Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 692
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 12 075
  • Другата България
Газ, газ, газ - все едно няма други проблеми.. Не можем да сравняваме Унгария с 15-годишния си договор или Сърбия, която има още три до изтичането. Освен това погледнете колко домакинства в България са на газ. Извън София как стоят нещата? Според лаишкото ми мнение токът за България е много по-важен, както и фактът, че АЕЦ продава навън ток за по два милиарда годишно. Коя партия говори по този въпрос?
Никой, Лу.
Не само партия, и хората не се интересуват от нищо друго, освен от газ.
Здравеопазване, образование, социална сфера - нищо, всичко е газ, газ, газ и Русия.
Престъпленията, убийствата на възрастни хора и нашествието на пияни и дрогирани шофьори по пътищата стават ежедневие, абсурд след абсурд, никаква законност, никакъв контрол, но всеки си мисли, че е "застрахован", защото на него не може да му се случи.
Много жалка история, затова казвам, че си заслужаваме това, което ни се случва. Заслужаваме си и Копейкин, и Тошко, и Мая Манолова, и Кирил, и Бойко, и Пеевски - до един.
Хляб и зрелища - кого уволнили, защо го уволнили, кой с кого се снимал, с кого си легнал, вадят се някакви снимки, графики, сметки и линкове от преди години, сравняват се с нерелевантни такива, всеки в нета се изявява като последна инстанция и коректив обикновено по въпроси, от които си няма хал хабер понятие, но важното е да е в "хора", защото така е модерно. Бивши, настоящи, бъдещи - не можеш да разбереш кой какъв е и с кого е, защото политическите, а и не само окраски се менят по-бързо от мнението на ББ за Радев Blush. Интереса клати феса, не само на "горните етажи", ами и на най-"долните", и за пореден път "народа" си мисли, че всичко, което /ще/ се направи, ще е за него, само и единствено. Та нали предстоят и местни избори, при това съвсем скоро, на тях пък за какъв популизъм ще иде /на/реч.....
А ти за АЕЦ питаш......

# 12 076
  • In the land of Never Never
Ех, този интерконектор. Хубаво ще тръгне, и какво?Азерската газ изначално не ни е достатъчна. Че както се разбира и тяхната се оскъпила, "защото не бил готов интерконектора" - велика простотия. Оскъпява се, защото сме на зор. Другото ще е купуване на РУСКИ газ от други, което при всички случаи ще е по-скъпо, а и пак някакви зависимости ще формира.
И не пазарувайте от никъде без да харесвате продавачката и собственика, че иначе ще сте путинофили. Защо само за газа да важи, да не си го купуваме, защото не харесваме продавача.
Азерският също газ се разбра, че също е руски, те нямат достатъчно капацитет и купуват от Русия. Пак излиза по-скъпо, разбира се.
Да живее евролицемерието на просто кирето и компания, Ако и да плащаме повече, но важното е да покажем, че сме по-правоверни евроатлантици от всички останали, или както се казва, по-големи католици от папата.
Да не говорим за нивото на демокрацията в Азербайджан, но какво от това, всички останали диктатори са приемливи, важното е Путин да е зле. Той пък, напук, все по-добре изглежда и все повече печели.
Е, ква стана тя накрая? С нашите камъни - по нашата глава. Много мъдър държавнически подход, просто няма равен в света.
Илиан Василев много добре ги дава причинно - следствените връзки:
Е, от такива като този специалист, сме на това дередже. Все другите му виновни, успешно закопаха всички проекти, които можеха да направят България пръв производител на енергия и енергиен център на Балканите, а тези дето забатачиха всичко, изкарва че са направо спасители на България. Аман от наглостта на някои хора.

