5866938/

# 12 370
Мен специално ме е яд за следното:

Купуваме газ от Русия - това е лошо. Спонсорираме агресор и купуваме "кървав" газ

Купуваме газ от посредници - това е добро. Пак спонсорираме агресора, но спонсорираме и посредниците. Обаче газа вече не е "кървав"  защото минавайки през посредниците вече е чист, като сълза.

Малко е, като с износа ни на оръжие за Украйна Simple Smile

# 12 371
  • София
Аз пак да кажа, че ако всички в София се откажат от Топлофикация, електропреносната мрежа няма да издържи. Но да сме мислили, като сме идвали да живеем в тоя град.

# 12 372
  • София
Да се върнем на партиите:
https://faktor.bg/bg/articles/novo-lyavo-obedinenie-shte-se-bori … nas-s-kapitalizma
Ново ляво обединение, подкрепено от движението на Мая Манолова, ще бори БСП
Участниците в него обявяват за създаването на модерна левица

# 12 373
Да се върнем на партиите:
https://faktor.bg/bg/articles/novo-lyavo-obedinenie-shte-se-bori … nas-s-kapitalizma
Ново ляво обединение, подкрепено от движението на Мая Манолова, ще бори БСП
Участниците в него обявяват за създаването на модерна левица

Само това ни остава ексик, модерна левица. С приемането на Истанбулската конвенция ли ще започнат? Да казват направо, че да не се мъчим да ги "разгадаваме"...

# 12 374
  • София
Аз пак да кажа, че ако всички в София се откажат от Топлофикация, електропреносната мрежа няма да издържи. Но да сме мислили, като сме идвали да живеем в тоя град.

Абсолютно вярно! Електропреносната мрежа не е предвидена за такъв вид натоварване. Но това никой не го казва, нито пък му идва на ум.

Общи условия

Активация на акаунт