Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 168
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 535
  • СИ
Министърът на образованието е юрист? Какво очакваме от него? Дали е запознат с проблемите в едно средно бг училище...

И на мен ми направи впечатление това. Министърът на икономиката също е юрист, което пък е съвсем абсурдно. Това ме навежда на мисълта, че наистина е назначен, като ответен удар срещу Корнелия - както и самата тя каза вчера. Иначе няма никаква логика да е там.
За този на електронното управление пък изобщо не пише какво образование има - само какво е работил.
И Корнелия е юрист, но пък по нейна лична оценка е най- успешният министър на икономиката 😀

А бате Бойко е пожарникар и по негово мнение е най-успешният във всичко и не само в България, ами в Европа, Света и Млечния път.        Smile

# 11 536
А ти биеш ли негрите.
Къде ти се привидя ББ в поста ми.

# 11 537
Скрит текст:
Аз лично от КП бях разочарована още когато се разбра за двойното му гражданство и че влезе в политиката с измама. След като назначи и Спецов , заедно с АВ за шеф на НАП ми беше вече ясно, че ще е само подмяна на ББ, заложена от Америка. Но немога да отрека, че КП и АВ надминаха всичките ми мрачни очаквания, разбрах, че имало да видим от тях и по-дълбоко дъно.

Ти лично, като гледам май не разбираш точно и какво пишеш. Мъчиш се да преповтаряш папагалски, но не ти се получава. БКП като ни лъга 45 години не остана ли разочарована? Имали сме даже и министър-председатели без българско гражданство, но това някак си не те е разочаровало също. Доколкото усещам, най-много си разочарована от това, че
Кирчо и компания не се завайкаха и запляскаха по кълките заради спрения руски газ, ами пришпориха работата по бавената 10 години връзка с Гърция и договориха други доставки.
Ама толкова сте прозрачни тук една групичка, че не е за вярване. Трябва да вдигнете нивото.       Smile
За връзка с Гърция, спор няма, че е едно добро дело.
Как Булгаргаз е била на 60 млн. лв. печалба в началото на февруари, а сега е с 500 млн. загуба?
Как цената, след деверсификацията, стана два пъти по висока - иска се 300 лв/MWh за август?

# 11 538
"Иванов: "Булгаргаз" са купили руски газ чрез посредник и ни го препродават по-скъпо"
Добре де, като ни врътнаха кранчето от Газпром и не ни доставят, откъде да се снабдяваме, освен чрез посредници като нямаме алтернативна мрежа и дългосрочни договори? Господин Иванов що не отправи тези неудобни въпроси към ГЕРБ, които са ни овъртяли по този начин с Русия и Газпром, ми тези, дето доставяли чрез посредници сега са виновни, че газът бил скъп. Не, Русия не ни дава газ по действащ договор и сега получаваме прескъпите трохи на световния пазар, за да не ни се срине икономиката. Може да се попита Газпром защо продава на посредници на световен пазар, а не си изпълнява дългосрочните договори към държави от ЕС например. Аз не бих разчитала на такъв доставчик.

# 11 539
  • Там,където се събуждам щастлива.
И, Мама Нана? Да, ще използват в Нидерландия тази зима въглища. Казах вече планове се правят за алтернативи. Тази е в краткотраен план. За другата зима ще видим какво ще се направи през идващите месеци. Масово се правят водни помпи, но се изисква време. Плановете за тези помпи са от години.

# 11 540
  • СИ
А ти биеш ли негрите.
...

Тц. Само жена си. И от време на време децата.      Satisfied

# 11 541
"Иванов: "Булгаргаз" са купили руски газ чрез посредник и ни го препродават по-скъпо"
Добре де, като ни врътнаха кранчето от Газпром и не ни доставят, откъде да се снабдяваме, освен чрез посредници като нямаме алтернативна мрежа и дългосрочни договори? Господин Иванов що не отправи тези неудобни въпроси към ГЕРБ, които са ни овъртяли по този начин с Русия и Газпром, ми тези, дето доставяли чрез посредници сега са виновни, че газът бил скъп. Не, Русия не ни дава газ по действащ договор и сега получаваме прескъпите трохи на световния пазар, за да не ни се срине икономиката. Може да се попита Газпром защо продава на посредници на световен пазар, а не си изпълнява дългосрочните договори към държави от ЕС например. Аз не бих разчитала на такъв доставчик.
От Газпром не са ни врътнали кранчето, ами ние се отказахме от тях, като спряхме да им плащаме като другите държави. Стига сте лъгали.

