Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 201
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 715
Защо бившият енергиен министър реши да влезе в обяснителен режим?
Когато човек е убеден в правотата на направеното, трябва ли да обяснява/показва какво точно е то и да убеждава, че е добро?
Много странно поведение имат политиците ни.
Струва ми се българските политици имат много какво да ни обясняват, не да ни се обясняват, а направо да отговарят на директни въпроси на хората. Даже не на журналистите, а на тези, които им плащат заплатите, привилегиите, охраната, и корупцията, включително. Даже и нея им плащаме. Но това е тежка тема. Колкото до Ал. Николов, не съм гледала/слушала, но проблемът с газа е толкова популярен и даже преексплоатиран, че всички са в истерия. Обвиняват Газпром, че е не просто компания, а оръжие за влияние и натиск. Точно по същия начин се употребява и проблемът с газовите доставки. Предполагам, че Николов още много ще го карат да разказва и да обяснява. А това, че през всичкото това време, докато се канят да си говорят и ни се обясняват, ние ще си седим без газ. Усилията отиват за политически цели, а не за практически - да се намери газ.

# 11 716
  • София
Аз не знам защо постоянно се споменава руския газ. Такъв няма да има, или поне не директно чрез Газпром, сигурна съм. И след всяко официално изявление, ще следва брифинг на засегнатите ли? Ама това е адски досадно. Disappointed

# 11 717
Скрит текст:
Защо бившият енергиен министър реши да влезе в обяснителен режим?
Когато човек е убеден в правотата на направеното, трябва ли да обяснява/показва какво точно е то и да убеждава, че е добро?
Много странно поведение имат политиците ни.
Струва ми се българските политици имат много какво да ни обясняват, не да ни се обясняват, а направо да отговарят на директни въпроси на хората.
Скрит текст:
Даже не на журналистите, а на тези, които им плащат заплатите, привилегиите, охраната, и корупцията, включително. Даже и нея им плащаме. Но това е тежка тема. Колкото до Ал. Николов, не съм гледала/слушала, но проблемът с газа е толкова популярен и даже преексплоатиран, че всички са в истерия. Обвиняват Газпром, че е не просто компания, а оръжие за влияние и натиск. Точно по същия начин се употребява и проблемът с газовите доставки. Предполагам, че Николов още много ще го карат да разказва и да обяснява. А това, че през всичкото това време, докато се канят да си говорят и ни се обясняват, ние ще си седим без газ. Усилията отиват за политически цели, а не за практически - да се намери газ.
Разбирам, но те не отговарят конкретно на въпросите или ако отговорят, след тях идват други, които ги оборват и така се влиза в един кръг на "обвинения и оправдания". Фактите са далеч и от едните и от другите. Един вид ни се представя едно говорене, което е безсмислено.
А когато МП не помни какво е казал вчера и днес казва друго просто става чудничко.

Нека тези, за които руския газ е "вреден" да се откажат от ползването му. Какво ги спира?

# 11 718
Mr. Smith, доказал си се като мислещ в моите очи Wink, нарича се  swap Simple Smile
Swap е възможен само ако може да се вкара в система с която имаме връзка. Гърците трябва да обърнат компресорна станция или да построят Александруполис. И двете не са факт. Турция суапови сделки не прави. Stuck Out Tongue Winking Eye
T.e. да разбирам, че колкото втечнен газ сме получили сме нямали начин да го получим Wink

# 11 719
Аз се ядосвах до едно време, но вече не. Само трепетно очаквам как здравите сили ще ни "оправят" този път - като при Жан Виденов, като в Тройната коалиция, че и преди малко, а и от днес за утре.
И генерално се чудя - дали цирковете през последните години са плод на някакви международни заговори или изтичането на кадри от България най-после е довело до наистина катастрофално ниво на капацитета ни да се управляваме? Като слушам мненията на хората, с които имам контакти, включително виртуално, май е по-скоро второто. Казано е: прост народ - слаба държава. Вие познавате ли лично лица, за които бихте казали: ето този искам да ме управлява? Това, което излиза на повърхността, което се допуска до повърхността, е или брутално корумпирано, или служи на Москва (за САЩ не споменавам, защото не го считам за проблем), или е тежко некадърно, или е някаква комбинация. Политическата класа се самоселекционира, така че никога да не е възможно да бъдем управлявани от компетентни, разумни и работещи за дългосрочните ни национални интереси хора. Ако допуснем, че такива изобщо съществуват - нещо, което дълбоко ме съмнява в последно време.

Това го виждам и в световен мащаб. Съжалявам, че тези смутни времена не раждат политици от ранга на Хелмут Кол, Маргарет Тачър и Роналд Рейгън. Само някакви бледи карикатури. Путин много правилно избра момента на нападне и до голяма степен подготви този момент - никога след ВСВ Западът не е бил толкова слаб.

# 11 720
  • Буркина Фасо
Цитат от Кирил Петков:

"...най-големият проблем на руския газ е,че може да бъде спрян по всяко време."

