Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 447 638
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 15 255
Според  тебе нямаше ли да могат да се реализират с добра печалба ?
Не. Договорът се сключва с дата  и място на разтоварване. Ако нямаш слот, не може да сключиш договора. Няма как да купиш нещо и да го държиш на рейд защото това са пари. И никой няма да се съгласи с да ти натовари нещо и ти да му държиш транспорта докато ти скимне - освен ако е плащаш.
А докато не го разъовариш не може да го продаваш

@Vapor. Договор няма. Grinning Едва ли някой ще се съгласи да ти даде танкер натоварен до горе и ти да го държиш. Този танкер вероятно вече е договорен за следващия товар. Две седмици по-късно.

Слотове за товарене, резервации, пари.... Които трябва да се платят или да се платят неустойки докато се търси място за разтоварване. Нашите два мозъка може да имат такива илюзии, но играч от рода на Шениер не е толкова глупав, че да си позволи празен курс или куха сделка.

# 15 256
  • Буркина Фасо
Не е съд, а е много по-експедитивна процедура и няма обжалване. Но все пак почива на юридическа основа и основното е какво е договорено в договора и кой е нарушил тези договорености.
Просто не проумявам какво общо имат изказвания тук или там...
изказали сме се, че се отказваме от Газпром и не плащаме.
в договора е записано, че предварително трябва да предплащаме заявеното.

пп. според теб кой ще е победител при евентуален арбитраж ?

# 15 257
Аз не чух някой от новия кабинет да твърди, че не сме имали право да препродаваме. И в момента, в който купим нещо, то става наше и може да правим с него каквото си поискаме. Ако няма слотове, защо да не го продадем като сме го купили. Нека да обяснят. Защото сега се твърди, че е нямало слотове и до там.

# 15 258
Не е съд, а е много по-експедитивна процедура и няма обжалване. Но все пак почива на юридическа основа и основното е какво е договорено в договора и кой е нарушил тези договорености.
Просто не проумявам какво общо имат изказвания тук или там...
изказали сме се, че се отказваме от Газпром и не плащаме.
в договора е записано, че предварително трябва да предплащаме заявеното.

пп. според теб кой ще е победител при евентуален арбитраж ?

Стана много  досадно с този аванс. Кои ти каза ,че не сме плащали аванс ? Всички плащания заявки от наша страна си вървят  само ,че отсрещната не го приема.

Mr . Smith предните  наши ги с
swap-хме. Как намериха този терминал пък следващите  не ?
Лично мнение  много  се надяваха на Газпром, но птиваме на 70% спот пазар.

# 15 259
https://www.bgonair.bg/a/28-denqt-on-air/277055-energien-ekspert … -gaz-na-balgariya
Толкова е жалко това служебно правителство, че няма накъде повече.
“Енергиен експерт обяснява, за кой ли път:
Никой няма да напише дори един ред отговор на България", категоричен бе той. Начев даде пример с десетки предишни опити да бъде променена валутата за плащане към "Газпром" от долари към евро, но дружеството не е обръщало никакво внимание.

Според експерта страната ни не би могла да се договори да заплаща по начина, по който се случва това в Германия и Италия, тъй като те заплащат за газа, след като вече са го получили, а ние първо трябва да платим, за да получим необходимите количества.
Начев беше категоричен, че "Газпром" не желае да дава газ на България".

"Русия  не си прави труда да си мръдне пръста да мисли в посока България, а ние очакваме отговор. Това, че е пуснат имейл или писмо, не означава, че се водят преговори", обобщи той.

# 15 260
Предните бяха подарък. Blush

# 15 261
Предните бяха подарък. Blush
Пък и слотове има ама цената беше непоносима. Wink

# 15 262
Как да се оправи държава в която на всяко кликване ти изскача реклама на Ефбет, а магистралите се порят от лесбийки с тротинетки, които после обясняват, че другите са длъжни да им пазят живота.
Не, че нещо, ама този с тротинетката е мъж, та няма как да е лесбийка Simple Smile

# 15 263
Каквото и да се говори, който и да е виновен, КП и АВ нищо не са направили по въпроса със 7-те танкера. Оставили са  нещата висящи. Това не е свършена работа.

Скрит текст:
Как да се оправи държава в която на всяко кликване ти изскача реклама на Ефбет, а магистралите се порят от лесбийки с тротинетки, които после обясняват, че другите са длъжни да им пазят живота.
Не, че нещо, ама този с тротинетката е мъж, та няма как да е лесбийка Simple Smile
Какъвто ще да е, той е живото доказателство за безграничната свобода, която имаме. Не знам, в коя друга държава, щяха да му позволят такъв тон и поведение.

