Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 30 107
  • 676
  •   1
Отговори
# 165
Пладора, чудя се по повод предстоящото преминаване към зимно време, от кога да оставям да си спи до по-късно малчо. Засега го будя в макс 7:45, ако не е станал сам, но може би като наближи каря на месеца и до след 8 ще го оставям.

Няколко са вариантите със справяне със смяната на времето.
1.Ден преди смяната да започнеш да слагаш детето 30 минути по-рано.
2.Седмица преди смяната да го слагаш всеки ден с по 10-15 минути.

Аз лично няма да правя нищо.Димитър е много адаптивен и според мене до няколко дни ще влезе в режим отново.
Днес стана в 7.Ако след смяната започне да става в 6 и усещам, че няма да се нагоди сам, няколко дни ще се старая да го слагам с удължени интервали, докато достигнем пак нашия режим.

La Libellule, Димитър е с общо будуване 11-11:15.
В колко ляга вечер?

# 166
  • au bout du monde
Ляга между 19 и 20.
Днес спа ит 12.30 до към 13.45 и не знам как ще издържи до 19.

# 167
  • София
Сигурна ли си че е ок да е само с една дрямка?
Иначе можеш да добавиш една кратка за 15-20 минути следобед.

Зори става сутрин около 7:30. Будува около 3 часа и спи 30-40 минути. Будува пак 3:40 и заспива отново за около час и половина. Ляга си вечер към 20:30-21:00.

# 168
  • au bout du monde
Много искам още една да сложа. Но с баткото не се получава. Когато баткото го няма, малкия спи 2 пъти.😔

Като се събуди баткото излизаме и сме навън до 19.
Не мога да се организирам.

# 169
Не е готов за 1 дрямка и отделно спи прекалено малко през деня.Детето вероятно е преуморено, затова държи трудно първия интервал.

# 170
София също ще стане на годинка след дни. Режим бях писала, горе долу е така:
8:30 закуска
10:00 плод
11:30/40 първа дрямка
12:30 обяд
14:00/16:00 следобеден сън
16:30 сз
17:30 взимаме каката от училище и винаги прилапва нещо с нея 🤣
19:30/20:00 вечеря
21:00 нощен сън

По отношение на кърменето и аз не съм съгласна с казаното от тази педиатърка. При мен и трите деца горе долу така:
Кърмени са на поискване първи 6 месеца. След това лека полека заместване на хранения. Към деветия месец започват да ядат повече и съответно търсят гърда по-рядко. Към десетия само ме дъвчеха и сами се отказаха. Не съм пила хапчета нито веднъж. Кърмата намаля сама и сама спира, не съм имала и проблеми. Особеното сега е, че София отказва АМ. Преди да заспи и предлагах, не иска да го пие и просто го махнах. Давам закуски с прясно или кисело мляко.

# 171
Ирина вече е на година, но не ходи още. Има 3 зъба, но яде като за 30. Яде сама като и оставям парченца, но не посяга към лъжицата. От млечната кухня всичко си изяжда, дори не стига за вечеря. Но пък много пълзи и ходи по мебелите. И затова не е качила много, 100 гр за последния месец. Само да види някой на масата да яде нещо и се присламчва. Ако не й даде започва да реве и да тропа с крак. Един ден така рева като магаре, докато майка ми не й даде от лука, които режеше за манджа. Ама си го изяде и гък не каза. Simple Smile
На вън иска да играе с децата и я пускам да си пълзи по площадката. Е, трябва да я следя да не си слага всичко в устата. Добре че, баткото се оправя сам.
Много я дразнят зъбите, но биберон не полза и шишето през нощта и е винаги в устата. Държа няколко с вода и мляко. Понякога вместо мляко с айрян. Не е много приятно, че трябва да се сменят пелени през нощта. Но се надявам зъбите да пораснат бързо и да спре с тая вода.
Спи по два пъти на ден все още, но с различно времетраене. Точно като отиваме към кухнята малко след 11.00 и към 15.30-16.00. Често спи само по 30 мин първия съм, втория по час. През нощта спи 10-11 ч с прекъсвания за вода и смяна на пелени.
Кърменето отдавна го забравих. Кърмата сама се редуцира, защото е на принципа на търсене-предлагане. Като няма търсене, мозъка дава сигнал да спре и да се произвежда. Така че няма никаква нужда от хапчета. Щом и е само кърменето през нощта при спирането му, може дори и тежест да няма в гърдите. И на мен ми беше дотегнало кърменето и го спрях като кърмех, но спирах преди да се наяде и предлагах шише. В полузаспало състояние беше лесно. Иначе през деня Ирина и вода от шише не пиеше, направо го хвърляше. Намалявах времето на кърмене и увеличавах млякото в шишето. След няколко дена давах само от бутилка. Сега я слагам до главата й и тя сама си я взима.
Ако има напрежение е гърдите, изцеждате само, когато стане непоносимо. Иначе кърма ще има още дълго време. При предишното кърмене и след година пак имах капки. Както някой беше написал, при проблеми прочетете блога на Хедра. Аз всичко знам от нейната книга. Не съм се свързала с консултанти, тя ми беше достатъчна. Всичко от книгата го има и в блога.