# 12 077
  • София
Glikoza моля, посочи какво конкретно са забатачили без да намесваш газ и инфлация!

# 12 078
  • Там,където се събуждам щастлива.
Калинка, по принцип си права. Само че и ти търси връзки за болните си близки, така че нека не бързаме с хвърлянето на камъни, особено от удобно далечно място. Да, има много проблеми, не от днес. Корупцията и сивата икономика са чудовищни в България, особено в образованието и медицината. Но бая българи идват от чужбина да си направят изследвания и зъбите, нали. Или завършват тук и работят с дипломите си в чужбина. Не допринасят за решаване на проблемите. От чужбина вдигат телефона да търсят познати или плащат.

Пари не съм давала никога. Затова и над 10 години не можех да си възстановя Къщата Паметник на Културата, защото очакваха пари под масата. Във всички инстанции.
И за болницата не съм давала пари. Да, търсих връзка за линейка, защото никой не искаше да дойде. Разкайвам се.
Не знам каква  връзка имат зъбите и правенето им. Този, който си плаща, може и на Луната да си прави зъбите.

А и  последните ти думи не се отнасят за мен. На мен Правителството на чуждата държава ми е платила и двете висши образования, така че с нищо не съм задължена тук. Освен с моралния дълг да поддържам живота на майка ми, че с нейната пенсия не може дори лекарствата да си купи.

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 00:51 от Kalinka

# 12 079
Газ, газ, газ - все едно няма други проблеми..
Eeeee, то ако преди избори не си напълним главите с глупости то кога 😁

# 12 080
Да, освен проблема с газа има и други важни проблем. Но газовият проблем у нас се превръща в лост за тотално политическо влияние на Русия, с доброволното съдействие на новодошлата власт. Да беше само търговски проблем - вярвам, че заинтересованите търговци ще се справят. Но виждаме как управляващата власт/както и Кирил Петков, упорито държат проблема в ръцете си и не го дават на никой! Киро ни дърпаше към САЩ. Радев чрез Донев ни тика отново в ръцете на Газпром. Повече от очевидно е след обясненията на ГДонев, пък и това с проверката на документите по Плана за възстановяване искало време, пък как азерският газ и той не бил сигурен, и там нещо си... акт 16... Това виждам - някой срещу добро заплащане е готов да ни тегли една майна и да ни подари барабар с бебетата и бабите отново на Русия! Ако Радев, който практически държи всичката власт в ръцете си, направи това, ще се почувстваме отново жалки, унизени и смачкани. Тогава и ония от РСМ ще ни се смеят в лицето и ще продължат да ни крещят отсреща, че сме "тъпи и прости татари". Че не сме татари, не сме, но за останалото ще са прави! Хем в унизително, хем в отчайващо зависимо положение - кой е казал, че Газпром е сигурен доставчик вече?

