Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 447 814
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 15 180
  • Разпиляна във въображението
ПП-тата са виновни за болницата, тунела под Шипка /вече си има изпълнителни и би трябвало нещата да се движат/ и т.н. Ясно Simple Smile

Докато няма прозрачност на поръчките, контролни органи, на които да се вярва и т.н., то сме "обречени" да започваме всичко отначало на всеки няколко месеца при лош късмет, или години при добър Simple Smile  Камитова и Шишков и сие + Василев прегледаха поръчките за ремонт и инхаус, предадоха документи към Прокуратурата, подготвиха се нови поръчки и дойде "брокера" Караджов. Той започна отначало - с проверка на поръчките за ремонт и инхаус. И някак не успя да пусне подготвените ОП за ремонтите и така се стигна до удължаване на старите неизгодни договори.

За детската болница също. Кацаров започна нещо за нея, Комитова излязоха със становище, че по закон и други, старата сграда не съществува и трябва да се събори. Дойде новата министърка и тя зяпочна със същото и отново се заговори за онази стара сграда, че била негодна и т.н. Ами негодна е. Доказано, не съществува изобщо в градските планове. Докога това ще го "откриват"?

Почти съм сигурна, че следващите министри ще започнат същото упражнение. От дадените по-горе примери - проверка на инхауса и договорите за ремонт на пътищата + проверка на парите, които се отпуснаха наскоро за общините Simple Smile

# 15 181
Аз не съм против това, което прави Русия и не се чувствам виновна за това. Украйна не ме интересува - проблема с Русия си е техен, не наш (на ЕС). Лошото според мен е, че целия ЕС го прие за наш и ни забъркаха в чужд спор, обричайки ни на икономическа криза и то точно след Ковид кризата, която достатъчно много щети нанесе на икономиките ни.
Проблемът на Украйна е и наш проблем и само пълен кон с капаци може да мисли противното.
Днес е Украйна, утре може да сме ние. Ама какво, ние веднага ще дадем на драго сърце Варна на Путин. "Варна не ме интересува, проблема с Русия си е техен, не наш (на софиянци, на бургазлии и тн)" - тогава ще се пишат подобни неща. Колко му е автономия на Донбас (под властта на Путин), колко му е автономия на Добруджа (под властта на Путин)...

Несериозно е да се прави сравнение между държава член на ЕС и НАТО, каквато сме ние и държава, която е извън тях, каквато е Украйна.

Не съм съгласен. Едно че по жизнен стандарт изоставаме от държави които не са членски на ЕС (Швейцари, Турция, Израел), Второ че НАТО не е гаранция, щом Руската федерация заплашва с ядрено копче.ИЗлиза, че ако на свой ред нямаш ядрено копче си под перманетна заплаха, т.е. това включва и Германия и Италия - всички държави на изток, юг и север от Франция.

Мириел за болницата - още преди тридесет години имаше протести, да стане детска болница - и нищо на стана. Не може механично да се обединяват болници, университети и пр. Кой трябва да се откаже от директорското си място? А оборудването на едната болница ще се запази ли като се премести в Новата. По-добре да се отчуждят терени, тези болници да отидат на други места, а тук да се изгради трета- Детска болница

# 15 182
Не следя много въпроса за детската болница ама толкова ли няма един общински терен, на който да вдигнат една болница??? Какво толкова се чудят 3 десетилетия ...

# 15 183
Тъкмо ми се налага пътуване до Русе... с влак направо е за пеша. А да не говорим Варна-Асеновград...

# 15 184
планиран и недовършен ЖП път за бърз достъп на съветските войски до Турция.
Аз съм го виждал с очите си. А Вие само на снимки. Мога да Ви заведа до двата края на незавършения строеж. Южната част е лесна, но северната има около 2.5 часа път с преминаване на река. Пеша. Интересно е да се види.

Сега може ли да обясните на всички участници какво общо има един проект от времето на социализма със съвремието?

Освен преднамереното споменаване на Русия...

# 15 185
Не може ли да се завърши този проект? Почти готов? Да си минава влак от там?Не го знаех.

# 15 186
Икономически е неизгоден. Ако по някаква причина интересът за пътникопоток между Варна и Бургас рязко се увеличи има логика. Иначе ....е само проект.

Тунелът е почти готов. Нищо друго няма...