# 11 542
Министърът на образованието е юрист? Какво очакваме от него? Дали е запознат с проблемите в едно средно бг училище...

И на мен ми направи впечатление това. Министърът на икономиката също е юрист, което пък е съвсем абсурдно. Това ме навежда на мисълта, че наистина е назначен, като ответен удар срещу Корнелия - както и самата тя каза вчера. Иначе няма никаква логика да е там.
За този на електронното управление пък изобщо не пише какво образование има - само какво е работил.
И Корнелия е юрист, но пък по нейна лична оценка е най- успешният министър на икономиката 😀

А бате Бойко е пожарникар и по негово мнение е най-успешният във всичко и не само в България, ами в Европа, Света и Млечния път.        Smile

И пак ще повторя въпроса - нали идеята на новите е да променят начина на управление на старите? С този пост доказваш само, че Кирил, Корнелия и сие са същите, като Бойко. Та да питам - затова ли се вяха знамената и се спеше по палатките на площадите - за да сменим едните с други, които са същите?

# 11 543
Булгаргаз определено играе за Русия.

Сега вече вярвам, че ще стоим на тъмно и на студено, ще затворят предприятията и ще уволнят 200 000 души.
Ще останем на договора с Газпром. Те ще ни разиграват и изнудват, както правят с Германия и с цяла Европа. Ще ни пускат и спират газа по усмотрение, евтини цени няма да видим, защото, уморих се да повтарям, според нашия договор ние плащаме на 70% спотови цени, които в момента са 200 долара на мегаватчас. Междувременно няма да имаме и друг газ, защото Булгаргаз ще отказва всякакви алтернативи, докато е време (август и септевмри), а после ще е късно. Целта явно е да се получи народно недоволство в цяла Европа, да дойдат на власт проруски правителства, които да свалят санкциите и да оставят Русия да си експандира на воля. У нас, като гледам направо са успели. Като нищо ще ни извадят и от НАТО с тоя акъл на населението, което директно ни прави лесна и апетитна хапка - дори не директно на Путин, Вучич може да му свърши работата. Ще видим какво ще се случи обаче в големите играчи, от които действително зависят нещата. Отново вземаме грешната страна. Не искаме и няма да се измъкнем от прегръдката на Русия, нито пък Русия ще ни пусне.

Киро, дори и да бъде отново във властта, не може да направи НИЩО в присъствието на БСП - както казаха, техния "естествен съюзник". Изобщо Путин се е подсигурил от всички страни. Митрофанова и Радев наистина може да си поделят едно шампанско.

Последна редакция: ср, 03 авг 2022, 12:53 от Анонимен

# 11 544
От Газпром не са ни врътнали кранчето, ами ние се отказахме от тях, като спряхме да им плащаме като другите държави. Стига сте лъгали.
Не, ти лъжеш и то постоянно. Не беше като другите държави, имаше рискове при превалутирането. Сега когато от Булгаргаз са поискали гаранции за сигурността на плащането (преди две седмици) са ги получили само по телефона, не и писмено. Оттогава няма движение по въпроса. Айде малко уважение към фактите да имаме. Руснаците лъжат за добър ден, ние ще си рискуваме парите при тях, без гаранции.

