Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 30 124
  • 676
  •   1
Отговори
# 210
Ох, и ние бяхме днес на ваксина. Голям рев. Първо до сега все в ръката и ги слагаха, нали лятото смених личната и сега ни сложиха за първи път ваксина в крака. Първо там се засиня, после вкъщи крака и е подут и зачервен и крещи като я пипнем. Заспа с рев и лека температура, въпреки, че по съвет на док сложих куул пач на мястото на убождането. Това е тази на 12 месеца, а другия месец има още една 😶

# 211
  • au bout du monde
Винаги в крачетата са ги слагали, за първи път чувам да ги слагат в ръката.

# 212
Всички до сега ги слагаха в ръката в стария кабинет. Сега за първи път в крака и доста реагира мястото. На каката и баткота също в краката им ги слагаха.
Не знам има ли връзка сегашната реакция с това, че за първи път е в крака. Дори и температура имаше лека. А досега и понасяха всички ваксини без никакви "бонуси".

# 213
И при двете ми деца слагат ваксини само в краката, като лекарката ги редува, защото не слага две ваксини по едно и също време. При баткото не е имало реакция, освен на шаркавата - на 10-ти ден излязоха пъпки за ден-два. При Ирина първия синфлорикс имаше реакция с температура. Беше и много нервна. Дадох панадол вечерта. На следващата ваксина, лекарката ми каза да дам панадол превантивно. И нямаше реакция. А убождането може да дразни няколко дена, може да е улучен някой нерв. Аз слагам компреси с риванол първите 24 часа и след това Куул пач. От първата ваксина, която слагат и на двамата стана твърда подутина като топче, което се разнесе за около месец. Сега се надявам да сложим ваксината против шарка, че с тия вируси, които носи баткото е сложно. Вече трета седмица той не може да се излекува, а и нея зарази. А пък всички трябва да са здрави при ваксинирането, че и след това.
А в някой страни слагат и ваксини против менингит, но тук дори не ги продават. Някой слагал ли е ваксина против варицела? Все забравям да питам лекарката за нея.
Някой пуснал ли си е детето на ясла? Аз мисля да я гледам още една година, че и баткото много боледува. Но и тя не е проходила още. Но пък се опитва да стои изправена без да се държи и успява за някакво време.

# 214
За ваксината срещу менингит чух, че купуват от Гърция. Имам възможност да купя от там, ще питам и аз педиатъра идната седмица какво мисли по въпроса.

# 215
Някой слагал ли е ваксина против варицела? Все забравям да питам лекарката за нея.

Ние ще слагаме, но е рано още. Варивакс - продава се в аптечната мрежа  - тегавото е че трябва да се държи в хладилник и ще търся някаква хладилна чанта, за да я занесем в хладилника на педиатъра.

ето статия - https://prakticheska-pediatria.net/2021/05/28/vaccine-varicela-pri-deca/

Последна редакция: пт, 14 окт 2022, 16:42 от Одри ♡

# 216
Здравейте и от мен,много отдавна не съм писала,но чета всичко на 6.10 Божидар стана на една годинка,ходи сам от 10м ,има само 2 зъбчета....И аз имам проблем с нощното му спане,буди се на вечер по 6-7 пъти и докато не му дам да цока не спира да реве и да се тръшка.Това вече ми идва в повече,нищо не помага какво ли не съм пробвал.Спи до мен дори баща му като е при нас на спалнята докато не се махне реве......Спи по 2-3пъти на ден.
Става в 8-8и30ч
Първа дрямка 11 с 300 зора издържа до толкова и спи до 12
После в 15ч заспива и спи до 16ч
После иска да спи към 19ч за 30мин ,не за нощен сън,и съответно нощния му сън започва към 22и30 .Какво ли не пробвах и нищо не става ,вече се чувствам скапана и другото лошо е ,че никои не признава само мама......Дайте ми съвет какво да правя с кърменето и спането.

# 217
Ваксина за варицела сложихме на каката на 4 години миналото лято. Никакви странични реакции не е имала. Онзи ден се присетих, че се поставя след 9-ти месец. Мисля да приключим със задължителните ваксини, остават тези на 12 месеца и за морбили на 13 месеца. Не знам защо отложиха тази на годинка. Май пролетта или началото на лятото ще я поставя тази за варицела. Така или иначе, преди 2 годинки много рядко прихващат варицела(въпреки, че ако прихване, не е никакво успокоение).
Мислех, че противогрипната е и за деца, но май е само за лица над 18 години. Честно казано това ме притеснява повече от шарката и за двете деца.

