Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 447 638
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 15 315
  • Другата България
Бюджетът го прие НС в т.ч. и ГЕРБ... WinkЕдва ли е чак толкова драматично положението щом ГЕРБ се бори за властта.
Това, че И ГЕРБ подкрепиха бюджета разбира се, много удобно се забравя. Важното е да се хвърля кал по ПП. Те еднолично видиш ли, решили всичко. Дори и ИТН "с нежелание" го подкрепили Joy

# 15 316
Бюджетът го прие НС в т.ч. и ГЕРБ... WinkЕдва ли е чак толкова драматично положението щом ГЕРБ се бори за властта.
Това, че И ГЕРБ подкрепиха бюджета разбира се, много удобно се забравя. Важното е да се хвърля кал по ПП. Те еднолично видиш ли, решили всичко. Дори и ИТН "с нежелание" го подкрепили Joy
+1000

# 15 317
Доколкото си спомням Ананиев посочи много слаби места при актуализацията на бюджет, но не го отразиха изобщо. А Бойко Борисов заръча на депутатите от парламентарната група да подкрепят актуализацията на бюджета, внесена от правителството "Петков", за да не търпят критики след това, че са попречили на социалните политики.
Всъщност всички са дали картбланш на правителството "Петков" да реализират намеренията си. Кой е мисилил, че няма да се справят?! АВ беше толкова убедителен.

# 15 318
  • София
И какво като И Герб са подкрепили бюджета? Как точно това оправдава ПП и как точно помага на бюджета?
В Англия вече има движение Don't pay. Как мислите, дали след като ГЕРБ и ПП се върнат да ни довършат, кой ще ни плаща битовите сметки за енергия, като станат неудържими?

# 15 319
Ами дай да си изберем някой, който ще ни осигури ниски сметки за енергия. Предложения?

# 15 320
И какво като И Герб са подкрепили бюджета? Как точно това оправдава ПП и как точно помага на бюджета?
В Англия вече има движение Don't pay. Как мислите, дали след като ГЕРБ и ПП се върнат да ни довършат, кой ще ни плаща битовите сметки за енергия, като станат неудържими?
Да, съгласна съм, че хората изнемогват - кеф ти Италия, кеф ти Гърция, кеф ти Турция...пък и нашето море не лъже.
Пък на планина.. пък колко отпуска да имаш Wink

# 15 321
  • София
Все още не изнемогват, Васи, но сметките на битовите потребители са контролирани и все още е лято. В цяла Западна и Източна Европа все още е лято. Цените на газа в края на август удрят рекорд на борсата, а какви ще са в разгара на зимата даже ме е страх да си помисля. И ако битовите потребители бъдат оставени да поемат удара, както МВФ посъветва страните, който бизнеса вече отчасти поема (все пак има някакви компенсации, та не е напълно), колко точно весело, забавно и иронично ще ни е тогава. Електричество и газ ще има, разбира се, това не го оспорвам, но дали ще може някой да си ги позволи, дори и тези с най-високи доходи.

# 15 322
  • Другата България
И нищо от това, че И ГЕРБ са подкрепили бюджета.
Споменах го само заради обективността.

# 15 323
Все още не изнемогват, Васи, но сметките на битовите потребители са контролирани и все още е лято. В цяла Западна и Източна Европа все още е лято. Цените на газа в края на август удрят рекорд на борсата, а какви ще са в разгара на зимата даже ме е страх да си помисля. И ако битовите потребители бъдат оставени да поемат удара, както МВФ посъветва страните, който бизнеса вече отчасти поема (все пак има някакви компенсации, та не е напълно), колко точно весело, забавно и иронично ще ни е тогава. Електричество и газ ще има, разбира се, това не го оспорвам, но дали ще може някой да си ги позволи, дори и тези с най-високи доходи.
Ако говорим  за нашите ширини  знаеш защо сме в изгодна позиция  в момента както за тика така и за газа.

# 15 324
Да, съгласна съм, че хората изнемогват - кеф ти Италия, кеф ти Гърция, кеф ти Турция...пък и нашето море не лъже.
Пък на планина.. пък колко отпуска да имаш Wink

Приоризират хората. После ще реват, че нямат пари да си платят сметките.

# 15 325
Дай пък да работим само за да плащаме сметки.

# 15 326
Не зная повечето на колко сте години, но аз съм преживявала режим на тока и то няколко пъти посред зима. При управление на БКП/БСП. Още съм жива. Не е приятно, но се оцелява. Пък като гледам, социалистите навирили гребен и искат още да управляват. Мир да има, другото се преживява някак.

# 15 327
Не зная повечето на колко сте години, но аз съм преживявала режим на тока и то няколко пъти посред зима. При управление на БКП/БСП. Още съм жива. Не е приятно, но се оцелява. Пък като гледам, социалистите навирили гребен и искат още да управляват. Мир да има, другото се преживява някак.
Съгласна съм с последното, там едва ли може да има две мнения, но като гледам политиците /и не само нашите за жалост/ как се "справят" с една нищо и никаква газова криза /при положение, че газ има/, как да бъде сигурен човек, че утре няма да ни спретнат и война.
Това, че сме оцелели при предишни подобни кризи, не е основание да ги преживяваме отново и отново. Все пак минали са толкова години, а ние ще се окажем на същото място, където сме били.

# 15 328
  • Там,където се събуждам щастлива.
Дай пък да работим само за да плащаме сметки.

В години без криза е така, че не трябва само да се работи за сметки. В години на криза е по-добре да се мисли далновидно, за да няма "яли, пили, веселили, а след това плач." Но ние не сме от народите, които мислят за по-дълго от месец напред. Даже и това е дълъг период.

# 15 329
Нана, никой не иска да го преживява отново, просто казвам, че не е фатално. Колкото до това как не се справяме - то ние с една люта зима и много сняг не можем да се справим. Да пази господ!
П.П. И газ има, ама не ни го дават, изгарят го. Ох, не ми се впуска пак в този спор. Надявам се поне кризата с газа да приключи в края на тази зима. После като имаме готовност и алтернативи ще е по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт