Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 447 564
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 15 270
Жалки са , защото отказаха останалите  два танкера с измислени доводи и едва ли нр приеха, че ще имат успех с Газпром .

# 15 271

Интересно защо сега, а не докато Гърция блокираше БЮРМ. Колко държави са ни сложили вето за Шенген? Никой нигого за нищо не притиска там, така както ни изнасилваха нас. Защо и тогава не се замислиха да махане на вето....

След като се разбра, как дори некадърниците в БАБХ за малкото време, когато евролабчето беше възпряно да сертифицират на око ТИР за 6 минути, връщаха масово храни с всевъзможни неразрешени химикали,  ... ревеш че "ни" изнасилвали?

# 15 272
Скрит текст:
По въпроса на това същество със смутената сексуалност съм напълно съгласна. Много ме е страх, че ще почерни нечий живот с идиотизма си. И Пътна полиция дреме, иначе ако аз паркирам накриво, може и да ме щрафира. Досега трябваше да му конфискуват тротинетката и да плаща яки глоби. Впрочем с тротинетките ще берем ядове тепърва, един се хвърли буквално пред предната кола, тя заби спирачки и ние едва не я ударихме. Познайте при ПТП между двете коли кой щеше да е виновен - задната кола. Тротинетката щеше да си отпътува. Втори случай на тийн, който си кара в насрещното движение до нас, отсреща изскача кола и за да не го удари него, завива към нашата кола, ние забихме спирачки на косъм. Аз бих ги забранила тези возила, защото застрашават движението.
новият редовен парламент ще го направи. предишния не му се занимаваше. Smiley
иначе виновно е задкормилното у-во.  с/у теб може да кара велосипедист, автомобилист ...
трябва ли да ги забраняват ?

Не е съвсем така. Велосипедист не може да развие скорост 100км/ч. Тротинетката в коя категория превозно средство попада?

Жалки са , защото отказаха останалите  два танкера с измислени доводи и едва ли нр приеха, че ще имат успех с Газпром .
Защо да са жалки? Какво ги задължава да приемат тези оферти и да ги превърнат в договор? Според тях, офертите не са изгодни. Кой ще докаже обратното и как? Само с приказване не става.

# 15 273
Всеки малко по-широко скроен човек ще приеме, че има хора, които не споделят мнението му и ще спрат с опитите да го налагат на всяка цена. Обратното си е чисто тесногръдие.

Е, аз например пиша тук не, защото ми е толкова кеф, а понеже не можех спокойно да чета как се налагат мнение в полза на Путин и Русия, и против ЕС и прозападната ориентация на България. Ако спрат тези мнения и аз ще спра - ако някой е забелязал аз винаги отговарям някому, никога не започвам сама дискусия.

Много държа да изясня нещо:

1. ЕС и НАТО - аз съм твърдо ЗА ЕС. Радвам се, че сме в съюза, искам да влезнем в шенген, да вкараме еврото и да си бъдем пълноправен член, като всички останали държави. Затова всичко свързано с ЕС ме интересува. За НАТО съм с резерви.

2. Русия и Украйна - тези двете държави ме интересуват само от гледна точка на това каква изгода имаме ние от тях. Ни повече - ни по-малко. Войната си е тяхна работа - да си се оправят. Затова изобщо не пиша в двете теми за тях. За протокола - Путин ми е по-симпатичен от Зеленски. Но до там!

3. САЩ - не я понасям. Смятам, че където са се намесили, са нанесли само щети. Останалата част от мнението си ще запазя за себе си, тъй като не ми се влиза в спорове, а и не бих искала да обидя някого.

Накратко - никога не бих си позволила да пиша с любов за Путин и Русия, и против ЕС.

Относно поста ми - той не е насочен към теб и се извинявам, ако си се почувствала засегната.
Напротив, влизането ни в НАТО е много по-важно за нас. Защото парира акустиране на руския военен флот във Варна и Бургас в поредната "специална операция". ЕС не може да ни спаси в такава ситуация, а за разлика от Украйна тук много хора биха посрещнали нашественика с хляб и сол...
Да не говорим за имперските мераци на Ердогон, който като Путин иска да възстанови някогашната империя. Единствено САЩ може да го озапти.
Членството ни в ЕС носи много екстри, след като имаме държава без сериозни заплахи към суверенитета ѝ вследствие членството ни в НАТО.
Замисляли ли сте се, защо повечето балкански страни дълги години драпаха да станат членове на НАТО?
Сърбия не я коментирам, тя от средата на миналия век е разкрачена, тогава ѝ беше изгодно (баща ми казваше за нея - дай ляв мигач и свий на дясно), сега май няма да е така.
Косаво и Босна просто не са нормални държави и в близките години никой не би ги погледнал.