Това е от началото на северната страна

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 20:54 от Анонимен

# 15 187
Аз съм го виждал с очите си. А Вие само на снимки. Мога да Ви заведа до двата края на незавършения строеж. Южната част е лесна, но северната има около 2.5 часа път с преминаване на река. Пеша. Интересно е да се види.

Сега може ли да обясните на всички участници какво общо има един проект от времето на социализма със съвремието?

Е колко пъти да напиша?

Изхвърлени в канала пари, които са дадени, защото Русия е поискала така, а България слушка? И това поведение се възпроизвежда в момента.  
С реактор, за който се знае, че няма да стане, но се поръчва, умишлено саботира арбитражът и милиардчето се дава на русия, щото на България й е излишно.
С тая газова тръба, построена да си води скапаната война, за наша сметка, че и без изгледи за възвращаемост, щото сърбите нещо се поусетиха, че Русия и на тях може да им врътне кранчето?
Пък нещата, които не са публични, чет нямат сигурно.

# 15 188

Е колко пъти да напиша?

Изхвърлени в канала пари, които са дадени, защото Русия е поискала така, а България слушка? И това поведение се възпроизвежда в момента.  
С реактор, за който се знае, че няма да стане, но се поръчва, умишлено саботира арбитражът и милиардчето се дава на русия, щото на България й е излишно.
С тая газова тръба, построена да си води скапаната война, за наша сметка, че и без изгледи за възвращаемост, щото сърбите нещо се поусетиха, че Русия и на тях може да им врътне кранчето?
Пък нещата, които не са публични, чет нямат сигурно.

Ако я нямаше тази газова тръба /Балкански поток/,  дето уж специално за Русия бил построен,  сега от къде щеше да влиза американския газ,  който Турция ни разгазифицира?

# 15 189
  • Буркина Фасо
Не следя много въпроса за детската болница ама толкова ли няма един общински терен, на който да вдигнат една болница??? Какво толкова се чудят 3 десетилетия ...
при постоянен спад на раждаемостта в БГ няма да се напълни болницата. Smiley
а и защо в Сф да я построят ?

# 15 190
София има най-много жители, а  и това  е до специалисти, може да канят светила за особено  специфични случаи. Сега има добри на различни места ,но няма на едно място ,където да влезе дете  и да бъде  проследено докрай. Не са спрели да лекуват деца,  можеше правителствената да стане детска ,на добро място е  и  доста оборудвана, но не можели да местят персонала другаде.

# 15 191
  • Буркина Фасо
София има най-много жители, а  и това  е до специалисти, може да канят светила за особено  специфични случаи. Сега има добри на различни места ,но няма на едно място ,където да влезе дете  и да бъде  проследено докрай. Не са спрели да лекуват деца,  можеше правителствената да стане детска ,на добро място е  и  доста оборудвана, но не можели да местят персонала другаде.

от Тутракан или Малко Търново направо ще им е кеф да пътуват до Сф.
всички в столицата да се преместим ?
ако е добро заплащането специалистите сами ще се преместят в болницата дори и в пустинята да се намира.

# 15 192
  • Пловдив
Делян Добрев предизвикал АВ на дискусия за ценообразуването на газа, АВ отказал.
Защо отказва? Защо не излезе и да обори този "лъжлив и компрометиран" гербаджия и да натрие носа на Борисов?

Яснота за газа няма да има. Не е изгодна май за никого. Така е най-удобно за всички да си ръсят опорките.

# 15 193
Делян Добрев предизвикал АВ на дискусия за ценообразуването на газа, АВ отказал.
Защо отказва? Защо не излезе и да обори този "лъжлив и компрометиран" гербаджия и да натрие носа на Борисов?

Яснота за газа няма да има. Не е изгодна май за никого. Така е най-удобно за всички да си ръсят опорките.
И що трябва  да им пада до нивото.
Добрев  нали  апусна политиката Wink що не ни поканк на дебат по този въпрос

# 15 194
  • Пловдив
BacuTy, не се разбира какво питаш или казваш. Въпросът ми за АВ е риторичен.
Ясно е, че няма да излезе, защото са понаа..али положението.

Защо Добрев да е напуснал политиката?  Всеки ден се вихри с таблиците в разни ефири, водач е на листа на ГЕРБ за Хасково...

Общи условия

Активация на акаунт