Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 321
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 685
Скрит текст:
Ако бяхте гласували за Герджиков, днес нямаше да има толкова жлъч.
Ама нали Радев ви беше знамето, и пътят, и истината, и живота.
Две години пишем, че не става, но нека ви  е по- добре осъзнаването с грешки. Сега ще го търпим дружно още 4 години, ще омете и омаскари всичките си опоненти.
И ще пребъде 😀

Еееее, недей така де - аз пък сега започнах да харесвам Радев. Добре че беше той, за да разкара тези ПП-та, пък и БСП-то погна. Е, вярно, че той ги доведе, но поне бързо осъзна грешката и ги разкара. Сега, ако успее и да им стопи електората, още повече ще ми хареса.

За протокола - на първите избори гласувах за Радев, на вторите - за Герджиков (протестно). Но сега се радвам, че си остана той. Герджиков нямаше да може да се справи - щеше да си трайка, да си бъде "обединител" и нещата щяха да стават още по-зле.
Не се знае.
Поне беше евроатлантик и не чак толкова амбициозен. Най- малкото, щеше да опитва с дипломация , а не с юмрук.
Не знам и аз, РР е толкова непредвидим и отмъстителен, че  продължава да разбива партии и да ги противопоставя.
За мен продължава да е загадка защо толкова се наточи срещу БСП.
За Пепе е ясно, КП си позволи да го назидава и да го учи, намерило се кой.
Това с БСП-то и аз не знам от къде тръгна. Ако някой може да обясни, ще му бъда благодарна. И не мога да разбера срещу цялото БСП ли е наострен или само срещу Нинова.

Защото Нинова му знае спатиите.
И между другото, така ненавистния Гешев нямаше да тръгне срещу него, ако нямаше причина. Обаче набързо скриха-покриха резилите и хоп, Радев пак в бяло.
А то целият му кръг са бивши ДС-та.

# 11 686
То пък един съд...
Ако ПП са оставили батак да се стягат на Радев понитата и да намерят газ, да ги видим колко стават. Ама не от Газпром, така и баба знае... Да се хващат да търсят газ у нас и да строят инфраструктура, по-добре късно отколкото никога.
Е то друг няма. Satisfied Въпрсът е, дали ще го купим директно от тях или от посредник с надценка.

Цитат
Да се хващат да търсят газ у нас и да строят инфраструктура, по-добре късно отколкото никога.
И да го направят до м. декември 2022г. Smiley Ще ме уморите от смях.

Писала съм да почват, пък когато стане - стане, по-добре късно, отколкото никога, а не да протакат още 20 години.

# 11 687
Ще чакам евтиния руски газ, че да цъфнем и да вържем.
Защо го чакате? Асен Василев каза, че повече руски газ няма да купуваме....Да не е излъгал?

# 11 688
Всъщност от Овергаз път твърдят трето. И защо не оставят на частните компании да търсят газ, Булгаргаз е прокси на Газпром. Надявам се гълъбите да се осъзнаят и ако искат наистина да свършат работа, да оставят търговци да се конкурират с доставки за България.
Да се, но Овергаз не иска само да търси газ у нас, иска да взима комисионни от всеки газ, който влиза в Бг.
В зората на демокрацията, а и доста след това плаща ме луди пари за газ, защото го доставяха като посредници Овергаз и Топенерджи. Естествено руски от Газпром, защото тогава имаше само една тръба.

# 11 689
Всъщност от Овергаз път твърдят трето. И защо не оставят на частните компании да търсят газ, Булгаргаз е прокси на Газпром. Надявам се гълъбите да се осъзнаят и ако искат наистина да свършат работа, да оставят търговци да се конкурират с доставки за България.
То това май е трети проблем Grinning . Изобщо нашите мениджъри са си направо меринджеи....при кризи се оказаха гола вода..

# 11 690
Ще чакам евтиния руски газ, че да цъфнем и да вържем.
Защо го чакате? Асен Василев каза, че повече руски газ няма да купуваме....Да не е излъгал?

Асен Василев вече не е никакъв. Новите очевидно ще направят всичко възможно да се върнем към договора с Газпром, следователно съвсем резонни са очакванията  за  много евтин газ, който да ни спаси от проблемите.
Иначе защо четем вече месец и повече  какъв ужас ни очаква без спрения газ.

