Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 30 119
  • 676
  •   1
Отговори
# 180
Хей, момичета,  привет! Моя юнак стана на 1 годинка, кога мина това време. Понякога ми се иска да не расте толкова бързо. В момента е някакъв ад. Всичко пипа,  дърпа, бърка🤦‍♀️. Днес празнувахме рождения му ден, естествено с цицина на главата🤷‍♀️. Тъкмо го преобличах и се обърнах за 10 секунди,  вече си беше праснал главата в ръба на дивана. Викам си, хайде няма нищо, малко синичко за цвят. Таман рождения ден мина, гостите си тръгнаха,  оставих го в проходилката на двора, всички сме на двора, кога успя това дете да стигне до стълбите не знам, полетя надолу с проходилката,  добре, че на 3тата стълба проходилката спря  естествено,  той по лице и проходилката върху него🤦‍♀️. Хайде още една цицина. И сега сме страшно красиви с тези цицини.  А принципно той много се пази като лази, като се катери, как се пусна по тези стълби не знам. Не ходи още сам,  страх го е, но ако е хванат за мен, дето се вика и до пазара ще ходи. Малко снимки от нас, хубава вечер!

# 181
Миналата година по това време, всички в трепет очаквахме бебевалежа, сега започваме да чакаме снимките от първият им рожден ден.Времето прелита просто..Стават големи момчета и момичета!
Честити да са всички рожденици.
Елмаз, Леон е голям красавец. 😍
Димитър вкъщи ходи сам, търси само място, където да се подпре, за да се изправи и тръгва.Още не мага да свикна и като го видя да влиза в кухнята на крака и се стряскам първоначално. 🤣. Навън все още ме държи за ръка, сам прави по 4-5 крачки и пада. 🤷🏻♀
Постоянно е син, преди няколко дни му мина една синина на лявата буза, тези дни падна и има синина на дясната. 😁

# 182
Ще ви издам моята тайна срещу синини 😃 и аз не вярвах в нея докато не пробвах... олио- слънчогледово олио, след удар,веднага намазвам удареното място с олио и всичко минава като чудо,никакви синини! 🤞

# 183
  • до най-прекрасния мъж
Акушерка наскоро ми каза друга идея за синини - мокър вестник, салфетка се слагат на мястото веднага след удара. Не става синини и цицини. Не съм пробвала още, дано не се налага скоро.
Честит 1ви рожден ден на всички мъничета. Времето лети, кога ги чакахме, а вече се изправят на крака и са истински човечета.

# 184
  • София/Севлиево
Баба едно време точно с олио ме мажеше като се ударя и не посинявах.Бях го забравила това и благодаря за припомнянето.
И на мен ми е нереално кога мина тази година.Днес телефона ми показа едно клипче,което съм пратила на баща му преди година от болницата...А скоро гледахме с големия негови клипове като бебе.Още ми е трудно да приема,че са минали 13-14 години оттогава.Даже на бебето често казвам Слави по инерция...

# 185
Аз срещу синини мажа с обикновен крем арника. Минават много бързо. Ирина се обърна от облегалката на дивана и си падна на главата. Получи се веднага огромна цицина и синина. След два дена вече нямаше нищо. Дори не стана лилаво или зелено. Тъкмо преди месец си мислех, че баткото падаше много на нейната възраст и все беше с цицини, а тя е мирна. И бааам изкарах си акъла. Но нищо й няма. Седмица по-късно даже започва да се задържа права без да е хваната за нищо. Може да съм ускорила процеса по прохождане Stuck Out Tongue Winking Eye
Знам, че с олио се маже изгорено. Може и с него да пробвам, но дано не ми се налага.

# 186
Аз мажа с олио, за да не излезе цицина.
Но синина излиза винаги, въпреки него.

# 187
Здравейте ,момичета. Малкия направи годинка преди около 2 седмици. Все още бе е проходил сам,върви си по мебелите,пълзи,хваща ме за ръка и ме води напред назад ,но сам не😀 При нас положението със зъбите е ад. Искам да питам при друг така ли е ,баткото ги вадеше също бавно и късно ,но така не е бил. Малкия е с едва 5 зъба, като гледам в устата венеца му е надут на поне още 5 места,предполагам ,че доста го дразни,тъй като постоянно си бърка в устата,нервира се често,гризе какво ли не. Повече ме притеснява ,обаче това,че от месец насам той почти в отказал твърда ,кара предимно на кърма. Първо беше болен няколко дни,казах ,заради това е. Да,обаче оздравя,малко по малко започна да хапва и в един момент с настъпването на избиване на зъб отново отказа всякаква храна. Закуската сутрин я пропуска нацяло,обяд ,следобед и вечеря хапва едва едва 100-150гр храна от кухнята и то със зор, ако му дам нещо да си хапва сам положението не е кой знае колко по-различно. Навън като сме е ок,залисва се и забравя,но вкъщи ме търси нон стоп,за да суче,откажа ли става страшен панаир. Вече разбира доста и започвам да се притеснявам как ще го откажа. Със Сигурност няма да предприема отбиване преди да излязат зъбите,но и това постоянно търсене да суче не знам дали е ок. Има ли някой друг с подобни проблеми и как мислите ,че трябва да се процедира?

# 188
Monika08, моят син и кърменето намаля като избива зъб и не яде, така че сте добре.

А яденето е само на обяд и на вечеря манджата по 100-150 грама. Плод да не се чува, хляб също не иска. Всичко да е гладко и течно, иначе повръща. Кога ли ще се научи да дъвче, не знам.

# 189
Поуспокоих се, момичета, благодаря на всички! София 3 поредни вечери отказва АМ и си я кърмя. Няма да пия хапчета категорично. За алергените - дала съм ѝ глутен, малини, боровинки, мъхести плодове. Ядки - не, страх ме е, може би на тахан Thinking? Ще дам и белтък след 2 седмици като навърши годинка. Иначе онзи ден прочетох в състава на десерта от кухнята "жълтъци". Да са честити всички рожденици! Аз също съм в потрес кога мина тази година...

# 190
Изабела не е вкусвала АМ изцяло на кърма... не искаше да яде нито от детската кухня,нито от моите ястия... давах и плодове и варени моркови та прояде, оставях я сама да се храни с нещата, които харесва. Имаше моменти в които заспива гладна,но се научи да яде...късмет!

# 191
Не знам,бяхме останали с 2 кърмения в един момент,бях решила дори да опитам да го науча да пие АМ и да отбия,но сега на този етап не виждам как ще се случи това скоро

# 192
Аз искам да го кърмя и тази зима, ако прояде може и два пъти да останат, но няма да отбивам. По-нататък ще видим. По принцип не си правя планове, когато се случи. Но каката много носи вируси, а и самия той ги намира по площадките. Това лято го хвана една бебешка шарка - розеола. Тогава кърмата ми беше станала жълтеникава като коластра! А сега му сложиха ваксината за 12 месеца, срина му имунитета и след два дни пак е болен, пак намери вирус, че и нас разболя.

# 193
Малкия и той лепва всичко от батко си. За 1 година е боледувал вече 4-5 пъти,като 2 от тях беше на антибиотик. Батко му кара вируси за 2-3 дни макс,но малкия го отнася и боледува по 7-10дни..

# 194
  • София
Моника, и ние сме така с кърменето. За яденето дори е по-зле. Хапва по 70-100 грама по два пъти на ден. Нон стоп е на гърда, дори нощем. Единственото хубаво е че почти изцяло минах на приспиване с кърмене. А това за мен е плюс, защото имахме много кофти ритуал на приспиване, свързан с три различни асоциации. Сега поне е една Grinning

И при нея късно почнаха зъбите и сега е страшна мъка. Има 4, като последният изби преди 3-4 дни. На мен драмата ми е друга обаче. Станала е страшна гербова марка, не просто трябва да стм в стаята, а да съм до нея на пода, иначе е рев.

Записах шофьорски курс най-сетне и се налага мъжа ми да я гледа няколко часа на ден/вечер. Та сега и него го търси постоянно, което е хубаво. Искам да си е така близка и с него, както и с мен, поне до колкото може.

Общи условия

Активация на акаунт