# 172
Благодаря, момичета! Моята София снощи категорично отказа бутилката с АМ, предишната вечер пък редуваше гърда и бутилка. Надявам се нещата да се случат естествено, няма да пия хапчета и да правя глупости. Относно педиатъра - ами, какво да ви кажа, от скоро живея в малък град, избор кой знае какъв на педиатри няма и като слушам коментари за другите - всички са един дол дренки. Просто нямам алтернатива. Нашата е възрастна, на моменти ми говори откровенни глупости, но не я слушам за всичко. Я кажете друго, като включихте млечна кухня спряхте ли да давате жълтък?

# 173
В държавната кухня застройват супите с яйце и за мен това в достатъчно. Не давам допълнително, освен когато сме готвили яйца. Още от баткото готвя по-безсолно и с малко подправки, та сега давам и на Ирина от нашето ядене. Но се случва, ако сме навън при хубаво време, събота и неделя е на ядене от бурканче.
За моя радост яде много плодове и зеленчуци и то всякакви. В къщи доста ядем, но баткото все подбира.

# 174
Аз взимам от частна кухня и до сега не съм прочела някъде да има яйце, но това ни е едва втората седмица. Ще почна да варя през 2-3 дни и да давам жълтък. Цяло яйце още не съм дала. След годинка ли беше белтъка?

# 175
  • София/Севлиево
В частните кухни май не слагат яйца(поне в тези,които съм пробвала). Големият го изгледах с ОЗИ като живеехме в София.То до държавната трудно щяхме да стигнем,че имаше много желаещи,а пък той и излезе с доста алергии та само частна ни бе алтернатива (даже се бях договорила в ДГ да му носят храната отвън).
Сега с Росен първо пробвах частната търновска кухня,но не я хареса(а на мен все ми миришеше на нещо странно),от средата на септември го записах на държавната севлиевска кухня-там си яде нещата,хубаво им готвят,а най-хубавото е че като взема примерно 10 купона не е задължително да ги ползвам 10 поредни дни,а когато реша.Примерно вчера и днес бяхме на спа и минах да откажа храната,а купоните останаха за другата седмица.
Утре дребен става на годинка, кога мина това време?!

# 176
Времето летиии... Изабела яде всичко което ядем и ние, а аз се старая да е здравословно,все пак имам 3деца 😃 сутрин и вечер започва с кърмене, все още спи 2 пъти на ден, не спазваме режим, водя се единствено от нея, Тя е шефа,когато не се е наспала става война,затова,като се събуди, ако каже нааани или ааа знам,че не и е достатъчно, доспива и всичко е точно. Нощния сън започва от 22:00 -22:30до 8 - 9 вече е на 1г +++ 
Ако е гладна или не наспана е страшно...мнооого страшно
С първия си син спрях кърменето с хапчета в  последствие  гърдите ми буквално се изсушиха, с втория всичко стана постепенно и си запазих бюста,моля се с Изабела да не се налага да оставам без гърди заради хапчета... говоря за еднакви килограми и след двете кърмения... аз бях момиче с голям бюст и след кърменето с първия син и "изсушаването" на гъдрите бях меко казано в депресия...

# 177
  • София/Севлиево
Едно пораснало Росенче

# 178
Честити да са всички рожденици ❤️
Момичета, какво стана с това време?! Как така една година? До вчера ни тресяха бременни хормони и се чудихме какво да пием, какво да ядем, какво ни има, какво ни няма... А сега бебчетата стават ходещи и бърборещи човечета! Не знам за вас, но моят мозък категорично отказва, че е минала цяла година 🤷🏼‍♀️
Нашата София вчера откри пързалките, а днес аз преоткрих болките в кръста след множеството ѝ спускания 😂 Нищо, де. Ще се науча. И аз и тя ще се научим 🤭

# 179
Аз съм привърженик на ранното въвеждане на алергени. Нашата София е яла всичко, без ядки, малини и ягоди, и мед. Давам язе, давам неща поръсени със сусам, давам глутен и тн. Имам наблюдения и през трите си мачинства, че алергиите са може би наследствени до голяма степен. Не съм лекар, но с очите си съм виждала реакции след мнооого късно въведена храна.
Софи днес е болна 😔 Има сополи и температура, но големите нали тръгнаха на училище,та го очаквах. Много е тъжна, защото не може да смуче биба със задушен нос. Та мисълта ми е, че всеки си има проблеми ч 😊

Общи условия

Активация на акаунт