Аз лично съм много обнадеждена, че тая зима топлофикацията ще ме топли евтино.

# 11 691
Цитат
Асен Василев каза, че повече руски газ няма да купуваме....Да не е излъгал?
Те казаха, че са успели за няколко месеца да направят диверсификация по отношение на газа, нещо, което никой друг не е успял.
Определено са сътворили повече от очакваното.
Пак ги изберете.

Последна редакция: ср, 03 авг 2022, 22:19 от Mama_Nana

# 11 692
То кой ли не се изреди да ни плаши. И партии, и специалисти.
Взех наистина да си представям как седим цялата кооперация на ретро газова печка в мазето и готвим в един казан чорба за децата и бабите 😀.
На свещи.

# 11 693
  • Пловдив
Не харесах Радев от първия път, а съвсем ми стана отблъскващ с поведението си по време на корона кризата. Triumph Успя да раздели народа, който и без това не е особено сплотен.

Но сега искам малко да се надявам, че това временно правителство ще взима по-компетентни решения и по-в името на народа.
Какво чухме от новия щаб:
- тези, които си знаем, че газ няма и няма ангажиран капацитет за тези танкери - нищо ново
- тези, които не искат да разберат до къде ни докараха пепетата, подигравателно коментират, че щели да работят денонощно. Ами заравяйте си главите и вярвайте, че купуват газ не от Газпром, а от официалния посредник на Газпром, защото не искат да плащат в рубли и правят мръсно на Путин. Сигурна съм, че едни хора взеха много пари. А пък на думи ще борят лошия ББ.

Има голяма национална представителност в щаба, което отчитам за плюс. Дано измъдрят нещо и успеят да решат не само проблема с количествата, ами и с цената. Защото ще стоим всички на студено, а и на тъмно тази зима.
Много хора наистина няма да могат да плащат парно, те и до сега изнемогваха, с новите цени - просто ще е убийствено. Като минат на ток ни чака режим на тока...

Все се надявах наивно РР да извади от ръкава 1 млрд куб. газ... Joy

# 11 694
Новите очевидно ще направят всичко възможно да се върнем към договора с Газпром, следователно съвсем резонни са очакванията  за  много евтин газ, който да ни спаси от проблемите.
Новите са служебни. Договорът с Газпром не е прекратен, а суспендиран поради неплащане. В правомощия на служебноте не фигурира сключване на дългосрочни договори. Това е задължение на Булгаргаз

Дори и да платят по схемата на Газпром, това ще кърпи положението до Декември когато изтича договора. След това "Ще видим какво ще стане"

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 01:57 от Анонимен

# 11 695

някъде по радиото казаха, че офертата е била до 27 юлии като крайна дата на 29-ми е трябвало да кажат приемат ли я. Кирето не се е обадил и офертата е пропаднала. така че да не се надяваме на тези 7 танкера.
Аз пък чух дата 18 август за потвърждаване на офертата от служебното правителство. Явно, че няма да го бъде това.

# 11 696
  • София
Булгаргаз имат ли правото да сключват дългосрочни договори?
Т.е хипотетично започнем да плащаме на Газпром, ще получим газ до декември. Без редовно правителство, дружеството има ли право самосиндикално да сключва такива договори - било с Газпром, Щатите, папата или някой др?

# 11 697
  • Варна

Къде живееш, че очакваш да нямаш ток? Ако е в Германия, може и да се случи, но у нас каква е връзката между тока (който масово изнасяме с огромни печалби) и евентуалната липса на газ?. В Бг няма производство на ток от газ Има мижави когенерации от тецовете за отопление, но са смехотворно малко.
Е, ся.. В  ТЕЦ-а на Доган три от шестте блока са на газ.

# 11 698
Защо бившият енергиен министър реши да влезе в обяснителен режим?
Когато човек е убеден в правотата на направеното, трябва ли да обяснява/показва какво точно е то и да убеждава, че е добро?
Много странно поведение имат политиците ни.

# 11 699
  • Варна
трябва ли да обяснява/показва какво точно е то и да убеждава, че е добро?

Защо не? Даже трябва да го правят по- често. Колко хора знаят и знаеха какво сме подписвали през годините, има хора които тази година разбраха за зелената сделка Simple Smile.Трябват повече разяснителни кампании и обществено обсъждане.

Общи условия

Активация на акаунт