Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 447 407
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 15 630
Може би трябва да се отиде до Гърция, руснаците плануват бум на цените:

"Цената на газа в Европа може да надхвърли 4000 долара за 1000 кубически метра през тази есен и зима, заяви в сряда изпълнителният директор "Газпром" Алексей Милер, цитиран от руските агенции ТАСС и РИА Новости"

# 15 631
  • Пловдив
Аз съм останала с впечатление, че и Гълъб Донев и министърът на енергетиката не говорят в разнобой. Просто защото нищо ясно не казват. Все си мисля, че руснаците ще пуснат газ на Радев.
Слушах пресконференцията на ГЕРБ. Тръгнали са с конкретика (стъпки, програма) и всеки ден изнасят предложенията си в различни ресори. Май се мъчат да правят по-позитивна и смислена кампания.
Накрая се появи Бойко и развали цялата работа. Joy
Преди това Христо Иванов слушах и той е по-обран в изказа си.

Знам, че не звучи приятно, но трябва да се преглътне, че ГЕРБ все още има влияние и то голямо.  ДПС също отново ще е солидно представена. Възраждане ще дръпне.
Това е положението.

Или "избори и Радев" или компромиси.

Аз така виждам политическата ситуация.

# 15 632
  • София
milittana, доколкото си спомням, не ние ги свалихме от власт. Те си се самосвалиха, посредством коалиционните си партньори, от алчнотия и слугинаж, чудеха се коя поръчка по-напред да преизпълнят.

# 15 633
Да бе, не може да прескочим американците, частните им фирми ,дето имат ресурса да добиват.
 Сега ще си открием техниката на добив и почваме държавно и потича газ.
  Нали е винаги така,  особено за големи дейности, сложни, добива който може и има опит, инструментите. Какво и е лошото на концесията, има договор добитото да се изкупува от нас и точка.
 Като дивни балканци, в-то е за благозвучие искаме да не плащаме ,да е евтино, да печелим, сякаш ако случайно държавата българска добива, директно в джоба ни влиза печалбата.

Скрит текст:
Руски компании няма да добиват, ясно е , те научиха по нещо,  научиха ги и им дадоха технологии, ама ето ,части няма сега.
 Нека е някоя английска компания, пък ако има  и турска - става, нямам против. Всичко е частно в сектора.
 Даже в Русия беше, ама падат от прозорци и  потъват , докато не дарят  каквото имат.
Нищо не казват имал ли е акции този последния паднал от високо или вече няма. Не вярвам само тъй да падат без ползи.

И имам въпрос - с какво се занимава министерството на  промишлеността например, освен да отчита дейност, къде са мините,  залежите кой разработва, кому оказват давление да не прави нищо за енергийна независимост, някой да знае?
 И като изключим счетоводството , чистачките и шофьорите, каква  е дейността на  тези министерства?
 Няма да питам за социалното ,то ще измисли някаква дейност.
Защо обаче да е шистов, някъде в Северна БГ, а не от морето. Пак ще е на концесия /най-вероятно/.
В коя европейска държава се добива шистов газ?

# 15 634
Прав беше обаче за едно - Възраждане набират такава скорост, че като нищо може и ПП да изместят от втората позиция. Докато народа е зает с газ, газ, газ, и отново газ, Костадин си плете кошницата, по три пъти преплита.....
Е това ще е най-големият майтап, да се сдобием с проруско/прокремълско ръководство на България през 2022г..Smile..То всъщност не е смешно, ами по-скоро е трагично и е възможно най-лошата опция от всички..Wink.

# 15 635
  • София
Ами ако от сутрин до вечер  ивайло мирчевци и георги ганевци ни повтарят проруско и прокремълско, Газпром, европейски ценности и прочие клишета, нищо чудно да осъмнем с Възраждане на първо място.  Защото пренатягането на една пружина води до скъсване.

# 15 636
  • Разпиляна във въображението
Газовият терминал в Гърция вече е с удвоен капацитет. Само че трябва някой да отиде до Гърция и да говори с гръцките представители за това да имаме осигурени слотове. Работата на енергийния министър е не просто да отиде, а ако трябва да спи пред вратата на гръцкия си колега, докато не осигури слотовете”. - Ивайло Мирчев

https://nova.bg/news/view/2022/09/01/381407/%D0%BC%D0%B8%D1%80%D … 0%BE%D0%B2%D0%B5/

Мирчев да вземе да е по-конкретен - кога са продадени възможностите на увеличения Ревитуса?

