Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 949
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 940
Аз не знам подробности, че не ме вълнува особено, ама наскоро една приятелка ми обясняваше, че детето еди кога си има изпит за прием в 1-ви клас. Но до колкото помня по английски беше изпита. Така че наистина има такива училища .

# 11 941
ПП-тата, ако ще да бяха най-перспективните и компетентните (каквито не са), имат непростимия грях да вкарат БСП във властта и да продължават да твърдят, че им били естествен съюзник. Оттам нататък всичките им движения са обречени на провал, дори и да предположим, че се водят от неосъдителни мотиви и имат капацитета да ги провеждат (което определено не е факт). Никога не мога да си дам гласа са партия, която управлява в коалиция с БСП - столетницата, която причини най-тежките поражения на България от Освобождението насам. Не знам как ги забравяте тези неща.

И за останалите никак не ми се пречупва съвестта да си дам гласа, а съзнавам, че трябва да подпомогна антирусофилския вот. Но чрез кого? Никога гласуването не ми е било толкова трудно.
Ами нямаше как другояче да стане. Не видях да им попречи по някакъв начин за силните ходове, които предприеха. Чърчил воюва със Съветския съюз и Сталин в обща коалиция, ти се гнусиш.
БСП-то ще го довърши Радев. Ако ти е толкова важно, гласувай за някоя от неговите партии. Laughing

# 11 942
  • Варна
Шилер е сдружение в 145 училище- Младост и се влиза с изпит. Елементарно е да се провери. Вместо насляпо да се отрича всичко, което пишат определени потребители.
Иска се участие в състезание тип олимпиада не изпит ПП. Изпит в първи клас е идиотизъм, но определено в случая не ставв въпрос за първолак.

# 11 943
  • София
Тест, както в НУКК
https://www.bg-mamma.com/?topic=1216940.105
Има помагала, има амбициозни родители, има издатели отговарят на търсенето.

Шилер е сдружение в 145 училище- Младост и се влиза с изпит. Елементарно е да се провери. Вместо насляпо да се отрича всичко, което пишат определени потребители.
Иска се участие в състезание тип олимпиада не изпит ПП. Изпит в първи клас е идиотизъм, но определено в случая не ставв въпрос за първолак.

# 11 944
# 11 945
Чърчил воюва със Съветския съюз и Сталин в обща коалиция, ти се гнусиш.

И ти си права донякъде. Само че ние бяхме част от цената на сделката с дявола, та не знам колко сме спечелили...

На ПП-тата единственият силен ход, който засега устоява, е вдигането на ветото за Македония. И това стана с помощта на ГЕРБ Angry А, забравих за руските шпиони. Ще видим дали няма да ги върнат и тях.

# 11 946
  • София
И военният министър Заков бе избран с помощта на ГЕРБ, клюките говорят, че призори на датата на гласуването КП ходил в Банкя.

# 11 947
Калинка, по принцип си права. Само че и ти търси връзки за болните си близки, така че нека не бързаме с хвърлянето на камъни, особено от удобно далечно място. Да, има много проблеми, не от днес. Корупцията и сивата икономика са чудовищни в България, особено в образованието и медицината. Но бая българи идват от чужбина да си направят изследвания и зъбите, нали. Или завършват тук и работят с дипломите си в чужбина. Не допринасят за решаване на проблемите. От чужбина вдигат телефона да търсят познати или плащат.

# 11 948
Хайде да посмалим малко емигрантското високомерие Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Корупция има навсякъде.
За милион и сто и петдесет и втори път да го кажа. Yum На Запад корупцията е доброволна,в България е принудителна.

# 11 949
  • София
Какво значи доброволна корупция? Макрон и Юбер?
А как родителите са принудени да плащат за прием в гимназия? Струва ми се, че възможностите за подкупи в образованието намаляват. Единна система за кандидатстване, сайтове, обявени балове, може би пак има начини, не е идеално, но не  е както преди, също система за кандидатстване в ДГ, в 1 клас, ясно определяне на заболяванията, които дават предимство, кои деца са със СОП  и т.н.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 14:09 от milka22

# 11 950
Естествено, че има ,но при нас е начин на функциониране  на държавата, а не изключение.

# 11 951
При нас има съвсем добре развита система за паралелно образование,чрез частни уроци и школи. И тъй като там се въртят не малко пари, често в сивия сектор, няма желание да се прави нещо в образователната система. Отделно са подаръците. Отделно купените по един или друг начин изпити и дипломи. Част от тези неща са и престъпления.
Здравната система също е облажила не един политик. И не един здравен работник преживява с допълнителни услуги, подаръци и пари в плик. 
Да, задължителна е тази корупция. И дълбоко вкоренена. Ако за катаджии и общински служители се възмущаваме, то за лекари и учители пускане специални теми дори. Колко, какво, кога. И това си е от време оно.
Но със сигурност не е само в България. Просто в другите страни става по малко по различен начин, по ред причини. Извървян е този път и е различно. Но има достатъчно информация.
И да, правят се постъпления в България да се променят нещата. Но със слагането на  родата и харема на Киро- ми не, не е това начина.

# 11 952
РФ сети за ответна мярка и изпраща наши дипломати обратно! Защо пак сега ли ?!
Случайно  ли трябваше да стане ,когато  служебното правителство  сбирщайн от разни комунистически дейци встъпви в длъжност!

# 11 953
Да не искаш да кажеш, че КП ги е респектирал преди Blush

# 11 954
Огромен процент българи са "искам честен политик", а при първа възможност засягащ лично семействата им, забравят думите си и по втория начин се сдобиват с нещо.

Вчера едно детенце на 10-11 години разправяше в центъра на София как родителите му платили да влезе в основното училище, че иначе нямало да издържи изпита. Със сигурност родителите искат честни политици.  А детето вече знае как стават нещата у нас. И със сигурност ще иска и то след 10 години честни политици.

Откога у нас в основнотоучилище се влиза с изпит, че не съм разбрала, измисляйте ги по-добре.
Ами точно във въпросното Шилер … принципно е някое си СУ, но така го знаят повечето, а и в лицея в Горна баня … има изпит точно за влизане в първи клас !!
Сега видях, че и milka22 е писала Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 19:53 от rady_plovdiv

Общи условия

Активация на акаунт