Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 233
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 14 520
  • Разпиляна във въображението
Интересно ми е понеже си говорим за спазване на закона, колко от вас например за остъклената си тераса имат  разрешително за строеж ?

Държа да припомня кой е закононарушител.
КС постанови: Указът за назначаването на Кирил Петков е противоконституционен

Закононарушител е този, който е подписал този президентски указ.
А този, който кандидатства за позицията знаейки, че ще наруши закона е невинен? Забравих, той многократно доказа, че може да нарушава закона, без никакви скрупули!
Повтарям си горния въпрос Wink.
Мога да посоча много други.
На Радев юристите са длъжни да ги изпипват тези неща, защотот КП е назначен, не е кандидаствал.
Личен резил е на Радевия екип.
Аз лично ако бях на мястото на Петков щях да съжалявам много за гражданството си...

Всъщност не са длъжни да проверяват дали му е вярна декларацията, или се лъжа? Имаше подобен аргумент.

Не мисля, че Петкова съжалява за гражданството. Животът му е тук и според мен наистина вярва, че може да направи нещо повече.

Сигурно сте чули за инциднета с полицаите и полицейското куче..... обаче не мога да разбера единият коментар на Касабова, тя каза, че такива проблеми и бежанска криза не сме имали, когато държавата се е управлявала от друг човек!?
Кой човек тя имаше предвид?  КП или Бойко?

Според мен, без да съм я слушала, е имала предвид Бойко. При него всичко бе по мед и масло. Нямаше мигранти, оградата си беше на място и пиле не е успявало да премине. А аз бих предлополжила, че каналите са плащали където трябва. Бойко трябваше да даде повечко пари и да направи една солидна ограда, както прави Гърция, а не онова смешно нещо.

# 14 521
В ефир директно казаха, че Рашков е неглижирал, ако не и повече, бежанската криза. С всички простотии по смяна на постове и ловнна вещици.
Което беше видно. Да си гони тоя и оня, но не за сметка на останалите дейности в държавата.

# 14 522
Интересно ми е понеже си говорим за спазване на закона, колко от вас например за остъклената си тераса имат  разрешително за строеж ?

А този, който кандидатства за позицията знаейки, че ще наруши закона е невинен? Забравих, той многократно доказа, че може да нарушава закона, без никакви скрупули!
Повтарям си горния въпрос Wink.
Мога да посоча много други.
На Радев юристите са длъжни да ги изпипват тези неща, защотот КП е назначен, не е кандидаствал.
Личен резил е на Радевия екип.
Аз лично ако бях на мястото на Петков щях да съжалявам много за гражданството си...

Глупости на търкалета. Още когато излезе скандала се коментираше, че президентът няма правомощия да проверява тези хора. Кирил Петков е декларирал, че всичко е наред. Как точно да го проверят от президентството? по какъв начин?

На другия ти въпрос - надявам се че не сравняваш сериозно един малък детайл като частна тераса със случай, когато човек който трябва да управлява цялата държава е назначен неправомерно. Във втория случай решенията, които могат да се окажат нищожни влияят на съдбите на милиони хора. Впрочем по случая с терасата може да се издаде решение за търпимост. В случая с назначаването на пост след невоярна декларация- не. Това са различни неща.

# 14 523
Дано МВР се задействат наистина, двама полицаи са убити. Наистина се чувстват безнаказани трафикантите.

# 14 524
Дано МВР се задействат наистина, двама полицаи са убити. Наистина се чувстват безнаказани трафикантите.
И не само трафикантите.
Прави впечатление, че напоследък новините са предимно за жертви - ПТП, домашно и не съвсем насилие и т.н. Ние, без война ежедневно даваме жертви.

# 14 525
годишно има около 600 жертви на ПТП-а. Обаче имам чувството че на журналистите им прави удоволстиве да съобщават лоши новини, за да си напомпат рейтинга. Защо никой не казва колко души се раждат всеки ден (освен на Нова година), а всички търсят умрелите?
Преди три години имаше годишнина за Самуил и четири конференции посветени на него. Всяка продължи часове наред. БНТ отрази едната в рамките на една минута, но иначе ни записа с лоши новини. Ежедневно се случват и добри новини, но никой не иска да ги отразява.

# 14 526
Да, после коментираха за Рашков. Но не беше ли именно Бойко, който направи този трафик възможен и улеснен.. не направи ли той и ДПС Капитан Андреево да е свободна зона за мигранти и дрога?

А това с кучето въобще не разбрах истина ли е, звучи абсурдно и безпричинно.

Има хора, които апелират  да се декриминализира миграцията и да се предоставят хуманитарни коридори за бягащите, за да се спрат гонките и съответно загубата на животи. Миграцията към Западна Европа няма да спре, а ще се търсят алтернативни канали.

# 14 527

Указът е подписан след предоставен набор от документи. Един от тези документи би трябвало да е декларация за притежаване само на българско гражданство. За декларирането на неверни данни се носи наказателна отговорност по чл. 313 НК
Точно така. Отговорността е изцяло на Кирил Петков.
Сега вече съвсем друг е въпросът, че Петков и като личност не става и тези неща са били видни като признаци още миналата година. Но каквото било, било, той е вече напълно бита карта, само още не го знае.

# 14 528
  • Другата България
Сигурно сте чули за инциднета с полицаите и полицейското куче..... обаче не мога да разбера единият коментар на Касабова, тя каза, че такива проблеми и бежанска криза не сме имали, когато държавата се е управлявала от друг човек!?
Кой човек тя имаше предвид?  КП или Бойко?
Разбира се, че не сме имали.
Живея на граница. Всъщност на две, едната е към страна членка на ЕС - Румъния, другата не - към Сърбия.
Работя на граница.
Хората на Росито Кирова, видна ГЕРБ-аджийка, и  на брат ѝ, съдружник на Таки, са едни от най-големите абсолютно легални каналджии на бежанци. И това се знае официално не само във Видин и околията, така че наистина проблеми с бежанската криза не е имало по време на ББ. Защото всичко ставаше съвсем нормално, по нормален начин, с подходящи плащания дори не "под масата" на когото и където трябва. И това не е само във Видин и областта Това е навсякъде, беше навсякъде, на всяка една граница има по една Роси Кирова.....
Всъщност, казаха ли вече, че и за тази двойна смърт са виновни ПП и КП? Или евентуално Рашков? За 6те си месеца управление? Че днес не мисля да гледам новини? Вероятно те са виновни и за проблемите по границите ни от повече от 20 години, за дупките в прословутата стена с видното участие на Валери Симеонов /а, забравих, че войничетата, които трябваше да я строят, работеха на частния му хотел.../, за липсата на високопроходима техника и остарялата такава, за липсата на наличен състав, и още, и още...но да, КП е виновен. И Рашков. А, и Радев и той.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 09:32 от Merri_An

# 14 529
Петков ме подразни не с това, че е сбъркал - човешко е да се греши - а с арогантното си поведение. На него му казаха, че Конституционният съд намира за недопустимо назначението му, той "Аз съм се съветвал с адвокати и те имаха друго мнение". Адвокатите разбира се са хубаво нещо, но не са непогрешими, а Конституционният съд е върховен орган, що се отнася до закона.
Излез и кажи "Сбърках, извинявайте", а не "Аз съм правият - законът греши, в Канада е не знам как си".  Може, ама тук е България. Ужасно арогатнтно поведение.

# 14 530
Считам за наглост в момента бивши вътрешни министри да се съгласяват и да дават интервюта по телевизиите. Трябва да мълчат гузни. Нито са укрепвали границата, нито са осигурявали полицията с необходимото през годините, стягане на редиците и т.н. Рейтингът на полицията не смятам, че е висок.

# 14 531
  • Другата България
Считам за наглост в момента бивши вътрешни министри да се съгласяват и да дават интервюта по телевизиите. Трябва да мълчат гузни. Нито са укрепвали границата, нито са осигурявали полицията с необходимото през годините, стягане на редиците и т.н. Рейтингът на полицията не смятам, че е висок.
Напротив, напротив.
Кога, ако не сега точно тази двойна смърт не следва да се използва като "предизборен трамплин" от подходящите хора? Звучи брутално, но идва в "точния момент". Точно затова днес не смятам да пускам ТВ и да слушам всякакви бивши нафталинени и жадни за нова слава екземпляри да сочат с пръст и да обвиняват при все, че има някои от тях, които са дори и с персонална вина. Толкова популизъм ще се лее, за сметка на два много "предсрочно" загубени живота. Почти като предсрочните избори, за много хора двете предсрочни събития ще са отъждествени вероятно. Но дали на някой ще му "пука"? Ден до пладне, до октомври. Борба за всяка хартийка от машината, дотогава тези млади хора ще са забравени. От всички тези, които днес и утре вероятно ще са съдниците.

# 14 532
Аз също считам че е редно да чуем и бившите министри. Плурализма налага право на различни гледни точки. Според Петков кабинета Борисов е виновен, според Борисов  -не е. Гълъб Донев намира състоянието на икономиката в хаос, а  Петков счита, че е дал шанс на България да върви напред.

Нека чуваме различни мнения, желателно - обосновани - за да можем да имаме база за сравнение

# 14 533
Бившият Терзийски - Рашков е виновен.

# 14 534
Скрит текст:
Аз също считам че е редно да чуем и бившите министри. Плурализма налага право на различни гледни точки. Според Петков кабинета Борисов е виновен, според Борисов  -не е. Гълъб Донев намира състоянието на икономиката в хаос, а  Петков счита, че е дал шанс на България да върви напред.

Нека чуваме различни мнения, желателно - обосновани - за да можем да имаме база за сравнение
Само с мнения не става. Мразя израза "трябва да се говори за това...".  Въпросът - какво се прави/ е направено по този и този проблем, остава висящ.
Наистина всичко е "от ден до пладне".

Общи условия

Активация на акаунт