Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 30 123
  • 676
  •   1
Отговори
# 195
Какво купите на момченцата за първия рожден ден?Какво получиха от роднини?
Нещо нямам идея какво да му вземем на нашия син. От каката имаме доста играчки, а с много малко се заиграва.

# 196
  • au bout du monde
Една играчка с топки му взехме, роднините дадоха пари.
Купихме му дънки и ризка и направихме фотосесия.

# 197
  • София/Севлиево
Аз в групата във ФБ писах-правим му стая подобна на детски клуб, където да си играе.Да не е все пак без подарък му взех от Синсей пакет плодове и зеленчуци ,които се лепят по средата с велкро и би трябвало да се разрязват с дървен нож(но не съм догледала и ножът го няма,а другите пакети в магазина бяха отворени,пък аз взех затворен уж всичко да е вътре).Взехме още едно нещо към триъгълника на Пиклер(май мост се води,не съм сигурна) и му събрахме една прилична сума пари ,с която по нататък ще му купя още нещо.
Вчера му сложиха ваксината за 12 месеца и сега съм в чуденка дали да отложа малко тази ,която е на 13 срещу морбили.Хем знам колко е важна ,хем малко ме е страх, защото нали нея обвиняват че причинява аутизмът.На баткото я сложихме на 23 месеца,от 15 месечен знаехме,че със сигурност е от спектъра,но много познати са ме питали дали не е от ваксината...Иначе е с перфектни мерки за 1-годишен - 80 см и 10.900 кг.И развитието му е идеално,но винаги имам една червена лампичка да съм нащрек...

# 198
Ние на Ирина за рождения ден взехме гърне. Да го гледа за сега, за да й е познато, когато започна да я слагам. Това мисля да стане като проходи. Не празнувахме, че около нас всички бяха с ковид и решихме, че не искаме да караме и този.
Иначе на стената й в стаята изписах името й с цветна лепяща хартия и налепихме феи и цветя. На баткото е така, но с коли. Тя не си спи в леглото, но целта е синът ни да свикне с идеята, че стаята не е само негова.
След две седмици ще слагаме шаркавата ваксина. Тези на 12 месеца не сме слагали,защото забавихме предните и не е минало достатъчно време. Дано тогава баткото не е болен, че пак не е на градина заради вирус. Поне дано тя да е по-здрави от него.

# 199
Здравейте момичета! Честита първа годинка на всички малчовци! Преди две  седмици Веско имаше ларингит! Със сироп не успя да се оправи и айде на инжекции в крачето няколко дни. Мина всичко. Обаче от няколко дни го забелязвам при обличане свива от дясната страна крачето и ръката и трябва да ги дръпна повече, за да ги отпусне. Иначе пълзи, ходи хванат за една ръка, изключително активно и палаво дете е. Според вас на какво може да се дължи това? Много съм притеснена.

# 200
Мети, може просто подсъзнателно да връзва действията с инжекциите и да е реакция от притеснение да няма пак Боц. 🤷🏼‍♀️

# 201
Момичетата със столче Косато да прочетат края на този пост - https://bg-mam.ma/p/1313115/45391128

# 202
Моника, и ние сме така с кърменето. За яденето дори е по-зле. Хапва по 70-100 грама по два пъти на ден. Нон стоп е на гърда, дори нощем. Единственото хубаво е че почти изцяло минах на приспиване с кърмене. А това за мен е плюс, защото имахме много кофти ритуал на приспиване, свързан с три различни асоциации. Сега поне е една Grinning

И при нея късно почнаха зъбите и сега е страшна мъка. Има 4, като последният изби преди 3-4 дни. На мен драмата ми е друга обаче. Станала е страшна гербова марка, не просто трябва да стм в стаята, а да съм до нея на пода, иначе е рев.

Записах шофьорски курс най-сетне и се налага мъжа ми да я гледа няколко часа на ден/вечер. Та сега и него го търси постоянно, което е хубаво. Искам да си е така близка и с него, както и с мен, поне до колкото може.
Аз пък искам да махна тази асоциация с кърменето,защото понякога ме изнервя адски много. Той се наяжда за 5мин, от там се почва следнното.. Посуче малко,спира ,смее се,изправя се прав като се държи за таблата на леглото,после се пуска и балансира около 30сек,тупва седнал на леглото пак се смее😂 после пак посуква малко и тн. Това се повтаря не знам колко пъти на брой, докато заспи.. Нямам идея обаче как точно да вкарам друга асоциация на сън, като той ,ако не заспи на гърда както заспива в 85% от случаите става ужасен

# 203
  • София
Ако намериш решение, свиркай Grinning Това ще ми е следващата стъпка, но не съм измислила как да стане. А накрая трябва да измисля и как да я върна в кошарата за през нощта...

# 204
  • София/Севлиево
Ако откриете безболезнен(не ревлив) начин за приучаване към спане сам в бебешкото легло -споделете.Росен повече от 6 месеца отказва да спи в неговото,вече даже не иска и да си играе там.Само да посегна да го сложа и се почва един неистов рев.Спи при мен и ми е окупирал цялата спалня (пък тя е 135 на 190),на всичко отгоре иска цяла нощ да съм обърната към него и да го държа на ръката,ако се врътна на другата страна почва да се катери върху мен както си спи и да ме побутва.Резултатът е една сърдита и схваната мърморана сутринта (аз)...Нощес(и до четвъртък) е спал при баба си и направо я е подлудил...

# 205
Аз махнах дневното кърмене като я приспивам в количката 😃...и така тя спи все още през деня в количката, а нощем пренасям в креватчето,там спи 3-4 часа и се събужда на спалнята при нас...Изабела изважда долни кътници вече са ни 12 зъбчета...а аз съм една нахапана и недоспала мама...🤷‍♀️

# 206
Ухаа, 12 зъба. На Ирина расте 4 -ти, а реве като да излизат поне 10 наведнъж. Мажа с гелове, ама помагат за малко. Много беше лесно при баткото, бутам биберона и така й се успокоява, а тя дори и гризалки не иска. Добре, че песничките я успокояват. Аз като една лоша, но много уморена мама и пускам песни от Ютюб. Но и баткото е в къщи и е лудница. Спят по различно време, ядат по различно време. Няма как да им обърна пълноценно внимание и на двамата. Таткото пък хич, че е цял ден в офиса. Добре, че не кърмя, че пия много кафе и това ме спасява. Ирина беше болна тия дни с температура и беше много умърлушена, милата. Пък и се подсече и зъб вади. Последното е седмица -две докато избие. Лимон е голям тия дни. А баткото все мрънка, че няма с кой да играе.
А, заспиването е с шишето с вода. Или чакам да се умори много и ляга и веднага заспива. Или лягам с нея и те си пълзи по леглото и се изправя по таблата, докато не падне някъде и не заспи. Много ми беше съвестно, че я отбих след 9-ти месец, но сега ми е по-добре, защото заспива и с баща си. Даже в него се гушка повече, мен ме бута. Ама нали е принцесата на тати.
И аз търся съвет как да си спи в нейното легло без да ставам на всеки 30 мин да я приспивам, че много рита.

# 207
  • au bout du monde
Не мога да разбера аз ли съм кривата или нещо комуникацията се губи.

Днес имахме час за ваксина, но малкия е сополив и писах на сестрата да откажа часа и да даде друг час.
Тя ми отговаря няма други часове. (????) 🤔 Как да реагирам на това? 😆
Детето без ваксина ли ще стои,  не че я искам много тази ваксина.   Просто за пореден път съм озадачена от отношението й.
Писах й Ок. 😆 (изкушавах се да напиша нещо друго)
Изобщо няма да ги търся повече, ако не е нещо спешно.
Иначе ми пусна направление за кръв и урина

# 208
  • София
Може би графика се прави за до седмица-две/месец напред и до когато е направен все няма часове и трябва да звъннеш отново по-нататък да запишеш час?!

# 209
  • au bout du monde
Може би графика се прави за до седмица-две/месец напред и до когато е направен все няма часове и трябва да звъннеш отново по-нататък да запишеш час?!

Може и така да е. Но аз как да знам. Може да обясни кога да звънна пак или какво ще правим в случая. 🙄

Общи условия

Активация на акаунт