Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 340
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 490
Точно де, цялата държава цъфнала и вързала, а ленчето и кирчето се занимават с ходене по апартаменти и държане за ръчичка, а не с това което трябва да правят.
Морал и политика за несъвместими неща, но някои поне имат достатъчно акъл да не си развяват мръсните ризи.

# 11 491
Аз пък чакам с нетърпение да "клекнем" за руска газ, отказването от нея при все, че алтернативи нямаме беше върха на тъпотията и антидържавна политика... Пък после да мислят как по други пътища да ни подсигуряват ако е възможно и да ни правят независими... Ако може това да не включва да купуваме руска газ от посредници на тройни цени също така...

Слушайки председателят на Съвета на директорите на "Булгаргаз" Иван Топчийски, фактически се отказваме от алтернативите с надеждата да има пробив в отношенията с Газпром.
Лично аз съм шокирана.

# 11 492
Скрит текст:
Скрит текст:
😂 Тя цялата държава цъфнала и вързала, та най-генералните ни проблеми са ленчето и кирката дали се държат за ръчички и ще носиме ли пак маски.. 🤷♀
Съвършено вярно! Чудя се кой има сили и време да мисли - дали да, или не, се държали за ръка тези двамата. Любовни афери във властта има и ще има - любовта е силна и неконтролирана, явно, емоция и не пита дали си министър председател, или си съседа Рашо, дето краде дърва от гората. Да живее Любовта, все пак. Ами Клинтън? Ами Франсоа Митеран? Ами един скорошен френски премиер с каската на главата, на мотоциклет? Впрочем тези от Франция скоро се взеха. Ами нашият мъчител Ферхойген, дето отричал за връзка с една млада, млада жена, негова подчинена, а то излязоха снимки с нея на някакъв остров, дибидюс. После жена му първо припаднала, а после развод и го остави пак дибидюс, но материално. Ако това ни беше проблемът, ама това е мираж, да ставам сутрин и да мисля за Киро и Лена. Всички за съвсем други неща мислим!
Трябва ли да си затваряме очите за липсата на морал ?!
Моралните норми са много разтегливо понятие. Ето, например,  тази фалшива новина пак е пример за морално отстъпление-да генерираш и разпространява лъжи и слухове.
Разпространителите /медиите/ и те хляб ядат. Какво от това, че си морален, като си гладен. И това го има.

От какви алтернативи се отказваме? Има 7 кораба. За 3 се знае цена и място на "разтоварване". За другите 4 не се знае цена, кога ще дойдат и къде.
Връзката с Гърция, колкото и да я бавят, вярвам, че до зимата ще е работеща по всички изисквания и правила.
Дългосрочни договори за втечнен газ, се сключват бавно. Сключени сега, влизат в сила след година. Така поне беше обяснено.
Не знам, тези, които толкова се радваха, че сме "скъсали" с Газпром, не виждаха ли, че не е толкова лесно да се вместим в плановете на други доставчици. А не сме сано ние, става дума за целия ЕС. 
От някъде трябва да се компенсират руските количества. САЩ дава едно рамо, но то не е достатъчно.

Последна редакция: ср, 03 авг 2022, 09:03 от Mama_Nana

# 11 493
Аз пък чакам с нетърпение да "клекнем" за руска газ, отказването от нея при все, че алтернативи нямаме беше върха на тъпотията и антидържавна политика... Пък после да мислят как по други пътища да ни подсигуряват ако е възможно и да ни правят независими... Ако може това да не включва да купуваме руска газ от посредници на тройни цени също така...

Слушайки председателят на Съвета на директорите на "Булгаргаз" Иван Топчийски, фактически се отказваме от алтернативите с надеждата да има пробив в отношенията с Газпром.
Лично аз съм шокирана.
Аз също. И едва сега разбирам спокойната реакция на Русия след изгонването на дипломатите. А закани за реципрочност имаше. Но не последваха. А то била защото, познавайки некадърието на нашите управници, Русия просто е изчаквала "пак да й паднем". И ще ни сервира унижението студено, в газова обвивка!

# 11 494
Скрит текст:
Скрит текст:
😂 Тя цялата държава цъфнала и вързала, та най-генералните ни проблеми са ленчето и кирката дали се държат за ръчички и ще носиме ли пак маски.. 🤷♀
Съвършено вярно! Чудя се кой има сили и време да мисли - дали да, или не, се държали за ръка тези двамата. Любовни афери във властта има и ще има - любовта е силна и неконтролирана, явно, емоция и не пита дали си министър председател, или си съседа Рашо, дето краде дърва от гората. Да живее Любовта, все пак. Ами Клинтън? Ами Франсоа Митеран? Ами един скорошен френски премиер с каската на главата, на мотоциклет? Впрочем тези от Франция скоро се взеха. Ами нашият мъчител Ферхойген, дето отричал за връзка с една млада, млада жена, негова подчинена, а то излязоха снимки с нея на някакъв остров, дибидюс. После жена му първо припаднала, а после развод и го остави пак дибидюс, но материално. Ако това ни беше проблемът, ама това е мираж, да ставам сутрин и да мисля за Киро и Лена. Всички за съвсем други неща мислим!
Моралните норми са много разтегливо понятие. Ето, например,  тази фалшива новина пак е пример за морално отстъпление-да генерираш и разпространява лъжи и слухове.
Разпространителите /медиите/ и те хляб ядат. Какво от това, че си морален, като си гладен. И това го има.
Wink това е точно в подкрепа на моя коментар.

# 11 495
  • София

Лично аз съм шокирана.
То не е въпрос на надежда, а просто да почнем пак да си плащаме за газта.
Алтернативи, на нормални цени, от днес за утре няма...

