Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 447 407
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 15 555
Фючърсите за Q4 за транспорт гонят 120к на ден. За какво Шениер ще лапа на 25к? По калкулации на Фейсбук експерта със 175 евро на мегават.

Къде има офертата, че българската страна е приносител на правото на опцията, а не е обратното? Оставяме настрана липсващите слотове...щото то и това може да го има в опцията, но да не изпадаме в подробности.

# 15 556
  • Другата България
ББ с нова палачинка.
След изборите вижда най-реална коалиция на ГЕРБ с....ДБ.
Те някакси така, най-много му импонират.
Мдаааа, каква оферта към ХИ, сега един месец да не може да спи човека от мисли къде ще му е най-удобно да се намести, и с кого. Пък и КП го отряза, има да му връща.....
Прав беше обаче за едно - Възраждане набират такава скорост, че като нищо може и ПП да изместят от втората позиция. Докато народа е зает с газ, газ, газ, и отново газ, Костадин си плете кошницата, по три пъти преплита.....

# 15 557
Фючърсите за Q4 за транспорт гонят 120к на ден. За какво Шениер ще лапа на 25к? По калкулации на Фейсбук експерта със 175 евро на мегават.

Къде има офертата, че българската страна е приносител на правото на опцията, а не е обратното? Оставяме настрана липсващите слотове...щото то и това може да го има в опцията, но да не изпадаме в подробности.

Добре, със същия успех мога да ти задам  върпоса - азерския газ защо е на твърда цена, а не зависи от спот пазара.
И по отношение на офертата, ако беше толкова "ялова" Булгаргаз и СП защо не излезе с детайли по нея ?

# 15 558
  • София
Петков: Против сме добива на шистов газ в Добруджа
https://novini.bg/bylgariya/politika/735851

"Хидравличното разбиване на територията на Добруджа носи повече рискове. Не мисля, че е удачно от САЩ да ни дават съвети по този въпрос. Ние сме за диверсификация на енергийните източници. Да правим хидравлично разбиване в житницата на България сме категорично против", добави Петков
Леле, това направо не е за вярване. САЩ мислят да сме газов хъб, Петков мисли за рисковете. Какъв е този рязък завой?

Скъпи форумни избиратели, това се нарича предизборна кампания! Обяснявам: преди изборите е против, но след като го изберете, ще направи обратното в името на "диверсификацията на енергийните източници". Бай Харвард на американци не отказва. Тоя филм сме го гледали милиони пъти - когато политик говори преди избори, слушай думите му и ги извъртай наобратно защото в момента той казва това, което искате да чуете, а не това, което той мисли да направи. И по дефиниция неговите намерения почти никога не съвпадат с народните желания.

По-назад в темата прочетох, че вече имало фабрики за тролове /някакви там анализатори на демокрацията го установили/. На газ ли са тия фабрики, на алтернативни източници ли? Прочетох и, че проруските тролове станали по-агресивни напоследък. Сега като се замисля напоследък се засили агресията на така наречените евроатлантици и привърженици на ПП/ДБ. Редовно най-агресивните в дадена дискусия се оказват именно от техните редици. Излиза, че те са руски пропагандни машини - ако вярваме на Центъра за нещо си или както там се казваха. Мистерията е разбулена! Ей, отдъхнах си, че открихме тия прословути тролове, дето постоянно ми ги размятат при всеки спор!

# 15 559
  • Street of Dreams
"Център за изследване на демокрацията".

# 15 560

Добре, със същия успех мога да ти задам  върпоса - азерския газ защо е на твърда цена, а не зависи от спот пазара.
И по отношение на офертата, ако беше толкова "ялова" Булгаргаз и СП защо не излезе с детайли по нея ?

Въпросът е по-скоро не "защо" са твърди, а "дали".  Доста е разнопосочна информацията. Доколкото разбирам, има известно неголямо количество не на твърда, но на обвързана с петролните деривати цена по стар дългосрочен договор, оттам нататък благодарение на някакви анекси цената е свързана със спот-пазара, независимо откъде влиза в България /интервюто на Аталай, което до момента никой не обори няма да пускам за 3-ти път/.   Количествата по евентуални нови договорки с Баку пък със сигурност са на пазарни цени според бившия енергиен министър  Александър Николов, на когото пък азерския газ явно му се е видял скъп.
https://business.dir.bg/pazari/azerski-gaz-v-poveche-mozhel-da-s … -na-pazarna-tsena

# 15 561
По същество исках да кажа, че една т.нар. оферта има свои начин на ценообразуване и обикновено би следвало да е по-привлекателна от "пазарните цени".

# 15 562
Имаш предвид всичките 25 човека, които стоят отпред? За толкова ли стигнаха парите или другите просто още не са се върнали от морето? Стига моля те, това е несериозно.
Аз на 24.08.22 видях хиляди протестиращи срещу опитите на СП да ни направят отново зависими от Газпром и в подкрепа на Украйна

А иначе всеки ден хората си протестират под прозорците на руският ни президент.
Ако обичате вие протестиращите сега предложения прозореца на Радев да я плащате цената  която не ви интересува, само да не е на Газпром. Аз претенции нямам.
А дано, ама надали.

# 15 563
Имаш предвид всичките 25 човека, които стоят отпред? За толкова ли стигнаха парите или другите просто още не са се върнали от морето? Стига моля те, това е несериозно.
Аз на 24.08.22 видях хиляди протестиращи срещу опитите на СП да ни направят отново зависими от Газпром и в подкрепа на Украйна

А иначе всеки ден хората си протестират под прозорците на руският ни президент.
Ако обичате вие протестиращите сега предложения прозореца на Радев да я плащате цената  която не ви интересува, само да не е на Газпром. Аз претенции нямам.
А дано, ама надали.
А вие сигурни ли сте, че ще си плащате по договора с Газпром ?
Цените следиш ли на борсата как се движат Wink.

# 15 564
Петков: Против сме добива на шистов газ в Добруджа
https://novini.bg/bylgariya/politika/735851

"Хидравличното разбиване на територията на Добруджа носи повече рискове. Не мисля, че е удачно от САЩ да ни дават съвети по този въпрос. Ние сме за диверсификация на енергийните източници. Да правим хидравлично разбиване в житницата на България сме категорично против", добави Петков
Леле, това направо не е за вярване. САЩ мислят да сме газов хъб, Петков мисли за рисковете. Какъв е този рязък завой?
Този рязък завой се нарича предизборен популизъм, мхм..😇
ББ и него го тресе същото, но е силно разкъсан : от една страна изискванията на вашингтонските бащици, а от друга - народняшките тежнения, които му идват отвътре. Затова единия ден е за преговори с Газпром, а на другия - за пълната им забрана чрез закон. Не е лесно да си в такъв разкрач, за да угодиш на всички. 🤪

# 15 565
  • Пловдив
jasmin tea, развесели ме рано сутрин с описанието на Вожда на народа. Joy Трудно е, ама трябва да му се признае, че е виртуоз да седи на три-четири стола едновременно - ЕС, Хамерика, Русия, Турция, че и Македония.

# 15 566
"Център за изследване на демокрацията".
Поредната НПО, която храни някои писачи.

# 15 567
24  часа са поръчали на тренд да направят социологическо проучване
ето данните
Герб - 24,4
ПП - 19,6
ДПС  -10,6 (битката за третото място ще се реши с гласовете от чужбина)
Възраждане -10,3
БСП - 8,6
ДБ - 7,3
Български възход 4,5
----
ИТН - 3,9
----
не съм писал Мая, воеводите и пр. защото са далеч от целта.

като цяло това е първото социологическо изследване от много време, което не ме изненадва. ПП са в спад, БСП - също - стават пета политическа сила. Мисля си обаче че "ножицата" между Възраждане и БСП ще се увеличи  -и не в полза на БСП.

# 15 568
  • Буркина Фасо

Ако обичате вие протестиращите сега предложения прозореца на Радев да я плащате цената  която не ви интересува ...
май имаме някакъв проблем Smiley

# 15 569
Много се спекулира с цената на газа от Газпром, май никой не я знае каква е. Обаче има голяма разлика между това да е по-ниска от LNG, и това да е поносима. Първото може и да е вярно, но откъде те убедени за второто? Защото то и 999 999 е по-малко от 1 000 000, ама и двете са си големи числа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт