Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 291
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 12 345

И сега газът е руски, но с едни 30% отгоре за посредник докаран от пепейци.

А откъде разбра, че газът е руски? Всяка молекула поотделно ли изследва?
30% спрямо кое?

# 12 346
tre, аз съм привърженик на тезата,че баснословното крадене и корупция са ни тежко наследство от комунизма. И тука си имаме олигарси, но в доста по-скромен мащаб и тука краденето и усвояването е по кръгове... доста прилики имаме с руснаците.
Е, стига с този комунизъм. Не може за мърлявата ни оправия, все с Бузлуджа, Димитър Благоев и Георги Димитров да се оправдаваме. Наближава времето, когато ще се изравнят годините прекарани под комунизъм с времето на членство в ЕС и НАТО и все се оправдаваме с комунизма.
Няма спасение от тоя комунизъм и то заради хората, които уж най-много го мразят. Аз, където пак малко съм закачила от него, едва издържам вече да слушам все за тоя пусти комунизъм, представям си по-младото поколение... Същински караконджул!

# 12 347
Ама още ли продължават "спонтанните протести" на Бебо Халваджиянов?
И тях ги разбирам, и Господарите бяха в списъка с грантовете. Simple Smile

А Бебо Халваджиян, който се домогна до ваксина по "честен" и "некорупционен" начин, когато тя беше само за медиците, че и най-нагло се похвали във ФБ, за какво протестира в момента? Само не ми казвайте, че и той е против корупцията, че вече наистина ще припадна от смях 😂

# 12 348
Ако ви се гледа ББ...страшно обиден, че го сравняват с КП
https://dnes.dir.bg/politika/borisov-simpatizantite-na-gerb-ne-d … -promyanata-video

# 12 349
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
и аз не съм "клиент" на Топлофикация

Макар, че хората закачени за този кърлеж не могат да бъдат наречени клиенти, милите

# 12 350
Ако ви се гледа ББ...страшно обиден, че го сравняват с КП
https://dnes.dir.bg/politika/borisov-simpatizantite-na-gerb-ne-d … -promyanata-video

Е то това си е сериозна обида - по-голяма дори от "ваксиниран гербаджия" даже

# 12 351
ако на Европа не и е било изгодно да получава газ от Русия до сега да се е отказала
 Газпром не е от "най-великите" компании на света нито като пазарна капитализация, нито като приходи. Но се оказа, че Газпром може сам да разруши цели икономики и то на държави с големи претенции. Малко  хора са чували например за Норникель. Да и тя не е прочута сред диванните експерти. Да, ама тая компания може сама да срине световното автомобилостроене, защото произвежда 45% от паладият на света и 25% от най-висококачественият рафиниран никел. Неслучайно нейният  собственик - Потанин - в  месеци на жестоки санкции, се радва на небивал комфорт. Единственият руски "олигарх" (при това най-богатият в Русия, заедно с Мордашов (собственик на Северсталь) ) на който НЕ са наложени никакви санкции.... защото ако ТОЙ наложи санкции, много бързо ще стане много грозно. Или Фосагро - най-големият производител на фосфорни торове на света. Няма торове - няма реколта.
Ама вие си повтаряйте,как е важно да се отървем от Русия.
Нищо не е такова ,каквото изглежда,вярата е хубаво нещо,но фактите са ми по-важни,а фактите говорят ,че трябва да сме по гъвкави и малко повече да обичаме себе си.

# 12 352
Роузи, мене ме остави. Аз съм скучен средностатистически човек, който се КЪПЕ.
Вас ви мисля и никак не ми е смешно.
Що, само за такива като теб ли ще има газ? Не ни мисли нас......
П.П. Доживях да прочета в политическата тема доклади кой се къпе и кой не. Страшно фундаментален въпрос.
Я пак помисли, кой призовава да станем независими, като не се къпем.
Да добавим, намалени градуси на климатици, радиатори и свалени вратовръзки.
Ох, коне, коне с капаци, цяло стадо станаха.

# 12 353
кой?

# 12 354
А, Бебо е ясен. Той протестира за правото да се къпе само на Малдивите, а нас тука ни призовава да не го правим изобщо. Важни са "идеалите" и борбата с Газпром, къпането е последна грижа. Като гледах снимки от протеста, разбрах защо. Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Да не се е насочил и той към политиката? Всъщност защо не - през деня ще дреме в някое кресло в парламента и ще прибира едни 10-на К в сметката, а вечер ще си снима предаванията. Да не е по-балам от Ицо Хазарта я. Даже и някоя командировка може да намаже до Малдивите. Хитрец ще дойде Бебо 😀

# 12 355
Роузи, мене ме остави. Аз съм скучен средностатистически човек, който се КЪПЕ.
Вас ви мисля и никак не ми е смешно.
Що, само за такива като теб ли ще има газ? Не ни мисли нас......
П.П. Доживях да прочета в политическата тема доклади кой се къпе и кой не. Страшно фундаментален въпрос.
Все пак при 300 хил абонати от 6.5 милионна България, можем да се гордеем, че едни 95% ще продължим да се къпем и след газовия апокалипсис.
zari65, няма посредници има търговци, същите  , от които си купуваш всичко от яйцата до хладилника у дома.В този смисъл Булгаргаз пак е един посредник, който обаче е толкова нефелен, че ако не е Газпром директно е неспособен да се сдобие с газ.

Grinning Не е едно и също яйца мога да си купя от Х и У от Левуново и от Горно Нанадолно, откъдето си искам, а газът тук върви през държавното дружество с личното нареждане на премиера.[/b] Премиера няма да се заинтересува от къде съм си купила яйцата, но лично се занимава откъде да вземе топлофикация София газ, за да ме топли през зимата„
Не са му интересни Иван и Драган, които гледат кокошки и продават на пазара, а го интересува там където има контрол и може да падне нещо„ На Иван от кошницата с яйцата какво ще му вземе.

Това въобще не е така. Булгаргаз е държавният посредник за доставка на газ от Газпром има на пазара и други оператори.

# 12 356

Макар, че хората закачени за този кърлеж не могат да бъдат наречени клиенти, милите

А що, имат си право на "диверсификация". Кеф им климатици, кеф им духалки, кеф им бойлери в банята, кеф им печки на нафта и кюмюр. Ама на, искат си Топлофикация и туй то.

# 12 357

А що, имат си право на "диверсификация". Кеф им климатици, кеф им духалки, кеф им бойлери в банята, кеф им печки на нафта и кюмюр. Ама на, искат си Топлофикация и туй то.
Очакваме скоро шокиращи репортажи с още по-шокиращо сметки.

# 12 358
лятото без топла вода, зимата без радиатори, а ако се откажеш от тях, пак плащаш

# 12 359
В Гугъл ми излезе статия с новината, че Газпром е мажоритарен собственик на азерската компания, алтернативен доставчик на газ за България. Пише, че тази информация е достъпна. Някой в темата може ли да сподели това вярно ли е.

Общи условия

Активация на акаунт