Точка по въпроса.
аналогично е с почти всяка стока от важно значение за народа.
арабеските решават да намалят добива на петрола и цените тръгват нагоре.  и обратното. гледат си интереса.
и никой не ги обвинява в ненадежност.
с металите е същото. с олиото ...Smiley

# 11 721
Сега е различно, защото сме пред спускането на нова Желязна завеса, дано не става нещо по-горещо. Тенденцията е за прекъсване на търговските връзки с онези от източната ѝ страна, какво остава за зависимости. Ние обаче сме тръгнали да работим точно в обратната посока. Пак от изток на завесата ли ще оставаме?

# 11 722
Ятото гълъби, предвождани от пилот на изтребител, ТРЯБВА да намерят доставки на газ, защото въпросът за тях лично е на живот и смърт, имиджово. И ще видим и чуем всякакви черни заклинания за ПП - за хаос, разтурия, потъване, неуредици и всичко възможно лошо в енергетиката. Вчера някой каза, че Сл. Трифонов за това е бутнал правителството, за да не изгърми от некадърност техният министър на енергетиката Ал. Николов - докарал положението до Майка плаче... Дали ще намерят газ не знам, но че ще има брифинги и пресконференции за уточняване и изясняване колко са зли, прости, корумпирани, престъпни и некадърни ПП, в това съмнение нямам. Възможно е Гешев да започне да им приглася.

Викаш България е Швейцария, пък тези нехранимайковци от служебното правителство лъжат ли лъжат.......
Само дето пропускаш една подробност - Кирил е този, който беше хванат в купища лъжи - минимум по 1 на ден. Гълъб Донев тепърва ще го видим

# 11 723
А как стана врътката с първите два танкера, които бяха разтоварени в Турция?
T.e. да разбирам, че колкото втечнен газ сме получили сме нямали начин да го получим Wink
Беше продаден на турската държавна компания и същите количества бяха купени от нея. Това не е суапова сделка. Т.е. цената на доставните количества е тази цена на която го продава Турция
Ако искаш LNG първо си осигуряваш инфраструктура и тогава търсиш доставчик. Обратното те поставя в позиция партер - имаш кораби които няма къде да разтовариш и всеки може да те ... ти извива ръцете.
По всеобщо мнение, сега трябва да потекат реките от мед и масло.
И това всеобщо мнение се основава на коя представителна извадка? Аз не виждам такива настроения освен сподастични постове от време на време чиято цел е по-скоро нескопосан опит да се омаловажи тезата на опонентите

# 11 724
А как стана врътката с първите два танкера, които бяха разтоварени в Турция?
Беше продаден на турската държавна компания и същите количества бяха купени от нея. Това не е суапова сделка. Т.е. цената на доставните количества е тази цена на която го продава Турция
Ако искаш LNG първо си осигуряваш инфраструктура и тогава търсиш доставчик. Обратното те поставя в позиция партер - имаш кораби които няма къде да разтовариш и всеки може да те ... ти извива ръцете.
По всеобщо мнение, сега трябва да потекат реките от мед и масло.
И това всеобщо мнение се основава на коя представителна извадка? Аз не виждам такива настроения освен сподастични постове от време на време чиято цел е по-скоро нескопосан опит да се омаловажи тезата на опонентите
Благодаря! Това осветлява много неща от газовия миш-маш който е забъркан в момента.

# 11 725
Шефът на "Булгаргаз": Дългосрочно може да се разчита само на втечнен газ
Перспективите пред България за подписване на нов дългосрочен договор за доставка са за втечнен газ. Това обяви пред БНТ Иван Топчийски, председател на съвета на директорите на "Булгаргаз"

# 11 726
Перспективите пред България за подписване на нов дългосрочен договор за доставка са за втечнен газ. Това обяви пред БНТ Иван Топчийски, председател на съвета на директорите на "Булгаргаз"
Вчера друго твърдяха от Булгаргаз - чакаме си газа от Газпром да ни го пуснат. Евентуално. Не е ли време да се подменят "меринджеите" там се питам?

# 11 727
Scream
А вчера ги плещеше за пробив в отношенията с Газпром....

# 11 728
Сега е различно, защото сме пред спускането на нова Желязна завеса, дано не става нещо по-горещо. Тенденцията е за прекъсване на търговските връзки с онези от източната ѝ страна, какво остава за зависимости. Ние обаче сме тръгнали да работим точно в обратната посока. Пак от изток на завесата ли ще оставаме?
Тя завесата си е завеса. Вече имаше такава, но тръбите и не само те, минаваха под/над нея. Какъв е проблема?
Как си го представяте това, пълна изолация на страна/и, при пазарна икономика?

# 11 729
Ако въобще някога се сдобием с българско правителство с топки, може да се преразгледа и транзита на Турски поток през България. Най-малкото да се позовем на форсмажор и да се индексират цените за пренос. Най-малко това. Ама може би само си мечтая, че ще има политици, които ще са загрижени за българския интерес.

Общи условия

Активация на акаунт