Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 30 157
  • 676
  •   1
Отговори
# 270
  • София/Севлиево
И Росенче проходи.Сам-самичък дойде при мен на собствен ход докато му приготвях млякото.
За питане нищо не пита,носи ми нещо ,с което иска да играем,ако му покажа нова игра ме имитира и все повтаря"дай-дай",иначе дежурните мама,баба,дада,тата ги казва,също "зо-зо"(това май е вода,че обикновено си сочи шишето) и "аам" ако види,че някой яде и не му е дал.
А защо прощъпулникът се прави след новолуние?

# 271
  • до най-прекрасния мъж
За да расте луната, един вид детето да върви нагоре, да е успешно. Аз така си го тълкувам.

# 272
Дъщеря ми е на 1г.и1м. Носи гащички Памперс Премиум Кеър 4, доволна съм и не пропускат. Бях купила актив бейби, но от тях имаше влага винаги по дупето. Все още не спи цяла нощ, все още я кърмя - вечер след банята, през нощта, щом се събуди я взимам при нас и понякога си суче цяла нощ, особено ако излизат зъбки. На сутринта за добро утро пак суче, след което закусва...Вече съм като зомби, искам сън...иначе проходи и пропълзя едновременно, малко след рождения си ден, до тогава почти не искаше да ходи, да не говорим за пълзене. Пуска се и сама на няколко пъти, но само вкъщи. Иначе бърбори много, имитира всичко, пее, даже верни тонове изкарва на някои песнички. Знае и имитира животните, казва, че навън е тъмно, показва как е плувала в басейн и още много. Не я обявявам обаче за официално проходила, защото не ходи сама Grinning

# 273
  • au bout du monde
Какво ще купувате на мъниците за Коледа?

Аз нищо не мога да му харесам. Имаме играчки от баткото(2г4м) и сега харесвам неща, които са подходящи за по-голямо дете, а не толкова за малко. Накрая ще се окаже, че всичко е за баткото, а за бебето няма нищо специално.

На баткото вече му взех една музайка, а съм харесала и магнитен конструктор. С него и малкият ще може да си играе, но не е специално за него.

# 274
И аз вече се чудя за Коледните подаръци. И при нас така се получава, че всичко май е за каката, а малкия се разминава с по-малко. Даже нямам идея какво да му вземем. Имаме толкова много от интерактивни те играчки на каката, които са фишар прайс, vtech и все са здрави. Покрай рождения ден му взехме някои подходящи за момче. Ама сега съвсем незнам. Приемам идеи.

# 275
2 пъти спи. Понякога 1път.

Може с това будене да дава индикация за 1 спане, по-добре ли спи в дните с 1 сън?

Малчовците няма да разберат колко е голям подаръка и нещо дребно е голямо, ако им хареса, ние сме взели една книжка и мисля да вземем някоя от играчите, която прожектира звездички и толкоз.

# 276
  • au bout du monde
2 пъти спи. Понякога 1път.

Може с това будене да дава индикация за 1 спане, по-добре ли спи в дните с 1 сън?

Не. По-зле спи.

# 277
Здравейте и от мен 😁 Аз ползвам памперсите на ДМ и съм доволна. Много рядко ми се е случвало да пропусне.
За коледен подарък съм приготвила от Лидл една кутия дървен пъзел. Баткото е на тема моркови дрехи 🤪 и каката покрай него ще намаже. Други подаръци не съм мислила.
София расте, вече ходи, казва някакви неща, мноооого обича да се катери и е влюбена в брат си, когато излиза и реве по 1 час 🤯 Общо взето всичко е наред 😄

# 278
  • София/Севлиево
Ние за коледен подарък купихме акумулаторна кола от черния петък в емаг.Ще има и някакви дребни неща.За големият ми е по-сложно,но клоня към Монополи или нещо подобно (отделно съм му приготвила забавни чорапи и козметика с Отмъстителите на които е фен). Миналогодишния му подарък (Лего Хари Потър) тъй си остана недовършен,а си го поръчваше 3-4 години подред и имаше голям мерак за него...

# 279
  • au bout du monde
Нашият акумулаторен мотор стои неизползваем в гаража. Баткото го получи за 2рия си РД. Много рядко го кара, защото навън излизаме с тротинетка. Иначе чак сега на 2+ успява що годе добре да кара.

На малкия май ще взема дървени магнити.