# 218
  • София/Севлиево
Големият ми син изкара варицела на 10 месеца и бе някакъв кошмар,защото съвпадна с избиването на първите му зъби.А за мен притеснението бе още по-голямо,т.к. ММ не е карал тази шарка като дете.Сега питах педиатърката на малкия какво мисли за ваксината срещу варицелата и тя каза, че е против да я слагаме на малкия, ММ ако иска можело да си я сложи(имало и за възрастни).Ама пък на 44 да я слага не е ли пак опасно?Направо съм в патова ситуация.Единственият вариант е да намеря някой,чието дете е болно, да заразим Росен, а баща му да остане в София,докато малкия не оздравее...

# 219
В на каката градината варицела цяло лято имаше. Сигурно цялата група я изкара.Малкия и той я кара на 8 месеца,аз също. Другите деца с малки братче та и сестричка и половината родители и те я караха. Не е приятно, бяха с температура, кисели, пищящи и неядящи, но отмина.
Другия месец ще слагаме тази която е за 12м и след това за 13м.
Не се притеснявайте, че се отлага някоя ваксина(доста често се случва, особено с 2 деца).

# 220
Момичета, я кажете примерно меню за децата.
При нас са 4 или 5 хранения на ден. Имам чувството, че храня бебето еднообразно, а не искам да е така.
Моля ви, за идеи за разнообразно меню, което включва всичко необходимо, което трябва да се приема в тази им възраст. Благодаря предварително!

# 221
И аз имам проблем с нощното му спане,буди се на вечер по 6-7 пъти и докато не му дам да цока не спира да реве и да се тръшка.Това вече ми идва в повече,нищо не помага какво ли не съм пробвал.Спи до мен дори баща му като е при нас на спалнята докато не се махне реве......Спи по 2-3пъти на ден.
Става в 8-8и30ч
Първа дрямка 11 с 300 зора издържа до толкова и спи до 12
После в 15ч заспива и спи до 16ч
После иска да спи към 19ч за 30мин ,не за нощен сън,и съответно нощния му сън започва към 22и30 .Какво ли не пробвах и нищо не става ,вече се чувствам скапана и другото лошо е ,че никои не признава само мама......

Който и консултант да питате ще каже първо да оправите режима.
3 спаната до 8 месечна възраст макс, после стават 2, то на 1 год някои бебенца вече са с една дрямка.
Много са ви кратки интервалите. Ако спи първи сън до 12, вторият трябва да започне след 15:30, още по-добре 15:45
И после да е около 4ри часа буден преди нощния сън.
Пробвайте с интервали на будност 3-3:15/3:30-3-45/4

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 16:56 от Одри ♡

# 222
От поне две седмици моето момче при будене около 5 сутринта и кърмене вместо да заспи се ококорва и ми отнема към час да го приспя. Започва се едно разнасяне, не го оставям, защото започва дърдорене и събужда всички. Щом се е насукал заспива само с носене. Не ми се струва да е от зъби, не е проходил, че да е от някакви впечатления. Иначе се буди за кърмене и около 1-2 часа, но тогава заспива веднага, няма проблем.

Не мога да разбера причината и се чудя дали не е грешка в режима, понеже досега такова редовно обуждане не се е случвало.
Сутрин се събужда около 7,30 - 8. Обеден сън от 12,30 - 13 до 14,30 - 15. После е много весел и игрив. Вечер заспива около 21,30. Вече повече от месец е с една дрямка. Около 11,30 е готов да направи дрямка, но е твърде рано и после втори път не може да заспи, затова е така по режима на каката. Може би вечер трябва да ляга още по-рано, не знам... Пробвала съм в 21, но заспива много трудно и в крайна сметка пак става 21,30.
Вие какво мислите?
Просто това носене и тези ококорени очи в 5 сутринта ме побъркват Grinning Grinning може пък и да е период някакъв.

# 223
Според мен е период. Моята госпожица е горе долу със същия режим. Става около 8,30, спи от 14 до 16 и после към 21,30 си ляга. Ако пробвам по-рано да я сложа се сърди.

# 224
Ние сме с две дрямки ,сутрин 1 час и половина ,и следобед гледам към 15.00 да съм я сложила ,но после трудно с каката много се заиграва и в 9 9.30 едвам я слагам.
А я кажете от къде взимате зимни якенца ,за сега износва на каката, ама за после искам да взема хубаво дебеличко .

Общи условия

Активация на акаунт