Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 30 136
  • 676
  •   1
Отговори
# 225
  • София/Севлиево
Аз взех едно зимно от Синсей.Не знам дали е достатъчно дебело,но пък имам от големия и ми подариха още 2 та ще избута тази зима.По-големият проблем е че не търпи нито шапка на главата, нито обувки на краката ,и все ги сваля.
От няколко дни го мъча с едно спане,но не се получава,а днес със смяната на времето съвсем объркахме режима ...
Нещо темата ни замря.Знаех,че ще се случи,но все се надявах да е след една-две години...

# 226
  • au bout du monde
Аз харесвам тези на Некст. Баткото има от миналата година. От пранетата не е мръднало. Все така дебело и плътно е.

# 227
Ох, много хубаво ми стана като видях известие за тази темичка ❤️

За якетата (и изобщо за всичко) съм фен на Некст и аз. Супер доволна съм от качеството! Аз съм в търсене на хубави ботуши за малката. Под хубави да се разбира - дебели, непромокаеми, удобни (кой ли да ми го гарантира това🤷🏼‍♀️). Ние ще сме извън страната около празниците и то в доста северна точка, та съм в търсене на сериозна екипировка за дребното. Иначе и тя шапки не търпи вече, та се надявам там като я духне севернякът все пак да даде шанс на някоя 🤭
Приемам също всякакви съвети за малчовци в самолет, че сме с два полета един след друг до крайната точка. С колата драма няма, до Халкидики и обратно доста се забавляваше, а и в страната постоянно сме на някъде, но промяната в налягането в самолета малко ме тревожи как ще ѝ се отрази.

# 228
  • au bout du monde
Да пие вода или да яде нещо при излитане и кацане.
Ако заглъхнат ушите пак дай да хапне нещо.

# 229
Аз мога да похваля ботушките на Лидл, ако някоя мама търси бюджетен вариант. Миналата зима каката изкара с едни такива и нито веднъж не пропуснаха. Останах изумена, струваха към 30 лв. и останаха в много добро състояние. Пускат ги през ноември. Иначе моят син нещо върви по-бавно с физическото развитие и за момента не планувам покупка на ботуши. Като проходи хубаво, тогава. Ботушите ми се виждат голяма мъка за прохождащо.

# 230
Яке му взех от Зара.
Дебело е и от тази материя, която не пропуска вода.
Сега търся шапка, поръчах една от Некст, но му е малка. Стои му много смешно.🤭
Но то в това време,още си ходим с блузките  и суитчърите. 😁

Момичета, трябва да правя прощъпулник, дайте ми някакви интересни идеи за предмети. 🤔

# 231
Тъкмо да се включа и аз с въпроси за прощапулника. Мисля да правя през тази седмица,  отворена съм за идеи и най - вече не съм сигурна до кога е новолунието?

# 232
Тук има информация за луната (кога е растяща, кога намаляваща) https://starcity.dp.ua/bg/nextmonth.html Истината е, че аз съм супер невежа в тая работа със зодиите, луните и всичко около тях и сега от любопитство отворих да се разровя. Оказа се, че случайно все пак съм улучила растяща луна за прощъпулника на малката 😁 След него (и по време на) разбрах за доста неща покрай традицията, кои изпълнихме, кои не... Важното е, че тя се забавлява доста 😇 Сред предметите имаше книга, четка за рисуване, паспорт, молив, стетоскоп, топка, калкулатор, тапа за вино, мини глобус. Май това бяха 🤔