# 12 081
Днес направихме леко показно, без никаква подготовка и се събрахме над хиляда души пред президентстото.
Скрит текст:
И веднага започнаха уверенията, че няма да спират интерконектора и с Газпром нещата били само на теория.
За интерконектора, тъй като той е геополитическия конкурент на Турски поток /руски газ/. Днес Агенцията по вписване отказа вписване на надзорния съвет, заради това че имало разлика в изписването на имена на един от членоветеа  на различни езици. И забележете какво са поискали -решение на КЕВР?! /отъде накъде КЕВР ще дава мнение за идентичност на имена/ за това че изписането на различните езици /въпреки декларация от въпросното лице/ касаят едно и също лице. И това става след обаждане на въпросното длъжностно лице в Агенцията по вписвания от новите служебни лица /както са казали от "високо място"/. Има там една Любомира Ганчева, която е човек на довереното лице на рускоо външно разузнаване Румен Петков,член на газовия антикризисен щаб и бивш съветник на Радев, която разпространява слухове, че има много несвършена работа и документацията има пропуски. В такъв огромен проект на 180 км  винаги мога да намерят несъществени работи за доизкусуряване, но забележете нямащи отношения към функционирането на самия газопровод.
Има много съпътстващи дейности, които се изпълняват в момента ,включително такива, които можем да оприличим на рекет /Кметове/ да им се направят пътища, чешмички, инфраструктура.  
Работата по газопровода е свършена и този месец могат да започнат пробите. Рекетът може и да почака.
Познавам методите на действие на Русия, не случайно съм в черния списък.
Първо се питаха през Николай Павлов, в качеството му на служебен министър на енергетиката се опитаха да уволнят Теодора Георгиева, бивш шеф на българския участък на Набуко и човек с безупречна репутация. След като не успяха, благодарение на акционерната структура /БЕХ има само 50 процента и не може еднолично да налага решения.
След това пуснаха медийни хрътки, които да намират кусури в работата по интекрокетора. Разбира се проблеми бол, защото имаш фиксирана цена и никакви мегдан за корупция и рушвети.
Междувременно ДАНС проспа съзнателно опитите през олигарси да се забави проекта, чрез подставени лица и фирми на български олигарси, свъразни с Русия.
Накрая се появи Румен Петков, със селфитата от трасето, който внушаваше че нищо не става и проектът няма да стане. Той продължава атаките, защото има задачи за изпълнение.
Ще говоря отделно за ГЕРБ, но по същество Борисов нито един път не се е намесил за да се заинтерсува и да разчисти някакъв проблем. Нещо, което Кирил Петков промени и направи много.
Кабинетът на Радев/Донев има две задачи  първата е да забави интерконектора след 1 октомври заради чешмичките по трасето, и второ да реактивира договора с Газпром. Паниката, която създават около природния газ е тотално изкуствена. Но не искат да освободят пазара - има достатъчно газ и да доставят тези уж липсваши една трета от търсенето природен газ от конкуренти на Газпром, които могат да ползват новия интерконектор, а искат на всяка цена да ги запазят за руски газ.
За това дискредитират и интерконектора и конкурентите на Газпром.
Междувременно готвят да назначат без конкурс извършилия държавна измяна бивш шеф на Булгараз Николай Павлов /този заради когото не вкарахме цялото количество азерски газ/, за шеф на БЕХ, с идеята отново да разчисти ръководството на интерконектора и да наложи договор с Газпром.
Както казах днес беше просто репетиция за това което предстои. Точно както разконсипирархме и разлюбихме фейка ИТН, така и ще разлюбим и фейк Радев. Агентите на руско влияние нямат място на върха на държавата.
И да го светна - термина посредници е прилижим за хора, които са политици или несвързани с газовия бизнес, чието присъствие в хранителната верига, която раждат финансовитепотоци, е извън пазарната логика. Посредници на Газпром във времето са били и български президенти. Или иска да ни убеди, че тази страстна защита на интересите на Газпром е безплатна? Да, има имунитет, но той не е вечен.
Заповедта от Москва е да се спре на всяка цена интерконектора - ако трябва ще оранизират взривове, ще тровят, ще убиват, но интерконектора не трябва да бъде завършен.
Междувременно чакайте новини, че ДАНС и прокуратурата са влезли в компанията АйДжиБи, и са намерили изобличаващи документи /такива няма, разбира се и няма да ги представят/, но е важно да се генерира новина.

Ние сигурно ще сме първата държава отказваща да сключва договори за газ и чакаща друга да се омилостиви да й го пусне .
Не само, че копаем дъното, а за да е сигурно си мятаме отгоре пръста. Плюйте по Кирил и вярвайте, че всички ония дето ви докараха до тук и сега" благородно ви спасяват" ще ви върнат светлите дни, мне ще ви дозакопат.
Вярвайте си че ПП подпалиха войната, ограбиха държавата, че в тежка криза за Европа да не може да избута няколко месеца, вярвайте си, че ония закопали ви, ще ви спасят, рашката ще ви спаси. Поне като толкова милете за нея седнете да четете история, не оная от училищните учебници и още обичайте "вечните ни спасители" .
Прост народ, слаба държава, митрофановците в темата го доказват, всеки ден.