Служебният министър вече изброи с кои фирми и държави се разговаря. Радев отиде при арабите. Какво повече?

Надявам се на редовен кабинет Simple Smile

# 15 637
buttercake, по какво разбра, че ПП не краде? светила си им та знаеш?
Виж, аз не съм им светила, но за мен най-голямото доказателство, е когато мафията ги свали, чрез ДПС+ГЕРБ+ВЪЗРАЖДАНЕ И СЛАВЧОВЦИТЕ.
Не съм наивна и вярвам, че не е случайност това, особено след Кап. Андреево и Газпром + дето принудиха Лукойл да плати данъци.
Аз лично не съм разочарована (както и моите близки и познати).
Хората вече не ги е страх открито да застанат на страната на Украйна и да са против "пишман освободителите". Речта на Асен Василев, че Украйна ще победи възроди народа. Ние също копнеем да се освободим от примката на руската енергийна зависимост. Това е копнеж на българите, трупан с години съветски гнет.

# 15 638
Скрит текст:
buttercake, по какво разбра, че ПП не краде? светила си им та знаеш?
Виж, аз не съм им светила, но за мен най-голямото доказателство, е когато мафията ги свали, чрез ДПС+ГЕРБ+ВЪЗРАЖДАНЕ И СЛАВЧОВЦИТЕ.
Не съм наивна и вярвам, че не е случайност това, особено след Кап. Андреево и Газпром + дето принудиха Лукойл да плати данъци.
Аз лично не съм разочарована (както и моите близки и познати).
Хората вече не ги е страх открито да застанат на страната на Украйна и да са против "пишман освободителите".
Речта на Асен Василев, че Украйна ще победи възроди народа. Ние също копнеем да се освободим от примката на руската енергийна зависимост. Това е копнеж на българите, трупан с години съветски гнет.
Ти бъзикаш ли се с ПП, в частност с АВ или се опитваш да си им застъпник? Thinking

# 15 639
  • СИ
Може би трябва да се отиде до Гърция, руснаците плануват бум на цените:

"Цената на газа в Европа може да надхвърли 4000 долара за 1000 кубически метра през тази есен и зима, заяви в сряда изпълнителният директор "Газпром" Алексей Милер, цитиран от руските агенции ТАСС и РИА Новости"

Дори и 5 хиляди долара да стане газта, руснаците какво ги топли това? Като имат спадащи обеми на доставки, могат само да стоят и да гледат как докато Европа плаща по-скъпо, в същото време си реорганизира доставките. Лично аз не се съмнявам, че газовата истерия както започна, така и ще свърши.

# 15 640
Нас ни вълнува. Накрая, както каза Лена, ще се окаже, че са договорили 4 пъти по-евтин газ от руския.Sunglasses

# 15 641
По-назад в темата прочетох, че вече имало фабрики за тролове /някакви там анализатори на демокрацията го установили/. На газ ли са тия фабрики, на алтернативни източници ли?
Нещо не си успял да интерпретираш правилно информацията..Кремълската пропаганда и конспирации се разпостраняват основно чрез руските медии и телевизии, руски сайтове като RT, Sputnik, Первый канал, rubaltic.ru, geopolitica.ru и чрез тролове / лица, разпространяващи тази пропаганда с цел заблуждаване и въздействане в/у мисленето на потърпевшите хора. Извън Русия тази пропаганда се разпространява чрез проруски сайтове, издания, партии и свързаните с тях лица...За Русия е ясно че населението вярва във всички тези глупости, с които ги облъчват ежедневно....Но за съжаление обаче и България отдавна е превърната в опитно поле за руската пропаганда и още по лошото е че и тук има и хора които вярват във всичко това..Wink.
Така че фабриките, не само че ги има, ами и  си работят много сериозно..Simple Smile)

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 17:17 от Тигър.