# 233
Вече на сто места го пуснах, но ако някой го е пропуснал:

# 234
Е, как ще оставиш детето да дъвче коледна играчка? Дори да знаеш, че е стъклена, все пак пластмасата е тънка и пак можа да се счупи. А и боите с които е рисувано не са най- био, еко и тн.
Като съм влязла в темата, да се отчета. Ирина проходи на 1.2 г. Т.е преди дни. Като пияница е, ама пък е упорита, става и продължава. Като се умори си пълзи. Прережда ми всички ниски шкафове и чекмеджета, ама пък това са поне 10 Мин спокойствие. Иначе, реве много заради зъбите. Един пробив за две седмици и започва друг. За сега има 4. Надявам се да започнат да растат по два наведнъж, че не се търпи. Постоянно мажа с различни гелове, ама няма успех. Но пък това не пречи да си хапва добре. Макар че се мръщи на някой неща, десертите от кухнята основно, яде всичко с месо. За разлика от баткото. Но яде сама понякога. Не винаги, но има желание.
Синът ми я побийва понякога, но взеха да си играят заедно. Даже ги оставям сами в стаята и си върша каквото имам да правя. Е, понякога Ирина тупва от дивана, ама обикновенно се справя със слизането. Казчавено й е по-трудно. Не е невъзможно.
Сега и двамата са болни, та отложихме една ваксина. Надявам се да наваксаме след седмица-две.
Но пък и тя,  като синина ми, взе да се тръшка веднага след като направи година. За разлика от него не си удря главата в пода, но реве и се кара на висок глас. Тя по принцип доста бърбори. Казва мама, тате, веднъж бате. Но са целенасочени, тъй като гледа човека като го каже. Баба и дядо не, че рядко ги вижда. Сутрин се буди и започва с реч, ако не си отворим очите да я слушаме, направо ни удря. Сега и двамата говорят в един глас и понякога реват заедно. С второто някак взех да ги игнорирам несъзнателно. И, честно, не винаги веднага ги чувам че реват. Мисля, майките с повече деца ще ме разберат.  Особено, ако като нас, ги гледат сами с бащата.
Е, това е при нас. Надявам се вие да сте здрави, че се задават още по-тежки вируси и грипове.

# 235
  • au bout du monde
Я кажете памперсите пропускат ли ви? При нас е страшно положението. Какви ли не пробвах. През нощта е мокър и го сменям, на сутринта пак.

Будят ли се през нощта? Моят яде. И после мрънка цяла нощ. Няма нощ, в която да е спал непробудно. Едва издържаме вече.

Вчера букнах почивка за декември и не знам как ще изкараме една седмица в една стая. За жалост нямаше апартамент свободен.

# 236
La Libellule, с кой Памперс сте? Да не е станал размерът малък или все още да е голям и да се размества? Малката до скоро караше само с Premium Care, но сега мина на гащички Pufies Sensitive и в интерес на истината съм много приятно изненадана. Не е имала пропускания, няма раздразнения по кожата 🤷🏼‍♀️

Със съня може именно от пеленките може да идва дискомфортът. Друго, което ми хрумва е вечерята. Ако хапва нещо, което му дразни стомахчето или образува газове например... Знам ли. Малката спи като пън нощем, но мъжът ми веднъж я нахрани с нещо с броколи за вечеря и цяла нощ се въртя и пръцка.

Друго не ми идва на акъла. Стискам палци да се  наспите всички вкъщи ❤️

# 237
  • au bout du monde
Пуфис гащи 5 е. Дори ми се струва голям. Хугис пробвах 5, ластика беше широк. На бейбилов 5, на лидъл, на памперс нощните пак същата работа 😒

Ами той всяка нощ е така. Не мисля, че е от храната явно си е до дете. Надявам се скоро да го израсте този период. Баткото се будеше да яде и после заспиваше. С изключения няколко периода на нощен терор.

# 238
Здравейте, по темата за памперсите аз използвам Pampers гащички, от всички видове съм пробвала 5 номер и не се е случвало да ми пропускат.

# 239
И нашия от 6 м се буди по 4-6 пъти. Когато се събуди само 2 и се чувствам на спала. Нищо не помогна-храна, мляко,капки билкови за успокоение и сън.Вече нито го кърмя през нощта нито давам нещо, само си приспиваме и се ядосвам.
Аз хич не се оправям с тези гащи. Още с първото дете нещо ми бяха трудни и сега само обикновени памперси на литъл ейнджъл от Англия ползвам. Вече вземам номер 5.Ако пие много мляко през нощта може от това да е.
На почивка все пак и мъжа ви няма да е на работа и ще помага(поне като почива моя и го натоварвам с повече неща с децата)

Общи условия

Активация на акаунт