Ама съвсем без никаква подготовка. Само няколко призива във фейса. Протестът на фейсбукарите. JoyJoyJoy

# 12 082
Днес направихме леко показно, без никаква подготовка и се събрахме над хиляда души пред президентстото.
Скрит текст:
И веднага започнаха уверенията, че няма да спират интерконектора и с Газпром нещата били само на теория.
За интерконектора, тъй като той е геополитическия конкурент на Турски поток /руски газ/. Днес Агенцията по вписване отказа вписване на надзорния съвет, заради това че имало разлика в изписването на имена на един от членоветеа  на различни езици. И забележете какво са поискали -решение на КЕВР?! /отъде накъде КЕВР ще дава мнение за идентичност на имена/ за това че изписането на различните езици /въпреки декларация от въпросното лице/ касаят едно и също лице. И това става след обаждане на въпросното длъжностно лице в Агенцията по вписвания от новите служебни лица /както са казали от "високо място"/. Има там една Любомира Ганчева, която е човек на довереното лице на рускоо външно разузнаване Румен Петков,член на газовия антикризисен щаб и бивш съветник на Радев, която разпространява слухове, че има много несвършена работа и документацията има пропуски. В такъв огромен проект на 180 км  винаги мога да намерят несъществени работи за доизкусуряване, но забележете нямащи отношения към функционирането на самия газопровод.
Има много съпътстващи дейности, които се изпълняват в момента ,включително такива, които можем да оприличим на рекет /Кметове/ да им се направят пътища, чешмички, инфраструктура.  
Работата по газопровода е свършена и този месец могат да започнат пробите. Рекетът може и да почака.
Познавам методите на действие на Русия, не случайно съм в черния списък.
Първо се питаха през Николай Павлов, в качеството му на служебен министър на енергетиката се опитаха да уволнят Теодора Георгиева, бивш шеф на българския участък на Набуко и човек с безупречна репутация. След като не успяха, благодарение на акционерната структура /БЕХ има само 50 процента и не може еднолично да налага решения.
След това пуснаха медийни хрътки, които да намират кусури в работата по интекрокетора. Разбира се проблеми бол, защото имаш фиксирана цена и никакви мегдан за корупция и рушвети.
Междувременно ДАНС проспа съзнателно опитите през олигарси да се забави проекта, чрез подставени лица и фирми на български олигарси, свъразни с Русия.
Накрая се появи Румен Петков, със селфитата от трасето, който внушаваше че нищо не става и проектът няма да стане. Той продължава атаките, защото има задачи за изпълнение.
Ще говоря отделно за ГЕРБ, но по същество Борисов нито един път не се е намесил за да се заинтерсува и да разчисти някакъв проблем. Нещо, което Кирил Петков промени и направи много.
Кабинетът на Радев/Донев има две задачи  първата е да забави интерконектора след 1 октомври заради чешмичките по трасето, и второ да реактивира договора с Газпром. Паниката, която създават около природния газ е тотално изкуствена. Но не искат да освободят пазара - има достатъчно газ и да доставят тези уж липсваши една трета от търсенето природен газ от конкуренти на Газпром, които могат да ползват новия интерконектор, а искат на всяка цена да ги запазят за руски газ.
За това дискредитират и интерконектора и конкурентите на Газпром.
Междувременно готвят да назначат без конкурс извършилия държавна измяна бивш шеф на Булгараз Николай Павлов /този заради когото не вкарахме цялото количество азерски газ/, за шеф на БЕХ, с идеята отново да разчисти ръководството на интерконектора и да наложи договор с Газпром.
Както казах днес беше просто репетиция за това което предстои. Точно както разконсипирархме и разлюбихме фейка ИТН, така и ще разлюбим и фейк Радев. Агентите на руско влияние нямат място на върха на държавата.
И да го светна - термина посредници е прилижим за хора, които са политици или несвързани с газовия бизнес, чието присъствие в хранителната верига, която раждат финансовитепотоци, е извън пазарната логика. Посредници на Газпром във времето са били и български президенти. Или иска да ни убеди, че тази страстна защита на интересите на Газпром е безплатна? Да, има имунитет, но той не е вечен.
Заповедта от Москва е да се спре на всяка цена интерконектора - ако трябва ще оранизират взривове, ще тровят, ще убиват, но интерконектора не трябва да бъде завършен.
Междувременно чакайте новини, че ДАНС и прокуратурата са влезли в компанията АйДжиБи, и са намерили изобличаващи документи /такива няма, разбира се и няма да ги представят/, но е важно да се генерира новина.