# 15 642
Bacu, кръжеше КП с правителствения самолет до Солун, вярно, ама за други дейности, не за слотове. Simple Smile
В последното интервю, което слушах на Росен Христов в сутрешния блок на НОВА, водещата му зададе въпроса така : Не трябваше ли премиера, вие, президента, ако ще патриарха да се качат на правителствения самолет и да отидат в да договорят слотове.
Думите на Христов бяха : "Кой Ви каза, че не е направено ?"
Направи внушение, че са направили всичко по силите си....

# 15 643
А ето, че и още някой си мисли това, което писах сутринта.
Откъде ще дойдат толкова гласове сега за ПП, като просто няма откъде. Или проучванията са манипулирани, или хората неискрени, или .. не знам и аз.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02EuQygEK36LTFP … p;mibextid=kchjpu
Д. Божилов:
“Гледам разни прогнози за изборите. Всичко хубаво ама едно нещо не ми се връзва. Всички социолози слагат ППкато втора политическа сила. При тях е ясно - плащаш си и пръв може да те изкарат.

Но за да се случи има един интересен въпрос. ПП на предишните избори взеха 670 хил. гласа. Шансът да получат сега повече е абсолютна глупост. При тях горе долу конфигурацията на вота беше, че взеха поне 150-200 хил. гласа от хора, които подкрепят Радев. При настоящата ситуация поне 90% от тези гласове няма да отидат при ПП-тата (част от тях ще отидат към Янев, част от тях няма да гласуват, вероятно някои ще отидат при БСП, а вероятно и към Възраждане). Втората група която беше също около 200 хил. бяха хора гласували за Славчо. Това е плаващ вот, в основата си протестен и една никак не малка част ще се разсее, като част от него ще отиде към Възраждане, друга евентуално към Янев. Така че и тук имат една фира от минимум 50-60 хил. гласа. Третата група беше от разочарования малък и среден бизнес, от хора с прилични доходи, които бяха недоволни от ГЕРБ. Това също са едни около 150-200 хил. души. При постигнатите от Кирето и Асен резултати във вид на огромна инфлация, сериозно повишаване на осигурителната тежест, сериозно намаляване на чуждите инвестиции и лоши прогнози за бъдеще голяма част от тези хора са силно ударени персонално по джоба им. При тях в най-добрия случай доходите им са се увеличили леко, но инфлацията е олекотила спестяванията им значително. Колко от тези хора ще повторят вота си не знам, но от познати, които са им се вързали мисля предния път разбирам, че няма да се излъжат пак.

Останалата част от гласувалите за тях са бивши жълтопаветници, гласували за ДБ и българи от чужбина. Колко от българите в чужбина ще си дадат зор пак да ходят да подкрепят Киретата е неизвестно, но вероятно ще са по-малко отпреди.

При това положение на ПП-тата им се губят оптимистично едни минимум 200 хил. гласа (честно казано реално сигурно са към 300). Та питанката е откъде ще дойдат? Защото потенциалът им за набиране на гласове е доста скромен. Вероятно ще придърпат още някой и друг глас от Славчо , но той и без това няма много, та оттам максимумът да вземат е 70-80 хил.. Отделно могат да дръпнат още някое гласче от ДБ, които са на ръба, но и там потенциала не е повече от 20-30 хил. гласа.

Та при това положение откъде идват тези прогнози, че тия едва ли не ще си повторят резултата, че и ще го надградят?”

# 15 644
  • СИ

... ... При постигнатите от Кирето и Асен резултати във вид на огромна инфлация, сериозно повишаване на осигурителната тежест, сериозно намаляване на чуждите инвестиции и лоши прогнози за бъдеще голяма част от тези хора са силно ударени персонално по джоба им. При тях в най-добрия случай доходите им са се увеличили леко, но инфлацията е олекотила спестяванията им значително. ...

Сериозно повишаване на осигурителната тежест?! Наистина ли? И с колко, че ми стана интересно? Може ли конкретни стойности и проценти? ДОД, ЗОВ, ТЗПБ... С колко процента се повишиха вноските за осигуряваните лица и тия за сметка на работодателите? Нарочно питам, защото смятам, че с този пост се лъже директно. Реално няма повишаване на осигурителната тежест.

До всички, които четата коментарите в тази тема. За пореден път хващам jasmin tea в лъжа. Просто да го имате в предвид. Предполагам, че просто няма какво да ми отговори.

Общи условия

Активация на акаунт