# 280
  • София
За Коледа ще ѝ сглобим кула Монтесори от Oddvar и Bekvam табуретките от ИКЕА. Даже вече основата е сглобена.
https://youtu.be/B19TkHQSyek

# 281
Момичета, сега едно питане, което може да ви се види и нелепо и смешно, но... Малката нещо започна да ме хапе. Хапе ме основно по бедрата и се случва все като готвя 😑 Според вас защо го прави и  какъв да бъде подходът ми, за да разбере, че не е редно? С каране не става.

# 282
Според това което съм чела е хубаво да не се обръща внимание на действието, за да не развие още по-голям интерес към него. Отвличане на вниманието към нещо друго, разсейване, като в същото време игнорирате хапането. Ама това нали, по мнения и препоръки, личен опит за сега нямам. При нас пък е проблем с удрянето на главата като се ядоса, от пода, стена, шкаф… удря се силно и плаче още повече ии също от време на време ни удря с ръка или играчка. Според мен го правят за внимание в момента, не за да ни причинят болка. И другото, което правя като почне да удря е да му хвана ръчичката и да галим нежно.. търпение му е майката…
ПП. Писах във фейсбук групата, че съм го пуснала на ясла, след три седмично посещение вече бих казала, че се адаптира много добре, от седмица и няколко дни не плаче въобще сутрин, тази седмица се вклвючва вече в игрите с другите деца и е стабилизирал ходенето. В поведението му забелязвам повече самостоятелност, щъка из стаите самичък и не е залепен за мен нонстоп. С храненето там е добре, вкъщи се мръщи ама това е според мен от зъбите ии това че не е кой знае колко гладен. Единствения минус до тук е нарушаването на съня. Докато беше на две дремки спеше много добре по 1:30-2:00 часа на дрямка, сега спи веднъж и на 30-40 минута или час се буди, съответно вечер много рано му се доспива и преди 7 го слагаме да спи. Ии другото е, че се разболя, но това е неизбежно, сега сме вкъщи на сиропчета и промивки и се надявам в понеделник с нови сили да сме на линия.
Вашите бебоци как са, мъчат ли ви зъбите много, с какво ще се похвалите, оплачете.. 😊

# 283
Търси внимание, вероятно. Просто казвай не, много твърдо и като висш, че тръгва да хапе се отмести. Няма да те разбира, ама клати глава, махай с пръст. Аз, след месеци говорене, каране, бутане на ръце, отучих сина ми да ме скубе като го оскубах силно.
 Моята бърка в устата, в очите, в носа, в ушите. Особено като се събуди по-рано от нас. Слава богу, ме е хапала един или два пъти. Баткото го правеше много дълго време, особено като му растяха зъби. Той още ни удря, ама само в къщи. В градината и навън не го прави. Естествено, най-много го отнася сестра му. Пък тя толкова му се радва, милата.
А, за Коледа, нямам идея какво да й вземем. Има играчки, не ги поглежда. Книжките само ги дъвче. Взехме Уокър, защото буташе столовете в къщи. Бутна го два пъти и проходи. Дрехи има толкова много, че няма кога да ги облече всичките. Най-много мисля, че ще се зарадва на ядене. Един банан тази година за нея ще е сигурно най-хубавите подарък. Догодина, когато ще е на две ще разбира повече и че иска всичко сигурно.
Ирина казва мама и тате, бърбори, но и не очаквам да проговори. Към година и половина по има шанс да знае повече думички, да познава животните. Както съм писала, синът ми не говореше до три. Бях влязла във филма, ама не съм ходила по лекари. ЛЛ каза да изчакам малко, всичко друго му беше наред. На три нещо стана и той проговори и от тогава не спира. Дори бълнува. Сега на почти четири си говори много добре, само някой думи заваля, ама това е защото говори много бързо. И постоянно влиза от тема в тема и пита защо.. Така, че мисля с Ирина да карам по-спокойно. Тя също се тръшка, ама не си удря главата и краката като батко си. Не е балама, знае че боли. Само ляга на пода и реве, ако не й се даде нещо. Ама бързо се успокоява, засега. Аз действам като с баткото. Изчаквам малко и гушкам и галя по гръбчето, като повтарям, че всичко е наред. Помага.

# 284
За коледен подарък купихме на София дървеното конче, което се предлага тази седмица в Лидл. Тя обожава всички животни, но конете са едни от любимите ѝ и мисля, че ще се забавлява с играчката.

Общи условия

Активация на акаунт