# 15 264
Мама_Nana, служебните яхнаха популизма с цената  на газа.. и не купиха слотове щото били скъпи...Евтин  газ в Европа  има ли ?Евтин газ в Европа  ще има ли  в краткосрочен план?
И ПП-то щяха да купят слотове  на вторичния пазар, каквото можеха да направят спокойно  и СП.

# 15 265
Пък и слотове има ама цената беше непоносима. Wink
Разходите са слотове бяха за получаващата страна. Турция направи пачка от препродажбата, ако трябва да поспелулирам.

А тези няма да стане същата врътка. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 15 266
Каквото и да се говори, който и да е виновен, КП и АВ нищо не са направили по въпроса със 7-те танкера. Оставили са  нещата висящи. Това не е свършена работа.

[
Какъвто ще да е, той е живото доказателство за безграничната свобода, която имаме. Не знам, в коя друга държава, щяха да му позволят такъв тон и поведение.
[/quote]
Имали са два работни дни и е трябвало да сдадат постовете си. За два работни дни не може да се свърши всичко. Да ги бяха оставили и сега на тях да им търсим сметка. Сега другите ще отговарят.
По въпроса на това същество със смутената сексуалност съм напълно съгласна. Много ме е страх, че ще почерни нечий живот с идиотизма си. И Пътна полиция дреме, иначе ако аз паркирам накриво, може и да ме щрафира. Досега трябваше да му конфискуват тротинетката и да плаща яки глоби. Впрочем с тротинетките ще берем ядове тепърва, един се хвърли буквално пред предната кола, тя заби спирачки и ние едва не я ударихме. Познайте при ПТП между двете коли кой щеше да е виновен - задната кола. Тротинетката щеше да си отпътува. Втори случай на тийн, който си кара в насрещното движение до нас, отсреща изскача кола и за да не го удари него, завива към нашата кола, ние забихме спирачки на косъм. Аз бих ги забранила тези возила, защото застрашават движението.

# 15 267
Аргументите на СП нямат значение. Претенциите на КП са, че са осигурили газ, си остават претенции, защото насреща няма нищо черно на бяло, само техните приказки.

Цитат
Имали са два работни дни и е трябвало да сдадат постовете си. За два работни дни не може да се свърши всичко. Да ги бяха оставили и сега на тях да им търсим сметка. Сега другите ще отговарят.
Да, времето не им е стигнало да си свършат работата. Грубо казано, са се провалили.
Ако СП не може да осигури газ, съответно ще си носи своята отговорност.
Да се говори обаче че, провала на КП се дължи на СП, просто не е вярно.

# 15 268
  • Разпиляна във въображението
Кой твърди, че няма слотове? Има слотове, спечелени от частни фирми и трябва да им се плати, за да ни ги отстъпят.

Николов, бившия енергиен, твърди, че сме имали като възможност да купим и препродадем. Питам се - защо тогава не са ги купили, като са били изгодни.

Не знам защо това правителство се обявява за "жалко" при условие, че и предишното се е опитвало да говори с Газпром, но без резултат. Да опитат и тези, но да работят по другите възможности.

Добрата новина от днес, е че Гърците могат да ударят едно рамо да получим повече количества през Александруполис.

# 15 269
  • Буркина Фасо
По въпроса на това същество със смутената сексуалност съм напълно съгласна. Много ме е страх, че ще почерни нечий живот с идиотизма си. И Пътна полиция дреме, иначе ако аз паркирам накриво, може и да ме щрафира. Досега трябваше да му конфискуват тротинетката и да плаща яки глоби. Впрочем с тротинетките ще берем ядове тепърва, един се хвърли буквално пред предната кола, тя заби спирачки и ние едва не я ударихме. Познайте при ПТП между двете коли кой щеше да е виновен - задната кола. Тротинетката щеше да си отпътува. Втори случай на тийн, който си кара в насрещното движение до нас, отсреща изскача кола и за да не го удари него, завива към нашата кола, ние забихме спирачки на косъм. Аз бих ги забранила тези возила, защото застрашават движението.
новият редовен парламент ще го направи. предишния не му се занимаваше. Smiley
иначе виновно е задкормилното у-во.  с/у теб може да кара велосипедист, автомобилист ...
трябва ли да ги забраняват ?

Общи условия

Активация на акаунт