Zari тея двамцата+още разни индивиди от партийката им единственото, което трябва да направят е да се хванат за ръчички, да се качат на самолетчето и да отлетят надалеч от България, ако щат в Канада, ако щат в Зимбабве...

# 11 496
  • София
Защо си мислите,че плащането в рубли му е проблема на Путин.Иска да дърпа конците,да му се играе по свирката.И да платят в рубли,ще започне веднага друго извиване,само и само да тече по тръбата. Това е изнудването на Путин....кранчето. Лошо е, ако някой си мислят,че като потече газа и ще се оправят нещата, мне вече ще сме в стойка Г и ще ни мушкат за щяло, и нещяло, иначе спираме кранчето.Много добро изнудване! За съжаление много сте съгласни да се дадем и от там нататък няма разкачане. Забравете,че ще търсят алтернативи,ще се плаща на каквато цена им е кеф на руснаците. После ще ревете за прекалено скъпо, докато не свикнете.

# 11 497
И как точно парираме действията на Путин, като не купуваме от Газпром, а от посредници, които купуват от Газпром?

# 11 498
  • София
И как точно парираме действията на Путин, като не купуваме от Газпром, а от посредници, които купуват от Газпром?

Ти сериозно ли?????? Щом ми задаваш въпроса,явно изобщо не схващаш написаното.
Не можем да бъдем изнудвани и бавно ще се откъснем от играта на казачок.
Защо Ердоган си позволява да кара да чака Путин и да не му играе по свирката. Зависим ли е с нещо от Путин? Кланя ли му се?

# 11 499
От кога морала има някакво значение в България ?

# 11 500
Скрит текст:

Ти сериозно ли?????? Щом ми задаваш въпроса,явно изобщо не схващаш написаното.
Не можем да бъдем изнудвани и бавно ще се откъснем от играта на казачок.
Съвсем сериозно питам, защото в момента е така.
Няма да сме зависими от Русия ако имаме алтернатива. Испания не е зависима от Русия, помисли защо.
И не на последно място. Путин не е Русия и не е вечен.

# 11 501
  • София
😂 😂 😂 Че ние като до сега все едно не сме били в стойка Г... За Русия, за щатите, за ес, за който си поиска, та поне като се г..им на всеки срещнат пък ако може да не фалираме малкото останали ни производства и да не стоим на тъмно и студено... Така де да има някакъв келепир от това..

# 11 502
  • Другата България
😂 Тя цялата държава цъфнала и вързала, та най-генералните ни проблеми са ленчето и кирката дали се държат за ръчички и ще носиме ли пак маски.. 🤷‍♀️
Съвършено вярно! Чудя се кой има сили и време да мисли - дали да, или не, се държали за ръка тези двамата.
Безделниците.
Троловете. "Моралните". Фиксираните. Всичкоразбирачите.
Хейтърите. Лъжците. Интригантите.
Псевдо и платени журналисти.

Избирай си от горните.
Много се смях нощес, четох всякакви статии по повода, и впечатленията са ми именно от тях. Основно. Вече си имам "любими автори".

# 11 503
Путин днес го има ,утре го няма ,не е вечен, както всички останали.

Проблем  е ,че не сме единни поне в някакви  нормални граници,  ами си правим мръсно, никаква приемственост няма. Всеки следващ разваля  сметките на предишния, сега пък за месеци пак служебно правителство ще се напъва да заличи всичко на предишното. Радев бе мълчалив, та спечели втори мандат ,много го оправдахме , че  е лапсус ,че говори за момента за Крим, -руски е. Той си го е мислил  твърдо и исторически руски, не само политически в момента. Че бил натовски генерал, ами не  е ,просто е  изкарал школа за летец на натовси самолети ,никакъв университет не е това. Добър летец, евала, но не се сработи , отмъстителен е , с Бойко - ясно, влязоха му  с ритник в президентството, но тези той  назначи и  им даде старт, пак отмъщава ,на Нинова, на кого още ще  е... Не случихме , но пък и другите кандидати едни мижави. Рекох ,военен, човек на честта, би трябвало, ами не е  ,отмъстително и дребнаво човече и  прикрито, изяви се и  разочарова.  Про руски настроен, не го оправдава, както не оправдава и про- всякакво друго, само пробългарско нямаме.Та толкова за президентството ,нататък  мале мила, манджа с грозде от партии и нагласи.  Ако ги съберем на едно място, например в хижа в планината , да оцеляват, сигурно ще се съюзят да оцелеят, еднакви са , не ги знам защо не намират общ език да управляват , екстремна е ситуацията..
От време оно се дърлим, навън си пият питието заедно ,в зала са настръхнали котки.  Пари делят, ясно е  , този ЕС развали с тези пари и малкото останало свястно. Ама се пак дет се вика ,като вземате ,оставете и  за народа,  вкарайте ги тези пари смислено да работят , да я има тая държава,  кого ще доите накрая, .

И все пак,  като сравня живота назад и сега, мръднали сме въпреки ,не заради  политиците ни.  А доста назад съм видяла, пък и чула от първо лице какво е било.
 Манталитета още е онзи от преди 50 години поне. Виждам го всеки ден. Поне около мен.

# 11 504
  • София
А знаете ли на индустрията, която изнемогва от безумните цени на газа и липсата му, която трябва да уволни над 200 000 работници, колко точно й пука за лозунгите на бг мамите и колко точно унижени били. Точно нула. Ако ще и от Марс да им доставят газ, за тях е важно производството да върви.

А относно Киро и Лена - проблемът не е голямата им любов, видна за всички вече, а конфликтът на интереси. И да не му е любовница, в което силно се съмнявам, беше началник на кабинета на премиера, докато е сгодена за временния председател на парламента. Крещящ конфликт на интереси!

Общи условия

Активация на акаунт