Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 447 564
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 15 330
  • София
Дай пък да работим само за да плащаме сметки.

В години без криза е така, че не трябва само да се работи за сметки. В години на криза е по-добре да се мисли далновидно, за да няма "яли, пили, веселили, а след това плач." Но ние не сме от народите, които мислят за по-дълго от месец напред. Даже и това е дълъг период.

И в управлението така,ден за ден.

# 15 331
milittana,
И да спорим и да не спорим, нищо не зависи от нас. Всеки ще се справя, както и колкото може, просто не е честно /като малките деца/ едни и същи лъжци да се натискат за власт.
И не става дума само за ПП /знам, че си им фен/, а за останалите.

# 15 332
Лошото на изборите е ,че първо те ти се предлагат, не можеш да предложиш никого ,дори да се намери такъв подходящ. Гласуваш по списъка, или не гласуваш, което е същото.
 То списъци, то пречки да се покаже някой отпред.
 Това са измислили. Няма как да са  на етапи и първичните избори да излъчват кадри,  да кажем една община или един град да предложи някого и той да се съгласи.
 Не знам обясних ли го.

Но е като онзи виц за изборите  и яйцата ,дето един искал избор на  яйца, явно едри да си избере, но като чул избор , продавачът отделил пет и казал избирай си пет яйца.
 Знам ,че не ме бива в разказването.
 Няма какво да изберем. Пет яйца са сложили.

# 15 333
Боряна, както винаги, право в десятката.
Нана, какъв фен на ПП - опитвам се да бъда обективна колкото ми е възможно. Не ми се започва този спор. Като питам някой от вас кого харесва и поддържа - отсреща е мълчание. Иначе ме набедихте за фен на ПП и техен защитник. А аз коментирам това, което виждам. И да - имаме пет яйца и трябва да изберем петте.

# 15 334
  • СИ
... 
Но е като онзи виц за изборите  и яйцата ,дето един искал избор на  яйца, явно едри да си избере, но като чул избор , продавачът отделил пет и казал избирай си пет яйца.

Не е точно така. Да не кажа, че въобще не е така. Като не ти харесват тия 5 яйца, отиваш в друг магазин. Ако и там не ти харесват, отиваш в следващия. Няма как да гласуваш няколко пъти поред за едни и същи пребоядисани милиционери и да очакваш различен резултат.

# 15 335
  • София
... 

Не е точно така. Да не кажа, че въобще не е така. Като не ти харесват тия 5 яйца, отиваш в друг магазин. Ако и там не ти харесват, отиваш в следващия. Няма как да гласуваш няколко пъти поред за едни и същи пребоядисани милиционери и да очакваш различен резултат.
И да и не,имаш на тезгяха във всички магазини едно и също. Въпроса е между "петте" кое да избереш.
Че сме лъгани до безкрай от нови обещаващи промяна, лъгани сме.Последните ги свалиха ,не изкараха и един мандат,но са коментирани като 12 години Герб на които тъпо и опорито им се даваше шанс и продължава да им се дава. Там е проблема,в момента не се дава шанс за промяна,иска се старото,а ново няма и да дойде, малко ще му повярват,но продължавам да не разбирам Стокхолмския синдром, да си държиш на доказаното с години-зле.

# 15 336
Киро, Асен и Лорер, и те ли се оказаха пребоядисани милиционери? Tired Face

# 15 337
Бюджетът го прие НС в т.ч. и ГЕРБ... WinkЕдва ли е чак толкова драматично положението щом ГЕРБ се бори за властта.
Това, че И ГЕРБ подкрепиха бюджета разбира се, много удобно се забравя. Важното е да се хвърля кал по ПП. Те еднолично видиш ли, решили всичко. Дори и ИТН "с нежелание" го подкрепили Joy

Е, мисля, че стана ясно защо ГЕРБ го подкрепиха - дадоха попътен вятър на короба на промяната, за да се разбие възможно най-добре, както и стана. Всяко действие на ГЕРБ е в тази посока - от както са в опозиция играят много мръсно

# 15 338
Бюджетът го прие НС в т.ч. и ГЕРБ... WinkЕдва ли е чак толкова драматично положението щом ГЕРБ се бори за властта.
Това, че И ГЕРБ подкрепиха бюджета разбира се, много удобно се забравя. Важното е да се хвърля кал по ПП. Те еднолично видиш ли, решили всичко. Дори и ИТН "с нежелание" го подкрепили Joy

Е, мисля, че стана ясно защо ГЕРБ го подкрепиха - дадоха попътен вятър на короба на промяната, за да се разбие възможно най-добре, както и стана. Всяко действие на ГЕРБ е в тази посока - от както са в опозиция играят много мръсно
Чак толкова напред не ги виждам да разсъждават и да действат.  Пускат димки и сензации и после се покриват.  Приеха бюджета ,защото  иначе щяха да са първи виновници затова ,че няма помоши и по-високо пенсии

# 15 339
Скрит текст:
Ако бяха ги спрели, нали щеше да бъде рев, че видители ГЕРБ не дават кокала на друг. Както и да бяха постъпили "мат'ряла" на ПП и компания, не е по различен и толкова си може.

Нана, какъв фен на ПП - опитвам се да бъда обективна колкото ми е възможно. Не ми се започва този спор. Като питам някой от вас кого харесва и поддържа - отсреща е мълчание. Иначе ме набедихте за фен на ПП и техен защитник. А аз коментирам това, което виждам. И да - имаме пет яйца и трябва да изберем петте.
Не го казах с лошо, просто не искам да оставаш с впечатление, че е само заради ПП.
Ще ти отговоря на въпроса. Никой не харесвам, дори и личност не мога да посоча, за която бих гласувала. Имах надежда за ПП, че са млади, образовани и т.н., но не гласувах, защото вече съм го правила - големи очаквания, големи разочарования. Не съжалявам, защото наистина не допусках, че човек може да стигне такива висини в лъжите и поведението, това което направи КП.
И за пореден път няма да отида да гласувам. Всички са ми еднакви.

# 15 340
  • София
Явно си пропуснала какво са правили "пепетата" и че имаше тогава парламентарен контрол и отчетност. Че с взетите заеми всъщност намаляваше дългът и разни други подробности.

Трябва да попитам - говориш за външният дълг на Република България, така ли? Т.е. като България вземе заем /който е дълг сам по себе си/ намалява външния си дълг? Все пак заемите се връщат някой ден, така че няма как да не са дълг. Как намаляваш дълг с нов дълг? Можеш да го отложиш напред с времето /да не го плащат децата ни, а внуците ни/ чрез подобни практики, но не и да го намалиш.

Виж, ако Кирчо и Асенчо са теглили заеми за своя сметка и с тях са погасявали външния дълг на България, хвала на такива люде! Когато се докарат до просешка тояга, лично ще им подхвърлям по някоя трошица на улицата! Призовавам и вас да помагате за изхранването на тези храбри канад..., българи! Както и да помогнем на всеки, който тегли заем за своя сметка, с който да погасява външният дълг на България!

# 15 341
Гарганела и аз го чух това и съм поразена и обезпокоена. Няма ли начин да се провери за какво е този харч в рамките на 20 дневен период, откакто управлява СП? Ето ти казус, когато няма парламент как всичко е безконтролно. Чух Донев да мънка нещо за нов заем от 6 милиарда, за да се обслужат харчовете, заложени в бюджета.

Всички специалисти се скъсаха да обикалят по студията и да обясняват, че бюджета не е ОК, но ПП все пак го приеха - с любезната подкрепа на БСП, ДБ и дори ИТН, които въпреки, че не са го одобрявали, все пак го подкрепиха. А сега излиза, че въпреки милиардите, които изтеглиха, се налага да се теглят и още. И аз съм силно обезпокоена, че Кирил и Асен обикалят България с автобус, на който пише, че искат да ни довършат. Упс - да довършат започнатото. Пази Боже!!!
Каквото каже суверенът, нали така? Ти може да си обезпокоена, други да ги искат. Глас народен, глас божи. Предупреждавам, че не съм им ПР, нито адвокат, нито пък одобрявам безпрекословно всичките им действия.
То хубаво предупреждаваш, но звучиш точно като техен ПиАр, наистина.

Присъединявам се към Орхидея. Нека наистина СП да изпълнят всички искания на Ганевци, Байкушевци и Мирчевци.Да купуваме скъп втечнен газ, да държим танкери без слотове, да фалират бизнеси. Може би трябва да се изпие тази горчива чаша, за да се вдене най-накрая, че няма идеология, която да си струва съсипването на икономиката и гражданите.
Това, разбира се, няма да стане, СП ще се опита и вероятно ще закърпи положението поне за тази зима. Но никой от демократичните експерти няма да признае това, напротив, все повече ще се истеризира обстановката. На някои за това им се плаща, няма начин.

# 15 342
jasmin_tea ,да разбирам ,че газа по договора с Газпром  е по-евтин от втечнения американски  ?

# 15 343
Аз нямам проблем да си кажа кого харесвам. Харесвам и гласувам за ВМРО от доста време. За президент подкрепих Радев първия път, втория път гласувах наказтелно срещу Радев - за Герджиков. За следващите избори чакам първо проучванията. Ако ВМРО вдигнат % и имат шанс да минат бариерата, ще си гласувам за тях. Ако не, ще следя сериозно Янев. Ако има шансове да мине бариерата, ще гласувам за него. Ако и той няма шанс, ще гласувам наказателно срещу ПП - за ГЕРБ. Това ще ми е първото гласуване за тях, но не ги искам Кирил и Асен повече, и не искам гласа ми да отиде напразно за партия, която няма да влезе в НС.

# 15 344
Американците пратили представител на място, от звеното по санкции Магнитски. Няколко часа по-късно Бойко се изпени, да дава съвети на Гълъбо, за не поръчва руски газ.
Забавно е да се гледа от кой го е повече страх и какви балкански номера върти.

Общи условия

Активация на акаунт