Ние сигурно ще сме първата държава отказваща да сключва договори за газ и чакаща друга да се омилостиви да й го пусне .
Не само, че копаем дъното, а за да е сигурно си мятаме отгоре пръста. Плюйте по Кирил и вярвайте, че всички ония дето ви докараха до тук и сега" благородно ви спасяват" ще ви върнат светлите дни, мне ще ви дозакопат.
Вярвайте си че ПП подпалиха войната, ограбиха държавата, че в тежка криза за Европа да не може да избута няколко месеца, вярвайте си, че ония закопали ви, ще ви спасят, рашката ще ви спаси. Поне като толкова милете за нея седнете да четете история, не оная от училищните учебници и още обичайте "вечните ни спасители" .
Прост народ, слаба държава, митрофановците в темата го доказват, всеки ден.

Ама съвсем без никаква подготовка. Само няколко призива във фейса. Протестът на фейсбукарите. JoyJoyJoy
Подобни разсъжения ми отварят очите що сме на тоз хал Wink.

# 12 083
За този хал предупреждавахме още когато Радев за първи път вдигна юмрука, но тогава много се ерчехте. И продължавате да се ерчите. Няма лошо, аз съм взела пуканките. Никакви илюзии нямам, само скъпо платен сеир ще гледам.

# 12 084
За този хал предупреждавахме още когато Радев за първи път вдигна юмрука, но тогава много се ерчехте. И продължавате да се ерчите. Няма лошо, аз съм взела пуканките. Никакви илюзии нямам, само скъпо платен сеир ще гледам.

Не знам какво значи "ерчене". Аз на Радев номерцата ги хванах с Ковид-а още, а някои и по-рано, но след като му лъсна "натовския пагон" не вярвам да са остана мнозина слепци. То хубаво да гледаме, но някой трябва и да действа... "Дела трябват...."

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 08:46 от BacuTy

# 12 085
Аз все си мисля, че този сеир ние го плащаме, че и ни таковат. Така да кажа. Голяма радост, че падна правителството. Надявам се сега всички подскачат от светлото бъдеще и идващите по-високи цени.
Даааа, знам. Киро е виновен.Joy Не можа за 6 месеца да оправи България.

# 12 086
Аз все си мисля, че този сеир ние го плащаме, че и ни таковат. Така да кажа. Голяма радост, че падна правителството. Надявам се сега всички подскачат от светлото бъдеще и идващите по-високи цени.

Ми точно де, сеир дето всички ще платим прескъпо. Няма да има светло бъдеще, който и да дойде, но надеждата умирала последна, казват.

# 12 087
Почти цитирам О. Минчев - Газпром и Лукойл винаги са били хранилка за българската олигархия! Е, как по-ясно да се определи! Интересите са двустранни, така да се каже!

# 12 088
Анализ на Стража за това кой какво е говорил, правил и блокирал да се прави в отишлото си НС:
https://www.strazha.bg/blog/protsedurni-hvatki-v-nachaloto-na-47 … R8xXp7ydt4rj01ivU

# 12 089
Анализ на Стража за това кой какво е говорил, правил и блокирал да се прави в отишлото си НС:
https://www.strazha.bg/blog/protsedurni-hvatki-v-nachaloto-na-47 … R8xXp7ydt4rj01ivU

Бойко Борисов (БГ) и компания "милеят" за държавата. Правят всичко възможно да не се оправи!

Общи условия

Активация на акаунт