# 15 274
Каквото и да се говори, който и да е виновен, КП и АВ нищо не са направили по въпроса със 7-те танкера. Оставили са  нещата висящи. Това не е свършена работа.

Скрит текст:
Как да се оправи държава в която на всяко кликване ти изскача реклама на Ефбет, а магистралите се порят от лесбийки с тротинетки, които после обясняват, че другите са длъжни да им пазят живота.
Не, че нещо, ама този с тротинетката е мъж, та няма как да е лесбийка Simple Smile
Какъвто ще да е, той е живото доказателство за безграничната свобода, която имаме. Не знам, в коя друга държава, щяха да му позволят такъв тон и поведение.

Тук си абсолютно права... ако имахме нормални работещи полиция, прокуратура, съд ... нямаше да има развяващи се на свобода твари като пеевски, доган и боко и лакеите им, и ковачки и масата откровени мутри и мутреси и, изобщо нямаше да се стига ни до царе и юпита, ни до КП или славидогановци ... ама няма.
Виждаме ги основно като бият протестиращи, блокират някое разследване до изтичане на давност или за пореден път осъдят България за липса на правосъдие.

# 15 275
Адв. Байкушев за казуса с "Газпром": България все още е в силна позиция
https://novini.bg/bylgariya/ikonomika/735209?utm_source=related_ … ign=content_promo
Това е мнението на адв. Методи Байкушев, обявен миналата година за един от най-влиятелните арбитражни адвокати за Централна и Източна Европа.

# 15 276
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Скрит текст:
По въпроса на това същество със смутената сексуалност съм напълно съгласна. Много ме е страх, че ще почерни нечий живот с идиотизма си. И Пътна полиция дреме, иначе ако аз паркирам накриво, може и да ме щрафира. Досега трябваше да му конфискуват тротинетката и да плаща яки глоби. Впрочем с тротинетките ще берем ядове тепърва, един се хвърли буквално пред предната кола, тя заби спирачки и ние едва не я ударихме. Познайте при ПТП между двете коли кой щеше да е виновен - задната кола. Тротинетката щеше да си отпътува. Втори случай на тийн, който си кара в насрещното движение до нас, отсреща изскача кола и за да не го удари него, завива към нашата кола, ние забихме спирачки на косъм. Аз бих ги забранила тези возила, защото застрашават движението.
новият редовен парламент ще го направи. предишния не му се занимаваше. Smiley
иначе виновно е задкормилното у-во.  с/у теб може да кара велосипедист, автомобилист ...
трябва ли да ги забраняват ?
Не е съвсем така. Велосипедист не може да развие скорост 100км/ч. Тротинетката в коя категория превозно средство попада?
[/quote]
значи всичко което може да развие тази скорост подлежи на санкции ???
тротинетките не са обхванати законово и не може да се твърди с каква скорост да карат.
ето, преди време обхванаха колоездачите как трябва да се движат по пътищата и на тази база може да ги санкционират. и за тротинетките ще стане. може и макс.скорост да въведат за тях.

# 15 277
]
значи всичко което може да развие тази скорост подлежи на санкции ???
тротинетките не са обхванати законово и не може да се твърди с каква скорост да карат.
ето, преди време обхванаха колоездачите как трябва да се движат по пътищата и на тази база може да ги санкционират. и за тротинетките ще стане. може и макс.скорост да въведат за тях.

Не знам какво може или не може, но нещо, което все пак е ППС логично би било да спазва някакви правила. С каква скорост може да се движи не мога да кажа, но ако има ограничение за скорастта на МПС, то трябва ли да се отнася и за него? Thinking

# 15 278
  • Буркина Фасо
Валентин Николов: Вероятно отиваме на арбитраж с "Газпром". В много лошо положение сме
https://bnr.bg/horizont/post/101697023

# 15 279
Зависи дали нещо или някой не успее да мобилизира хората да отидат да гласуват.

Трудно. Според мен с всеки следващи избори, избирателната активност ще става все по-малка. На хората наистина им писна.
И за кого да гласувам, като всички, които има вероятност да влезнат в парламента, са еднакво неприемливи за мене? Или ще гласувам за харесвана от мене партия без никакъв шанс за парламента, или ще отида за гъби в буквалния смисъл. Ако имам късмет, ще си осигуря поне няколко безплатни яденета през очакваната не добра зима.