# 11 545
Булгаргаз определено играе за Русия.

Сега вече вярвам, че ще стоим на тъмно и на студено, ще затворят предприятията и ще уволнят 200 000 души.
Ще останем на договора с Газпром. Те ще ни разиграват и изнудват, както правят с Германия и с цяла Европа. Ще ни пускат и спират газа по усмотрение, евтини цени няма да видим, защото, уморих се да повтарям, според нашия договор ние плащаме на 70% спотови цени, които в момента са 200 долара на мегаватчас. Междувременно няма да имаме и друг газ, защото Газпром ще отказва всякакви алтернативи, докато е време (август и септевмри), а после ще е късно. Целта явно е да се получи народно недоволство в цяла Европа, да дойдат на власт проруски правителства, които да свалят санкциите и да оставят Русия да си експандира на воля. У нас, като гледам направо са успели. Ще видим какво ще се случи обаче в големите играчи, от които действително зависят нещата. Отново вземаме грешната страна. Не искаме и няма да се измъкнем от прегръдката на Русия, нито пък Русия ще ни пусне.
Това е разработка на военните.
В Русия съм, в Русия съм...

# 11 546
Скрит текст:
Не, ти лъжеш и то постоянно. Не беше като другите държави, имаше рискове при превалутирането. Сега когато от Булгаргаз са поискали гаранции за сигурността на плащането (преди две седмици) са ги получили само по телефона, не и писмено. Оттогава няма движение по въпроса. Айде малко уважение към фактите да имаме. Руснаците лъжат за добър ден, ние ще си рискуваме парите при тях, без гаранции.
Абсолютно за всички държави условието беше едно и също- да се отвори още една сметка, в рубли. Всички го направиха без проблем и си продължиха с кървавия руски газ, само ние съзряхме опит за измама при превалутирането и искахме гаранции и обяснения. Затова и сега при нас цената е скочила най-много, щото сме много умни и купуваме руски газ през посредници.

# 11 547
И, Мама Нана? Да, ще използват в Нидерландия тази зима въглища. Казах вече планове се правят за алтернативи. Тази е в краткотраен план. За другата зима ще видим какво ще се направи през идващите месеци. Масово се правят водни помпи, но се изисква време. Плановете за тези помпи са от години.
Говорим за сега. След години може много неща да станат. Теоретично и в БГ има планове. В момента обаче това не решава проблемите.

Скрит текст:
Humanbeing, тези паранои ще те довършат, вземи мерки.
Според мен параноята ги тресе тези, които във всяко нещо виждат дългата ръка на лошите САЩ.
Скрит текст:
Моите разсъждения са съвсем резонни предвид поведението на Русия в последно време. Ще си говорим пак след 2-3 месеца. Да не изпищите пак, че ви било скъпо или нямало газ, въпреки че сме на скъпоценния договор с Газпром. Те от Газпром договорите ги нямат за нищо, но вас това никак не ви впечатлява, щом идва от Велика Русия.
Твоята параноя идва от Русия и Путин, единствените виновници за всичко на тази земя. Joy

# 11 548
Ами браво! Зелени енергии, ВЕИ, ала-бала, Грета Тунберг, и накрая какво - върнахте се 100 години назад, за да му е зле на Путин.
Защо никой от пристрастените към руския газ не коментира поведението на Газпром към Германия - един напълно лоялен и изпълнителен клиент?
Какво им е лоялното и изпълнителното - спряха Северен поток 2. Ти на това сигурен и надежден партньор ли му казваш?

# 11 549
Скрит текст:
Абсолютно за всички държави условието беше едно и също- да се отвори още една сметка, в рубли. Всички го направиха без проблем и си продължиха с кървавия руски газ, само ние съзряхме опит за измама при превалутирането и искахме гаранции и обяснения. Затова и сега при нас цената е скочила най-много, щото сме много умни и купуваме руски газ през посредници.
Не, не беше така. Отварянето на сметка в рубли добре, но после превалутирането се правеше от нас, а за Германия и компания от руската страна. Това е голямата разлика, понеже на нас може и курс 1000 долара за рубла  да ни дадат. Ми купуваме чрез посредници, какво да правим, като сме се загробили с уж дългосрочен договор с Газпром, пък той не доставя.....И нещо да кажеш, че и платилите по новата схема на Газпром нямат газ?

Общи условия

Активация на акаунт