# 15 280
Не е съд, а е много по-експедитивна процедура и няма обжалване. Но все пак почива на юридическа основа и основното е какво е договорено в договора и кой е нарушил тези договорености.
Просто не проумявам какво общо имат изказвания тук или там...
изказали сме се, че се отказваме от Газпром и не плащаме.
в договора е записано, че предварително трябва да предплащаме заявеното.

пп. според теб кой ще е победител при евентуален арбитраж ?

Доколкото знам надлежно сме си плащали по сметката, посочена в договора. И парите са връщани. Според теб кой е в нарушение?

# 15 281
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Не е съд, а е много по-експедитивна процедура и няма обжалване. Но все пак почива на юридическа основа и основното е какво е договорено в договора и кой е нарушил тези договорености.
Просто не проумявам какво общо имат изказвания тук или там...
изказали сме се, че се отказваме от Газпром и не плащаме.
в договора е записано, че предварително трябва да предплащаме заявеното.

пп. според теб кой ще е победител при евентуален арбитраж ?

Доколкото знам надлежно сме си плащали по сметката, посочена в договора. И парите са връщани. Според теб кой е в нарушение?
пак да попитам:
кой ще е губещ при арбитраж ?

# 15 282
пак да попитам:
кой ще е губещ при арбитраж ?

Би трябвало да сме ние. Но много зависи от това кой ще защитава нашата позиция. Както гледам, ако е служебното правителство или някоя друга креатура на руското лоби, ми е ясно как нещата отиват в зоната на здрави вероятности. Общо взето можем сами да се прецакаме най-вероятно, защото едно правителство подписва, друго приема една стратегия, трето обръща кормилото в друга посока и всяко се води от свои интереси, а не държавни.

Но принципно нещата са прости - имаме договор и трябва да плащаме по еди коя си сметка в еди каква си валута. Едностранна промяна на условията на плащане е неприемлива по никакви закони или правила.

# 15 283
  • Другата България
Днес Слави пак нещо писал във ФБ. След като вчера Ива Митева ни убеди, тоест, опита се да го направи, че всъщност той  имал предвид полупрезидентска, а не президентска република, днес отново Слави, или поне в неговия профил някой от негово име освен обичайното начукване на канчета на нас, простосмъртните, които не го разбираме, дава пример с едно далечно интервю на Желю Желев от 2012 година, който говори за .....президентска република и какви огромни ползи има от такова управление. Тези хора явно и очеизвадно не комуникират помежду си. Хората, малкото такива, които както и предполагах преди време останаха в оределите редици на ИТН.
Излязоха им и листите. Суша за кандидати, явно суша за доверени лица. Тази суша принуди трима от сценаристите на Шоуто на Слави да се кандидатират за депутати и да изразят готовност да започнат да списват сценария не за шоуто и предаванията по 7/8 ТВ, а за политическия ни живот.
Ивайло Вълчев, когото аз много харесвам, ще води листите в Бургас и Стара Загора. Ок, Вълчев е бургазлия ако не се лъжа. Александър Вълчев - Смолян, откъдето е и той. Обаче, Драго Петров, който е от Кубрат, води листата във .....Видин. Мдааа. Където пък от страна на  ПП водач е Иво Атанасов, отцепника предател. Тъй де, ама Иво поне във Видин го познават. Въпреки близките му, макар и бивши връзки /политически и най-вече финансови/ с Росица Кирова. Ама Драго.....цъ. Обаче! Познават Надя от Елит, видна видинчанка, бившата на Андрей Арнаудов и настоящата му жена. Сега, няма да изпадаме в подробности, нали? Току виж и Надето се визуализира на някой предизборен плакат, така де, за каузата на....СеверозападА!
За първи път и Гроздан КараджоФ е в листите. И той водач не на една, а на две листи. Тошко, Балабанов, Митева - останалите от наличния състав, и те на по две листи. Криза за кандидати.....

# 15 284
  • Буркина Фасо
при арбитража правителствата не играят роля.

Общи условия

Активация на акаунт